Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Χτύπησαν 4 αστυνομικούς με καλάσνικοφ

Δύο νεκροί και δύο τραυματίες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είναι ο απολογισμός του αιματηρού περιστατικού που σημειώθηκε στις 18:50 το απόγευμα, στη συμβολή της οδού Περικλέους και Παντελή Νικολαΐδη, στην περιοχή του Ρέντη.

Δύο εκ των τεσσάρων υπέκυψαν στα τραύματά τους, οι άλλοι δύο νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσσος, δήλωσε ότι ένας αστυνομικός έχει οδηγηθεί στο χειρουργείο, καθώς μία σφαίρα έχει σφηνωθεί στο κεφάλι του, αλλά πριν από λίγα λεπτά (21:40) ξεψύχησε. Ο τρίτος φέρει διαμπερές τραύμα στο αριστερό πόδι, δίχως να διατρέχει κάποιο κίνδυνο για τη ζωή του, και ο τέταρτος έχει τραυματιστεί στην αριστερή βουβωνική χώρα, με ρήξη στη μηραία αρτηρία.

To χρονικό του αιματηρού περιστατικού

Η καταδίωξη ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έλαβαν σήμα- μετά από καταγγελία πολίτη- για τρεις υπόπτους, οι οποίοι νωρίτερα φέρονται να είχαν ληστέψει περίπτερο στη λεωφόρο Δημοκρατίας 337 στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. καταδίωκαν το τζιπ, όταν ξαφνικά οι επιβαίνοντες σε αυτό πυροβόλησαν με καλάσνικοφ με αποτέλεσμα οι σφαίρες να χτυπήσουν τους διώκτες τους.Κάποια στιγμή το αμάξι, μάρκας Volvo, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο, προσεγγίστηκε στη Λ. Κηφισού.

Οι τρεις δράστες αφού κατέβηκαν απ' αυτό, έστρεψαν τα καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών και τους γάζωσαν με πάνω από 100 σφαίρες.


Λίγο μετά τις 20:00 εντοπίστηκε το αυτοκίνητο, μάρκας Volvo, σε περιοχή μεταξύ του Μοσχάτου και του Ρέντη, επί της οδού Παλαιολόγου. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν τα καλάσνικοφ και το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πινακίδες είχαν κλαπεί στις 17/01/10 από μάντρα στη Νέα Ερυθραία μαζί με οκτώ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων, επίσης μάρκας Volvo, χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Κάτοικος της περιοχής, σε ερώτηση αν είδε το γεγονός απάντησε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς. «Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς» ανέφερε χαρακτηριστικά

«Χτενίζει» την περιοχή η ΕΛ.ΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ συμμετέχει από αέρος. Περίπου 150 αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου.

Δηλώσεις Παπουτσή από την Άγκυρα

Τραγική υπόθεση χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, από την Άγκυρα όπου βρίσκεται, το αιματηρό επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στην περιοχή του Ρέντη.

Ο υπουργός διέκοψε το δείπνο εργασίας που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Μπεσίρ Αταλάι και μετέβη στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα για να πληροφορηθεί για το συμβάν. Ο ίδιος ανέφερε ότι ακόμη είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι δράστες ενδεχομένως να μην είναι του κοινού ποινικού δικαίου.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ., βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, επισκέφθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας τους τρεις τραυματίες αστυνομικούς. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η άνανδρη δολοφονία ενός αστυνομικού και ο σοβαρός τραυματισμός άλλων τριών, την ώρα που εκτελούσαν το καθήκον τους, περιφρουρώντας την ασφάλεια των συμπολιτών μας, προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το χαμό του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ από τις σφαίρες αδίστακτων εγκληματιών».

Τους τραυματίες αστυνομικούς επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Όθωνας, ο Γ.Γ του υπουργείου κ. Γ. Τασούλας και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Ε. Οικονόμου .
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...