Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κόντρα στο Λιμενικό για το Φαρμακονήσι -Οι αξιωματικοί ζητούν εξηγήσεις για τη «συγνώμη» του Αρχηγού

Αναταραχή στις τάξεις του Λιμενικού προκάλεσε η συγνώμη που εξέφρασε ο αρχηγός του Σώματος, Δημήτρης Μπαντιάς, στη Βουλή για το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών του ΛΣ (ΠΕΑΛΣ) δήλωσε απορημένη και έκπληκτη από αυτή την κίνηση και ζήτησε εξηγήσεις.


Κατά την ενημέρωση των βουλευτών την Τετάρτη, ο κ. Μπαντιάς δίχως να μπορεί να κρύψει τη συγκίνηση από τη φωνή του ζήτησε συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τον ελληνικό λαό για τη δύσκολη θέση στην οποία έφερε τη χώρα.


«Σας μεταφέρουμε την έκπληξη, την απορία και τον προβληματισμό που διακατέχει τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ από την στιγμή που έλαβαν γνώση των χθεσινών (σ.σ. Τετάρτη) δηλώσεών σας ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής αναφορικά με το περιστατικό του Φαρμακονησίου», αναφέρει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Αξιωματικών του Ναυτικού, όπου σημειώνεται πως τα στελέχη της αισθάνθηκαν έκπληξη γιατί είδαν τον αρχηγό του σώματος να απολογείται.

Παράλληλα, εκφράζουν απορία «γιατί δεν αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η "κατάσταση" στην οποία αναφέρεστε και προβληματισμό για την σκοπιμότητα αυτής της δήλωσης». Ακόμη αναφέρουν πως θα αντιλαμβάνονταν την ανάγκη να εκφραστεί η οδύνη όλων των στελεχών για την απώλεια συνανθρώπων, αλλά δεν αντιλαμβάνονται «τους λόγους της συγνώμης "μας" και ζητούμε να δοθούν διευκρινίσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...