Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Συμμετοχή στις εξετάσεις του Ιουλίου για την έκδοση άδειας υπαλλήλων security (Ι.Ε.Π.Υ.Α

Ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης  Μιχελογιαννάκης έστειλε επιστολή στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Παιδείας ζητώντας την εξέταση και τη λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με αρκετούς υποψηφίους οι οποίοι θέλουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις του Ιουλίου για την έκδοση άδειας υπαλλήλων security (Ι.Ε.Π.Υ.Α).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο  της επιστολής.

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Ανάστατοι είναι  αρκετοί από τους υποψήφιους προς εξέταση για την απόκτηση άδειας security, καθώς δεν τους δίνεται η δυνατότητα να εξεταστούν στην τελευταία εξέταση πιστοποίησης που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 13 Ιουλίου 2013. Η μη συμπερίληψη τους, στους εξεταζόμενους της 13η Ιουλίου, θα έχει ως αποτέλεσμα την υποχρεωτική άνοδο τους στην Αθήνα ώστε να συμμετάσχουν στις εκεί εξετάσεις. Εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης, είναι ηθικά απαράδεκτο να προστίθενται επιπλέον προβλήματα στους επιμορφωμένους, οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν μια πιστοποίηση  η οποία θα τους δώσει την δυνατότητα να βγουν στην αγορά εργασίας.        

Κύριοι Υπουργοί,
Παρακαλώ όπως εξετάσετε άμεσα το πρόβλημα που  έχει δημιουργηθεί, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους συμπολίτες μας να εξεταστούν στο Ηράκλειο και να μην αναγκαστούν είτε να μην δώσουν εξετάσεις, είτε να δυσχεράνουν περισσότερο την ήδη επιβαρημένη οικονομική τους θέση.»  

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013

Δένδιας: Καμιά αλλαγή στη διάθεση προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με έγγραφο του Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δεν εξετάζει καμία πρόταση για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει τη διάθεση του προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας σε Νομικά Πρόσωπα και ιδιώτες έναντι αμοιβής.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Σταθά για την εφαρμογή Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία άνοιξε ο δρόμος για την ενοικίαση προσωπικού και εξοπλισμού της ΕΛ.ΑΣ σε τρίτους για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας με καταβολή ανταλλάγματος για περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Ο κ. Σταθάς καταγγέλλει ιδιωτικοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών φρούρησης ή συνοδευτικής ασφάλειας σε ιδιώτες, πρώην υπουργούς και πρώην βουλευτές, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες ή καλλιτέχνες την ίδια ώρα που οι πολίτες στερούνται το αγαθό της ασφάλειας και εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με το ίδιο, η κοστολόγηση προβλέπει ελάχιστο ποσό 20 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση μιας μοτοσυκλέτας, 1.500 ευρώ την ώρα για την ενοικίαση ελικοπτέρου και 30 ευρώ η ενοικίαση προσωπικού της ΕΛΑΣ ανά ώρα.

Η διάθεση προσωπικού και μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας ρυθμίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε μετά την ψήφιση του Ν. 3938/2011 σύμφωνα με τον οποίο η Ελληνική Αστυνομία δύναται να παρέχει υπηρεσίες και μέσα προς ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και τρίτους ιδιώτες, με καταβολή ανταλλάγματος, επισημαίνει στην απάντηση του ο κ. Δένδιας.

Ενώ τονίζει ότι «η ικανοποίηση αιτημάτων παροχής συνδρομής εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που κρίνουν κατά περίπτωση και δεν επιτρέπεται να είναι σε βάρος της αστυνόμευσης της περιοχής (π.χ. διάθεση του μοναδικού διαθέσιμου οχήματος για τη συνοδεία χρηματαποστολής εκτός πόλης με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της αστυνόμευσης)».

Ωστόσο πριν από την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο υπουργός: «η πλειοψηφία αιτημάτων παροχής συνδρομής από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας ικανοποιούνταν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 157 κ.ε. του Π.Δ. 141/1991, δίχως τιμολόγηση των ωρών απασχόλησης του προσωπικού και διάθεσης των υπηρεσιακών μέσων».

Καταλήγοντας ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι από το ισχύον πλαίσιο επιδιώκεται – και επιτυγχάνεται – η αύξηση των εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού, με ισόποση προσαύξηση των οικείων πιστώσεων του προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και η οικονομική ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ως εκ τούτου, «ουδεμία πρόταση περί τροποποίησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για το εν λόγω ζήτημα εξετάζεται».
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Προσλήψεις στο Λιμενικό προανήγγειλε ο Μ. Βαρβιτσιώτης


Το Λιμενικό θα είναι από τα πρώτα Σώματα που θα προβούν σε νέες προσλήψεις, προκειμένου να καλύψει ανάγκες για τη θωράκιση του Αιγαίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι "η κυβερνητική επιλογή είναι μία και σαφής: η θωράκιση του Αιγαίου. Γι΄αυτό και το Λιμενικό Σώμα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για νέα πλωτά μέσα. Επίσης, το Λιμενικό θα είναι από τα πρώτα Σώματα που θα προβούν σε καινούργιες προσλήψεις προσωπικού, για να καλύψει τις ανάγκες".

Η Ολομέλεια κύρωσε σήμερα, κατά πλειοψηφία, το "Πρωτόκολλο του 2005 της Διεθνούς Σύμβασης του 1988 για την καταστολή των παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και του Πρωτοκόλλου του 2005 στο Πρωτόκολλο του 1988 για την καταστολή παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας των σταθερών εγκαταστάσεων στην υφαλοκρηπίδα".

