Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

ΠΟΑΣΥ: Όχι άλλα τραύματα στο σώμα της κοινωνίας μας

Στο θέατρο του παραλόγου που βιώνουμε εδώ και αρκετό καιρό στη Χαλκιδική με μια επιχειρηματική πρωτοβουλία εθνικής εμβέλειας να έχει εξελιχθεί... σε μείζον αστυνομικό ζήτημα και σε «βεντέτα» με τους κατοίκους και μάλιστα με σφοδρό τον κίνδυνο να πληρώσουν ακόμα και με τη ζωή τους κάποιοι συνάδελφοί μας την απίστευτη αυτή εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να κρούσουμε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου και μετά και την τελευταία εγκληματική ενέργεια και τους τραυματισμούς πολλών αστυνομικών στην περιοχή των Σκουριών, να καλέσουμε αφενός τα μέλη μας σε επαγρύπνηση αφετέρου δε τις αρμόδιες υπηρεσίες να δραστηριοποιηθούν στο έπακρο για την ταχύτατη σύλληψη των δραστών.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα υπενθυμίζει ότι με αφορμή ανάλογα γεγονότα στην Κερατέα Αττικής, είχε προειδοποιήσει για το ατελέσφορο της τακτικής που είχε ακολουθηθεί από την πολιτεία και όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις, δικαιωθήκαμε σε απόλυτο βαθμό. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε τη βία από όπου αυτή κι αν προέρχεται, αγωνιζόμενοι ταυτόχρονα για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και ασφαλώς για την τήρηση της νομιμότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της αστυνομίας, και προς τούτο απαιτούμε από την πολιτεία να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους συναδέλφους μας ως σάκους του μποξ. Εξάλλου, η βία που στρέφεται κατά των Ελλήνων Αστυνομικών, είναι βία εναντίον της ίδιας της κοινωνίας και κατά της όποιας συλλογικής προσπάθειας για την απόκρουση της μαζικής φτωχοποίησης και κοινωνικής εξαθλίωσης που πλήττει τον τόπο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...