Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Εδώλιο για τους αστυνομικούς «χειροκροτητές»

Ποινικές ευθύνες αντιμετωπίζουν και οι πέντε αστυνομικοί «χειροκροτητές» των συναδέρφων τους που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθούν στους επίορκους αστυνομικούς, οι οποίοι εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και σε βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι πέντε αστυνομικοί από τον Βόλο, που βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, φωνάζοντας προκλητικά και ειρωνικά συνθήματα κατά των συναδέλφων τους αστυνομικών που εξάρθρωσαν το κύκλωμα, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., ενώ διατάχθηκε σε βάρος τους και ένορκη διοικητική εξέταση η οποία ανατέθηκε σε υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. (τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλίας) και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί σήμερα ή αύριο. Παράλληλα σε βάρος τους σχηματίζεται και ποινική δικογραφία για έργω εξύβριση και εγκωμιασμό παράνομης πράξης, η οποία μαζί με τα αποτελέσματα της ΕΔΕ θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι ομάδες των «συμπαραστατών» αστυνομικών, την ώρα που οι κατηγορούμενοι μεταφέρονταν στην είσοδο των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης, αποδοκίμαζαν και ειρωνεύονταν τους συνοδούς αστυνομικούς. «Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε, θα πάρετε προαγωγή... Μπράβο, τους θάψατε...», έλεγαν ανάμεσα στα άλλα.

Οι πέντε αστυνομικοί, που αναγνωρίστηκαν από τα σχετικά βίντεο, υπηρετούν όλοι στον Βόλο και συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, στο Τμήμα Περιφέρειας και στην Τροχαία και είχαν πάει στη Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθούν στον 35χρονο διοικητή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ο οποίος και προφυλακίστηκε.

Συνομιλίες
Οπως υποστήριζαν ο 35χρονος αξιωματικός, για τον οποίο υπάρχουν αποκαλυπτικές συνομιλίες για τη συνεργασία του με τα μέλη του κυκλώματος, μπήκε σ' αυτό για να τους... ξεσκεπάσει.

Στο ερώτημα αφού συνέβαινε κάτι τέτοιο γιατί δεν ενημέρωσε, όπως όφειλε, τους ανωτέρους του, έλεγαν «ότι φοβόταν διαρροές και δεν θα το έλεγε ούτε στον αρχηγό...». Η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κατά των πέντε αστυνομικών προκάλεσε τις αντιδράσεις της Ενωσης Αστυνομικών Μαγνησίας και των συνδικαλιστών της, οι οποίοι -όπως έλεγαν- αναζητούν τρόπους για να ανασταλεί η διαθεσιμότητα, καθώς τη θεωρούν άδικη και υπερβολική, αφού αφορούσε μια εκδήλωση ανθρωπιάς, όπως υποστηρίζουν.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι μέλη της Ενωσης και μη, αστυνομικοί εν ενεργεία και μη, πήγαν μεμονωμένα και με δική τους πρωτοβουλία στη Θεσσαλονίκη για λόγους ανθρώπινης και όχι «συντεχνιακής» συμπαράστασης στον συγκεκριμένο αξιωματικό.

Ακόμη αναφέρεται ότι η Ενωση και τα μέλη της στηρίζουν τους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, που θα αποφανθεί αμερόληπτα και αντικειμενικά για τις τυχόν τελεσθείσες πράξεις και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Παράλληλα, ζητούν να αποφεύγονται οι γενικεύσεις που αυθαίρετα μπορούν να οδηγήσουν στην επίρριψη συλλογικών ευθυνών.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ / ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...