Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

Αλλάζουν όλα στις υπηρεσίες του Λ.Σ. : «Μαχαίρι» στους λιμενικούς σταθμούς -Αυξάνονται τα λιμεναρχεία

Ριζική αναδιάρθρωση των λιμενικών αρχών της χώρας προβλέπει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και προωθήθηκε προς υπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία. Βάσει του σχεδίου, από 217 οι λιμενικές αρχές μειώνονται σε 179.


Πιιο συγκεκριμένα, διατηρούνται τα 18 υφιστάμενα κεντρικά λιμεναρχεία, αυξάνονται σε 45 από 34 τα λιμεναρχεία, ενισχύονται σε 73 από 34 τα λιμενικά τμήματα, ενώ περιορίζονται σε 43 οι λιμενικοί σταθμοί, από 107 που υπάρχουν σήμερα. Στη νέα διάρθρωση δεν περιλαμβάνονται υπολιμεναρχεία, ενώ, για τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αντιμετώπιση των τοπικών αναγκών, σε ορισμένες περιοχές προβλέπεται η ίδρυση λιμενικών φυλακίων.


Προβλέπεται επίσης, η σύσταση Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος ΒΑ Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη, ενώ θα συσταθεί Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής και Κορινθίας, με έδρα τον Πειραιά, καθώς και Περιφερειακή Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, που θα εδρεύει στην Καβάλα. Τέλος, η έδρα της Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου και Ιονίου μεταφέρεται από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα.

 Πρόκειται για την πρώτη συνολική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος από το 1927, όταν και δημιουργήθηκε.

 Σύμφωνα με το υπουργείο, με την εν λόγω αναδιάρθρωση προκύπτει αφενός εξοικονόμηση περισσοτέρων από 500.000 ευρώ, ετησίως, και αφετέρου εξοικονομούνται για επιχειρησιακές ανάγκες περίπου 700 άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, καθώς αποδεσμεύονται από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που αποτελούσαν μέχρι σήμερα τροχοπέδη στην άσκηση των επιχειρησιακών καθηκόντων στις περιοχές τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...