Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΑΣ: Διαψεύδει την καταγγελία περί βασανισμών ανηλίκων αλλοδαπών, στην Αμυγδαλέζα

Σε ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Κίνησης “Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” για βιαιοπραγία ανήλικων αλλοδαπών, στο κέντρο προσωρινής παραμονής στην Αμυγδαλέζα.

Στην καταγγελία της, η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α κάνει λόγο για βιαιοπραγία αστυνομικού σε βάρος 11χρονου αλλοδαπού κρατουμένου και, γενικότερα, για “βασανισμούς” κρατουμένων στον ΕΧΠΑ Ανηλίκων Αμυγδαλέζας.
       
Σχετικά με το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η καταγγελία, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ υπογραμμίζει:
“Προχθές, 1 Ιανουαρίου του 2013, το βράδυ ένας 14χρονος (και όχι 11χρονος, όπως αναφέρεται στην καταγγελία) αλλοδαπός κρατούμενος, υπήκοος Πακιστάν, επικαλέστηκε πόνο στην κοιλιά και μεταφέρθηκε από αστυνομικούς της φρουράς στο ΚΑΤ, όπου δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό και συνεστήθη επανεκτίμηση από παιδίατρο- παιδοχειρουργό.

Το πρωί της επομένης, στις 2 Ιανουαρίου, ο ανήλικος επικαλέστηκε και πάλι κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, όπου και πάλι δεν διαπιστώθηκε τίποτα και συνεστήθη διαιτητική αγωγή.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, μεταφέρθηκε στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”, όπου δεν διαπιστώθηκαν παθολογικά ευρήματα και συνεστήθη και πάλι διαιτητική αγωγή.

Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος ανήλικος συνελήφθη, στις 18 Δεκεμβρίου του 2012, για παράνομη διαμονή στη χώρα, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και, αφού ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών, παραδόθηκε αυθημερόν στο ΕΧΠΑ Ανήλικων Αμυγδαλέζας, όπου παραμένει για να εφαρμοστεί το μέτρο της επιστροφής στη χώρα καταγωγής του”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...