Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Σκανδαλώδης και προκλητική είναι η επιμονή της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ:


Σκανδαλώδης και προκλητική είναι η επιμονή της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ όπως και τα επιχειρήματα με τα οποία την στηρίζει. Η ιδιωτικοποίηση των στρατιωτικών κυλικείων - που προφανέστατα είναι μόνο η αρχή για μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων και μέσα στις ένοπλες δυνάμεις - γίνεται σύμφωνα με τις δηλώσεις της ηγεσίας του ΥΕΘΑ για να συμβάλλει στην ανάπτυξη!


Την ίδια στιγμή που η οικονομική ενίσχυση των στρατευμένων ανέρχεται στο εξευτελιστικό ποσό των 8,62 ευρώ τον μήνα, την ίδια εποχή με αυτήν κατά την οποία οι φαντάροι έχουν υποστεί περικοπές σε στρατιωτικά είδη, στις δωρεάν μετακινήσεις, σε ζητήματα καθημερινής διαβίωσης, η κυβέρνηση πριμοδοτεί με τεράστια κέρδη τους ιδιώτες.

Η πιλοτική λειτουργία του ΚΨΜ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα έκανε ολοφάνερες και δυσβάσταχτες τις συνέπειες του outsourcing με τις τιμές των προϊόντων να τετραπλασιάζονται. Τα στρατιωτικά κυλικεία τα οποία έως τώρα είχαν στόχο την εξασφάλιση της παροχής φθηνών προϊόντων, τροφίμων και άλλων, στους φαντάρους, μετατρέπονται σε εμπορικές επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος.

Κλέβουν τη στρατευμένη νεολαία για να ενισχύσουν το κεφάλαιο. Και από ότι φαίνεται, πάντα κρατώντας την παράδοση που φανέρωσε το σκάνδαλο Κάντα-Τσοχατζόπουλου με όρους μίζας και διαπλοκής, με όρους μονοπωλίου στην τροφοδοσία των στρατοπέδων.

Οι δίκαιες αντιρρήσεις των φαντάρων και των οικογενειών τους πρέπει να συναντήσουν την υποστήριξή μας κι έξω από το στρατό. Αφορά άλλωστε συνολικά το κύμα ιδιωτικοποιήσεων των πάντων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που λαμβάνει χώρα. Είναι υπόθεση ενός ταξικού και ανασυγκροτημένου εργατικού κινήματος να υπερασπιστεί τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού, των εργαζομένων, της νεολαίας. Να μην υποκύψει στο παραμύθι της ανάπτυξης που θα στηρίζεται στη βαθειά εκμετάλλευση των εργαζομένων, της ανάπτυξης των μισθών 400 ευρώ.  

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ - ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Τα προϊόντα στο ΚΨΜ να προσφέρονται σε τιμές κόστους και να παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους στρατευμένους με οικονομικά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...