Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Νίκου Νικολόπουλου με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ, της ΠΥ και του ΛΣ

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Νίκου Νικολόπουλου με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος, ενώ νωρίτερα είχε δεχτεί επιτροπή αποστράτων των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους ένστολους, εργαζομένους στις κρίσιμες αυτές υπηρεσίες και κυρίως, η νέα οικονομική αιμορραγία που συνεπάγονται τα μέτρα που προετοιμάζει η κυβέρνηση και τα οποία θα πλήξουν καίρια το ηθικό αλλά και την ουσιαστική οικονομική και κοινωνική υπόσταση των ένστολων και των οικογενειών τους.

Μιλώντας εκ μέρους του «Κινήματος Αναγέννηση» (ΚΙΝ.Α), προς τους εκπροσώπους των τριών Σωμάτων, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε πως είναι εξαιρετικά παράδοξο το ότι όλοι ξέρουν και αναγνωρίζουν τις ελλείψεις και τις χαμηλές αμοιβές των ενστόλων, εντούτοις όμως, τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση, ακολουθούν σαν υπνωτισμένες ένα σχέδιο που οδηγεί την Ελλάδα, είτε σε πλήρη διάλυση του κράτους και του κοινωνικού ιστού, είτε σε ακραίες καταστάσεις και σε εκρήξεις που θα συγκλονίσουν συθέμελα την χώρα.

«Στη ΝΔ, ξέραμε ότι η τρόικα θα εμφανιστεί σκληρή και απαιτητική. Ξέραμε και την ζημιά που έκαναν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στην αξιοπιστία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Κανένας μας δεν έπεσε… από το διάστημα σε αυτό τον τόπο μετά τις εκλογές. Και είχαμε προετοιμαστεί, φτιάχνοντας μια καλή γραμμή άμυνας, ένα εναλλακτικό σχέδιο ελπίδας. Το οποίο όμως, από την αρχή κιόλας εγκαταλείφθηκε. Γιατί, όπως είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, πρέπει να… γίνουμε αξιόπιστοι. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όσα ως ΝΔ λέγαμε προεκλογικά… δεν είναι αξιόπιστα; Εγώ λοιπόν σας λέω πως ήταν! Ο μόνος που μάλλον δεν είναι αξιόπιστος είναι ο άνθρωπος που από την μια μέρα στην άλλη αποφάσισε πως η αξιοπιστία της χώρας περνάει μέσα από την εξόντωση των Ελλήνων και από το “σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω” προς τους τροϊκανούς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο συντονιστής του «Κινήματος Αναγέννηση» (ΚΙΝ.Α) χαρακτήρισε απαράδεκτη την μέχρι σήμερα απώλεια εισοδήματος των ένστολων, που όπως τόνισε κυμαίνεται από 28,74% έως 45,42% σε συνδυασμό φυσικά, με όλα τα υπόλοιπα «χαράτσια» και τους φόρους που όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν. «Είναι εγκληματικό να αποδεχόμαστε κάθε εκβιασμό και εξευτελισμό και εν τέλει, άσκοπο. Παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου, μια παράσταση που σε λίγους μήνες

δεν θα έχει καμία αξία» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος. Ενώ παράλληλα, σημείωσε πως η νέα περικοπή στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, μέτρο για το οποίο ο σημερινός Πρωθυπουργός είχε πάρει κατηγορηματική θέση, αποτελεί την πρώτη μεγάλη ήττα της τρικομματικής κυβέρνησης και συνάμα, μια βαριά κηλίδα στην θητεία της.

Μέχρι τη τελευταία στιγμή, το Κίνημα Αναγέννησης και εγώ προσωπικά, μέσα στην Βουλή, θα φωνάξουμε και θα παλέψουμε για την ανατροπή του μέτρου» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας πως αυτό είναι ένα χρέος απέναντι στην αλήθεια, στο δίκαιο, αλλά και στην παράταξη της ΝΔ την οποία η τρικομματική κυβέρνηση έχει πλήρως… «αδειάσει».

«Το βασικό ζητούμενο δεν είναι ο αριθμός των ανθρώπων που θα πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό της τρόικας για να σωθεί η χώρα, αλλά το πως το κράτος θα αξιοποιήσει όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό για να σωθεί η χώρα. Η συζήτηση πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αρχίσει να συζητείται το πως ολοένα και περισσότεροι Έλληνες εργαζόμενοι - προτού λιμοκτονήσουν ή μεταναστεύσουν - θα γίνουν η λύση και όχι μέρος του προβλήματος» ανέφερε ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος θυμήθηκε και τις πρώτες ώρες μετά την παραίτησή του από Υφυπουργός Εργασίας.

«Τα είπα από την πρώτη στιγμή. Από τότε που δημοσίως και εντίμως ανακοίνωσα την παραίτησή μου γιατί η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν γινόταν. Από τότε, που παρουσία μου, άκουσα τον Υπουργό Εργασίας να δεσμεύεται στον κ. Τόμσεν για όλα τα μέτρα… Τότε, θυμάστε, είπαν το πρώτο ψέμα: Ότι δεν είχε ξεκινήσει η διαπραγμάτευση. Πότε ξεκίνησε, λοιπόν; Τώρα; Ή μήπως… όταν γίνουμε αξιόπιστοι; Τότε, ο Δ. Αβραμόπουλος που ως Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και Αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε δεσμευτεί ξεκάθαρα για τα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, είχε χαρακτηρίσει άνευ ουσίας αυτά που υποστήριζα. Ε, να λοιπόν ποια είναι η αλήθεια σήμερα… Και όσοι θέλουν να ξεχάσουμε, δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Γιατί δεν είναι άνευ σημασίας να αφαιρείς το εισόδημα του πολίτη! Δεν είναι άνευ σημασίας η μάταιη ανθρωποθυσία στην Ελλάδα! Άνευ ουσίας είναι μόνο τα φρου – φρου και τα αρώματα των ματαιόδοξων, που πιστεύουν πως μπορούν εν μία νυκτί να καταργούν τον λαό και να διαψεύδουν τις εντολές του!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...