Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

'Εδειραν σεφ γιατί είναι Αλβανός

Ήταν ξημέρωμα Τετάρτης. Κοντά στη 01:00. Ο Ρενάτο Μέκολι, ο Σεφ, αλβανικής καταγωγής, του εστιατορίου «Βασίλαινα», στον Πειραιά, έχει τελειώσει την βάρδια του και φεύγει από το κατάστημα.

Δύο τετράγωνα μακριά από το μαγαζί του έχουν στήσει καρτέρι 2 άνδρες, που έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους με μάσκες.

Κρατούν μαχαίρι. Τον πλησιάζουν, αρχίζουν να τον γρονθοκοπούν και να του επαναλαμβάνουν δυνατά: «Να φύγεις από την Ελλάδα. Κατάλαβες;».

Τον αφήνουν χτυπημένο και απομακρύνονται.

Του πήρε λίγη ώρα να συνέλθει. Προβληματισμένος και χτυπημένος συνέχισε για το σπίτι του.

Σήμερα ο Ρενάτο θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που δεν χρησιμοποίησαν το μαχαίρι.

Το περιβάλλον του αναφέρει στο enikos.gr ότι «θα μπορούσαν να του είχαν κάνει μεγάλο κακό».

Ο Ρενάτο έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, η κουζίνα του έχει πολλάκις βραβευτεί και ο κύκλος του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν εκείνος θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα μία φορά, εμείς τον θεωρούμε δέκα»

Δείτε τι έγραψε το athinorama.gr για τον Ρενάτο και την επίθεση που δέχτηκε:

“Ό,τι κι αν λένε οι φασιστοειδείς ανεγκέφαλοι, το ζήτημα του ποιος είναι Έλληνας το έχει τοποθετήσει πρωτοποριακά ο Ισοκράτης τον 4ο π.Χ. Το όνομα των Ελλήνων είναι σύμβολο όχι τόσο της φυλετικής καταγωγής αλλά και της πνευματικής ανύψωσης, με αποτέλεσμα να ονομάζονται Έλληνες όσοι παίρνουν τη δική μας παιδεία και όχι απλώς όσοι έχουν ελληνική καταγωγή, όπως είπε στον «Πανηγυρικό» του ο Αθηναίος ρήτορας.

Πολλές φορές αυτοί που θεωρούν εαυτόν Έλληνες, βαπτίζοντας το πνεύμα τους στην ελληνική παιδεία, αξίζουν αυτόν τον τίτλο περισσότερο από κάποιους άλλους που κληρονομούν μεν την καταγωγή, αγνοούν δε την ελληνική κουλτούρα. Τα λέω αυτά επειδή κάποιοι θρασύδειλοι επιτέθηκαν στον αλβανικής καταγωγής σεφ του «Βασίλαινα» Ρενάτο Μεκόλι με μπουνιές και μαχαίρι (φορούσαν μάσκες και το έσκασαν μετά την επίθεση), απειλώντας τον και λέγοντάς του να γυρίσει από κει που ’ρθε! Ο Ρενάτο, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, διαπρέπει με μια σύγχρονη δημιουργική ελληνική κουζίνα βραβευμένη από τους Χρυσούς Σκούφους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...