Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Κρίση και στα... “ροζ” κυκλώματα

Οι σωματέμποροι μιλούν για μείωση της πελατείας τους ως 80%. Μειώθηκε η...πελατεία στα γραφεία με ερωτικά ραντεβού.

Η οικονομική κρίση κτύπησε και τα... «ροζ» κυκλώματα! Οι περικοπές σε μισθούς και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας μείωσαν την πελατεία στα γραφεία με ερωτικά ραντεβού και τα έσοδα των σωματεμπόρων κατά τουλάχιστον 80% .
 
Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από το περιεχόμενο της δικογραφίας για τη δράση του νέου κυκλώματος σωματεμπόρων που εξαρθρώθηκε πριν από μερικές μέρες από την Ασφάλεια Αττικής αλλά και από αναφορές αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στα δικαστικά έγγραφα καταγράφονται μαρτυρίες μελών του κυκλώματος που... διεκτραγωδούν την κακή οικονομική κατάσταση των γραφείων «ερωτικών συνευρέσεων», τις μειωμένες εισπράξεις τους και τον κύκλο των «χαμένων πελατών».
 

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Αστυνομικός επιχείρησε να εισπράξει κλεμμένη επιταγή

Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος αρχιφύλακα ο οποίος επιχείρησε να εισπράξει κλεμμένη επιταγή σε υποκατάστημα τράπεζας στον Πύργο Ηλείας, διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας
 
Η επιταγή είχε κλαπεί πριν από ένα χρόνο στο Μαρούσι Αττικής.

Σύμφωνα με τον εκδότη και δικαιούχο του λογαριασμού η επιταγή είχε αφαιρεθεί από μπλοκ επιταγών που ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο και είχε διαρρηχθεί.

Ο αρχιφύλακας που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

ΚΙΝΗΤΗ ΑΠΑΤΗ 2.000.000 ΕΥΡΩ

Comunicando 114 ¿Qué móvil prefieres? iPhone, ...
Image by jagelado via Flickr
Αν πάρετε αυτό το μήνυμα στο κινητό σας: «YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com», μην το λάβετε υπόψη σας και μην το απαντήσετε.

Πρόκειται για μήνυμα με παραπλανητικό περιεχόμενο, το οποίο -σύμφωνα με την Αστυνομία- το τελευταίο χρονικό διάστημα

αρκετοί πολίτες λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα. Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή όλων και επισημαίνει ότι σκοπός των αποστολέων των συγκεκριμένων μηνυμάτων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση τους.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τα στοιχεία που καίνε τον Φράνκο Αλφόνσο

Σήμερα απολογείται ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας της Αθήνας ο ηθοποιός και τραγουδιστής Φράνκο Αλφόνσο καθώς και δύο ακόμη συνεργοί του, για την υπόθεση της διακίνησης 256 κιλών χασίς από την Ελλάδα στην Ιρλανδία.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι επρόκειτο να απολογηθούν χθες, αλλά ζήτησαν και έλαβαν και νέα 24ωρη προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι και ένας Ιρλανδός που οδηγούσε το φορτηγό που μετέφερε τα ναρκωτικά. Το κύκλωμα κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι άνδρες του τμήματος ναρκωτικών και όπλων του ΣΔΟΕ, οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 45χρονος καλλιτέχνης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που τους απήγγειλε κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ναρκωτικών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς βενζίνη έμειναν τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική (!)Χωρίς τη δυνατότητα να προμηθευτούν βενζίνη έχουν μείνει τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός Αττικής, καθώς έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα στο κτίριο γκαράζ της ΕΛ.ΑΣ. επί της λεωφόρου Συγγρού και στην Αμυγδαλέζα. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, που ζήτησε από τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, και Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, την άμεση παρέμβασή τους για την επίλυση του προβλήματος.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: «παρατηρήθηκε σήμερα, 28.11.2011, από τους διοικητές των Αστυνομικών τμημάτων των Περιοχών της Αθήνας, ότι το κτίριο γκαράζ της Λεωφόρου Συγγρού που ανήκει στην αστυνομία, από το οποίο βάζουν βενζίνη τα περιπολικά και οι μηχανές όλων των αστυνομικών τμημάτων, καθώς και των κεντρικών γραφείων της ασφάλειας, σταμάτησε να δίνει βενζίνη και ειδοποιούσε τους οδηγούς ότι δεν υπάρχει επάρκεια καυσίμων για να τους εφοδιάσει μέχρι νεοτέρας».

