Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών απαγωγέων

του Μανώλη Bάια
Απίστευτο εφιάλτη ζούσαν επί έναν ολόκληρο μήνα οκτώ Πακιστανοί λαθρομετανάστες στα χέρια συμπατριωτών τους που πίστευαν ... ότι θα τους εξασφάλιζαν καλύτερες συνθήκες ζωής… Στην πραγματικότητα, οι «σωτήρες» που τους έφεραν στην Ελλάδα, δεν ήταν παρά μέλη μιας αδίστακτης μαφιόζικης ομάδας που είχε στόχο και τις τελευταίες οικογενειακές τους οικονομίες!

Δύο αγνώστων στοιχείων ομοεθνείς τους είχαν περάσει λαθραία στη χώρα τους οκτώ Πακιστανούς ηλικίας από 22 έως 38 χρόνων μέσω Τουρκίας από παραμεθόρια περιοχή του Έβρου και, με διάφορα μεταφορικά μέσα, τους οδήγησαν στο σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα, όπου τους παρέλαβαν άλλοι Πακιστανοί και τους μετέφεραν σε άγνωστο σημείο στην Αθήνα. Εκεί τους κράτησαν ομήρους επί ένα μήνα, ώσπου οι συγγενείς τους να παραδώσουν 10.000 ευρώ για τον καθένα σε συνεργό τους που διαμένει στο Πακιστάν!

Ούτε τότε τους απελευθέρωσαν, όμως! Αντίθετα, τους παρέδωσαν σε άλλους ομοεθνείς τους, οι οποίοι τους μετέφεραν σε ένα εγκαταλελειμμένο πτηνοτροφείο σε αγροτική περιοχή έξω από την συνοικία Τάχι Θηβών και ζήτησαν άλλα 6.000 ευρώ για να τους αφήσουν ελεύθερους! Όμως, ένας από τους οκτώ αιχμαλώτους κατάφερε να βρει ένα τηλέφωνο και ειδοποίησε στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και δήλωσε ότι τον έχουν απαγάγει μαζί με άλλους επτά συμπατριώτες του και κρατούνται σε περιοχή της Θήβας.

Οι άνδρες της ασφάλειας Θηβών άρχισαν να ερευνούν την ευρύτερη περιοχή και κατάφεραν να εντοπίσουν το πτηνοτροφείο, το οποίο είχε νοικιάσει ένας 59χρονος Πακιστανός ο οποίος συνελήφθη στο Ακραίφνιο Βοιωτίας όπου κατοικεί μόνιμα και αναζητούνται οι συνεργοί του ηλικίας 32 και 46 χρόνων. Οι αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπισθούν και τα άλλα μέλη του κυκλώματος που τους κρατούσαν φυλακισμένους στην Αθήνα. protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...