Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μεγάλη κομπίνα και πολλά θύματα από Κάλπικες Λίρες...

Θύμα απάτης μαθαίνουμε ότι έχει πέσει, τελευταία, μεγάλος αριθμός πολιτών, ανάμεσά τους και ένας γνωστός επιχειρηματίας των Αθηνών, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να προστατευτούν από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας, μέσω της αγοράς χρυσών λιρών, εξαπατήθηκαν από κύκλωμα που διακινούσε στην αγορά αντίγραφα της αγγλικής λίρας, προερχόμενα κυρίως από Ιταλία, Λίβανο, αλλά, σε μικρότερο βαθμό, και από άλλες χώρες.

Φυσικά, οι συγκεκριμένες λίρες καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές, ενώ η αξία τους είναι, ουσιαστικά, μηδενική. Μάλιστα, όσον αφορά τα ιταλικά αντίγραφα, για τα οποία εικάζεται ότι υπάρχει εμπλοκή και της Ιταλικής μαφίας, τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, αφού δε γίνονται εύκολα αντιληπτά, λόγω της ομοιότητας που έχουν με τις γνήσιες αγγλικές λίρες.

Μάλιστα, όπως αποκλειστικά είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, έγινε χθες, μετά από αρκετές καταγγελίες, επιχείρηση από την αστυνομία σε γραφείο στο κέντρο των Αθηνών και για ακρίβεια στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ομονοίας, όπου, όμως, οι “χρυσοθήρες” είχαν κάνει φτερά.

Επιπλέον, να αναφέρουμε ότι ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ιστορία γνωστού επιχειρηματία αλυσίδας έτοιμου φαγητού, ο οποίος φαίνεται να έπεσε θύμα της ίδιας σπείρας, η οποία του πούλησε κάλπικες λίρες, αξίας 250.000 ευρώ. Βέβαια, ο επιχειρηματίας κατηγορεί ανοιχτά και συνεργάτη του, ο οποίος, μετά το γεγονός, εξαφανίστηκε.

Να τονίσουμε, τέλος, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω λίρες δε διακινούνται μόνο από τη συγκεκριμένη σπείρα, αλλά και από άλλες, γεγονός που απαιτεί την αυξημένη προσοχή των ενδιαφερομένων.

Πάντως, αν, τελικά, κανείς σε αυτά τα κρούσματα προσθέσει και αυτούς που έχασαν χρήματα, πάλι από διάφορους επιτήδειους, στην προσπάθεια να τα βγάλουν εκτός Ελλάδας, αντιλαμβανόμαστε ότι η όλη συζήτηση περί χρεοκοπίας της χώρας, τελικά, οδήγησε αρκετούς σε χρεοκοπία.
www.greekfinanceforum.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...