Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ένταση και επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων γύρω από τη Νομική

φωτο αρχείου
Ένταση και μικροεπεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ σημειώθηκαν απόψε στην οδό Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής Σχολής, μετά την ολοκλήρωση της αντιφασιστικής πορείας.

H πορεία ξεκίνησε γύρω στις 19:00 από την ΑΣΟΕΕ από αλλοδαπούς και αντιεξουσιαστές οι οποίοι  αντιδρούν στις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα αλλά και για τις επιχειρήσεις που κάνει η αστυνομία σε μικροπωλητές έξω από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Η πορεία λίγο μετά τις 20:20 έφτασε έξω από το κτίριο της Νομικής όπου οι διαδηλωτές έκαψαν ελληνικές σημαίες. Όταν ορισμένοι από αυτούς μπήκαν στην μέση της οδού Ακαδημίας και προσπάθησαν να κάψουν άλλη μια ελληνική σημαία τότε επενέβησαν τα ΜΑΤ και ακολούθησε πετροπόλεμος.

Λίγα λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές μπήκαν μέσα στην Νομική και το περιστατικό έληξε, ωστόσο παρέμειναν στο κτίριο ακόμα και μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ.
Οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν επίσης σε διερχόμενο μοτοσικλετιστή της Αστυνομίας, ο οποίος κατάφερε και διέφυγε, ενώ έβαλαν φωτιά και σε έναν κάδο σκουπιδιών στην οδό Μασσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...