Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας πραγματοποίησαν σήμερα στη 1 το μεσημέρι οι αστυνομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι προχώρησαν και σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας συμμετείχε με τον τρόπο αυτό στην πανελλαδική κινητοποίηση των ενστόλων οι οποίοι αγωνίζονται για τη διασφάλιση του λειτουργήματός τους. Σε ερώτηση σχετικά με τον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου από τους αστυνομικούς, μια κίνηση διαμαρτυρίας η οποία είναι πρωτόγνωρη τουλάχιστον για τα τοπικά χρονικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας κ. Νικόλαος Τσιρογιάννης ανέφερε: «Πράγματι, δεν έχει ξαναγίνει, αλλά δεν έχει ξαναγίνει το φαινόμενο που γίνεται αυτή τη στιγμή. Ποτέ δεν έχουμε δεχτεί τέτοιο μεγάλο πλήγμα στα εισοδήματα μας, τέτοια μεγάλη απαξίωση στο λειτούργημα που κάνουμε». Ο κ. Τσιρογιάννης έκανε λόγο για απαξίωση και υποβάθμιση του έργου του αστυνομικού, ενώ σημείωσε ότι «ένας νέος συνάδελφος έχει βασικό μισθό 683 ευρώ, με τα νυχτερινά και τα πενθήμερα φτάνει τα 780 ευρώ. Ένας παλιός συνάδελφος ο οποίος έχει 25 χρόνια υπηρεσίας, οι συνολικές αποδοχές του είναι γύρω στα 22.000 ευρώ το χρόνο». Για τις ελλείψεις που υπάρχουν στην Α.Δ. Άρτας ο κ. Τσιρογιάννης είπε: "Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τις ελλείψεις, ήδη έχουμε -50 άτομα στην οργανική μας δύναμη και το πρόβλημα αυτό των μεταθέσεων. Αυτή τη στιγμή 38 συνάδελφοί μας βρίσκονται στον Έβρο. Τα καύσιμα, πολλές φορές φτάνουν οριακά. Προς το παρόν, εδώ στην αστυνομική διεύθυνση Άρτας έχει ρυθμιστεί το θέμα αλλά υπάρχουν κάποιες διευθύνσεις που φτάνουν οριακά στο αμήν".

Στη διάρκεια της κινητοποίησης μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Άρτας μοίρασαν φυλλάδια στους πολίτες ενημερώνοντάς τους για τα προβλήματα των αστυνομικών και ζητώντας τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους. "Πράγματι τους πολίτες τους θέλουμε με το μέρος μας. Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα πολύ καλό κλίμα με τους πολίτες, είναι μαζί μας και τους ευχαριστούμε θερμά. Έχουν καταλάβει ότι πρέπει να συνυπάρξουμε" ανέφερε ο κ. Τσιρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...