Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

"Χτύπημα" από τους Πυρήνες φοβάται η Αστυνομία...

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας με τον φόβο να υπάρξει ένοπλη επίθεση, μεγάλου βεληνεκούς, ως «απάντηση» για τις μεγάλες ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φοβούνται ότι τις τελευταίες ημέρες ίσως ήδη σχεδιάζεται ανταποδοτική επίθεση, γι' αυτό κι έχουν ζητήσει απ' όλη την αστυνομική δύναμη - κι ιδιαίτερα όσους σχετίζονται με φύλαξη στόχων - να είναι σε κατάσταση επιφυλακής. Ομως υψηλόβαθμοι αξιωματικοί από την άλλη πλευρά σημειώνουν ότι το εγχώριο αντάρτικο πόλης παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες περιορισμένη δράση και εντός του 2011 έχει καταγραφεί μόνο μία απόπειρα βομβιστικής επίθεσης από την οργάνωση «6η Δεκέμβρη».

Το δικαστήριο καταδίκασε έξι από τους νεαρούς για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» χωρίς αναστολή σε κάθειρξη από 11 έως 25 χρόνια. Δύο κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών, ενώ ακόμη ένας καταδικάστηκε για αδικήματα άσχετα με τη δράση της οργάνωσης.

Οπως ανέφεραν αξιωματικοί, «τουλάχιστον πέντε από τις επιθέσεις της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" αποτελούσαν απάντηση για τις συλλήψεις μελών της. Η ισχυρή έκρηξη βόμβας στις 30 Δεκεμβρίου 2010 εναντίον του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε εν όψει της έναρξης της δίκης. Από τότε έχουν συλληφθεί σχεδόν όλα τα μέλη των "Πυρήνων", όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει επίθεση από κάποιους συνεργάτες της οργάνωσης. Το εγχώριο αντάρτικο πόλης είναι πιθανόν να μην αφήσει αναπάντητη αυτήν την καταδικαστική απόφαση».

Οι αξιωματικοί επισημαίνουν ότι αυτή την στιγμή εμφανίζονται σαν ενεργές οι οργανώσεις «Σέχτα Επαναστατών», «6η Δεκέμβρη», «Λαϊκή Θέληση» αλλά και η «2η γενιά της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» - όπως αυτοονομάσθηκε - η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό 12 οχημάτων του ΟΤΕ, τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Ιουλίου στο Μαρούσι.

Ωστόσο επιτελείς που ασχολούνται με τα ζητήματα της τρομοκρατίας επισημαίνουν ότι «την τελευταία τριετία έχουν υπάρξει περισσότερες από 30 συλλήψεις υπόπτων που σχετίζονται με νέες ένοπλες οργανώσεις και οι οποίες έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Ετσι λοιπόν το πρώτο επτάμηνο του 2011 έχει υπάρξει μόνο - στις 23 Μαρτίου - η απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην ΔΟΥ Νέου Κόσμου από την οργάνωση "6η Δεκέμβρη". Κι αυτό ίσως δείχνει αδυναμία δράσης.

 Για την "6η Δεκέμβρη" εκτιμούμε ότι δεν έχει άμεση σχέση με την "Συνωμοσία" και είναι περιορισμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων που προέρχονται από "παλιούς" αντάρτες πόλεων. Το ίδιο περίπου ισχύει για την οργάνωση "Λαϊκή Θέληση" που έχει σιγήσει την τελευταία διετία. Οσον αφορά την "Σέχτα Επαναστατών" παραμένει για μας ένα μεγάλο μυστήριο αφού δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μέλη της να έχουν αδρανοποιηθεί λόγω των τελευταίων συλλήψεων για τη "Συνωμοσία".

Σε ό,τι αφορά τη "2η γενιά" των "Πυρήνων" είναι προφανές ότι βρίσκεται σε "πειραματική" φάση και ίσως να μην μπορεί να πραγματοποιήσει μεγάλη επίθεση. Ομως φοβούμαστε την εμφάνιση μιας νέας οργάνωσης ή μιας άλλης έκπληξης από το αντάρτικο πόλης»
 
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...