Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Μεζονέτες και ξενώνες 70.000 ευρώ για υψηλόβαθμους στρατιωτικούς

Σουίτες και δη σε χρώμα ιδιαίτερο, αυτό του σομόν, ετοιμάζει ο στρατός στην περιοχή του άλσους Στρατού στο Γουδή.

Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Έθνος της Κυριακής", για έξι νεοκλασικές κατοικίες οι οποίες θα φιλοξενήσουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς, όλα αυτά εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης και ενώ συγχρόνως η τρόικα απαιτεί περικοπή των αμυντικών δαπανών.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, το οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, έγιναν επισκευές αναπαλαίωσης στα νεοκλασσικά οι οποίες και κόστισαν 70.000 ευρώ.

Αναφέρεται σχετικά πως η απόσβεσή τους θα γίνει μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του "χακί" ξενοδοχείου.

Όμως, το υπουργείο Οικονομικών αμφισβητεί την αντίστοιχη μελέτη του ΓΕΣ, καθώς, όπως υποστηρίζεται, δεν στηρίζεται σε καμία σοβαρή μελέτη.

Σημειώνεται ακόμα πως και η τρόικα επιδεικνύει δυσφορία για το συγκεκριμένο έργο.

Η τρόικα υποστηρίζει ότι δεν μπορείς να προβαίνεις σε φανταχτερά έργα για τη στρατιωτική ελίτ όταν υπολειτουργούν στρατιωτικά νοσοκομεία, υπηρεσίες και μονάδες.

Επιπρόσθετα, δεν μπορείς, λέει πάντα η τρόικα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Έθνος, να προχωράς σε τέτοιες κατασκευές όταν δεν υπάρχουν χρήματα για να προμηθευτούν στοιχειωδώς είδη υγιεινής και αναλώσιμα υλικά ή όταν για δύο κόλλες χαρτί εκτύπωσης δίνονται "μάχες" στις μονάδες.

Η τρόικα εμφανίζεται να θέτει ένα εύλογο ερώτημα:

Ποια είναι η ανάγκη κατασκευής ξενώνων στο άλσος Στρατού στου Γουδή τη στιγμή που ήδη υπάρχουν ήδη ξενώνες, στο στρατόπεδο Φακίνου στου Παπάγου, στο Παγκράτι επί της οδού Πρατίνου, στο Ρουφ και στα ΚΑΑΥ Αγίου Ανδρέα όπου είναι διαθέσιμα 494 διαμερίσματα;

Η απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού


Η άποψη του ΓΕΣ είναι η εξής:

"Στο πλαίσιο της μέριμνας προσωπικού και του ορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, διαμορφώνει (το ΓΕΣ) έξι ξενώνες για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, εκμεταλλευόμενο τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις, στο Στρατόπεδο Βαρύτη στο Αλσος Στρατού".

Υποστηρίζεται πως για τη διαμόρφωση των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων προκηρύχτηκε πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός, στον οποίο συμμετείχαν έξι ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Το έργο ανέλαβε η μειοδότρια επιχείρηση και το κόστος του ανέρχεται στο ύψος των 65.000 ευρώ περίπου.

Με τη χρήση των ξενώνων, συνεχίζει το ΓΕΣ, θα καλυφθούν οι ανάγκες στελεχών όλων των βαθμών, που διανυκτερεύουν στο λεκανοπέδιο για υπηρεσιακούς λόγους και εξοικονομείται μέρος του ποσού που δαπανάται για την αποζημίωση των εξόδων διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία.

Το όφελος της υπηρεσίας εκτιμάται σε 70.000 ευρώ ετησίως. Δηλαδή, απόσβεση στον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...