Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Μήνυση κατά αστυνομικών προαναγγέλλει ο Δ.Παπαδάτος, διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ.

O Δημοσθένης Παπαδάτος
Μήνυση σε βάρος «αυτών που με υπέβαλαν αυτή την ανείπωτη και τρομοκρατικού τύπου ταλαιπωρία» προανήγγειλε ότι θα καταθέσει το στέλεχος της Ναιολαίας του ΣΥΝ Δημοσθένης Παπαδάτος, ο οποίος καταγγέλλει αυθαιρεσία και βιαιοπραγίες σε κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Βύρωνα.
Από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ οι καταγγελίες του κ. Παπαδάτου διαψεύδονται. «Η προσαγωγή του έγινε με όλους τους νόμιμους τύπους και τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Το στέλεχος του ΣΥΝ βρισκόταν στην οδό Φορμίωνος, όταν αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής φορώντας κουκούλες τον ακινητοποίησαν. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παπαδάτος τους γνωστοποίησε την ταυτότητα και την ιδιότητά του ως στελέχους του ΣΥΝ, οι δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ, όπου και παρέμεινε για δύο περίπου ώρες, μέχρι τελικά να αφεθεί ελεύθερος.
«Είμαι σοκαρισμένος και εξοργισμένος. Δεν ξέρω τι από τα δύο περισσότερο. Για όσα έγιναν χθες θέλω να πω ότι δεν ήταν προσαγωγή. Ήταν απαγωγή» δήλωσε ο Δημοσθένης Παπαδάτος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή.
Η ΕΛ.ΑΣ παραδέχτηκε ότι όπως διαπιστώθηκε «δεν είχε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση», αλλά σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του διότι κατείχε δύο δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας. Για ένα από τα δύο είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του, τον Ιανουάριο του 2004, στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.
Ο κ. Παπαδάτος ανέφερε ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν κατά τη σύλληψη και τον ανέκριναν για αρκετή ώρα επειδή για το θέμα της ταυτότητας. Ο ίδιος είπε ότι βρήκε την ταυτότητα στο δρόμο και πήγαινε να την παραδώσει.
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «μαφιόζικη επίθεση σε βάρος του συντρόφου μας» και «παράβαση όλων των δικονομικών εγγυήσεων και των αρχών του Συντάγματος».
«Δεν θα επιτρέψουμε την άσκηση βασανιστηρίων και ψυχολογικής - σωματικής βίας σε βάρος των πολιτών, από όργανα του κράτους, που στο όνομα της σκοπιμότητας ξεγυμνώνουν τους πολίτες από δικαιώματα με πρόσχημα την 'πάταξη της τρομοκρατίας'.
»Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που συνεχώς επιτίθεται και συκοφαντεί το ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να απαντήσει πώς ένα ακόμα ακραίο θύμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ;» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ναιολαία του ΣΥΝ. «Το τελευταίο δείγμα βάρβαρης αστυνομικής τρομοκρατίας σε βάρος αγωνιζόμενων πολιτών έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων περιστατικών που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποδεικνύουν ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχέδιο τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ δίνει ρεσιτάλ στη λογική των «πραιτόρων» και στη στρατηγικής της έντασης ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάμψει την αντίσταση της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγή: news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...