Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Βρέθηκε το «αφτί» των υποκλοπών: Ο «Μάρκος Πέτρου» έμενε σε βίλα της πρεσβείας των ΗΠΑ

Στο Παλαιό Ψυχικό ανακαλύφθηκε, επτά χρόνια μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών της περιόδου 2004-2005, το σπίτι όπου διέμενε ο οργανωτής τους. Επειτα από συντονισμένες ενέργειες των δικαστικών λειτουργών και ανάλυση κλήσεων κινητών τηλεφώνων εντοπίστηκε τελικά το κατάλυμα του στελέχους της πρεσβείας των ΗΠΑ, ο οποίος με το όνομα «Μάρκος Πέτρου» είχε οργανώσει το σύστημα των 14 κινητών-«σκιών» και τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών 104 πολιτικών, αξιωματούχων και ιδιωτών. Ηδη οι δικαστικοί λειτουργοί διενεργούν εξονυχιστικό έλεγχο στη συγκεκριμένη κατοικία, ενώ έχει κληθεί να καταθέσει ο ιδιοκτήτης της.
Το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν παρατεθεί αρχικά, οι υποκλοπείς χρησιμοποίησαν 14 καρτοκινητά τηλέφωνα τα οποία διασυνδέονταν με το σύστημα των νομίμων συνακροάσεων της εταιρείας Vodafone. Μέσω αυτής της «πατέντας» εμβόλιμων τηλεφωνικών συνδέσεων παρακολουθούνταν, όπως προέκυψε, τα τηλέφωνα μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και υπόπτων για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις! Για την ανεύρεση των οργανωτών του συστήματος των υποκλοπών διεξήχθησαν τρεις έρευνες από την ΕΥΠ, τη Βουλή και δικαστικούς λειτουργούς χωρίς αποτέλεσμα. Το 2011, έπειτα από εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μ. Παπαϊωάννου, την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δ. Δασούλας. Ο δικαστικός λειτουργός μέσω ειδικών διαδικασιών αναζήτησε αρχικά στοιχεία σχετικά με τον τόπο αγοράς των 14 καρτών και των αντιστοίχων συσκευών των τηλεφώνων-«σκιών». Οπως ανακάλυψε, ο οργανωτής του συστήματος των υποκλοπών είχε αγοράσει - εμφανιζόμενος με το όνομα «Μάρκος Πέτρου» - τρία από τα καρτοκινητά-«σκιές» από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά τον Ιούνιο του 2004. Με την ίδια αγορά όμως φαίνεται ότι πήρε και μια άλλη κάρτα, καθώς και μία ακόμη συσκευή, που φέρεται να τη χρησιμοποίησε όχι στο πλαίσιο του δικτύου των υποκλοπών αλλά για προσωπική του χρήση. Από την περαιτέρω ανάλυση προέκυψε ότι ο «Μάρκος Πέτρου» είχε το κινητό τηλέφωνο με αριθμό «6944/3939...». Κάτοχος όμως αυτού του κινητού εμφανιζόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα! Στο αρχικό πόρισμα του δικαστικού λειτουργού μνημονευόταν ότι από το ίδιο τηλέφωνο του οργανωτή των υποκλοπών είχαν κληθεί την περίοδο 2004-2005 περίπου 15 σταθερά τηλέφωνα της πρεσβείας των ΗΠΑ, αλλά και κινητά που εμφανίζεται να ανήκουν στους υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ με τα ονόματα Πολ Τζόνσον, Νέιθαν Μπαρνς και Τζουντ Σακβ.
Πρόσφατα άρχισε νέος κύκλος έρευνας για την ανακάλυψη της ταυτότητας του «Μάρκου Πέτρου» από την 3η ειδική ανακρίτρια κυρία Χριστίνα Αντωνοπούλου υπό την εποπτεία του κ. Δασούλα. Οι δικαστικοί λειτουργοί ύστερα από μία ακόμη άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών εντόπισαν δεκάδες σταθερά και κινητά τηλέφωνα στην Αθήνα και στην επαρχία με τα οποία επικοινωνούσε ο οργανωτής του συστήματος των υποκλοπών για τις προσωπικές υποθέσεις του. Τις τελευταίες εβδομάδες άρχισαν να καλούνται να καταθέσουν οι συνομιλητές του προκειμένου να αντληθούν στοιχεία για την πραγματική ταυτότητα του «Μάρκου Πέτρου» και τις διασυνδέσεις του.
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε έναν έλληνα ιδιώτη, ο οποίος φέρεται να είχε συχνές επικοινωνίες μαζί του. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είναι ιδιοκτήτης πολυτελούς κατοικίας στο Παλαιό Ψυχικό την οποία ενοικιάζει από το 1996 σε υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ που διαμένουν ανά περιόδους στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη κατάθεση θεωρείται καταλυτική για τους ερευνητές της υπόθεσης, αφού πλέον εντοπίζεται η κατοικία όπου διέμενε ο οργανωτής των υποκλοπών. Στο σπίτι του Παλαιού Ψυχικού αναζητούνται στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στον προσδιορισμό της ταυτότητας του «Μάρκου Πέτρου» και να πιστοποιήσουν τη δράση, αλλά και τον χρόνο αναχώρησής του από τη χώρα μας. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μάλιστα δεν αποκλείουν σε αυτό το σπίτι να «στεγαζόταν» και το δίκτυο των 14 κινητών-«σκιών», ενώ έχει ήδη ζητηθεί η άρση απορρήτου και για άλλα τηλέφωνα που αφορούν τους συνεργάτες του βασικού υπόπτου. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...