Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Αυξημένη προστασία στις οικογένειες στρατιωτικών

Παρέχεται για πρώτη φορά δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης στην σύζυγο διαζευγμένου στρατιωτικού – Δικαίωμα περίθαλψης και στα άνεργα παιδιά στρατιωτικών, σε παιδιά που σπουδάζουν μέχρι το 26ο έτος της ηλικίας τους και σε άγαμες θυγατέρες και αδελφές άνω των 40 ετών


Αυξημένη προστασία στα μέλη των οικογενειών των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος παρέχει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση Αβραμόπουλου για τα υποβρύχια

«Μνημείο ασάφειας και αοριστίας» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Δ. Αβραμόπουλου για την επίτευξη συμφωνίας με τα ΕΝΑΕ για τα υποβρύχια, με την οποία το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο μας.

Βενιζέλος για υποβρύχια : Χαίρομαι γιατί έγινε αυτό που πρότεινα

Από την Τεχεράνη όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας για τα τέσσερα υποβρύχια του ΠΝ, για τα οποία επήλθε συμφωνία με τα ΕΝΑΕ. 

Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

VIDEO - Αβραμόπουλος: Στο Πολεμικό Ναυτικό τα τέσσερα υποβρύχια του Σκαραμαγκά

Το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζόμενους, των οποίων η απασχόληση διασφαλίζεται πλήρως, την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχθούν στο στόλο....


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ότι τα τέσσερα υποβρύχια που βρίσκονται στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, μετά από συμφωνία περιέρχονται από σήμερα στο Πολεμικό Ναυτικό.

Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Οι κρίσεις στο Πολεμικό Ναυτικό – όλα τα ονόματα

Όλα τα ονόματα των Πλοιάρχων που προάγονται και αποστρατεύονται με απόφαση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβούλιου Κρίσεων, κατά τις έκτακτες και τακτικές κρίσεις έτους 2014-15 ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.


Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 302 // 13-03-2014  τ. Γ το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2014-15 έκρινε τους παρακάτω Πλοίαρχους ως «Ευδοκίμως τερματίσαντες την σταδιοδρομία τους»:

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

ΠΕΑΛΣ - ΠΟΕΠΛΣ: Σχέδιο Νόμου Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις»

Έκπληξη, προβληματισμό, πλείστα ερωτηματικά και δυσαρέσκεια μας διακατέχουν από την στιγμή που διαπιστώσαμε ότι στο εν θέματι σχέδιο νόμου εμπεριέχονται τελικά, πολλές...
 αρνητικές διατάξεις για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που πέραν κάθε αμφιβολίας θέτουν τον ακρογωνιαίο λίθο της υπηρεσιακής και οικογενειακής ισοπέδωσής μας και για τις οποίες είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις απόσυρσής τους.

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

ΠΟΑΣΥ: Aνακοίνωση για την αποζημίωση της εργασίας αστυνομικών πέραν του πενθήμερου

Για μια ακόμη φορά σε συγχορδία η πολιτική και φυσική ηγεσία (στην ουσία η κυβέρνηση) αφού πρώτα με τις κατά καιρούς ανακοινώσεις της και δια στόματος του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού ότι θα είμαστε οι πρώτοι μαζί με τους  χαμηλοσυνταξιούχους που θα μας διανεμηθεί το περιβόητο πλεόνασμα μιας και είμαστε οι ομάδες που έχουμε αδικηθεί σε ότι αφορά τα μνημόνια (κατά την ταπεινή μας άποψη έχουν αδικηθεί και άλλα στρώματα του πληθυσμού περισσότερο από εμάς βλέπε νέοι, μακροχρόνια άνεργοι κλπ,) μας έδωσε βορά στα κεντρικά ιδίως ΜΜΕ θέτοντας σε εφαρμογή τον κοινωνικό αυτοματισμό ο οποίος στοχοποιεί διάφορες κοινωνικές ομάδες, χωρίς να αισθάνεται το παραμικρό ίχνος ντροπής απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται και υπερβάλλουν καθημερινά τον εαυτό τους κάτι το οποίο είναι κοινά αποδεκτό απ΄ όλους για να μην διασπαστεί η κοινωνική συνοχή και η κοινωνική ειρήνη  αυτές τις δύσκολές ημέρες που περνά ο λαός μας , με μια στην ουσία προσχεδιασμένη από καιρό  διαταγή εφιστά την προσοχή των διοικούντων ώστε οι αστυνομικοί να μην εργάζονται και να μην δικαιολογούν για την πέραν του πενθημέρου εργασία περισσότερες από 4 ημέρες τον μήνα, όπου όμως αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν (κάτι που τα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης έχουν γίνει κανόνας και δεν είναι η εξαίρεση) θα διαθέτουν το προσωπικό και για 5η ημέρα εργασίας πέραν του πενθημέρου εφόσον ο μήνας έχει 5 Σαββατοκύριακα αλλά στην ουσία χωρίς η 5η ημέρα εργασία πέραν του πενθημέρου να αμείβετε.

Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Αδεια ανατροφής παιδιών και σε ένστολους πατέρες σε ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική

Ζητήματα που αφορούν τις άδειες ανατροφής παιδιών των ένστολων πατέρων, που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία ρυθμίστηκαν μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.


Εκεί προσέφυγαν διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη πρόβλεψης για τη χορήγηση της άδειας ανατροφής τέκνου και στους πατέρες, την αφαίρεση της εξάμηνης ειδικής αδείας μητρότητας του ΟΑΕΔ από την εννεάμηνη άδεια ανατροφής και την επέκταση της ισχύος των διατάξεων του άρθρου 6 του ν.4210/2013 και στο αστυνομικό προσωπικό.

Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014

Η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε αλλαγές στις επιτελικές θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και εκείνους που παραμένουν στις θέσεις τους

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι το ΚΥΣΕΑ, με την υπ’ αριθμό 1/ Σ.4/7-03-2014 απόφασή του, προέβη σε αλλαγές σε θέσεις επιτελών, αλλά και στη διατήρηση στελεχών στις θέσεις τους. Αναλυτικά:

H ΔΗΜΑΡ για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας.

Η θέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας.


Το ν/σ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επιχειρεί μια, αναγκαία ύστερα από τόσα χρόνια, αναδιάρθρωση της Αστυνομίας. Καθώς έχουν διαμορφωθεί νέοι όροι διεθνούς εγκληματικότητας και έχουν αναπτυχθεί νέες τεχνολογίες αντεγκληματικής πολιτικής είναι αναγκαία η προσαρμογή της δομής/λειτουργίας της σύγχρονης Αστυνομίας στα δεδομένα αυτά.

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Αλλαγές φέρνει ο νόμος στα Σώματα Ασφαλείας

Αλλαγή σελίδας για τα Σώματα Ασφαλείας σηματοδοτεί το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. Εκτός από τις αλλαγές στη δομή της ΕΛ.ΑΣ, περιλαμβάνει ρυθμίσεις προς  όφελος του προσωπικού της, όπως η αποζημίωση για μετακινήσεις εκτός έδρας και η μοριοδότηση των εθελοντών πυροσβεστών σε διαγωνισμούς πρόσληψης στην Πυροσβεστική. Δεν αλλάζει πάντως το καθεστώς των μεταθέσεων, σύμφωνα με τα Νέα.

Στρατιωτική Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για το έτος 2014, θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα στο διάστημα από 8 έως 10 Μαρτίου 2014, στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών στην περιοχή της Μαγνησίας, με συμμετοχή προσωπικού και μέσων της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και της 22nd Marine Expenditionary Unit.

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Ποιους προήγαγε το ΣΑΓΕ στις θέσεις αντιστράτηγων


Ποιους έκρινε «ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους»

Το ΣΑΓΕ κατά τη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Μαρτίου, έκρινε ως ακολούθως:

Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της αστυνομίας, του πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε να υπερψηφίσει ορισμένα άρθρα του νομοσχεδίου.

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Η πρώτη Ελληνίδα πιλότος μαχητικού [video]

Πώς νιώθει μια γυναίκα σε έναν χώρο που ανδροκρατείται, τόσο στον χώρο εργασίας στη μοίρα όσο και στα στρατιωτικά οικήματα;

Η Υποσμηναγός Ιωάννα Χρυσαυγή, είναι η πρώτη Ελληνίδα πιλότος μαχητικού αεροσκάφους από τις πέντε συνολικά που υπηρετούν στην ΠΑ. και έχει μετατεθεί και συμμετέχει στην Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α «Δαίδαλος».

Η Υποσμηναγός έχει μετατεθεί στην προαναφερθείσα ομάδα επιδείξεως του σύγχρονου εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-6A Texan II, που επιχειρεί από την κυριότερη εκπαιδευτική βάση της ΠΑ, την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ) στην Καλαμάτα, από την 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνωρίσεως που είχε πρωτομετατεθεί αμέσως μετά την ονομασία της ως Ανθυποσμηναγού

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Η ΕΛ.ΑΣ έκρινε ανεπιθύμητους Κασιδιάρη - Παναγιώταρο

Ανεπιθύμητους κατέστησε με τη στάση της τους Ηλία Κασιδιάρη και Ηλία Παναγιώταρο, αντιπροσωπία της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν σε επιμνημόσυνη δέηση που έγινε για τους δύο αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους στου Ρέντη το 2011, αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο παρουσία των δύο βουλετών στο ιδιωτικό μνημόσυνο προκάλεσε την ενόχληση των συναδέλφων των αστυνομικών, οι οποίοι αποχώρησαν από την εκδήλωση. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι δύο βουλευτές κλήθηκαν από το κλιμάκιο της αστυνομίας να αποχωρήσουν από το χώρο, κάτι που έγινε μετά από λίγα λεπτά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...