Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ληστές άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών

Στην σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών, ηλικίας 18, 21, 24 και 24 ετών, προχώρησε στις 7 Ιανουαρίου η αστυνομία στην Πετρούπολη, λίγη ώρα αφότου είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ της περιοχής.

Οι δράστες, με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιού, αφαίρεσαν από τα ταμεία χρηματικό ποσό, στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε από αστυνομικούς και καταδιώχθηκε.

Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν βγήκαν από το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών. Σε κοντινή απόσταση ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες με τουλάχιστον άλλους δύο συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο δίμηνο είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν ληστείες σε καταστήματα και κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά το τελευταίο δίμηνο έχουν διαπράξει ληστείες σε κατάστημα ψιλικών, σε σούπερ Μάρκετ, στη Νέα Ιωνία, στο Περιστέρι, σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στα , ενώ είχαν διαρρήξει σπίτια στη Γλυφάδα, τη Νίκαια και τον Άγιο Δημήτριο.

Στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τουφέκι με φυσίγγι στη θαλάμη και γεμιστήρα με 18 φυσίγγια, ένα πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη, το χρηματικό ποσό των 1.100 Ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τρία φυσίγγια, δύο κουκούλες full face και δύο ζεύγη γάντια και το ΙΧ αυτοκίνητό τους.

Ο 18χρονος δράστης είχε συλληφθεί στις 8 Μαΐου 2010 μαζί με άλλους ομοεθνείς του, καθώς είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει φόνο σε κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ στα Κ. Πατήσια, απόπειρες ανθρωποκτονίας και σωρεία ληστειών σε διάφορα καταστήματα στην Αττική.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...