Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά από μία πενταετία ξεκινά η μεγάλη άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2013»


Η μεγάλη διακλαδική τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Παρμενίων», που για διάφορους λόγους (διπλωματικούς και οικονομικούς) δεν πραγματοποιείτο τα τελευταία χρόνια πρόκειται να πραγματοποιηθεί από  30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2013.

Η άσκηση «Παρμενίων 2013» είναι εθνική, διακλαδική, μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων και πραγματοποιείται σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ και ΤΑΜΣ, δηλαδή, τόσο επί χάρτου, όσο και με χρήση μέσων και στρατευμάτων αντίστοιχα, είχε δε να πραγματοποιηθεί εδώ και μία εξαετία για διάφορους λόγους.

Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, συμμετέχουν τα Γενικά Επιτελεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς, καθώς και πολιτικοί φορείς όπως το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, οι Γενικές Γραμματείες Μέσων Ενημερώσεως και Πολιτικής Προστασίας, η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, η ΕΥΠ, η ΕΜΥ και άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ «Σκοπός της ασκήσεως είναι:

α. Η εξέταση-αντιμετώπιση της δημιουργούμενης, από τις διεθνείς εξελίξεις, κατάστασης στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας μας.

β. Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.

γ. Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

δ. Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των ΕΔ, των φορέων του πολιτικού τομέα, της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ/ΕΛ.ΑΚΤ κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων. Η άσκηση διεξάγεται σε ρεαλιστική βάση, επί 24ώρου βάσεως».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άσκηση θα έχει δύο τελικές φάσεις. Η μία στη ζώνη ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού στην ευρύτερη περιοχή της ΧΙΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού στην περιοχή της Αλεξανδρουπόλεως στον Έβρο και η δεύτερη στην αντίστοιχη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με επίκεντρο την Μυτιλήνη.

parapolitika.gr
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

"Δεν έχουν σχέση οι Ειδικές Δυνάμεις με την Χ.Α."

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέλαβε απόψε από τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο το πόρισμα της έρευνας που διετάχθη την περασμένη Κυριακή και διενεργήθη από τα Γενικά Επιτελεία των Κλαδών.


Από το πόρισμα προκύπτει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή ή συμμετοχή εν ενεργεία στελεχών των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής.

Για τα αποτελέσματα της έρευνας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ

«Το περίφημο σχέδιο για τη «Νέα Ελλάδα» του Αντώνη Σαμαρά αποδείχθηκε γρήγορα όνειρο θερινής νυκτός και μικρής διάρκειας», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές της Επιτροπής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα (Α΄ Πειραιά και Νησιών) και Βασίλη Χατζηλάμπρου (Αχαΐας).


«Αδύναμη και χωρίς ολοκληρωμένη πρόταση, η κυβέρνηση κατέστησε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία αντικείμενο μίας ασπόνδυλης «διαπραγμάτευσης», χωρίς αρχή, μέση και τέλος.

Μεγάλος απών από τις συζητήσεις με τους τροϊκανούς οι πραγματικές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε πυρομαχικά, οπλικά συστήματα και οχήματα, που αρκούν, για να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ ΑΒΕΕ) και της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ)», επισήμαναν οι βουλευτές.

«Μεγάλοι χαμένοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται.

Οι συζητήσεις που γίνονται πίσω από τις κλειστές πόρτες της οδού Νίκης, αποτελούν ένα ακόμα σκάνδαλο, σε βάρος της άμυνας και του δημοσίου συμφέροντος.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα κάθε περαιτέρω συζήτηση με τους τροϊκανούς. ΕΑΣ και ΕΛΒΟ είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Δεν παζαρεύονται, δεν εκποιούνται, δεν κλείνουν», υπογράμμισαν.

O Αβραμόπουλος πήρε τα όπλα


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «επέστρεψε» τρεις δεκαετίες πίσω όταν υπηρετούσε τη θητεία του ως σμηνίτης στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη


Επίσκεψη στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη πραγματοποίησε την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή της Μονάδας, στην οποία πλέον εκπαιδεύονται νεοσύλλεκτοι και από τα τρία όπλα καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο λειτουργεί ως Διακλαδικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, ενώ συνομίλησε και με οπλίτες.


Στη συνέχεια ενθυμούμενος τη θητεία του πριν από περίπου τρεις δεκαετίες στην τότε 124 ΠΒΕ ως σμηνίτης, ο υπουργός βρήκε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να πραγματοποιήσει και βολή με άσφαιρα.

Τον κ. Αβραμόπουλος συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.Φωτογραφίες πηγή: onalert.gr

Συνελήφθη ο υπαρχιφύλακας που εκπαίδευε μέλη της ΧΑ στη Ρόδο

Μεταξύ των μαθητών, που εκπαιδεύονταν σε μάχη σώμα με σώμα και στη χρήση ροπάλου, βρίσκονταν και ανήλικοι.


Συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας που εκπαίδευε χρυσαυγίτες στη Ρόδο.

Ο υπαρχιφύλακας, που εργάζεται στο αεροδρόμιο του νησιού, έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Φωτογραφίες που δείχνουν τον εν λόγω αξιωματικό να κάνει πρακτικές σε μάχες σώμα με σώμα σε μέλη της Χρυσής Αυγής στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου είχαν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των μαθητευόμενων βρίσκονταν και ανήλικοι.

Επίσης, διερευνάται ο ρόλος ενός αστυνομικού που υπηρετεί στο τμήμα της Νίκαιας, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, έπαιζε το ρόλο του προστάτη στους χρυσαυγίτες της περιοχής.

Συνελήφθη ο υπαρχιφύλακας που εκπαίδευε μέλη της ΧΑ στη Ρόδο

Μεταξύ των μαθητών, που εκπαιδεύονταν σε μάχη σώμα με σώμα και στη χρήση ροπάλου, βρίσκονταν και ανήλικοι.


Συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας που εκπαίδευε χρυσαυγίτες στη Ρόδο.

Ο υπαρχιφύλακας, που εργάζεται στο αεροδρόμιο του νησιού, έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Φωτογραφίες που δείχνουν τον εν λόγω αξιωματικό να κάνει πρακτικές σε μάχες σώμα με σώμα σε μέλη της Χρυσής Αυγής στο αρχαίο στάδιο της Ρόδου είχαν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ των μαθητευόμενων βρίσκονταν και ανήλικοι.

Επίσης, διερευνάται ο ρόλος ενός αστυνομικού που υπηρετεί στο τμήμα της Νίκαιας, ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελίες, έπαιζε το ρόλο του προστάτη στους χρυσαυγίτες της περιοχής.

Νίκος Νικολόπουλος: Δημιουργική λογιστική στην ΕΑΒ


Ερώτηση του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανεξάρτητου Βουλευτή και Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος Προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

Θέμα: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΑΒ.»

Η ΕΑΒ καθυστερημένα, εντός του Αυγούστου 2013 και ενώ η Εταιρία δεν λειτουργούσε λόγω καλοκαιρινών διακοπών, ανάρτησε στο εταιρικό της site τον Ισολογισμό της χρήσης 2012, ενώ δεν ανήρτησε ως όφειλε το αναπόσπαστο μέρος του Ισολογισμού της που είναι οι Οικονομικές Καταστάσεις έτους 2012. Ο Ισολογισμός όμως που ανήρτησε η ΕΑΒ βοούσε ότι είχε γίνει δημιουργική λογιστική ή απλώς «μαγείρεμα», αφού ο τζίρος της ΕΑΒ από 162 εκατ. € το 2011 μειώθηκε κατακόρυφα κατά 44% περίπου στα 91 εκατ. € το 2012. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αφού θα ήταν δυνατόν μόνο αν η ΕΑΒ έχανε σχεδόν τους μισούς της πελάτες, το οποίο όμως δεν συνέβη. Από τις Οικονομικές Υπηρεσίες της ΕΑΒ φερόταν ως υπογράφουσα τον εν λόγω Ισολογισμό έτους 2012 μόνο η Διευθύντρια του Λογιστηρίου και όχι και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος υπέγραψε τον Ισολογισμό του 2011, τον οποίο όμως δεν υπέγραψε η Διευθύντρια του Λογιστηρίου. Στις αρχές του τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου, η ΕΑΒ απέσυρε τον δημοσιευθέντα στο εταιρικό site Ισολογισμό της, ενώ όπως έχουμε πληροφορηθεί ο Ισολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ έτους 2012, αν και προσήχθησαν προς συζήτηση τον Αύγουστο 2013 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΒ με σκοπό να εγκριθούν, τελικά, προφανώς επειδή ήταν «μαγειρεμένες», δεν εγκρίθηκαν, ενώ το τότε Διοικητικό Συμβούλιο απολύθηκε από την κυβέρνηση λόγω ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν εις βάρος του.

Ερωτούνται λοιπόν οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΑΒ, αφού ελέγξουν άμεσα την καταγγελία μας να μας απαντήσουν στα εξής:

- Πότε θα εγκριθούν και θα επαναδημοσιευθούν ο Ισολογισμός και οι Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ;

- Είναι πραγματικά τα κονδύλια του Ισολογισμού της ΕΑΒ εταιρικής χρήσης 2012; Αν ναι, τότε ερωτάστε: Είναι πραγματικά τα κονδύλια που δημοσιεύθηκαν στον Ισολογισμό της ΕΑΒ εταιρικής χρήσης 2011 και τα οποία υπογράφονται από τον Γενικό Διευθυντή Οικονομικών της ΕΑΒ;

- Γιατί τον Ισολογισμό του 2012 δεν τον υπογράφει ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών;

- Έχετε τέλος πάντων στη διάθεση σας ως μέτοχος της ΕΑΒ διαθέσιμο, εγκεκριμένο και υπογεγραμμένο αρμοδίως τον Ισολογισμό και τις Οικονομικές Καταστάσεις της ΕΑΒ έτους 2012;

- Έχουν υπογράψει αυτό τον Ισολογισμό οι ελεγκτές της ελεγκτικής εταιρίας GRANT THORDON μόνο με «Επιφυλάξεις και θέματα έμφασης», όπως αναφέρεται στην πρώτη παράγραφο, αντί να εκφέρουν «Άρνηση γνώμης»; Το ένα θέμα έμφασης όπως αναφέρεται στα Πρόσθετα Στοιχεία και Πληροφορίες του Ισολογισμού είναι κατά λέξη το εξής: «Τα θέματα έμφασης αφορούν συνοπτικά σε: (α) στο γεγονός επίλυσης διαφοράς από υπεργολαβική σύμβαση € 39 εκ. περίπου» …. Τι είναι αυτά τα 39 εκ. €; Έχει τέτοια εργολαβική σύμβαση η ΕΑΒ; Με ποια εταιρία; Η διαφορά επιλύθηκε υπέρ της ΕΑΒ ή εις βάρος της ΕΑΒ;

- Ποιος είναι στο Υπουργείο Οικονομικών που παρακολουθεί την ΕΑΒ, που γνωρίζει σε βάθος τα επιχειρηματικά και οικονομικά θέματα της ΕΑΒ; Πως λέγεται; Έχει κάνει κάποια έκθεση για την ΕΑΒ; Να μας τη δώσετε. Ή προτίθεστε μήπως να πάρετε αποφάσεις για το μέλλον της ΕΑΒ χωρίς αντίληψη του τι σημαίνει ΕΑΒ, χωρίς πραγματική οικονομική πληροφόρηση για την ΕΑΒ;

- Είναι υπό παραίτηση η Διευθύντρια του Λογιστηρίου της ΕΑΒ ή και ο Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών; Αν ναι, για ποια αιτία; Μόνο μην επικαλεσθείτε προσωπικούς λόγους.