Προσθέτει δε ότι «εντός της ημέρας στέρεψε και η τελευταία σταγόνα από τις δεξαμένες καυσίμων του Σώματος και στο πρατήριο της Αμυγδαλέζας», σημειώνοντας πως «από το πρωί, περιπολικά και μοτοσικλέτες που πήγαιναν για ανεφοδιασμό καυσίμων σε Συγγρού και στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδή, ενημερώνονταν από το προσωπικό ότι ξέμειναν από καύσιμα τα οποία έχουν εξαντληθεί». Συνεχίζει δε ότι «όλο το κομβόι κατευθύνθηκε ως εκ τούτου προς το υπουργείο και στην Αμυγδαλέζα, οι δεξαμενές των οποίων και αυτές εξάντλησαν γρήγορα τα αποθεματικά, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα, να μην υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού κανενός αστυνομικού οχήματος στην Αττική!!!» Θεωρεί δε δεδομένο ότι «η κατάσταση αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δεν βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα εντός Αττικής, ενώ αντίστοιχη είναι σε αρκετούς νομούς της χώρας, όπως πχ. στη γειτονική Κορινθία, όπου έχουν εξαντληθεί τα καύσιμα από το Σάββατο».

Στο πλαίσιο αυτό και υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή δυνατότητα ανεφοδιασμού κανενός αστυνομικού οχήματος στην Αττική (!)», κ. Αυγενάκης ζητά από τον κ. Παπουτσή και Βενιζέλο να μεριμνήσουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και εντός της ημέρας, ενώ τους ζητά να εγκριθεί άμεσα η σχετική πίστωση «προκειμένου να καταστεί δυνατόν να προμηθεύονται καύσιμα τα οχήματα και τα δίκυκλα της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς πρόβλημα». Τέλος, ο κ. Αυγενάκης ζητά ενημέρωση «σε ποιους άλλους νομούς υπάρχουν αντίστοιχες ελλείψεις λόγω οφειλών του Δημοσίου προς τους πρατηριούχους που προμηθεύουν με καύσιμα την ΕΛ.ΑΣ.».

