Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Μελέτη για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης απο τις Ενώσεις Αστυνομικών

Οι Ενώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων και Ειδικών Φρουρών της περιφέρειας Κρήτης προχωρούν στη σύνταξη συγκεκριμένης πρότασης για την πιλοτική αναδιοργάνωση της Αστυνομίας στο Νησί.

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 συναντήθηκαν στο Ρέθυμνο τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και Ειδικών Φρουρών των τεσσάρων Νομών της Κρήτης, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την προώθηση της αναδιάρθρωσης των δομών της Αστυνομίας σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης, ώστε η τελευταία να γίνει περισσότερο αποτελεσματική και ευέλικτη και να αξιοποιηθούν περισσότερο οι δυνάμεις και τα τεχνικά μέσα που αυτή διαθέτει προς όφελος των πολιτών.
Οι Συνδικαλιστές Αστυνομικοί συμφώνησαν ομόφωνα να προχωρήσουν στην ανάθεση της ανωτέρω μελέτης αναδιοργάνωσης στον ειδικό επιστήμονα και πρώην ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας, Δρα Γιώργο Παπακωνσταντή, ο οποίος είχε συντάξει την αντίστοιχη μελέτη για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής των Αστυνομικών Ενώσεων της Κρήτης είναι η μελέτη της οργάνωσης της Αστυνομίας στο Νησί με επιστημονική μεθοδολογία και τεκμηρίωση.

Ειδικότερα προσδοκάται αφενός μεν να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της αστυνομίας με κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού, αφετέρου δε να εξοικονομηθούν πόροι προς πάσα κατεύθυνση ώστε να γίνει εντονότερη η παρουσία των Αστυνομικών στην καθημερινότητα των πολιτών και να είναι άμεσα ανταποκρινόμενη στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών. Κεντρικός άξονας είναι η βελτίωση των παροχών ασφαλείας προς τους πολίτες και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ίδιων των αστυνομικών.

Οι Αστυνομικοί της Κρήτης, δηλώνουν έμπρακτα με την κίνηση τους αυτή ότι επιθυμούν να εκσυγχρονιστούν και να αναδιοργανωθούν οι δομές της αστυνομίας υπό τους απαρέγκλιτους όρους ότι αυτές θα συντείνουν στην μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην εξοικονόμηση πόρων, στην βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών. Προς την επίτευξή του σκοπού αυτού θα επακολουθήσουν συναντήσεις με Φορείς της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης τα συμπεράσματα των οποίων θα ληφθούν υπόψη στην σύνταξη της πρότασης που θα υποβληθεί κατόπιν συντάξεως της προαναφερόμενης Μελέτης.

Για τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Κρήτης

Ε.Α.Υ. Χανίων Ιωάννης Ζερβός
Ε.Α.Υ. Ρεθύμνου Μανούσος Γιανναδάκης
Ε.Α.Υ. Ηρακλείου Αθανάσιος Μπαλαμούτης
Ε.Α.Υ. Λασιθίου Γεώργιος Πρινιωτάκης

Για την Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης Χρήστος Τσανακτσίδης
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...