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Μαρία Γιαννακάκη - ΔΗΜΑΡ: Πειθαρχικό έλεγχος αστυνομικού εμπλεκόμενου με τη Χρυσή Αυγή

Ερώτηση της βουλευτού Β' Πειραιά Μαρίας Γιαννακάκη σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο εις βάρος αστυνομικού εμπλεκόμενου με τη Χρυσή Αυγή:  


Στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε πως «αντικείμενα που βρέθηκαν στο πατάρι των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο ανήκουν σε 45χρονο αστυνομικό, ο οποίος συνελήφθη για παράνομη κατοχή πυρομαχικών. Ο συγκεκριμένος τελεί σε κατάσταση διαθεσιμότητας από τον Σεπτέμβριο του 2012, γιατί συμμετείχε σε επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, την 8-9-2012.»

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα του πειθαρχικού ελέγχου του αστυνομικού και γιατί παραμένει στο σώμα περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα με δεδομένο πως ανακοινώνεται ως τεκμηριωμένο πως συμμετείχε σε επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής;
Υπάρχει ποινική δίωξή του για τη συμμετοχή του στα περσινά επεισόδια και αν ναι ποια είναι η εξέλιξή της μέχρι σήμερα; Ποιες πειθαρχικές και ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μετά τη σύλληψή του στις 24 Σεπτεμβρίου 2013;

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
 
ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μέχρι τέλους η «μάχη» για τα ΕΑΣ

Ερωτηματικό το μέλλον της ΕΛΒΟ - Πολλά θα κριθούν στον αυριανό «δεύτερο γύρο» των διαπραγματεύσεων


Σκληρή μάχη μέχρι τέλους για την σωτηρία της Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δίνει η κυβέρνηση, που προσκρούει όμως στις έντονες αντιρρήσεις της Τρόικα. Σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα της κυβέρνησης που μετείχε στη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας με την Τρόικα υπό τον Γιάννη Στουρνάρα, έγινε ένα «θετικό βήμα» σήμερα αλλά αύριο θα κριθούν πολλά στον «δεύτερο γύρο» διαπραγματεύσεων που θα διεξαχθεί με την Τρόικα, σε τεχνικό επίπεδο, ειδικά για την ΕΑΣ.

Η περίπτωση ΕΑΣ πάντως, όπως διαφαίνεται, συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας σε σχέση με το μέλλον της ΕΛΒΟ που παραμένει αβέβαιο αφού, παρά την παρουσία του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στη σύσκεψη, η ομάδα Τόμσεν δεν άνοιξε τα χαρτιά της για τη στάση της έναντι των επιχειρημάτων της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, για την ΕΛΒΟ ο κ. Αβραμόπουλος πρότεινε να λειτουργήσει το εργοστάσιο στη Σίνδο ως στρατιωτικό.

«Κλειδί» των εξελίξεων πάντως, ειδικά για τη διαπραγμάτευση για την τύχη της ΕΑΣ, φαίνεται πως θα παίξουν οι ανεκτέλεστες παραγγελίες 250 εκατ. ευρώ που έχουν κλειστεί και θα εξεταστούν αναλυτικά την Παρασκευή, ενώ στα σκαριά υπάρχουν και άλλα σχέδια για ακόμη μεγαλύτερα projects από την Ινδία και αλλού.

«Έγινε ένα μεγάλο βήμα στις διαπραγματεύσεις με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού την περασμένη εβδομάδα, για το τελικό ύψος των ανακτήσεων ύψους 1 δισ», που θα πρέπει να επιστρέψουν οι ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ ανέφερε στέλεχος της κυβέρνησης μετά τη συνάντηση. «Το επόμενο βήμα είναι όμως να πείσουμε την τρόικα για τη βιωσιμότητα των εταιριών αυτών» κατέληγε.

«Προτείναμε να ολοκληρωθούν οι ανεκτέλεστες παραγγελίες ύψους 250εκ. ευρώ από Μαρόκο και Αμερική και σταδιακά το σχέδιο σμίκρυνσης και αναδιοργάνωσης των εταιριών. Αλλά αυτό είναι ακόμη μακριά. Ακόμη είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για βιωσιμότητα του ελληνικού σχεδίου».

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για ακροδεξιούς θύλακες στα σώματα ασφαλείας

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την ύπαρξη ακροδεξιών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας κατέθεσαν στη Βουλή 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Κώστα Μπάρκα. 


Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι «η στρατηγική της εξίσωσης των ναζιστών με την αριστερά ως επίσημη κυβερνητική πολιτική, αποθράσυνε την Χρυσή Αυγή» και ακόμη ότι η κυβέρνηση «με το ένα χέρι καλεί σε εθνική ενότητα και ομοψυχία και με το άλλο ταυτίζει μαχαιροβγάλτες με ειρηνικούς διαδηλωτές».

the logo of syriza
the logo of syriza (Photo credit: Wikipedia)
Ειδικά για τα Σώματα Ασφαλείας αναφέρουν ότι τα περιστατικά που κατατέθηκαν στον εισαγγελέα για ρατσιστική βία, «δομούν μια πραγματικότητα ευρύτατης και ανενόχλητης διάδοσης των ναζιστικών πρακτικών εντός τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας και της de facto επιχειρησιακής σύνδεσης της Χρυσής Αυγής με την ΕΛΑΣ».

Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στις υπό διερεύνηση καταγγελίες περί απάθειας των οργάνων της αστυνομίας που βρίσκονταν στην περιοχή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αλλά και σε διάφορα βίντεο που απεικονίζουν αστυνομικούς να συμπράττουν με πολίτες και μέλος της Χρυσής Αυγής ενάντια σε διαδηλωτές κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Ανάμεσα σε όσα ρωτούν είναι και η τύχη των ΕΔΕ για ρατσιστικά εγκλήματα εντός του κρατικού μηχανισμού.
Enhanced by Zemanta

Απίστευτη καταγγελία-Τοποθέτησαν Αξιωματικό Υπηρεσίας αστυνομικό μη ικανό να κρατήσει όπλο

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση προχώρησαν αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.


 Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους αξιωματικός υπηρεσίας σε Α.Τ. του Νομού, τοποθετήθηκε συνάδελφός τους ο οποίος έχει κριθεί μη ικανός να έχει όπλο. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, αξιωματικός υπηρεσίας πρέπει να τοποθετείται αστυνομικός που μπορεί να διαθέτει όπλο. Δεν είναι τυχαίο πως ο αξιωματικός υπηρεσίας έχει την ευθύνη όλων των όπλων του Αστυνομικού Τμήματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Κ. Αρχηγέ,

Μετά λύπης μας, σας ενημερώνουμε πως στο Λασίθι πάψαμε πλέον να ασχολούμαστε με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού, καθόσον πλέον τίθεται θέμα καταστρατήγησης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό γιατί στην Α.Υ. Ιεράπετρας, συνέβη το παρακάτω οξύμωρο περιστατικό.

Αστυνομικός του Α.Τ. Ιεράπετρας, ο οποίος βάσει των (β), (γ) και (δ) σχετικών, κρίθηκε ως μη κατάλληλος να φέρει πυροβόλο όπλο, όπως μας γνώρισε με την (ε) σχετική αναφορά του, διατέθηκε την 22η και την 23η Σεπτεμβρίου 2013, σε Υπηρεσία Υπαξιωματικού Υπηρεσίας κατά το ωράριο 06:00-14:00, Χ Ω Ρ Ι Σ Αξιωματικό Υπηρεσίας και κλήθηκε να παραλάβει κατά την αλλαγή της βάρδιας, τους κρατούμενους και όλο τον οπλισμό του Τμήματος.

Φαίνεται πως κάποιοι αγνόησαν την ανωτέρω (α) σχετική Διαταγή σας και ιδιαίτερα την παράγραφο 6 η οποία αναφέρει: «Οι διοικούντες αξιωματικοί και γενικότερα οι προϊστάμενοι Υπηρεσιών να εντείνουν τις προσπάθειές τους στο πεδίο της ανάπτυξης ψυχικής επαφής και επικοινωνίας με το προσωπικό τους, ώστε να προλαμβάνονται και να εκτονώνονται τα ως άνω προβλήματα και να παραμένει το προσωπικό απερίσπαστο στην εκπλήρωση της αποστολής του».

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τις επιπτώσεις αυτών των ενεργειών στον ανωτέρω συνάδελφό μας, αλλά και στο ηθικό των υπολοίπων που συνεχίζουν ακόμα να εργάζονται με φιλότιμο».

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη Αβραμόπουλου στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών

«Οι Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών σήμερα με αυτή την παρουσίαση, πραγματικά απέδειξαν το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται συνολικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, πάντοτε έτοιμες να ανταποκριθούν στο υπέρτατο καθήκον τους» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών.


«Αυτό που θα ήθελα να σημειώσω είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος είναι θεματοφύλακες και υπερασπιστές της ανεξαρτησίας της χώρας και πάντοτε στην πρώτη γραμμή για την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τα όσα τον τελευταίο καιρό έχουν απασχολήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα οποία βεβαίως διερευνώνται, δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό σκοπό και την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για τις οποίες οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι και η Πολιτεία να στέκεται απέναντι τους με σεβασμό και αναγνώριση στην σημαντική αποστολή τους» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

ΒΙΝΤΕΟ- Αβραμόπουλος: "Έρευνα στις ένοπλες δυνάμεις" για την Χρυσή Αυγή

«Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και οι αποκαλύψεις διερευνώνται, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό σκοπό και την αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, για τις οποίες οι Έλληνες θα πρέπει να είναι υπερήφανοι», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Παράλληλα, σημειώνεται ότι παράλληλα με τις έρευνες στους κόλπους της αστυνομίας, ο κ. Αβραμόπουλος εδώ και μέρες έχει διατάξει έρευνα και στις ένοπλες δυνάμεις.

Στα τέλη της εβδομάδας, αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει διατάξει ο κ. Αβραμόπουλος, μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου για στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που φέρεται να εκπαίδευαν, με βάση μαρτυρίες, μέλη της Χρυσής Αυγής.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:


Ο Κάρολος Παπούλιας βραβεύει την Αγγελική-Τιμή στην αστυνομικό που συνέλαβε τον Ρουπακιά

Εντός των επόμενων ημερών ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να καλέσει την αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία συμμετείχε ενεργά στη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά μετά τη φονική επίθεση στον 34χρονο ράπερ Παύλο Φύσσα.


Ο κ. Παπούλιας προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να τιμήσει την 24χρονη Αγγελική «ώστε να προβάλλονται τα ωραία παραδείγματα». 

Πρόκειται για την νεαρή ένστολο που έγινε γνωστή ως «η όμορφη Αγγελική», λόγω του παρουσιαστικού της. Όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, η 24χρονη κατάφερε και ακινητοποίησε το δράστη και προχώρησε στη σύλληψή του πριν εκείνος καταφέρει να διαφύγει. Ακολούθως εντόπισε το ματωμένο μαχαίρι που πρόλαβε να πετάξει ο Ρουπακιάς και στη συνέχεια επέστρεψε στον τραυματισμένο Παύλο Φύσσα με τον οποίο παρέμεινε - προσπαθώντας να τον εμψυχώσει- μέχρι που εκείνος ξεψύχησε.

