Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πολίτης σκότωσε ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του και απείλησε τη μητέρα του

Νεκρός έπεσε ένας 43χρονος ληστής από τη σφαίρα όπλου ιδιοκτήτη σπιτιού στην Παιανία.


Ένας 23χρονος στην προσπάθεια του να προστατεύσει την οικογένεια του και την περιουσία άρπαξε την καραμπίνα του και πυροβόλησε τον διαρρήκτη που που είχε εισβάλει στο σπίτι του.

Ο νεαρός έχει συλληφθεί από την αστυνομία ενώ ο ληστής φέρεται πως είχε απείλησε τη μητέρα του ιδιοκτήτη.

Χθες τη νύχτα λίγο μετά τις δύο και μισή τρεις ληστές εισέβαλαν σε ένα σπίτι, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή. Δεν πήγαν όμως μακριά και προσπάθησαν να εισβάλουν σε γειτονικό σπίτι.

Μάλιστα αν και ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός εκείνοι δεν πτοήθηκαν καθόλου και απείλησαν την ιδιοκτήτρια, ωστόσο υπολόγισαν χωρίς τους γιους της, οι οποίοι τους καταδίωξαν.

Οι δράστες ξέφυγαν, ωστόσο δεν απομακρύνθηκαν και μία ώρα αργότερα ξαναχτύπησαν. Ένας όμως από τους πολίτες είχε πάρει το κυνηγετικό του όπλο και όταν είδε ξανά τους ληστές τους καταδίωξε και πυροβόλησε μια φορά, με τη τη σφαίρα να πετυχαίνει και να σκοτώνει τον ένα ληστή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες ο νεκρός είναι ένας 43χρονος αλβανικής καταγωγής.


H ΔΗΜΑΡ


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. με αφορμή τη δολοφονία αλλοδαπού στην Παιανία:


Η δικαιολογημένη ανασφάλεια των πολιτών από την αύξηση της εγκληματικότητας και την αναποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών να την αντιμετωπίσουν, σε καμία περίπτωση δε μπορεί σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να δικαιολογήσει ή να νομιμοποιήσει την αυτοδικία και την ένοπλη προστασία στο όνομα της «νόμιμης άμυνας».

Η πολιτεία πρέπει να δώσει λύση στο πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης, κάνοντας τους πολίτες να αισθανθούν ασφάλεια.

Τα φαινόμενα παραβατικότητας από την αυξημένη και ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή στη χώρα μας απαιτούν ρεαλιστικές λύσεις που φυσικά δεν μπορεί να είναι ούτε η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ούτε η γκετοποίηση περιοχών της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...