Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Προκηρύξεις σε υπολογιστή του Βόλου

Προκηρύξεις της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» για την αποστολή των 14 παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και ξένους ηγέτες, καθώς επίσης και του παγιδευμένου πακέτου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη βρέθηκαν σε φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε στη γιάφκα της οργάνωσης στο Βόλο.
Οπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αθανάσιο Κοκκαλάκη στον φορητό υπολογιστή που κατασχέθηκε από το σπίτι-γιάφκα στη Νέα Ιωνία Βόλου, μετά απο εργαστηριακή εξέταση βρέθηκαν:
- Προσχέδιο αλλά και η τελική μορφή της προκήρυξης που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα και με την οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για την αποστολή 14 παγιδευσμένων δεμάτων σε πρεσβείες, οργανισμούς ξένους ηγέτες. Το κείμενο φέρει την υπογραφή «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς 25/11/2010» και συνοδεύεται από το έμβλημα της οργάνωσης.
- Τελική μορφή προκήρυξης που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα και με την οποία γίνεται ανάληψη ευθύνης για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά πακέτου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη. Το έγγραφο έχει τις ενδείξεις «Παράνομος Τομέας - Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνοδεύεται από το έμβλημα της οργάνωσης.
- Τελική μορφή εγγράφου που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα και είχε τίτλο «Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο. Κάλεσμα Αλληλεγγύης στους αντάρτες της Ε.Ο. Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, στους επαναστάτες και τα άτομα που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση (δίκη 17 Ιανουαρίου 2011). Το κείμενο φέρει την υπογραφή «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και έχει το έμβλημα της οργάνωσης
Επίσης το πρωί της Τετάρτης στη διασταύρωση των οδών Βαλαωρίτου και Χρυσοστόμου Σμύρνης, στη Νέα Ιωνία Βόλου, εντοπίστηκε ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Nissan, χρώματος μολυβί, το οποίο είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας. Οπως διαπιστώθηκε οι πινακίδες αντιστοιχούν σε ιδίας μάρκας επιβατικό αυτοκίνητο άλλου χρώματος, του οποίου η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί στο νομό Αττικής.
Απο την έρευνα προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 10ης Μαρτίου 2011 από περιοχή του Βόλου. Επίσης η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός του διαμερίσματος της οδού Ελλησπόντου 53. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι συλληφθέντες θα χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες στην ληστεία που προετοίμαζαν σε τράπεζα στο Βόλο.
Το όχημα βρέθηκε περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τη γιάφκα της οργάνωσης και είχε παραποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά για να μην είναι αναγνωρίσιμο. Ειδικότερα είχαν βάψει τις ζάντες και είχαν κολλήσει αυτοκόλλητα σε διάφορα σημεία.
Τέλος ο κ. Κοκκαλάκης ανέφερε ότι η επιχείρηση για τη σύλληψη των έξι συλληφθέντων έγινε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...