Όπως είχε αποκαλύψει το Έθνος, η Αγγελική, η οποία το μοιραίο βράδυ περιπολούσε με άλλους τρεις συναδέλφους της στον τόπο της δολοφονίας, γεννήθηκε στη Νίκαια το 1989. Παράλληλα, όμως, της αρέσει να ζει με την αδρεναλίνη στα ύψη, αφού συμμετέχει στην ομάδα των περίπου 100 γυναικών της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούν με μοτοσικλέτες στη Νίκαια, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό, στο Πέραμα, στον Πειραιά και σε γειτονιές της Δυτικής Αττικής για την πάταξη της εγκληματικότητας.


Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ειδικός φρουρός σε διαθεσιμότητα για ναρκωτικά και όπλα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε 27χρονος ειδικός φρουρός για κατοχή ναρκωτικών και οπλισμού, ενώ σε βάρος του έχει διαταχθεί ΕΔΕ.


Ο 27χρονος συνελήφθη μαζί με 32χρονο ιδιώτη όταν, χθες το μεσημέρι στο Μανιάκι Καστοριάς, στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 120 γραμμαρίων.

Στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν επίσης σύνεργα και είδη με υπολείμματα κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, περίστροφο, αυτοσχέδιες κατασκευές με κροτίδες, μαχαίρια, ξιφίδιο και φυσίγγια.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

ΠΟΑΣΥ: Θυσιάζουν την ΕΛ.ΑΣ ως «Ιφιγένεια εν Αυλίδι»

Τις καρατομήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την υπόθεση της Χρυσή Αυγής καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί ένα ολόκληρο Σώμα να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν ανάλογα με την πολιτική συγκυρία και τις τρέχουσες εξελίξεις, «όσο τραγικές και δυσάρεστες κι αν είναι».


Στην ανακοίνωση υπό τον τίτλο «Ελληνική Αστυνομία: Ιφιγένεια εν Αυλίδι» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κάνει λόγο για θυματοποίηση του Έλληνα αστυνομικού και συ νολικά του Σώματος που δέχεται επί δικαίων και αδίκων μια ενορχηστρωμένη, επικοινωνιακή επίθεση.

Ασκώντας κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης για τις σαρωτικές αλλαγές στις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., η συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών τονίζει πως είναι κοινή λογική ότι δεν είναι δυνατόν «εν μια νυκτί να "καθαιρείς", να απομακρύνεις και να ανακυκλώνεις ηγετικά στελέχη ενός Οργανισμού όπως αυτού της Αστυνομίας που μέχρι χθες ήταν ικανά και άξια, χωρίς καμία αιτιολόγηση».

Εάν υπάρχουν «αθέατα σημεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση, επιβάλλεται να φωτιστούν διότι διαφορετικά «αφενός θυματοποιείται το Σώμα και οι Αστυνομικοί -για άλλη μια φορά- αφετέρου καταδεικνύεται επικοινωνιακή σκοπιμότητα».

Όσο για τις διαβεβαιώσεις του Αρχηγείου ότι οι μετακινήσεις αξιωματικών δεν σχετίζονται με την επικαιρότητα και δεν πρέπει να οδηγούν σε εσπευσμένα συμπεράσματα, η ΠΟΑΣΥ αντιτείνει πως ήδη η ζημιά που προκαλείται στη συνείδηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη και δεν αναστρέφεται με τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις.

Συγκεκριμένα φέρνει το παράδειγμα των ΕΚΑΜ που, όπως αναφέρει, ενώ ήταν η αιχμή του δόρατος στις πρόσφατα ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των επικίνδυνων δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων (με τραυματισμό στελέχους της σε συμπλοκή κατά την οποία εξουδετερώθηκε ένας από τους επικίνδυνους κακοποιούς, λαμβάνοντας και τα εύσημα από πολιτική και αστυνομική ηγεσία) τώρα ξαφνικά στιγματίζεται με απαράδεκτο τρόπο.

Ξαφνικά, τονίζεται χαρακτηριστικά, ανακάλυψαν την «Χρυσή Αυγή της ΕΛ.ΑΣ.» και έδωσαν εντολή να πέσει βαρύς ο πέλεκυς, όμως η απομάκρυνση αστυνομικών με νοοτροπίες που δεν συνάδουν με την αποστολή της Αστυνομίας, γίνεται με τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών εντός του Σώματος και όχι δια καρατομήσεων.

Εκτίμηση τέλος των συνδικαλιστών αστυνομικών είναι ότι όλα αυτά θα  δυσκολέψουν περισσότερο το έργο του Έλληνα αστυνομικού και θα τον καταστήσουν «αποδιοπομπαίο τράγο», «με το πολιτικό σύστημα να βγαίνει αλώβητο από τις τραγικές εξελίξεις».

Κλείνοντας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων  καταγγέλλει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινωνίας από τα πραγματικά αίτια που προκαλούν τα καυτά προβλήματα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αν το πολιτικό σύστημα θέλει να βάλει μια αρχή για να απαντηθεί επιτέλους το καίριο και απλό ερώτημα «Τι Αστυνομία θέλουμε και για τι την θέλουμε;» οφείλει ως πρώτο βήμα να κάνει αποδεκτή την πάγια πρότασή μας για τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής πλαισιωμένης από εκπροσώπους τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και της ελληνικής κοινωνίας ώστε η Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί διαχρονικά σταθερά και να είναι γνωστός προς όλους ο τρόπος λειτουργίας της και να μην μεταβάλλεται λόγω πολιτικών επιλογών, παραλείψεων και πεποιθήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Enhanced by Zemanta

Χοντραίνει το παιχνίδι: Εφοδος σε τρία αστυνομικά τμηματα

Έφοδο σε τρία αστυνομικά τμήματα πραγματοποιούσαν άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ καθώς οι έρευνες για την εμπλοκή αστυνομικών σε εγκληματικές πράξης της Χρυσής Αυγής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.


Ούτε ένα 24ωρο δεν πέρασε από τη στιγμή που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας ζήτησε να ξεκινήσουν οι έρευνες και ήδη αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων κάνουν φύλλο και φτερό τα αστυνομικά τμήματα σε Νίκαια, Ρέντη και Καμίνια.

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» υποθέσεις ρατσιστικής βίας που ανέλαβαν τα τρία αυτά αστυνομικά τμήματα. Συγκεκριμένα ελέγχουν ποιοι ήταν οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τις υποθέσεις, ποιοι ήταν οι μάρτυρες και μέχρι ποιο σημείο έχει φτάσει ή έρευνα ή αν έχει παγώσει.

Οι έφοδοι του Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να συνεχιστούν και σε άλλα τμήματα τις επόμενες ημέρες.

Έρευνα για εμπλοκή αστυνομικών σε διακίνηση λαθραίων τσιγάρων

Οι αλλοδαποί υποστηρίζουν πως στο τμήμα τους προσέγγισαν οι αστυνομικοί για να συμμετάσχουν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή η αστυνομική έρευνα που πραγματοποιείται από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στα αστυνομικά τμήματα σε Νίκαια, Ρέντη και Καμίνια μετά από καταγγελίες αλλοδαπών. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι αξιωματικοί που υπηρετούν στο τμήμα τους προσέγγισαν για να συμμετάσχουν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Συμπληρωματικό φάκελο έστειλε ο Δένδιας στην εισαγγελία

Συμπληρωματική αναφορά για αξιόποινες πράξεις μελών της «Χρυσής Αυγής» απέστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ο νέος φάκελος περιλαμβάνει την υποβολή δικογραφίας για τα συμβάντα στο Πέραμα Αττικής και χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», τον οποίο έδωσε στον υπουργό ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας σε συνέχεια της αναφοράς του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ευτέρπη Κουτζαμάνη (Δελτίο τύπου 19/09/2013), για τη διερεύνηση αξιοποίνων πράξεων μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», απέστειλε διαβιβαστικό έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής / Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας / 2ου Τμ. Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, με θέμα την υποβολή δικογραφίας για τα συμβάντα της 12.09.2013 στο Πέραμα Αττικής (επίθεση ατόμων – μελών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» κατά ατόμων – μελών της τ.ο. Περάματος του ΚΚΕ).

Ο κ. Δένδιας απέστειλε επίσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου χρονολογικό κατάλογο επιθέσεων μελών ή υποστηρικτών του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή», τον οποίο του ενεχείρισε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, κ. Μανώλης Γλέζος.


Enhanced by Zemanta

Πρόεδρος Αστυνομικών: «Υπήρξε ανοχή της ΕΛ.ΑΣ στη βία της Χρυσής Αυγής»

Παραδοχή και ομολογία από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Χρήστο Φωτόπουλο


Στην παραδοχή ότι την τελευταία τριετία υπήρξαν πάμπολλα περιστατικά, στα οποία αστυνομικοί επέδειξαν ανοχή σε κρούσματα βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής προχώρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ.Φωτόπουλος υποστήριξε ότι η Ομοσπονδία είχε κάνει πολλές παρεμβάσεις τόσο στην ηγεσία της ΕΛΑΣ όσο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, τονίζοντας ότι «οι εκκλήσεις και οι παρεμβάσεις αυτές δεν εισακούστηκαν».

Υπενθυμίζεται πως χθες με εντολή του υπ.Δημόσιας Τάξης και με απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, αντικαταστάθηκαν επτά αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ανάμεσα στους οποίους και ανώτατα στελέχη.

Η απομάκρυνση τους εντάσσεται στις έρευνες που διενεργεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο των καταγγελιών για αστυνομική κάλυψη παράνομων πράξεων μελών και στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Εν τω μεταξύ, την παραίτηση τους υπέβαλαν δύο ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

«‘Έλεγχοι και στο Λιμενικό για Χρυσαυγίτες»

Συνέντευξη για όλα παραχώρησε στο κανάλι 1 του Πειραιά, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

 
Μίλησε για το περιστατικό του Κερατσινίου και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους ελέγχους που γίνονται από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου για σχέση αξιωματικών με την Χρυσή Αυγή, αλλά και για τις εκλογές στη Γερμανία και τον ΟΛΠ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας:

ΥΝΑ,Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Εγώ πιστεύω ότι δια νόμου λύονται τέτοιου είδους προβλήματα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Σημαντικό ακόμα και γι’ αυτούς που θεωρούσαν ιδιοτελείς, όσους από εμάς λέγαμε από καιρό ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα. Αντικρίσαμε όλοι κατάματα το πρόσωπο της βίας και το πρόσωπο της εκτροπής. Αυτό είναι που πρέπει να αξιολογήσουμε και να δούμε. Τώρα, να πούμε εκ προοιμίου ότι πρέπει να φτάσουμε στην αποχώρηση συμμετοχής στις εκλογές ενός κόμματος και ουσιαστικά να το υλοποιήσουμε με αυτό τον τρόπο, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή θα ήταν λάθος. Αν όμως, συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, πιστεύω ότι πρέπει να το εξετάσουμε πάλι από την αρχή.
Δεν το έχω υπόψη μου το βίντεο του κ. Λαγού. Δεν το έχω δει. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι αντίστοιχα και το κίνημα των αγανακτισμένων είχε υιοθετήσει το σύνθημα «να καεί, να καεί …..Η Βουλή.» Να σας πω ότι προερχόμενος από μια κοινοβουλευτική οικογένεια και έχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια μέσα στο κοινοβούλιο, είναι πρώτη φορά που οι διαδηλωτές έξω από τη Βουλή δε διαδήλωναν ενάντια σε μια Κυβέρνηση, ενάντια σε μια απόφαση, αλλά απέναντι στο ίδιο το Κοινοβουλευτικό σύστημα. Αυτό ήταν μια ειδοποιός διαφορά την οποία είχαμε επισημάνει, ελάχιστοι, όμως, τότε ήθελαν να ασχοληθούν με αυτή την λογική.

