Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Έρευνα για τις ''χαμένες'' εισφορές των αξιωματικών για το ΒΟΕΑ.

Την διεξαγωγή έρευνας για να βρεθεί πως ''χάθηκαν'' τα αποθεματικά του ''Βοηθήματος Οικογενειακής & Επαγγελματικής Αυτοτέλειας'' (Β.Ο.Ε.Α) για τα παιδιά των αποστράτων- μελών του ΜΤΣ που προέρχονται από εισφορές των γονιών τους βρίσκεται σε εξέλιξη,αποκαλύπτει με δημοσίευμα της η (νέα) ημερήσια εφημερίδα ''6 Μέρες'' (http://www.6meres.gr/ ). 

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή με αφορμή την εξασφάλιση από το Υπουργείο . Οικονομικών του αναγκαίου ποσού (184 εκ. ευρώ) για να αρχίσει επιτέλους η καταβολή του ΒΟΕΑ καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη τελευταία χορήγησή του (Δεκέμβριος 2008) και ενώ τα λεφτά αυτά είναι ήδη παρακρατηθέντα ως εισφορές των στρατιωτικών!

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου που επικαλείται η εφημερίδα, τα αποθεματικά του αυτόνομου λογαριασμού ΒΟΕΑ ρίχτηκαν στην ''μαύρη τρύπα'' του ΜΤΣ για να καλυφθούν πιθανότατα, όπως φαίνεται, λανθασμένες επιλογές από διαχείριση μετοχών κλπ. και τώρα αναζητούνται ευθύνες για τους χειρισμούς προ 10ετίας. Και αυτό διότι κάποιοι φαίνεται ότι έκαναν ''μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα''- δηλαδή τα λεφτά των αξιωματικών από τις εισφορές τους.Έτσι χρειάστηκε τώρα ακόμα και παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Α.Σαμαρά να εξασφαλισθεί το κονδύλι για να αρχίσουν να παίρνουν τα παιδιά των αποστράτων το -πληρωμένο από τους γονείς τους - ανταποδοτικό μέρισμα και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση. Κατα τις πληροφορίες της εφημερίδας η έρευνα για πεπραγμένα ή παραλήψεις Διοικήσεων του ΜΤΣ κλπ θα πάει σε βάθος χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...