Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Θρήνος για τη δολοφονία ενός ακόμη αστυνομικού


Λίγες ώρες πριν από την απότιση φόρου τιμής στον αείμνηστο συνάδελφό μας Νεκτάριο ΣΑΒΒΑ, που είχε δολοφονηθεί άνανδρα στις 17 Ιουνίου 2009 από αδίστακτους τρομοκράτες στα Πατήσια, ένας άλλος συνάδελφός μας, ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας
Γιώργος ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ -πατέρας δυο παιδιών και με τη σύζυγό του να κυοφορεί το τρίτο τους παιδί- τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ελέγχου επικίνδυνων δραπετών, στο Δίστομο.


Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για τη νέα αυτή τραγική εξέλιξη, καθώς ήρθε να υπενθυμίσει κατά τον πιο σκληρό και αδυσώπητο τρόπο τις βαρύτατες ευθύνες της πολιτείας και των αρμοδίων εκείνων κυβερνητικών οργάνων, που έχουν μετατρέψει τον Έλληνα Αστυνομικό σε αναλώσιμο «είδος» για πάσης φύσεως εγκληματίες.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει κρούσει προ πολλού τον κώδωνα του κινδύνου και αρνείται να αποδεχτεί μοιρολατρικά ότι στις παρούσες συνθήκες έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια θωράκισης του λειτουργήματος του Αστυνομικού και ότι το να δολοφονούνται αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, είναι απόρροια των φυσιολογικών επαγγελματικών κινδύνων και των συνθηκών εργασίας.

Καλούμε την Πολιτεία να αφήσει επιτέλους τα «κροκοδείλια δάκρυα» και να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα. Αναγνώριση εδώ και τώρα της εργασίας μας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής, ουσιαστική θεσμική θωράκιση όλων των συναδέλφων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους ώστε να παράξουν το αγαθό της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.

Στο τρισάγιο που τελέστηκε σήμερα το πρωί στο χώρο θυσίας του Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ, χοροστατούντος του Ταξιάρχου π. Ιωάννη ΚΟΚΚΩΝΗ, παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος ΔΕΝΔΙΑΣ, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Αδαμάντιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, ο Προϊστάμενος Επιτελείου, Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, εκπρόσωποι Πρωτοβαθμίων Ενώσεων των Ομοσπονδιών μας, συγγενείς και συνάδελφοι του αείμνηστου Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ.

Τέλος, εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δολοφονηθέντος συναδέλφου μας Γιώργου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, καταθέτοντας και πάλι την ευχή να είναι ο τελευταίος νεκρός αστυνομικός κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...