Για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται στο δημοκρατικό τόξο
ΥΝΑ, Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Έχω τοποθετηθεί εδώ και πολύ καιρό γι αυτό. Μάλιστα, έχω γίνει και αντικείμενο κριτικής. Έχω πει ότι η Χρυσή Αυγή είναι σαφώς εκτός συνταγματικού τόξου. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ορισμένα ακραία στοιχεία μέσα , σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορούμε να πούμε ότι ένα κόμμα πέρα και έξω από το συνταγματικό τόξο. Και σας το λέω πολύ απλά γιατί έχει διαδικασίες εσωτερικές, έχει συνέδριο, έχει τάσεις, έχει εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των οργάνων του. Είναι ένα κόμμα που λειτουργεί με θεμελιώδεις δημοκρατικούς κανόνες. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι εκτός συνταγματικού τόξου.

Για την αποφυγή του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει ακραίες ενέργειες από «γνωστούς – αγνώστους», κάθε φορά που υπάρχει πορεία.
ΥΝΑ, Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποφεύγει μόνο αυτό. Αποφεύγει, παράλληλα, να καταδικάζει δηλώσεις βουλευτών που έχει στους κόλπους του, οι οποίοι μέσω αυτών καλλιεργούν εμφύλιο-πολεμικά μίση και συνθήματα. Αυτός είναι και ένας λόγος, εξάλλου, που δεν έχει δείξει ότι είναι ώριμος στον πολιτικό του λόγο σε όποιο επίπεδο και να τον εξετάσουμε, είτε στην οικονομική του πρόταση, είτε στην πρόταση διακυβέρνησης, είτε, βεβαίως, στην πρόταση διαχείρισης των ζητημάτων γύρω από τη δημοκρατία. Το ότι είναι ανώριμο κόμμα, δεν σημαίνει, όμως, ότι είναι και αντισυνταγματικό.

Σχετικά με το αν σκέφτεται να πραγματοποιήσει κάτι αντίστοιχο - όπως η εντολή που έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος – ώστε να διερευνηθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες στελέχη των ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύουν Χρυσαυγίτες

ΥΝΑ, Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Εμείς δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση. Εξάλλου, υπάρχει ένας πιο στενός έλεγχος των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, από την άποψη ότι έχουμε ένα Γραφείο Εσωτερικών Υποθέσεων που εξετάζει πολλές και διάφορες καταγγελίες. Είμαστε, παρ’ όλα αυτά σε εγρήγορση για να δούμε αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις αξιοποίησης είτε του στελεχιακού μας δυναμικού, είτε ακόμα περισσότερο του εξοπλισμού μας. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία τέτοια ένδειξη και καμία τέτοια πληροφόρηση. Υπάρχει μια διαδικασία διαρκούς ελέγχου και αυτό δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται τώρα. Είναι ένας διαρκής έλεγχος που γινόταν ανέκαθεν, σε σχέση με καταγγελίες ή υποψίες που υπάρχουν γύρω από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Για την οικονομία
ΥΝΑ, Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Εμείς, έχουμε θέσει το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Μακάρι να επιβεβαιωθούν οι αισιόδοξες προβλέψεις, δηλαδή ότι είναι μεγαλύτερο το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό θα μας δώσει περισσότερα περιθώρια ευελιξίας. Σίγουρα, όμως, έχουν διαψευστεί ή διαψεύδονται συστηματικά όλοι όσοι λένε ότι η χώρα δεν μπορεί να πετύχει το πρωτογενές πλεόνασμα και από ένα σημείο και μετά, θεωρώ ότι αυτή η καχυποψία τους είναι και ύποπτη. Δηλαδή, επαναφέρουν στο διεθνές περίγυρο τα σενάρια περί αποτυχίας του οποιοδήποτε προγράμματος στην Ελλάδα και, βεβαίως, τη συνέπεια αυτού, την αναγκαστική αποχώρηση της χώρας από τη ζώνη του ευρώ. Το λέω αυτό, όχι μόνο προς πολιτικά κόμματα ή πολιτικούς που αμφισβητούν, αλλά και στους διάφορους ανθρώπους που έχουν ένα δημόσιο λόγο, θεωρούν τον εαυτό τους «expert» στα οικονομικά και που - από ένα σημείο και μετά- η εμμονή τους στην άρνηση των πραγματικών δεδομένων, μου προκαλεί καχυποψία.

Για τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών, σε σχέση με την Ελλάδα.

ΥΝΑ, Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Μην ξεχνάτε ότι ο βασικός, ο πιο σκληρός αντίπαλος που είχαμε στη γερμανική πολιτική σκηνή, δεν ήταν η κ. Μέρκελ. Ήταν το κόμμα των φιλελευθέρων, το οποίο ζητούσε να εξαντληθεί η αυστηρότητα της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα. Το ότι κατακρημνίστηκε και δεν μπήκε τελικά ο κ. Ρέσλελ και οι σύντροφοι του μέσα στη Βουλή, δείχνει ότι , ενδεχομένως, οι ακραίες φωνές δεν επιβραβεύονται.

Για τη φήμη ότι Γερμανοί μπορεί να κρύβονται πίσω από τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στη διαδικασία που γίνεται για τον ΟΛΠ. λόγω του ότι φοβούνται ότι ο Πειραιάς μπορεί να πάρει ουσιαστικά δουλειά από το Αμβούργο.
ΥΝΑ, Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν έχω καμία τέτοια ένδειξη. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι, σε μια πολύ μεγάλη σύμβαση, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα θέματα των κρατικών ενισχύσεων και, βέβαια, με τα θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη διαδικασία της τήρησης των όρων του ανταγωνισμού. Η Ευρωπαϊκή νομολογία σε αυτά είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Δεν είναι απλά θέματα. Και όταν συζητάς για μια επέκταση σύμβασης, διπλασιασμού δηλαδή μιας σύμβασης χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, όπως έχει, ήδη, αποφασιστεί για τον ΟΛΠ, νομίζω ότι είναι λογικό και θεμιτό να υπάρχει ένας διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ας μην ξεχνάμε τι θέλουμε να καλύψουμε εδώ. Υπάρχουν, εξάλλου, οι καταδίκες της χώρας μας σε σχέση με τα ελληνικά αμυντικά συστήματα και την ΠΥΡΚΑΛ για τις κρατικές ενισχύσεις. Τα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά, επιπρόσθετα, βρίσκονται κλεισμένα περίπου οκτώ μήνες από την επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Για το αν υπάρχουν άλλες ενδιαφέρουσες επενδυτικές προτάσεις για το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης.
ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτης: Υπόψη μου συγκεκριμένο ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πειραιά δεν υπάρχει, γιατί ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το κατά πόσο και σε ποιο επίπεδο θα προχωρήσουμε στο διαγωνισμό και την αποκρατικοποίηση. Νομίζω, όμως ότι θα υπάρξει από τη στιγμή που θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός. Παράλληλα, υπάρχει πολλαπλό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη. Ενδιαφέρον έντονο και από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες και συνδυάζεται, άμεσα, με την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τώρα το αν αυτό θα πάει πακέτο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αυτό είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι δική μου. Βεβαίως, ο ένας διαγωνισμός με τον άλλο δεν είναι συμβατοί, γιατί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ήδη, έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και , ήδη, έχει εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από τους υποψήφιους επενδυτές.

Για τη διαφορετική αντίληψη του ΟΛΠ, σε σχέση με αυτήν της Κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ.
ΥΝΑ Μ. Βαρβιτσιώτης: Σήμερα, το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μέτοχος του ΟΛΠ. Τώρα, το ποιος λαμβάνει την απόφαση είναι σαφές ότι τη λαμβάνει ο μέτοχος. Και ο μέτοχος, το ΤΑΙΠΕΔ, είναι υποχρεωμένο να υπηρετήσει ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και να φέρει ορισμένους στόχους. Νομίζω λοιπόν, ότι δεν υπάρχει θέμα για το ποιος έχει τον κυρίαρχο ρόλο, είναι σαφέστατα το ΤΑΙΠΕΔ. Και παρά τις όποιες εντάσεις, το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να προχωρήσει βάσει των συμπεφωνημένων και με τους διεθνείς δανειστές. Όσον αφορά εμένα, εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι θα πρέπει να εξυπηρετούνται οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.
Enhanced by Zemanta

Παραιτήσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ για την Χρυσή Αυγή

Δεκτές έκανε τη Δευτέρα, τις παραιτήσεις του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Ιωάννη Δικόπουλου και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Υποστράτηγου Απόστολου Κασκάνη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, οι οποίες του υποβλήθηκαν για προσωπικούς λόγους.

Ωστόσο, με επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ συνδέει τις παραιτήσεις των αξιωματικών της με τα πρόσφατα περιστατικά  με τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον, με απόφαση του Αρχηγού διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το γεγονός ότι την Παρασκευή 20/9/2013, έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Εύβοιας - Βοιωτίας του κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας υπήρχαν άτομα που έφεραν αντικείμενα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία περί όπλων (ρόπαλα κλπ), χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές, ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου.

Στο πλαίσιο της ίδιας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης θα εξετασθεί και το ζήτημα τυχόν ευθυνών για τις παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας για τη συλλογή πειστηρίων και την ταυτοποίηση συγκεκριμένων ατόμων με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης (κοντάρια, ασπίδες, κράνη κλπ).

Παράλληλα, τίθενται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, ο Διοικητής και ο Αξιωματικός Υπηρεσίας του Τμήματος Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός - σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης, που εκτελούσε υπηρεσία το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Ερώτηση των Τ. Κουίκ και Ρ. Μακρή για την απαξίωση της ΕΑΒ


Στο κόκκινο φέρνει το αξιόμαχο των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην εκκαθάριση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας μας (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ κλπ) με στόχο...δήθεν την περικοπή δαπανών στον ευρύτερο τομέα της άμυνας. Και μάλιστα, σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο Πολιτευτής Λάρισας και Γραμματέας Τεκμηρίωσης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μπάμπης Παπασπύρος, αποκαλύπτει το νομικό πλαίσιο και τις μεθοδεύσεις για την απαξίωση και το ξεπούλημα της Αμυντικής Βιομηχανίας.

Με βάση και αυτό το άρθρο, οι Βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ (Επικρατείας) και Ραχήλ Μακρή (Κοζάνης) κατέθεσαν Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος είναι ο ημεδαπός συν - αρχιτέκτονας της πολιτικής της τρόικας για την ισοπέδωση της Ελλάδας.

