Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κορκονέας είχε άμεσο δόλο

Aναφέρει η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου

Την καταδίκη του Επαμ. Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο ζήτησε η συνήγορος της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη σημερινή της αγόρευση η οποία θα συνεχιστεί αύριο. 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε  "ο Επαμ.Κορκονεας στόχευσε και σκόπευσε για να σκοτώσει. Όταν ένας αστυνομικός,σύμφωνα με όσα προέκυψαν,ανοίγει τη θήκη του όπλου,το βγάζει,παίρνει στάση βολής χωρίς
προειδοποίηση,σταθεροποιεί το σώμα του, ενεργεί διπλή στοχευμένη βολή στην ευθεία του έχοντας απέναντί του ανθρώπους και μάλιστα παιδιά, η ενέργειά του αυτή δεν μπορεί να εξαγνίζεται ως απλή αποδοχή του ενδεχομένου της ανθρωποκτονίας. Όταν θέτει το όπλο στη θήκη, κάνει αναστροφή και αποχωρεί με σταθερό βήμα, ανενόχλητος και ανέκφραστος, δεν αποδέχεται απλώς την πραγμάτωση ενός ενδεχομένου: έχει επιτύχει το στόχο του. Και αυτό νομικά ορίζεται ως άμεσος δόλος α΄ βαθμού".


Επιπροσθέτως αναφέρθηκε και στα στοιχεία της προσωπικότητας του δράστη τα οποία συνηγορούν στην ύπαρξη άμεσου δόλου. Σύμφωνα με την ίδια, ο Επ. Κορκονέας "σε αντιδιαστολή με την συντριβή ανθρώπων που ήταν αμέτοχοι στο έγκλημα,αντί να να στέκει τρεμάμενος απέναντι στον εαυτό του και την πράξη του και να αναζητεί εξιλέωση,έφτασε στο σημείο ακόμη και να εξομοιώνει τον εαυτό του με το παιδί του οποίου αφαίρεσε τη ζωή".
Υπενθύμισε στο δικαστήριο τα λεγόμενα του Κορκονέα πως«τα θύματα είμαι εγώ και ο Αλέξανδρος.Αυτός είναι νεκρός και εγώ είμαι εδώ που είμαι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...