Σάββατο, 9 Μαρτίου 2013

Πορεία των στρατιωτικών προς τη Βουλή


Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους. 

Να σημειωθεί ότι έπειτα από προσφυγή, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη τη σχετική διάταξη στο τρίτο μνημόνιο.

Με συνθήματα και πανό ενάντια στο μνημόνιο, την εξαθλίωση και τη φτώχεια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών νομού Αττικής.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Δράσεων εν Ενεργεία και Αποστρατεία Στελεχών Ένοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διοργάνωσε και την κινητοποίηση.

Παρόμοια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, εκκρεμούν οι συναντήσεις τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο και την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...