Αυτό που επιδιώκουν οι δύο ΑΝΕΛ Βουλευτές με τη συνδρομή του Πολιτευτή του Κινήματος, είναι η ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης στον ελληνικό λαό, αν έχει πράγματι τη βούληση, χωρίς να υπακούει στη τρόικα, να στηρίζει ή όχι, το έργο και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως σημειώνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει εν τέλει ο ελληνικός λαός να στηρίξει εκείνες τις φωνές που θα απαιτήσουν αδιαπραγμάτευτα από τους Ευρωπαίους - αν αυτοί θέλουν να λέγονται εταίροι μας - να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ώστε:

Η Ελλάδα να παράγει από μόνη της, να είναι αυτάρκης σε όσο περισσότερους τομείς μπορεί να το πετύχει αυτό και να εγκαταλείψουν αυτήν την επιβολή της συνεχούς απαξίωσης της εγχώριας παραγωγής, που πέρα από τη μείωση της οικονομικής της ανεξαρτησίας, οδηγεί και σε περαιτέρω μείωση του ΑΕΠ (και επομένως αύξηση του ποσοστού του χρέους ως προς αυτό).

Είναι δεδομένο, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα ανεχθούν σε καμιά περίπτωση τις μεθοδεύσεις, απαξίωσης και ξεπουλήματος της Αμυντικής βιομηχανίας, που εκτός από επικίνδυνες είναι και παράνομες.

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτή είναι η 24χρονη αστυνομικός που συνέλαβε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα

«Ε όχι και μαχαίρι»… αυτά τα λόγια χρησιμοποίησε η 24χρονη Αγγελική, πλησιάζοντας τον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα....


Η Αγγελική, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που βρέθηκε στο σημείο, ήταν η κοπέλα που πέρασε τις χειροπέδες στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.

Είναι η αστυνομικός που δεν δίστασε να ακινητοποιήσει τον δράστη την ώρα που το σύμπαν γύρω της είχε παγώσει και όλοι είχαν σαστίσει.
Ο ίδιος ήταν άλλωστε που σηκώνοντας την μπλούζα του και δείχνοντας τα τραύματα που έφερε της υπέδειξε τον δράστη της επίθεσης. «Με χτύπησε. Αυτός είναι, πιάστε τον», είπε στους αστυνομικούς.

Αφού του πέρασε τις χειροπέδες στον Γιώργο Ρουπακιά, η 24χρονη Αγγελική εντόπισε και το μαχαίρι – στιλέτο που είχε πετάξει κοντά στο αυτοκίνητό του.
Η Αγγελική γεννήθηκε το 1989 στη Νίκαια, στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα και περπατά στην καρδιά του εγκλήματος, κάνοντας περιπολίες σε περιοχές όπως Νίκαια, Κερατσίνι, Πέραμα, Πειραιά, αψηφώντας τον κίνδυνο.

Θέματα λειτουργίας της Αστυνομίας έθεσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Σειρά θεμάτων που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της Αστυνομίας και την διερεύνηση διαφόρων περιστατικών, βίας , ολιγωρίας και αυθαιρεσίας , έθεσε χθες στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη , τους βουλευτές Θοδωρή Δρίτσα υπεύθυνο της ΕΕΚΕ Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Τσουκαλά υπεύθυνο της ΕΕΚΕ Δημόσιας Τάξης, Βασιλική Κατριβάνου της ΕΕΚΕ Δικαιωμάτων και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Μαυρόπουλο, συντονιστή του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας και Νίκο Τσιγώνια. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στα ανησυχητικά κρούσματα και στην κλιμάκωση φαινομένων αστυνομικής βίας, ολιγωρίας και αυθαιρεσίας το τελευταίο διάστημα» και ότι η αντιπροσωπεία του κόμματος αναφέρθηκε σε σειρά προβλημάτων που προκύπτουν, με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, από τη δράση της Αστυνομίας. Ιδιαίτερα έθεσε τα παρακάτω κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα:

1. Τα αναπάντητα ερωτηματικά που προκύπτουν σχετικά με τις έρευνες για τις συνθήκες και τα περιστατικά της στυγνής δολοφονίας του Παύλου ΦΥΣΣΑ, την παρουσία και τον τρόπο ενέργειας της Αστυνομίας στον τόπο του εγκλήματος και κυρίως το γεγονός ότι δεν υπήρξαν συλλήψεις των εμπλεκομένων στη «συμμορία» που υποβοήθησε τον δράστη της δολοφονίας, ενώ οι εισαγγελικές αρχές καθυστερούν να δώσουν σχετικές εντολές.

2. Την άμεση διερεύνηση των γεγονότων και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους αστυνομικούς των τραυματισμών και ξυλοδαρμών διαδηλωτών στην αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, ο ένας εκ των οποίων χειρουργήθηκε και κινδυνεύει να χάσει την όρασή του στο ένα μάτι και άλλος ένας έχει υποστεί σπάσιμο του χεριού από κτυπήματα γκλομπ, ενώ φέρει έντονα σημάδια από χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

3. Την «παρακρατική» συνεργασία «πολιτών» με τα ΜΑΤ που έχει καταγραφεί σε βίντεο, με τους «πολίτες» πίσω και μπρός από τις αστυνομικές διμοιρίες να εκτοξεύουν πέτρες και αντικείμενα εναντίον των διαδηλωτών στο Κερατσίνι. Η ανοχή της ΕΛ.ΑΣ στο φαινόμενο αυτό, που έχει επαναληφθεί και καταγραφεί αρκετές φορές, είναι απολύτως ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη.

4. Τα ερωτήματα που προκύπτουν, από την παρουσία του ένοπλου ειδικού φρουρού με πολιτικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη Δάφνη, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πυροβολήσει μόλις αποκαλύφθηκε. Καθώς και τα κρίσιμα ερωτήματα που υπάρχουν από την τρομοκρατική δολοφονική απόπειρα κατά του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα και μέλους της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Χρήστου Παναγιωτόπουλου.

5 -Την απροθυμία της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ να διερευνήσουν την ύπαρξη θυλάκων της «Χρυσής Αυγής» στο Σώμα, η οποία έχει δημοσίως βεβαιωθεί και από παλαιότερους υπουργούς Δημόσια Τάξης. Όπως και την απροθυμία της ΕΛ.ΑΣ να διερευνήσει τον μεγάλο αριθμό καταγγελιών για περιστατικά απάνθρωπης συμπεριφοράς, βασανισμού πολιτών και ρατσιστικής βίας, στα οποία εμπλέκονται αστυνομικοί. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η συγκάλυψη αυτών των απαράδεκτων περιστατικών και η μη απόδοση ευθυνών, αδικεί το αστυνομικό σώμα και τη μεγάλη πλειοψηφία του, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τέτοιες πράξεις και τις αποδοκιμάζει».

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

Ηλεκτρονική επίθεση στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ

Ηλεκτρονική επίθεση δέχθηκε ο δικτυακός τόπος της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr). 


Η επίθεση κορυφώθηκε το μεσημέρι, μετά την ανάρτηση Δελτίου Τύπου με φωτογραφίες και βίντεο, σχετικά με την σύλληψη οκτώ ατόμων χθες το βράδυ, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα, με αποτέλεσμα να τεθεί προσωρινά και για λίγες ώρες έκτος λειτουργίας.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση για την κακόβουλη ηλεκτρονική επίθεση, στα πλαίσια της οποίας διερευνώνται ψηφιακά τα κακόβουλα ηλεκτρονικά ίχνη.
Ο δικτυακός τόπος αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί.

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Γιόρτασε το πυροβολικό στη Λέσβο… VIDEO + PHOTOS

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Μαυρουδή Σαράντη», στη Λάρσο και συγκεκριμένα στην μονάδα πυροβολικού 126 ΤΕ, η τελετή εορτασμού της Γενέθλιας Ημέρας του Πυροβολικού Σώματος Στρατού, με την παρουσία του Ταξίαρχου της 98 ΑΔΤΕ.  


Στη δοξολογία που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας εντός του χώρου του στρατοπέδου, χοροστατούντος του πατρός Κομνηνού, παρέστησαν οι: Ο Ταξίαρχος της 98 ΑΔΤΕ Ευστάθιος Κοτρώνης, ο Διοικητής του πυροβολικού της 98 ΑΔΤΕ, ο Διοικητής της 126 ΤΕ, απόστρατοι στρατηγοί και διοικητές, εκπρόσωποι από τα σώματα ασφαλείας, εκπρόσωποι από το πολεμικό ναυτικό και αξιωματικοί του πυροβολικού.


Αμέσως μετά την δοξολογία ακολούθησε επίδειξη οπλικών συστημάτων που διαθέτει το πυροβολικό και στην συνέχεια τους προσφέρθηκαν οι πατροπαράδοτοι λουκουμάδες σε μια όμορφη τελετή όπου κόπηκε και η τούρτα με το έμβλημα του πυροβολικού από τον Διοικητή του πυροβολικού της 98 ΑΔΤΕ.

Σημειώνεται ότι οι λουκουμάδες συμβολίζουν τα πυρά του πυροβολικού.

Στη συνέχεια μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα στους προσκεκλημένους από τον Διοικητή του πυροβολικού της 98 ΑΔΤΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και η μπάντα της 98 ΑΔΤΕ.


Παρατείνεται το θρίλερ για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Και νέα συνάντηση, την επόμενη εβδομάδα, θα απαιτηθεί για να κλείσει ο φάκελος των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι στη πρώτη σύσκεψη που θα έχει ο Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της Τρόικα την Κυριακή το απόγευμα, δεν θα έχει τακτοποιηθεί το ένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.


Η συνάντηση της Παρασκευής χαρακτηρίζεται μάλλον υποβαθμισμένη, καθώς αν και ήταν παρών ο αρμόδιος Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ανταγωνισμού, αρμόδιος για θέματα Κρατικών Ενισχύσεων, τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Περιβάλλοντος επέλεξαν να συμμετάσχουν σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων!

Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να διαχωριστούν οι ΕΑΣ- ΕΛΒΟ σε αμυντικό και μη σκέλος, έτσι ώστε να παρακαμφθεί ο σκόπελος των κρατικών ενισχύσεων που πρέπει να ανακτηθούν, ενώ όσον αφορά στη ΛΑΡΚΟ, πρόθεση είναι να πειστεί η Κομισιόν για τη δυνατότητα πώλησης της. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να αποφευχθεί ο «ξαφνικός θάνατος» των εταιριών, όπως ζητάει η Τρόικα.


Σε δίκη αστυνομικοί για σικέ ελέγχους

Δεκαπέντε άτομα, αστυνομικοί, απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και ιδιώτες παραπέμπονται σε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για εμπλοκή σε υπόθεση προστασίας καταστημάτων με «φρουτάκια» στην ανατολική Θεσσαλονίκη.


Αντιμετωπίζουν - μεταξύ άλλων - κατηγορίες, κατά περίπτωση, για κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία στην προηγούμενη πράξη.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να μην παραπεμφθούν σε δίκη άλλα είκοσι άτομα, σε βάρος των οποίων είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για την ίδια υπόθεση.  Από τους συνολικά 35 κατηγορούμενους, οι περισσότεροι ήταν αστυνομικοί και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι καταστημάτων με «φρουτάκια».

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι αστυνομικοί κατηγορούνται ότι απέτρεπαν τη βεβαίωση παραβάσεων σε καταστήματα με «φρουτάκια» την περίοδο 2007 - 2010.

