Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Σε δίκη οκτώ από τους έντεκα συλληφθέντες για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Την παραπομπή σε δίκη των οκτώ, από τους συνολικά έντεκα κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", εισηγείται με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Ν.Μαζιώτης, η σύντροφός του Π.Ρούπα, ο Κ.Γουρνάς, ο Χρ.Κορτέσης, ο Ευ.Σταθόπουλος, ο Σ.Νικητόπουλος που είναι προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση και δύο ακόμη κατηγορούμενοι που είναι προσωρινά ελεύθεροι.

Κρίνει επίσης ότι πρέπει να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία τρεις, που περιλαμβάνονται στην δικογραφία κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι ο χρόνος δράσης της οργάνωσης αφορά το διάστημα από την 1η Ιουλίου 2003 έως την 9η Απριλίου 2010, οπότε και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η οργάνωση έχει αναλάβει με προκηρύξεις της σωρεία επιθέσεων με κυριότερες την εκτόξευση ρουκέτας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στις 12 Ιανουαρίου 2007 και την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη στις 5 Ιανουαρίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεκτά ΟΛΑ τα σχόλια αρκεί να μην είναι υβριστικά ή... διαφημιστικά

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...