Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας προανήγγειλε ο Ν. Δένδιας

Νομοθέτημα πραγματικής αναβάθμισης της Ελληνικής Αστυνομίας ύστερα από ανοικτή διαδικασία διαλόγου, «ακόμη κι αν είναι χρονοβόρα», προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε πως θα λειτουργήσει και ως η θεμέλια λίθος της ύπαρξής της τις επόμενες δεκαετίες. Ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ, ο υπουργός τόνισε ότι θα εξυγιανθεί το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιό της, καθώς οι διατάξεις, που τη διέπουν, σήμερα φτάνουν τις 2.000 και την καθιστούν δυσλειτουργική.

Σχολιάζοντας δε την τοποθέτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση, σχετικά με συγχώνευση των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ενώ όταν το πρωτάκουσε του φάνηκε «ξένο», διαπιστώνει ότι έγινε στην Ολλανδία, την Κύπρο και τις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό. «Νομίζω ότι και η ελληνική Πολιτεία θα οδηγηθεί σε συγχώνευση των δύο υπουργείων, με τόσες συνέργιες που υπάρχουν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν έχω φτάσει στο επίπεδο να πω τη σκέψη μου, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντική ιδέα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε πως στην Ελλάδα σήμερα και τα τελευταία χρόνια υφίσταται μείζον θέμα δημόσιας ασφάλειας, το ζήτημα της τρομοκρατίας, ενώ υπάρχει και το μέγα ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο έχει ανατεθεί στην ΕΛΑΣ. Δεδομένου πως δεν αρμόζει να χειρίζεται η ΕΛΑΣ τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει μια «από - αστυνομικοποιημένη» σύγχρονη πολιτική υπηρεσίας ασύλου και μια πολιτική υπηρεσία πρώτης υποδοχής για έλεγχο των παράνομων μεταναστών ενημέρωσης κ.λπ. Τόνισε πως απαιτούνται μεγάλες μεταβολές στο υπάρχον οργανόγραμμα, ενώ συνιστά θεσμική ανάγκη να απομονωθεί το υπουργείο από την καθημερινή όσμωση των υπηρεσιών του από υπηρεσίες που υπηρετούν το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και ο υπουργός να αποκτήσει τον ρόλο του πολιτικού προϊστάμενου. «Αυτό δεν σημαίνει αύξηση του προσωπικού και πολυπλοκότερο οργανόγραμμα, αντιθέτως σημαίνει μικρότερο οργανόγραμμα και ελαχιστοποίηση προσωπικού» εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...