Τον περασμένο Απρίλιο προφυλακίστηκε για την υπόθεση μετά την απολογία του σε ανακριτή, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος το ίδιο διάστημα υπηρετούσε ως διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμαριάς. Σε βάρος του υπάρχουν καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες με καταστηματάρχες.

Newsroom Enet

Παγκρήτια συγκέντρωση ενστόλων στα Χανιά

«Στην ασφάλεια του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές» ήταν το κεντρικό σύνθημα αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών από όλη την Κρήτη, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. 


Έχοντας στο πλευρό τους και συνταξιούχους των τριών κλάδων, οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική των περικοπών που, όπως υποστήριξαν, αποδυναμώνει τα σώματα ασφαλείας και υποβαθμίζει το ρόλο και την αποστολή τους έναντι της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σωματος Χανίων Χάρης Καρυωτάκης δήλωσε: «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την οικονομική κατάσταση που βιώνομε και μας έχει φέρει σε απόγνωση».

Οι εκπρόσωποι και των τριών κλάδων αναφέρθηκαν, επίσης, στις ελλείψεις μέσων και προσωπικού και ζήτησαν την ουσιαστική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τους. Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα το οποίο παρέδωσαν στην αντιπεριφέρεια Χανίων μετά από πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης.

Τ. Κουίκ: Χωρίς έκπτωση τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αστυνομικών


Ακτοπλοϊκές εταιρίες, έκοψαν την έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των ένστολων Αστυνομικών της Σάμου (και προφανέστατα όλων των νησιών), με ευθύνη των συναρμόδιων Υπουργείων, γεγονός που καταδικάζει... σε μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση τους ήδη χαμηλόμισθους αστυνομικούς.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του, προς τους Υπουργούς Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια και Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λέσβου που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ:

«Κάποιες Ναυτιλιακές εταιρείες, δεν έχουν εντάξει το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινό που δικαιούται έκπτωση ναύλου 50%».

Όπως επισημαίνει ο Δημήτριος Αλεξίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης, στην ανακοίνωση:

«Όπως μας ανέφεραν συνάδελφοί μας Αστυνομικοί οι οποίοι χρησιμοποιούν πλοία για την μετακίνησή τους από το νησί της Λέσβου από και προς Χίο και Πειραιά, διαπίστωσαν ότι κάποιες Ναυτιλιακές εταιρείες των οποίων πλοία εκτελούν δρομολόγια στην ίδια γραμμή, δεν έχουν εντάξει το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινό που δικαιούται έκπτωση ναύλου 50% σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Επειδή μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας χρησιμοποιούν την ακτοπλοϊκή διασύνδεση με την ηπειρωτική και λοιπή νησιωτική Ελλάδα, για μεταγωγές κρατουμένων κατά κύρια βάση, θα θέλαμε να εντάξετε τους Αστυνομικούς στις κατηγορίες όσων δικαιούνται έκπτωση 50% στα εισιτήρια».

«Για ποιο λόγο ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες δεν έχουν εντάξει τους ένστολους αστυνομικούς στην κατηγορία που δικαιούται την έκπτωση 50%;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά να μάθει γιατί θα πρέπει οι Αστυνομικοί με τους ήδη ψαλιδισμένους μισθούς να πληρώνουν από την τσέπη τους τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για υπηρεσιακούς λόγους.

Νίκος Νικολόπουλος: Παρέμβαση για τα μερίσματα των αποστράτων στα Μετοχικά Ταμεία


«Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες καλούμε να ασχοληθεί τον αρμόδιο για τα Οικονομικά, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εξετάσει τη νομιμότητα της «σιωπηρής» ένταξης των ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α στα επικουρικά ταμεία, τις πιθανές περιπτώσεις υπεξαιρέσεων σ’ αυτά...
και έχει αναζητήσει και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, εάν και όπου υπάρχουν για την απόφαση κουρέματος των ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.Κ.Ε. και γνωστοποίησε την πρωτοβουλία τους για την ανακίνηση του θέματος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και των οικονομικών εισαγγελέων.


Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταξύ άλλων τόνισε ακόμη τα εξής:

«Την ώρα που τα μερίσματα των αποστράτων τόσο στα Μετοχικά τους Ταμεία, όσο και στα ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α ευρίσκονται σε συνεχόμενη καθοδική πορεία εξαιτίας των αποφάσεων για ένταξη τους στο PSI και των αυξημένων αποστρατειών, ακούγονται πολλά για κακοδιαχείριση των ταμείων αυτών, παράνομες αποφάσεις σε βάρος των εσόδων τους, ακόμη και για κλοπή μεγάλων χρηματικών ποσών, την ώρα που ο Πρωθυπουργός μιλάει για διαφάνεια, χωρίς να απομακρύνονται άμεσα οι εμπλεκόμενοι»!!!

Το πλήρες κείμενο της κοινοβουλευτικής παρέμβασης έχει ως ακολούθως: Ερώτηση του ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανεξάρτητου Βουλευτή και γ.γ του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας Tα ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α δεn δικαιολογούνται να καταρρέουν, δεδομένου ότι, έχουν ξεκινήσει από μηδενική υγιή βάση πριν δεκαετία με έσοδα εκτός κρατικού προϋπολογισμού!!! Παράδοξος, θεωρήθηκαν επικουρικά ταμεία ,αν και ο νόμος Ν. 1902/12/17.10.90 (ΦΕΚ Α' 138), που αφορά στη «Ρύθμιση συνταξιοδοτικών και άλλων συναφών θεμάτων», σαφώς ορίζει ότι: «Ως επικουρικά ταμεία για την εφαρμογή του παρόντος νοούνται τα επικουρικά ταμεία ή κλάδοι ή λογαριασμοί, που λειτουργούν με τη μορφή ν.π.δ.δ, καθώς και κάθε άλλος φορέας, ανεξαρτήτως ονομασίας και νομικής μορφής, που χορηγούν περιοδικές παροχές υπό τύπο συντάξεων, βοηθημάτων ή μερισμάτων, εφόσον τα έσοδα αυτών από εργοδοτικές εισφορές, κοινωνικούς πόρους ή άλλη επιχορήγηση υπερβαίνουν τα έσοδα από εισφορές των ασφαλισμένων». Στην περίπτωση των ΕΚΟΕΜ είναι σαφές ότι, οι εισφορές των ασφαλισμένων υπερβαίνουν τα λοιπά έσοδα ταμείων αυτών από τα Γενικά Επιτελεία και συγκεκριμένα, εάν παρανόμως έχουν δανειστεί χρήματα από τα έσοδα των ταμείων, που δεν έχουν επιστραφεί;

3) Γνωρίζουν οι Υπουργοί, εάν υπάρχει υπεξαίρεση μεγάλου χρηματικού ποσού από τα έσοδα και εάν έχουν ελεγχθεί οι υπεύθυνοι και έχουν αναληφθεί ενέργειες για την άμεση επιστροφή των χρημάτων αυτών στα ταμεία ;

4) Να κατατεθεί η απόφαση με την οποία τα ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α θεωρήθηκαν ως επικουρικά.

5) Έχει ασχοληθεί ο αρμόδιος για τα Οικονομικά, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να εξετάσει τη νομιμότητα της «σιωπηρής» ένταξης των ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α στα επικουρικά ταμεία, τις πιθανές περιπτώσεις υπεξαιρέσεων σ’ αυτά και έχει αναζητήσει και τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, εάν και όπου υπάρχουν για την απόφαση κουρέματος των ΕΚΟΕΜΣ/Ν/Α;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Νικολόπουλος

γ.γ Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΑΣΥ: Ημερίδα «Εκεί που κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή...»


Η αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού-εκδημοκρατισμού του μοντέλου εκπαίδευσης των Αστυνομικών, αναδείχθηκε απερίφραστα κατά τη διάρκεια της ημερίδας της Ομοσπονδίας μας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 17-9-2013, με θέμα «Εκεί που κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή...», με αφορμή τη συνεδρίαση την επομένη ημέρα, του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο είχε παραπεμφθεί με το ερώτημα της αργίας με απόλυση η Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Ροδόπης και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ κα Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, εξαιτίας της διαμαρτυρίας μας για τον εγκλεισμό παράνομων αλλοδαπών στις Αστυνομικές Σχολές, πέρυσι τον Αύγουστο.

Εισηγήσεις για την εξέλιξη, τις δυσλειτουργίες και την προοπτική της αστυνομικής εκπαίδευσης έγιναν από τον π. Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Καθηγητή Α.Π.Θ. κ. Σπύρου ΒΟΥΓΙΑ (Αστυνομική εκπαίδευση, αποδοχή από την Κοινωνία), από τον Επίκουρο καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Καθηγητή Τ.Δ.Α. Κομοτηνής κ. Βασίλειο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ (Η άνοδος, η εξέλιξη και η καταστροφή της εκπαίδευσης στις Αστυνομικές Σχολές), από τον Καθηγητή Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης – Καθηγητή των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας κ. Αλέξανδρο ΚΩΣΤΑΡΑ (Ποιός είναι τελικά ο στόχος της αστυνομικής εκπαίδευσης; - Η αστυνομική εκπαίδευση σε μια κρίσιμη καμπή ανάμεσα στο χθες και στο αύριο), από τον Δήμαρχο Κομοτηνή κ. Γιώργο ΠΕΤΡΙΔΗ (Όταν στη Θράκη ένα Πανεπιστήμιο γίνεται φυλακή!) και από τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο ΧΡΥΣΟΓΟΝΟ (Συνδικαλιστική ελευθερία Αστυνομικών).

Με αναφορές στις παλινωδίες και τις διαχρονικά αποσπασματικές προσπάθειες της Διοίκησης με στόχο τη «βελτίωση» της εκπαίδευσης, οι εισηγητές περιέγραψαν την υποβάθμιση που έχει συντελεστεί τελικά τόσο στην εκπαιδευτική θεωρητική διαδικασία, όσο και στο πρακτικό της σκέλος, καθώς οι δόκιμοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε κανονικές υπηρεσιακές ενέργειες και μάλιστα αντί πινακίου φακής. Μείζον πρόβλημα συνιστά η εμμονή σε στρατιωτικά μοντέλα εκπαίδευσης καίτοι έχει επισημανθεί πολλές φορές ότι η Αστυνομία δεν είναι στρατός και ότι οι Αστυνομικές Σχολές έχουν ανάγκη από λιγότερο «στρατό» και περισσότερο «πανεπιστήμιο». Η εποχή της «αστυνομικής ράβδου» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και όσοι επιχειρούν να τη συντηρούν ακόμα, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον ελληνικό λαό. Μάλιστα, τονίστηκε ότι με την διαρκώς επιχειρούμενη σύντμηση του χρόνου εκπαίδευσης σε συνδυασμό και με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για περιορισμό των προσλήψεων, οι Σχολές οδηγούνται στο κλείσιμο και η εκπαίδευση στην εξαφάνιση. Σε καμία περίπτωση το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν πρέπει να επιτρέψει την κατάργηση του θεσμού των πανελληνίων εξετάσεων και στον περιορισμό της εκπαίδευσης σε σεμινάρια ολίγων μηνών.

