Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Παραπέμπονται 20 σε δίκη για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Την παραπομπή σε δίκη 20 ατόμων για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τον Ιανουάριο του 2009, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο αντεισαγγελέας Εφετών, Χρίστος Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με το αντιεισαγγελέα τα 20 άτομα παραπέμπονται για σειρά σοβαρών αδικημάτων που σχετίζονται με τη δράση του λεγόμενου "συνδικάτου του εγκλήματος", στο οποίο αποδίδεται και η απαγωγή του εφοπλιστή.

Όπως αναφέρεται στην πρόταση, ενεργό ρόλο στην απαγωγή Παναγόπουλου είχαν επτά άτομα, ενώ ηθικοί αυτουργοί ήταν η Παναγιώτης Βλαστός και ο επίσης κρατούμενος Γιάννης Σκαφτούρος.

Στον ήδη κρατούμενο, Παναγιώτη Βλαστό, ο αντιεισαγγελέας καταλογίζει ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, καθώς, όπως αναφέρει, έδινε εντολές για τη διάπραξη σειράς εγκληματικών ενεργειών, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, κατοχές εκρηκτικών κ.α., μέσα από τις φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση για 13 από τους 20 κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...