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

4 αξιωματικοί σε εγκληματική οργάνωση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας κοινή επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), για την εξάρθρωση τεσσάρων πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση πολύ μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων.
O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Κωνσταντίνο Σούλη και το Διοικητή της Ε.Υ.Π., Πρέσβη Κωνσταντίνο Μπίκα, για τη μεγάλη επιτυχία της εξάρθρωσης των εγκληματικών οργανώσεων, η δράση των οποίων ζημίωνε τα έσοδα του κράτους, κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ο υπουργός δήλωσε: «Η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έδειξαν υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ικανότητας και επαγγελματισμού και επιβεβαίωσαν στην πράξη ότι δεν χαρίζονται σε κανέναν, σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την απαίτηση του λαού».
Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των ερευνών, που διαρκούν από το Μάρτιο του 2011, αξιοποιήθηκαν πληροφορίες της ΕΥΠ και διαπιστώθηκε ότι από μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν συγκροτηθεί τέσσερις σύγχρονης μορφής δομημένες διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στη χώρα μας.
Χαρακτηριστικό των οργανώσεων αυτών είναι ότι τα μέλη τους σε πολλές περιπτώσεις εναλλάσσονταν με την μορφή των «συγκοινωνούντων δοχείων».
Όπως προέκυψε οι εγκληματικές οργανώσεις ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία για να εισάγουν τα λαθραία τσιγάρα στη χώρα μας, καθώς και εξειδικευμένους τρόπους για να παραπλανούν τις αρμόδιες Διωκτικές και Ελεγκτικές Αρχές.
Συγκεκριμένα χρησιμοποιούσαν φορτηγά πλοία (που εκμίσθωναν ή κατείχαν) ή εισήγαγαν τα λαθραία τσιγάρα, μέσω εμποροκιβωτίων (containers) από τρίτες χώρες, προς την χώρα μας και στη συνέχεια με φορτηγά διεθνών μεταφορών τα προωθούσαν στην ελληνική αγορά ή σε αγορές των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα πλωτά μέσα, που χρησιμοποιούσαν, είχαν σημαία τρίτων χωρών, κινούνταν στα διεθνή ύδατα και είχαν κλειστά τα συστήματα εντοπισμού και δήλωσης πορείας και θέσης, ώστε να αποφεύγουν την στοχοποίηση και τους ελέγχους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Για το σκοπό αυτό τα σκάφη δηλώνονταν είτε ως κενά φορτίου, είτε ότι μετέφεραν νόμιμο φορτίο, μη υποκείμενο σε ειδικό φορολογικό έλεγχο.
Τα λαθραία τσιγάρα ξεφορτώνονταν από τα πλωτά μέσα σε ερημικές ή απόμερες παραλίες και φορτώνονταν σε φορτηγά οχήματα διεθνών μεταφορών, με αλλοδαπές συνήθως πινακίδες και οδηγούνταν σε αποθήκες, για την περαιτέρω διάθεσή τους. Για την επιλογή «ασφαλούς» δρομολογίου, της ώρας και του σημείου εκφόρτωσης, αλλά και την ενημέρωση τους για τις κινήσεις των Λιμενικών Άρχων, είχαν στρατολογήσει στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακή, που υπηρετούσαν σε διάφορες θέσεις ευθύνης και μπορούσαν να εξασφαλίσουν και να παράσχουν τέτοιες πληροφορίες.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δεκαοκτώ 18 ημεδαποί – μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, σε Αττική, Πάτρα και Ιωάννινα.
Μεταξύ των συλληφθεντων είναι και τέσσερις αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, των Πατρών και των Ιωαννίνων.
Από τις έρευνες αυτές έχουν κατασχεθεί, μέχρι στιγμής, μία νταλίκα με φορτίο 156.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα, καθώς και 160.000 ευρώ, που προέρχονται από το λαθρεμπόριο. Επίσης, διενεργείται έρευνα σε συνεργασία με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές σε αποθήκη στην Ελευσίνα, όπου έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες τσιγάρων.
Εκτιμάται ότι από την παράνομη δράση των τεσσάρων εγκληματικών ομάδων οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας δύο παλαιότερες υποθέσεις οργανωμένης μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, εντάσσονται στη δραστηριότητα των συγκεκριμένων συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων.
Στις 25 Αυγούστου είχε εντοπιστεί στην περιοχή Ελευσίνας και συγκεκριμένα σε εγκαταστάσεις εταιρείας, φορτηγό πλοίο, με σημαία Ουκρανίας, έμφορτο με λαθραία τσιγάρα, κατά την στιγμή που μεταφορτώνονταν σε δύο φορτηγά οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας Ιταλίας και Πολωνίας.
Στην υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων δώδεκα αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ο υπεύθυνος και διοργανωτής της διακίνησης, ηγετικό μέλος μίας εκ των εγκληματικών οργανώσεων. Είχε κατασχεθεί το πλοίο και 1.500 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα.
Οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ.
Στις 13 Οκτωβρίου είχε εντοπιστεί στον όρμο στην περιοχή Λυχνάρι Λουτρών Ωραίας Ελένης, φορτηγό πλοίο, έμφορτο με λαθραία τσιγάρα, κατά την διάρκεια εκφόρτωσης αυτών σε δύο νταλίκες με γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί συνολικά τριάντα δύο άτομα, ημεδαποί και αλλοδαποί, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος του πλοίου, των οδηγών και φορτοεκφορτωτών και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση. Είχαν κατασχεθεί 5.000 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα, το προαναφερόμενο πλοίο και νταλίκες, καθώς και δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα.
Οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 9 εκατ. ευρώ.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...