Εκ μέρους των εισηγητών – εκπαιδευτών ειδικότερα, κατατέθηκε η αγωνία τους για τα διαδραματιζόμενα εντός των Σχολών, αλλά και εκτός όταν αναδεικνύονται στην αστυνομική καθημερινότητα τα ελλείμματα της αστυνομικής εκπαίδευσης λόγω της πίεσης του περιορισμένου χρόνου εκπαίδευσης, της ανεπάρκειας σύγχρονων μέσων, της απουσίας σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος, απαλλαγμένου από περιττά μαθήματα κλπ. Τονίστηκε, μάλιστα, ότι δεν έχει δοθεί η δέουσα προσοχή στο μείζον ζήτημα της εκπαίδευσης για την προστασία, υπό τα δεδομένα των πραγματικών συνθηκών, της ζωής των Αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας ενώ δεν αξιολογούνται, για να μην επαναληφθούν, περιστατικά που έχουν εκθέσει το σώμα σε ό,τι αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και ακόμη αυτών των περιστατικών που διακυβεύουν τη ζωή πολιτών όσο και των ίδιων των Αστυνομικών.

Ιδιαίτερα επισημάνθηκε, επίσης, η αναγκαιότητα της εισαγωγής στη Σχολή Αξιωματικών στελεχών προερχομένων μόνο εκ του Σώματος, ώστε η κατακτηθείσα υπηρεσιακή πείρα να αποτελεί το καλύτερο έδαφος για την ανάδειξη με αξιοκρατία και επαρκή αξιολόγηση των μελλοντικών ηγητόρων και καθοδηγητών του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Αναφέρθηκαν δε τα πορίσματα της ειδικής επιτροπής που είχε συσταθεί επί των ημερών του Υφυπουργού κ. ΒΟΥΓΙΑ για την ριζική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους έχουν μείνει στα χαρτιά.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας αναδείχθηκε ο αγώνας της για την εμπέδωση συνθηκών επαγγελματικής νοοτροπίας και αντίληψης στις Αστυνομικές Σχολές (έγιναν συγκεκριμένες αναφορές σε συνέδρια και ημερίδες, καθώς και στη μελέτη της Ομοσπονδίας με εκπονητή τον δόκτορα Γιώργο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ «Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας), ένας αγώνας που κορυφώθηκε όταν εν μια νυκτί μετατράπηκαν οι Αστυνομικές Σχολές σε φυλακές, προκαλώντας την αντίδραση της Ηγεσίας, αντί μιας νηφάλιας αντιμετώπισης της δικαιολογημένης αντίδρασης του συνδικαλιστικού μας κινήματος, όσο και της τοπικής κοινωνίας και των πολιτικών κομμάτων, που συντάχθηκαν ασυζητητί με τα αιτήματά μας.

Για τη λειτουργία του συνδικαλισμού, επισημάνθηκε ειδικότερα ότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι η εξουσία, όπως προκύπτει και από τις διατάξεις του νόμου περί συνδικαλισμού, θεωρεί αναγκαίο κακό τη λειτουργία μας και γι' αυτό εξακολουθεί να προσπαθεί να περιορίσει τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες. Το αντίδοτο, βέβαια, είναι η συνειδητή, ενεργός συμμετοχή στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, διότι εν τέλει τα δικαιώματα δεν χαρίζονται.

Ως φυσιολογική εξέλιξη όλων αυτών, ακολούθησε ανήμερα της εκδίκασης της πειθαρχικής δίωξης του μέλους μας, ανοικτή εκδήλωση της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης μας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, όσο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου με τη νομική υποστήριξη της Ομοσπονδίας και την κατάθεση του Προέδρου αυτής. Επίσης, συμμετείχαμε για ουσιαστικούς και σημειολογικούς λόγους στην αιμοδοσία που είχε προγραμματιστεί, συμπτωματικά, την ίδια ώρα από την Γ.Α.Δ.Θ.

Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση (5-0) ήρθε στη συνέχεια να επιβεβαιώσει την ορθότητα των αποφάσεων της Ομοσπονδίας, αλλά και να καταδείξει για άλλη μια φορά ότι η δικαίωση είναι αποτέλεσμα αγώνων ενός συνδικαλιστικού κινήματος που δεν φιμώνεται και δεν τρομοκρατείται!


Τη συμπαράστασή τους στην Σταυρούλα ΤΖΑΤΖΑΝΑ, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας, στην οποία δεν παρέστη η Ηγεσία, πέραν των εισηγητών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λίτσα ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης ΖΙΩΓΑΣ, ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Αριστείδης ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ και ο κ. Χρήστος Πασχάλης εκπρόσωπος της ΠΟΕΠΛΣ. Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο κ. Χρήστος ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ, εκπροσωπώντας τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ και ο Διευθυντής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Β. Ελλάδος Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Διονύσιος ΚΟΥΓΚΑΣ, ενώ παρέστη ο ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος ΜΩΥΣΙΔΗΣ.

poasy.gr

Ποιές αστυνομικίνες της ΔΙΑΣ έχουν δώσει μάχες με τη φωτιά [βίντεο]

Οι μάχιμες κυρίες της αστυνομίας κι ειδικά οι ελάχιστες που υπηρετούν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ ένιωσαν περήφανες με την κίνηση της συναδέλφου τους, η οποία στο Κερατσίνι ακινητοποίησε και συνέλαβε μόνη της τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.


Η γυναίκα αυτή είναι σημείο αναφοράς του περιστατικού και δικαίως, καθώς ήταν η μοναδική που... ρίσκαρε να επιτελέσει το καθήκον της στο συμβάν, το οποίο συγκλονίζει τη χώρα για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Η αστυνομικός, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση, επέδειξε σθένος και ευτυχώς σε αντίθεση με άλλες συναδέλφους της -που χτυπήθηκαν εν ώρα υπηρεσίας- είναι καλά στην υγεία της. Διαβάστε για τις μάχες των Ελληνίδων αστυνομικών με τα... πυρά.

Ξυλοκοπήθηκε στη Θήβα

Φέτος, το Φεβρουάριο, 24χρονη αστυνομικός επίσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο Ρομά, έπειτα από καταδίωξη τους στη Θήβα. Οι Ρομά που επέβαιναν σε αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες καταδιώχθηκαν ξημερώματα -κατά τη διάρκεια περιπολίας- κι αφού προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα ακινητοποιήθηκαν προσκρούοντας σε κολώνα της Δ.Ε.Η. Κατά τη σύλληψή τους χτύπησαν άγρια τη νεαρή αστυνομικό, η οποία διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της η Ψυχογιού

Ενα από τα συγκλονιστικότερα περιστατικά της, ήταν αυτό της δόκιμης φρουρού Σοφίας Ψυχογιού (φωτό), η οποία τον Οκτώβριο του 2009 τραυματίστηκε σοβαρά κατά την τρομοκρατική επίθεση με καλάσνικοφ στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, το οποίο γαζώθηκε με 100 σφαίρες μέσα σε 15 δευτερόλεπτα.

«Τι κατάλαβαν που μας έκαναν σουρωτήρι; Δέκα άτομα δόκιμοι, δεν ήμασταν σε φάση ούτε άμυνας ούτε επίθεσης. Μέχρι και στον πόλεμο είσαι υποψιασμένος και ξέρεις ότι κάπου θα σου 'ρθει η σφαίρα και θα κρυφτείς», έλεγε η 23χρονη -τότε- Σοφία για τους δράστες στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη «Πρωταγωνιστές», μιλώντας ένα μήνα μετά τον τραυματισμό της.
Η Σοφία Ψυχογιού δύο χρόνια μετά το περιστατικό μετά την επίθεση είχε υποβάλει αγωγή σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου αξιώνοντας αποζημίωση 1.606.317,16 ευρώ! Η κοπέλα αναφερόμενη στην αγωγή είπε: «....Το δημόσιο και τα διοικητικά του όργανα άφησαν χωρίς έστω την ελάχιστη νόμιμη προστασία του Α.Τ. Αγ.Παρασκευής, αφού δεν τήρησαν τις στοιχειώδεις διατάξεις του νόμου και τους κανόνες του. Εκθέτοντας έτσι και το Α.Τ. και συνεπώς τη ζωή των συναδέλφων και τη δική μου σε τεράστιο κίνδυνο, αφού μόνο εμείς οι ειδικευμένοι, δόκιμοι ειδικοί φρουροί, εκτελούσαμε την υπηρεσία που σύμφωνα με τις διατάξεις, έπρεπε να εκτελούν όσοι είχαν ήδη ορκιστεί αστυνόμοι ή ειδικοί φρουροί».                                                    

Τροχαίο σε περιπολία        

Το Μάιο του 2012 μια γυναίκα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτυπήθηκε εν ώρα περιπολίας από αυτοκίνητο με πινακίδες «ανάπηρου πολέμου» στην λεωφόρο Πέτρου Ράλλη. Η 26χρονη αστυνομικός είχε χτυπηθεί πάρα πολύ σοβαρά στο πόδι της.    

Κουκουλοφόροι την... έστειλαν στο «401»                                                                                          
Πριν από δύο χρόνια κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς έξω από το ξενοδοχείο Park στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Μεταξύ αυτών ήταν και μία γυναίκα, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια με λοστούς και διακομίσθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο στρατιωτικό νοσοκομείο «401».

Αυτοπυροβολισμός στον Εβρο

Το 2009 εκπυρσοκρότησε το υπηρεσιακό όπλο γυναίκας αστυνομικού που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Εβρου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι της. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε στο γενικό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με τη γενική κατάσταση της υγείας της να είναι καλή.


Νίκος Νικολόπουλος: "Σε πλήρης διάλυση η ΕΑΒ"


«Οι διαγωνισμοί της ΕΑΒ και οι Άραβες που…. δεν μιλούν αγγλικά», είναι ο τίτλος του νέου σκανδάλου που πήγε ήδη στη Βουλή από το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα, για το οποίο... υπάρχουν πολλές «σκοτεινές πτυχές» που χρίζουν διερεύνησης τόσο από δικαστικές αρχές, όσο και από το ΣΔΟΕ.

Πρόκειται – σύμφωνα με τη δημοσίευση στο Διαύγεια - για το Δημόσιο Ανοιχτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΑΒ Α.Ε, αρχικά την 8-11-2012 με τη Διακήρυξη Νο558 και που αφορά στην «Παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης με διάθεση Εκπαιδευτών προς υλοποίηση Προγραμμάτων».

Η διάρκεια της Σύμβασης θα ήταν για 2 έτη με μονομερές δικαίωμα της ΕΑΒ Α.Ε να παρατείνει τη Σύμβαση έως και ένα επιπλέον έτος.

Το ετήσιο προϋπολογιστικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 500,000€.

Τη Διακήρυξη υπογράφουν ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Η Σύμβαση αφορά στην εξασφάλιση εκπαιδευτών για την παροχή εκπαίδευσης σε Άραβες Μηχανικούς Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων!

Όλα θα μπορούσε να πει κανείς ότι, θα ήταν νόμιμα και καλά με τη Σύμβαση αυτή, εάν δεν είχε καταλήξει άγονη για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ η Σύμβαση της 08-11-2012.

Τα προσχήματα και οι προφάσεις από την επιτροπή της ΕΑΒ Α.Ε είναι πολλά – σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στα γραφεία του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ από ευσυνείδητους υπαλλήλους της ΕΑΒ ΑΕ - όπως πολλά, είναι και τα χρήματα που πληρώνει η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την υλοποίηση της εκπαίδευσης!

