Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων

Εκτός από τις σχολές της Πυροσβεστικής, όπου η εισαγωγή θα γίνεται μέσω πανελληνίων ,στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στο άρθρο 39 υπάρχει αναφορά  για την Αστυνομική Ακαδημία και τις σχολές τόσο των Αξιωματικών όσο και των Αστυφυλάκων. 


Τα όσα αναφέρονται δεν φέρνουν αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής ή στη διάρκεια φοίτησης σε αυτές. 

Το news.gr παρουσιάζει τα βασικά σημεία που πιθανόν να έχουν ενδιαφέρον για τους μαθητές και τους γονείς τους:

  • Η Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας ανήκει στην ανώτερη  βαθμίδα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα αντίστοιχου επιπέδου εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
  •  Η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας είναι ισότιμη με τα Ιδρύματα και τις Σχολές του Πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως αυτή ορίζεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις και τις αντίστοιχες παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και παρέχει ισότιμη εκπαίδευση και χορηγεί ισότιμα πτυχία, προς εκείνα που χορηγούνται από τα Ιδρύματα και τις Σχολές αυτές.
  • Από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί, στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής της, να οργανώνονται και να υλοποιούνται, αυτοδυνάμως ή σε συνεργασία με Α.Ε.Ι. της χώρας ή ανάλογου επιπέδου εκπαιδευτικά ιδρύματα άλλων χωρών, προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και να απονέμονται αντίστοιχοι τίτλοι σπουδών.
  • Τα πτυχία και οι βεβαιώσεις φοίτησης ή παρακολούθησης μαθημάτων στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας υπογράφονται από το διοικητή αυτής και απονέμονται σε ειδική τελετή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...