Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Ενίσχυονται οι μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων

Για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος εν όψει της...συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Όπως είπε, ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες και μειώνονται οι δομές διοίκησης, «αυτό που θα λέγαμε στρατιωτική γραφειοκρατία».

«Οι οποίες δομές διοίκησης, τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκαν περισσότερο απ' ό,τι χρειαζόμαστε, ακριβώς μέσα από τη λογική την πελατειακή, της χαλαρότητος, η οποία -κακά τα ψέματα- έπληξε τη χώρα για πολλές δεκαετίες», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να έχουμε ένα σφιχτό στράτευμα, προσαρμοσμένο στα ζητούμενα στρατηγικά του 21ου αιώνα, στο εθνικό αμυντικό δόγμα της χώρας, με δομές διοίκησης όσες χρειάζεται, αλλά κυρίως με έμφαση στις μάχιμες μονάδες. Και αυτό κάνουμε», συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον κ. Παπούλια αν θα φέρει και οικονομία το εγχείρημα αυτό, απάντησε ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξοικονομήσεις δαπανών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε επίσης ότι κατά τη συνάντηση ζήτησε «τα φώτα» του Προέδρου της Δημοκρατίας για το επικείμενο ταξίδι του στη Ρωσία.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη» τη Ρωσία και παραδοσιακές τις σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψή του για την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόσο στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, όσο και στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί την υπογραφή της ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Δύσης, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει να έχει σχέσεις και με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...