Το πιο παράδοξο από την όλη ιστορία είναι ότι, οι Άραβες Στρατιωτικοί Μηχανικοί Αεροσκαφών της Πολεμικής τους Αεροπορίας, βρίσκονται στην χώρα μας από τις αρχές Νοεμβρίου 2012 και οι «Φωστήρες» της ΕΑΒ Α.Ε, επικαλούνται ότι, το επίπεδο αγγλικών τους δεν είναι το κατάλληλο, γι’ αυτό και δεν έχουν αρχίσει την εκπαίδευση!!

Φυσικά, ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ δεν γίνεται στην Πολεμική Αεροπορία των Η.Α.Ε – πολλώ δε μάλλον στην αντίστοιχη Πρεσβεία τους – για το «χάλι» των ιθυνόντων της ΕΑΒ Α.Ε!!!!

Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα συμβάν που εκθέτει όχι ΜΟΝΟ την εταιρεία και τη δυνατότητα βιωσιμότητάς της, αλλά και τη χώρα ολόκληρη έναντι των Αράβων Επενδυτών που ο Έλληνας Πρωθυπουργός σχεδόν καθημερινά διακηρύσσει ότι, αναμένονται εξ ανατολών!!!

Σύμφωνα με τα αναρτημένα στο Διαύγεια στοιχεία, αλλά και από τις καταγγελίες των πολιτών, προκύπτουν τα παρακάτω στοιχεία:

Α) Η ΕΑΒ Α.Ε την 08-11-2012 διακηρύσσει τον διαγωνισμό με αριθμό Νο 558, για την προαναφερθείσα εκπαίδευση, αναζητώντας Εκπαιδευτές σύμφωνα με τα standards του Παγκόσμια αναγνωρισμένου οργανισμού της EASA και σύμφωνα με το PARt-66, που τελικά κηρύσσεται ΆΓΟΝΟΣ!!

Β) Τον Απρίλιο του 2012 επαναπροκηρύσσει νέο διαγωνισμό σε συνέχεια του πρώτου με Νο 525, που κι αυτός καταλήγει ΆΓΟΝΟΣ, τον Μάιο του τρέχοντος έτους!!!

Γ) Η ΕΑΒ Α.Ε έχει προκηρύξει και «τρέχει» νέος διαγωνισμός για την ίδια Σύμβαση έργου!!!

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες των τεχνοκρατών του τομέα τεκμηρίωσης του «ΧΡΙ.Κ.Ε», στον πρώτο διαγωνισμό έλαβαν μέρος ΕΠΤΑ συνολικά Ε.Ε & Ο.Ε Εταιρείες – για αρκετές από τις οποίες υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσο είχαν διαθέσιμους εκπαιδευτές για να υλοποιήσουν τη Σύμβαση με την ΕΑΒ Α.Ε – και τελικά, η επιτροπή της ΕΑΒ Α.Ε έκρινε ότι

ΚΑΜΜΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!!

Στο δεύτερο διαγωνισμό, ανταποκρίθηκαν μόλις ΤΡΕΙΣ εταιρείες – ήταν σ’ εκείνες που συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό, δηλαδή επανήλθαν στο διαγωνισμό παρότι είχαν απορριφθεί αρχικά – και οι οποίες πάλι απορρίφθηκαν από την επιτροπή της ΕΑΒ Α.Ε, διότι πάλι δεν έχουν τους κατάλληλους εκπαιδευτές, εξ’ άλλου ο Γ.Γ. του ΧΡΙΚΕ κ. Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας στα ΜΜΕ για το νέο σκάνδαλο της ΕΑΒ μεταξύ άλλων είπε:

«Σήμερα, ήδη «τρέχει» νέος διαγωνισμός για την ίδια Σύμβαση Έργου και, σύμφωνα με πληροφορίες, πάλι έχουν δηλώσει συμμετοχή ΔΥΟ από τις ήδη γνωστές εταιρείες!!!

Πληροφορούμενος κανείς όλα τα παραπάνω, θα μπορούσε να αναρωτηθεί, γιατί συνεχώς μειώνονται οι ενδιαφερόμενες εταιρείες και μάλιστα είναι κάποιες από τις 7 αρχικά ενδιαφερόμενες;

Τι επιδιώκεται;

Με ποια νέα κριτήρια αυτές επανέρχονται στους διαγωνισμούς;

Με ποια κριτήρια λοιπόν η ΕΑΒ ΑΕ, αφού απέκλεισε και τις 7 αρχικά αιτηθείσες εταιρείες βγάζει τροποποίηση της Διακήρυξης Νο 558 – όπως το συνημμένο έγγραφο – και μετά προκηρύσσει νέο δεύτερο διαγωνισμό.

Στο δεύτερο διαγωνισμό, προσέρχονται 3 εταιρείες που παρά την τροποποίηση, δεν τα καταφέρνουν να πάρουν το διαγωνισμό και πάλι αυτός κηρύσσεται άγονος!!

Τώρα έχει ξαναπροκηρυχθεί νέος διαγωνισμός και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ΜΟΝΟ ΔΥΟ Εταιρείες από τις αρχικές ΕΠΤΑ.

Οι λόγοι που αποκλείστηκαν από τον πρώτο κιόλας διαγωνισμό ΔΥΟ αρκετά σοβαρές και με κατάλληλο προσωπικό εταιρείες είναι τουλάχιστον αστείοι!!!

Πάντως, από τις ΔΥΟ ενδιαφερόμενες που «τρέχουν» τον τρίτο διαγωνισμό, μια εξ αυτών, λέγεται ότι, ο ιδιοκτήτης έχει τα γραφεία της προσωπικής του εταιρείας στο Διαμέρισμα της οικείας του…..

Δεν ξέρουμε εάν εκεί εκπαιδεύει και τους εκπαιδευτές που προτίθεται να διαθέσει για την υλοποίηση του προγράμματος με την ΠΑ των ΗΑΕ!!!!».

ΣΤΗΝ ΕΑΒ καλά θα κάνουν να προσέξουν το ζήτημα.

Ο κ. Νικολόπουλος κατέληξε ως εξής:

«Σε κάθε περίπτωση, η σύμβαση αυτή χρίζει ιδιαίτερης έρευνας και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΕΑΒ Α.Ε καλά θα κάνουν να ρίξουν μια ματιά στο συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί εκτός από το ότι εκτίθεται η χώρα μας διεθνώς – και ιδιαίτερα στους Άραβες επενδυτές – μάλλον…..τρέχουν και κάποιες ρήτρες…..και δεν είναι το επίπεδο των αγγλικών των Αράβων το πρόβλημα!!!!

Πάντως, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φθάσει στο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος, μέσα στους εκπαιδευόμενους, υπάρχει και ο κατάλληλος Άραβας που δίνει ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ στο Ντουμπάι!!!!

Καλό θα ήταν να ψαχθούν πολύ σοβαρά όλοι οι υπεύθυνοι, γιατί η ΕΑΒ Α.Ε είναι εταιρεία και εάν τρέχουν ρήτρες…..βλέπουμε να την παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί οι Άραβες!!!!

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Επικίνδυνα καύσιμα στα στρατόπεδα της Κρήτης

Επικίνδυνα, νοθευμένα καύσιμα, εντελώς ακατάλληλα για την κίνηση αεροπλάνων, πλοίων και οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων - Αυγενάκης προς Αβραμόπουλο και Στουρνάρα


Στα νοθευμένα καύσιμα που διοχετεύονται στα αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλοία του Στόλου και στις μηχανοκίνητες δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού (τεθωρακισμένα και αυτοκίνητα), σύμφωνα με εκτενή δημοσιεύματα, και τα οποία έχουν «τινάξει στον αέρα» τις περισσότερες μηχανές και συχνά θέτουν εκτός λειτουργίας τον εξοπλισμό των τριών Όπλων, αναφέρεται σε παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Γιάννη Στουρνάρα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που διεξήχθησαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στην 133 Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στον Ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη, στο 5ο Τάγμα Υλικού Πολέμου της V Μεραρχίας Κρητών (Στρατός Ξηράς), στο 628 Μ/Τάγμα Πεζικού στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, στο ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων) στο Στρατόπεδο Βερσή Αρτας και στη 2η ΔΑΚΑ Κοζάνης (Στρατός Ξηράς) γίνεται εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του κ. Αυγενάκη: «οι διαπιστώσεις των ελεγκτικών Αρχών, βασισμένες στις χημικές αναλύσεις των καυσίμων, εμφανίζουν μία επικίνδυνη κατάσταση για βασικές ναυτικές στρατιωτικές και αεροπορικές δυνάμεις της χώρας, που χρησιμοποιούν νοθευμένα καύσιμα, εντελώς ακατάλληλα για την κίνηση αεροπλάνων, πλοίων και οχημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ και οι εργαστηριακές αναλύσεις από αξιωματικούς και πολίτες χημικούς πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013. Τα ευρήματα και οι διαπιστώσεις διαβιβάστηκαν στις 12 και 13 Ιουνίου 2013 στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα, εν αναμονή των ενεργειών που απαιτούνται για τον εντοπισμό και την τιμωρία των υπευθύνων.»

Τουλάχιστον 47 υποθέσεις που κατατέθηκαν την τελευταία οκταετία στη στρατιωτική και στην τακτική Δικαιοσύνη παραμένουν σε εκκρεμότητα ή έχουν μπει ήδη στο αρχείο. Οι παραβάσεις που έχουν εντοπιστεί αφορούν μεταξύ άλλων σε μεγάλη περιεκτικότητα καυσίμων σε θείο και άλλους διαλύτες, τόσο στο πετρέλαιο, όσο και στην αμόλυβδη βενζίνη, σε μεγάλες αναλογίες πετρελαίου σε βενζίνη και το αντίθετο.

«Ωστόσο», όπως επισημαίνει ο κ. Λ. Αυγενάκης «σύμφωνα με το δημοσίευμα κάθε διαπίστωση του ΣΔΟΕ για ενδείξεις νοθείας των καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων ακολουθείται από μία προσπάθεια απαξίωσης των ευρημάτων, στην οποία πρωτοστατούν είτε αξιωματικοί είτε ιδιώτες συνεργάτες των τριών Όπλων» και υπογραμμίζει ότι «το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και εθνικό, και είναι αναγκαίο να επανεξεταστούν όλες οι υποθέσεις που αφορούν νοθεία καυσίμων στις ένοπλες δυνάμεις, να διεξάγονται εντατικοί έλεγχοι και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ερωτά τους αρμοδίους Υπουργούς εάν έχει διερευνηθεί η έκταση της νοθείας των καυσίμων και το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος εντός του Στρατού, πόσοι έλεγχοι, σε ποια στρατόπεδα της επικράτειας και τι είδους παραβάσεις έχουν εντοπισθεί, εάν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και ποιο ήταν το πόρισμα. Ακόμη ερωτά, εάν έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν συστήματα εισροών-εκροών στα στρατόπεδα, πόσα και ποια είναι τα οχήματα ανά την επικράτεια τα οποία έχουν ακινητοποιηθεί μέχρι σήμερα, από βλάβες που προέρχονται από χρήση μη ενδεικνυόμενου καυσίμου και εάν έχουν διαπιστωθεί περιστατικά ελλειμμάτων και κλοπών στα καύσιμα, σε ποια στρατόπεδα και σε τι έκταση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...