Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Περικοπές στις συντάξεις των οικογενειών των πεσόντων (;)

Παρέμβαση του Λευτέρη  Αυγενάκη

Στην σχεδιαζόμενη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περικοπή στις συντάξεις που λαμβάνουν  οι οικογένειες των πεσόντων στρατιωτικών, αναφέρεται με παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης στο έγγραφό του προς τον Υπουργό: «σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αθηναϊκές εφημερίδες περικόπτονται οι συντάξεις των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών τις οποίες δικαιούνται μόλις 130 οικογένειες πανελλαδικά. Οι συντάξεις αυτές μέχρι σήμερα δίδονταν στις οικογένειες των στρατιωτικών που έχουν «πέσει» στο καθήκον».

Η εν λόγω μείωση φέρεται να φθάνει έως 30% μεσοσταθμικά, ενώ όσοι λαμβάνουν την τιμητική αυτή σύνταξη θα φορολογούνται διπλά. Και αυτό γιατί, ενώ ήταν αφορολόγητη μέχρι τώρα, από εδώ και πέρα θα προσμετράται ως εισόδημα και θα προστίθεται στα υπόλοιπα εισοδήματα.

«Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περικοπές που αγγίζουν τα 400 ευρώ, σε τιμητικές συντάξεις που έφταναν τα 1.700 ευρώ τα οποία φορολογούνται, μειώνοντας τα ακόμη περισσότερο», όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης:

Οι οικογένειες των στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά το καθήκον  με περισσή αυτοθυσία για την  ασφάλεια της Ελλάδος και των  Ελλήνων, πρέπει να προστατεύονται από  την Πολιτεία και η προστασία των οικογενειών τους αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών ηρώων.

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν αληθεύουν οι σχεδιαζόμενες περικοπές και ζητά την μη περικοπή των συντάξεων που χορηγούνται στις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...