Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

"Ξήλωσαν" διεθνή σπείρα πλαστογράφων στην Αθήνα

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων εξαρθρώθηκε από το τμήμα συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το απόγευμα, στην Αθήνα, τρεις αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Σουδάν και έναν Σομαλίας, ενώ αναζητείται ένας ακόμη, αλλοδαπός συνεργός τους, υπήκοος Λιβύης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλου αριθμού ευρωπαϊκών εγγράφων και τίτλων διαμονής, τα οποία προμηθεύονταν από άλλες ομάδες, που επιδίδονταν σε κλοπές πορτοφολιών σε διάφορες χώρες της ΕΕ, κυρίως το Βέλγιο.

Μέλη του κυκλώματος από τις άλλες χώρες συγκέντρωναν ταξιδιωτικά έγγραφα τρίτων προσώπων, τα οποία προωθούσαν στην Ελλάδα ταχυδρομικά, ή κρυμμένα σε αποσκευές μελών που ταξίδευαν από το Βέλγιο προς την Αθήνα. Στη συνέχεια, τα διέθεταν έναντι αμοιβής (400- 1.000 ευρώ) σε άλλες εγκληματικές ομάδες, οι οποίες τα χρησιμοποιούσαν για τη διευκόλυνση της μετακίνησης παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σε κατάστημα, που οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως έδρα της δράσης τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 476 δελτίας ταυτότητας διαφόρων χωρών, οκτώ διαβατήρια και επτά άδειες διαμονής διάφορων χωρών και πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...