Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Εξι ερωτήματα για τη ληστεία αλά... Χόλυγουντ στο Αεροδρόμιο

Ρεπορταζ Β. Γ. Λαμπρόπουλος/ BHMA

Στο ποσό ρεκόρ των 1.430.000 ευρώ ανέρχεται τελικά η λεία της κινηματογραφικής ληστείας στο υποκατάστημα της Alpha Bank στο αεροδρόμιο το μεσημέρι της Κυριακής από έναν ληστή που εμφανίσθηκε ως τεχνικός επισκευαστικής εταιρείας με το όνομα «Κωνσταντίνος Χρήστου».

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επιχειρούν να βρουν τον οδηγό ταξί που φέρεται να παρέλαβε τον δράστη της ληστείας από το αεροδρόμιο αλλά στη σχετική έρευνα υπάρχει δυσκολία αφού στο μέτριας ποιότητας βίντεο από κάμερα του «Ελ. Βενιζέλος», στο οποίο αποτυπώνεται η στιγμή επιβίβασης - στις 4.38 το μεσημέρι της Κυριακής - λόγω αντανάκλασης του φωτός δεν φαίνεται η πινακίδα του οχήματος! Τη στιγμή της διαφυγής του δράστη η ουρά στον χώρο των ταξί ήταν πολύ μικρή και το μόνο που απεικονίζεται είναι ο ληστής να επιβιβάζεται σε ένα Opel Vectra, που ήταν δεύτερο στη σειρά.

Ακολούθησε έρευνα των αξιωματικών της ΕΛΑΣ στις κάμερες των διοδίων της Αττικής οδού, χωρίς όμως αποτέλεσμα και πλέον πιθανολογείται ότι το ταξί όπου επιβιβάστηκε ο ληστής ακολούθησε τοπική οδό, πιθανόν προς την περιοχή του Μαρκοπούλου ή του Κορωπίου. Σημειώνεται ότι στην περιοχή του αεροδρομίου είχε γίνει άλλη μία ληστεία τράπεζας, τον προηγούμενο Μάρτιο. Η ληστεία σημειώθηκε στο υποκατάστημα τράπεζας Πειραιώς, στον εμπορευματικό σταθμό με λεία μερικές χιλιάδες ευρώ από έναν ένοπλο δράστη τον οποίο ανέμενε συνεργός του σε ΙΧ.

Οργανωμένη τέλεια
Την Παρασκευή το απόγευμα ειδοποιήθηκαν οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος της Alpha Bank από κάποιον που τηλεφωνούσε εκ μέρους του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας της Τράπεζας, ότι «το Σάββατο ή την Κυριακή το απόγευμα θα έρχονταν δύο άτομα τεχνικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η τράπεζα και έχει αναλάβει έργα ανακαίνισης του χώρου» ενώ δόθηκαν και τα στοιχεία τους. Λίγο μετά τις 4 μ.μ. ένα άτομο φορώντας μπλε φόρμα εργασίας με τον λογότυπο της συγκεκριμένης εταιρείας πήγε στο υποκατάστημα, είπε τα στοιχεία του και οι υπάλληλοι του άνοιξαν την πόρτα καθώς ήταν ένα από τα δύο άτομα που περίμεναν για τις εργασίες.

Ο δράστης προσποιούμενος τον εργάτη άρχισε να κοιτάζει τους χώρους και να μετράει και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο. Εκεί έβγαλε από την εργαλειοθήκη ένα πιστόλι με το οποίο απείλησε τους τρεις υπαλλήλους τους οποίους έδεσε χειροπόδαρα ζητώντας τους τον κωδικό για να ανοίξει την πόρτα του χρηματοκιβωτίου. Ενας εξ αυτών και αφού ο κακοποιός απείλησε ότι θα τους σκοτώσει αποκάλυψε τον κωδικό. Τότε ο δράστης έβγαλε από εργαλειοθήκη τρεις σχολικές τσάντες, έβαλε μέσα τα χρήματα και αφού κλείδωσε μέσα στο δωμάτιο τους τρεις υπαλλήλους τράπηκε σε φυγή με ταξί.

Υποψίες της ΕΛΑΣ
Ο δράστης της ληστείας περιγράφεται ως αναστήματος 1,80 έως 1, 85, ηλικίας περίπου 40 χρονών με καστανά σγουρά μαλλιά, μικρό μούσι, γυαλιά μυωπίας ενώ φορούσε και καπέλο τζόκεϊ. Εκτιμάται ότι ήταν μεταμφιεσμένος και η αναγνώριση του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το ενδιαφέρον των αστυνομικών στρέφεται σε τραπεζικούς υπαλλήλους ή υπεύθυνους ασφαλείας χρηματαποστολών που πιθανόν γνώριζαν τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος της τράπεζας αλλά και το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε καμία μεταφορά χρημάτων από το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας.

Εξι ερωτήματα
Τα ερωτήματα των αξιωματικών της ΕΛΑΣ είναι πολλά:

1) Γιατί ο δράστης και οι τυχόν συνεργοί του δεν εφάρμοσαν το ίδιο τρυκ του «τεχνικού» σε οποιοδήποτε άλλο υποκατάστημα τραπέζης και επέλεξαν το συγκεκριμένο του αεροδρομίου; Επιπλέον η συγκεκριμένη ευρηματική μέθοδος ένοπλης ληστείας δεν έχει εφαρμοσθεί ποτέ ξανά από συμμορία ποινικών, γεγονός που πολλαπλασιάζει τις υποψίες των αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

2) Πώς ο δράστης είχε τέτοιο «θράσος» να προχωρήσει σε μία τέτοια ληστεία από τη στιγμή που έξω από το κατάστημα περιπολούσαν τουλάχιστον 5-6 αστυνομικοί και ελλόχευε κίνδυνος άμεσης σύλληψής του;

3) Πώς ο δράστης γνώριζε ότι υπήρχε τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό στην τράπεζα και κουβάλησε τρεις τσάντες που χωρούσαν ακριβώς το προαναφερόμενο ποσό ενώ έβαλε ορισμένα χαρτονομίσματα και στην εργαλειοθήκη;

4) Πώς ο οργανωτής της ληστείας ήξερε ότι δεν θα υπάρξει διαδικασία διασταύρωσης του «σεναρίου» του περί άφιξης εργαζομένου επισκευαστικής εταιρείας με τη συνεννόηση του Τμήματος Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας κι ότι δεν θα τον περίμεναν αστυνομικοί να τον συλλάβουν;

5) Πώς ο δράστης αποφάσισε ότι μπορούσε να ακινητοποιήσει και να δέσει τρεις τραπεζικούς υπαλλήλους, εκ των οποίων ο ένας μάλιστα είναι στενός συγγενής ενός εκ των υπευθύνων ασφαλείας της συγκεκριμένης τράπεζας;

6) Πώς ο ληστής αποφάσισε να φύγει από το αεροδρόμιο με ταξί και είχε συνεκτιμήσει ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε άφιξη αεροπλάνου και η ουρά στον χώρο επιβίβασης ήταν πολύ μικρή; Πώς ήταν βέβαιος ότι οι τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι δεν

θα λύνονταν νωρίτερα και ο ίδιος δεν θα έπεφτε στα χέρια στον χώρο του αεροδρομίου;
Ηδη αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής ζητούν καταθέσεις από όλους τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, από υπευθύνους της τράπεζας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...