Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012

ΘΡΑΚΗ: Οξύ το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων

Οξύτατο φαίνεται πως έχει γίνει το ζήτημα της διαρκούς υποστελέχωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων στη Θράκη, οι οποίες λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό απ’ ότι προβλέπει η οργανική τους δύναμη 

Κατά καιρούς το ζήτημα της έλλειψης αστυνομικών υπαλλήλων έχει τεθεί εντόνως τόσο από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης όσο και από αυτή της Κομοτηνής. Πρόσφατα η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό την Α.Δ. Ξάνθης την ενίσχυσή της με 50 αστυνομικούς υπαλλήλους από την Α.Δ. Κομοτηνής μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Απόφαση ωστόσο που βρίσκει αντίθετη την Α.Δ. Ροδόπης η οποία, όπως αναφέρεται, αντιμετωπίζει και η ίδια προβλήματα υποστελέχωσης, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει, ενώ παράλληλα γίνεται σαφές πως μέσω αυτής της κίνησης δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα της Ξάνθης, αλλά διογκώνεται και το πρόβλημα της Κομοτηνής.
Σε επιστολή της προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητά την ενίσχυση του προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κομοτηνής, ενώ παράλληλα εκφράζει την πεποίθηση πως η Α.Δ. Κομοτηνής δεν είναι σε θέση να ενισχύσει σε προσωπικό την Ξάνθη.

«Ενώ προβλέπεται οργανική δύναμη 548 αστυνομικών, διαθέτει υπάρχουσα δύναμη 437 αστυνομικών και τελικά λειτουργεί με δύναμη 409 αστυνομικών, καθότι από την υπάρχουσα δύναμη τελούν υπό απόσπαση σε άλλες Υπηρεσίες, 11 βαθμοφόροι και 20 λοιποί αστυνομικοί, ενώ διαθέτει 2 προσκολλημένους. Λειτουργεί δηλαδή με έλλειμμα της τάξεως του 25%, ήτοι με 139 αστυνομικούς λιγότερους απ’ όσους προβλέπει η οργανική της δύναμη!» αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΑΣΥ για να συμπληρώσει πως «μία μείωση προσωπικού της τάξεως των 50)ατόμων, έστω και για το χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην ανωτέρω Διαταγή, θα δημιουργήσει ανυπέρβλητο πρόβλημα να ανταποκριθούμε επάξια στις ιδιαίτερες απαιτήσεις αστυνόμευσης που έχει η περιοχή μας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω και γνωμοδοτήσετε θετικά προς το αίτημά μας ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των αστυνομικών που διατάσσεται η Α.Δ. Ροδόπης να διαθέσει προς ενίσχυση της Α.Δ. Ξάνθης.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου ότι σε διαφορετική περίπτωση, με την περαιτέρω μείωση του προσωπικού μας κατά 50 αστυνομικούς οι ισορροπίες θα ανατραπούν επικίνδυνα με αντίκτυπο στην εσωτερική ασφάλεια της περιοχής μας».

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο έγγραφο της επιστολής σε καθημερινή βάση 88 Αστυνομικοί της Κομοτηνής καλύπτουν διάφορες ανάγκες, οι οποίες έχουν ως εξής:
Α) Φρούρηση τουρκικού προξενείου: 10 αστυνομικοί
Β) Συνοδευτικά Τούρκου προξένου: 04 αστυνομικοί
Γ) Φρούρηση οικίας Τούρκου προξένου: 05 αστυνομικοί
Δ) Φρούρηση Φυλακών: 10 αστυνομικοί
Ε) Διοίκηση Φρουράς Φυλακών: 02 αστυνομικοί
ΣΤ) Φρούρηση Κρατητηρίων Α.Τ. Κομοτηνής: 10 αστυνομικοί
Ζ) Φρούρηση Κρατητηρίων Τ.Σ.Φ. Ιάσμου: 10 αστυνομικοί
Η) Φρούρηση Ε.Χ.Π.Α. Βένας: 35 αστυνομικοί
Θ) Φρούρηση Δικαστηρίων: 02 αστυνομικοί
Εκτός των ανωτέρω υποχρεώσεων που απαιτούν καθημερινά τη διάθεση 333 αστυνομικών, καλείται να καλύψει με αστυνομική δύναμη τις εξής ανάγκες:
Α) Σε καθημερινή σχεδόν βάση, λήψη μέτρων Τάξης-Ασφάλειας και Τροχαίας σε πορείες και συγκεντρώσεις.
Β) Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, λήψη μέτρων στις εκδηλώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην Παλαιά Νομική Σχολή.
Γ) Αγώνες πρωταθλήματος Super League (σε γήπεδο που βρίσκεται εντός πόλεως).
Δ) Μεταγωγές για εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς και κρατουμένων που φυλάσσονται στα αστυνομικά κρατητήρια λόγω πληρότητας των Φυλακών.
Ε) Διαχείριση μειονοτικού
ΣΤ) Λειτουργία πανεπιστημιακών σχολών με μεγάλο αριθμό φοιτητών (πάνω από 15.000).
Ζ) Λειτουργία Εφετείου Θράκης.
Η) Λειτουργία Ε.Χ.Π.Α. Βένας όπου φιλοξενούνται καθημερινά τουλάχιστον διακόσιοι παράνομοι μετανάστες.
Θ) Έδρα Γενικής Γραμματείας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
ανεβάζοντας τον αριθμό αναγκαίου προσωπικού κατά επιπλέον 30 αστυνομικούς τουλάχιστον, καθημερινά.

thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...