Κατά της σύμβασης τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του βουλευτή του, Θεόδωρου Δρίτσα, λέγοντας ότι το κόμμα του δεν το θεωρεί τόσο σημαντικό αφού επιβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Αν ήταν τόσο σημαντικό, δεν θα περίμεναν οκτώ χρόνια για να το επικυρώσουν" σχολίασε ο βουλευτής και υπογράμμισε ότι το πρωτόκολλο έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του περίφημου πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος τάχθηκε κατά, κάνοντας λόγο για ασάφειες.

"Η έντονη ασάφεια που χαρακτηρίζει τα σχετικά άρθρα καθιστά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ιδιαίτερα προβληματική και επισφαλή για την προστασία των επιβατών των πλοίων" είπε ο βουλευτής.

Επίσης, καταψήφισε το ΚΚΕ, με τη βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου να κάνει λόγο για οφέλη του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

"Τα πρωτόκολλα, όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση, είναι για να εξυπηρετηθεί ο διεθνής αγώνας κατά της εντεινόμενης τρομοκρατίας από το 2001 και μετά. Πρόσχημα, όμως, είναι αυτός ο όρος. Τα εμπορικά πλοία χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιηθούν, όταν είναι ανάγκη, για έλεγχο των πηγών της ενέργειας και βέβαια, πρόσχημα θα είναι η τρομοκρατία και η πειρατεία" είπε η βουλευτής.

"Η ελληνική ναυτιλία, η οποία είναι πρώτη παγκοσμίως, θέλει οι θάλασσες να είναι καθαρές, ανοικτές και τα ελληνόκτητα και ελληνικά πλοία, τα πλοία υπό ελληνική σημαία, τα οποία εντάσσουν και πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μπουν σε μία κατηγορία πλοίων που δεν θα γίνονται δεκτά σε όλα τα λιμάνια, να ελέγχονται. Θέλουμε να ελέγχονται σε κάθε φάση και σε κάθε διαδικασία» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και πρόσθεσε: «Είμαστε από αυτούς που θέλουμε να κυρώσουμε αυτό το Πρωτόκολλο, ώστε τα πλοία μας να υπόκεινται σε όλους τους ελέγχους και οι ανταγωνιστές μας που δεν θα έχουν κυρώσει αυτό το Πρωτόκολλο να μην έχουν την πρόσβαση στα λιμάνια. Αυτό μας δίνει οικονομικά πλεονεκτήματα, γι' αυτό και η χώρα μας πάντοτε ήταν από τις χώρες που αυτές τις διεθνείς Συνθήκες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού όχι μόνο τις ψήφιζε, αλλά προσπαθούσε και για την εφαρμογή τους στην ελληνική σημαία".
Enhanced by Zemanta

Βοήθεια στην οικογένεια του νεκρού αστυνομικού

Ειδικό τραπεζικό λογαριασμό για οικονομική βοήθεια στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού που την περασμένη Δευτέρα έπεσε νεκρός, από τις σφαίρες των επικίνδυνων δραπετών των φυλακών Τρικάλων, δημιούργησε η Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Βοιωτίας.

«Η Ένωσή μας, μετά τον άδικο και αναπάντεχο χαμό του  συναδέλφου Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, γίνεται καθημερινά αποδέκτης της επιθυμίας συμπολιτών μας, να συμπαρασταθούν τόσο ηθικά όσο και οικονομικά στη σύζυγο και τα ανήλικα τέκνα του ηρωικού συναδέλφου μας. Κατόπιν τούτου, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά την οικογένεια, καταθέτοντας απευθείας το ποσό που επιθυμούν στους κάτωθι λογαριασμούς της συζύγου.


ALPHA ΒΑΝΚ: 183-002101056551 Mπλέτσου Μαρία

IBAN: 15014018301830102101056 551 ΜΠΛΕΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»


Πηγή: makrinianews.blogspot.gr

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον βοηθό Υπουργό Άμυνας ΗΠΑ κ.Chollet


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΘΑ με τον βοηθό Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κ. Derek Chollet.

Οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Chollet συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος που αφορούν στις αμυντικές σχέσεις Ελλάδας- ΗΠΑ καθώς επίσης και γενικότερα θέματα, όπως η κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, στη Συρία και στα Βαλκάνια.

Ο κ. Chollet επέδωσε στον κ. Αβραμόπουλο πρόσκληση εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ κ. Chuck Hagel για να πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Τα "καρφιά" Αβραμόπουλου για το "ανάστημα που έπρεπε να ορθώσουμε για τις περικοπές"

Του  Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ /onalert.gr

Ιδιαίτερα προσεκτικός είναι κατά γενική ομολογία στις διατυπώσεις του ο κ Δημητρης Αβραμόπουλος - κάτι που οφείλει αφενός στην τάση του να ''στρογγυλεύει'' πολιτικά σε συνδυασμό με την ...διπλωματική του εμπειρία εξ επαγγέλματος και αφετέρου στο ότι είναι άριστος χρήστης της ελληνικής γλώσσας. 

Έτσι θα έπρεπε κανείς να είναι μύστης της τακτικής Αβραμόπουλου για να καταγράψει δυο ''καρφιά'' κατά του προκατόχου του κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου που με τα παραπάνω χαρακτηριστικά έκρυψε επιμελώς μέσα στην πολυσχιδή ομιλία του κατά την στην τελετή παράδοσης παραλαβής:

Οι ''κομματικές παρεμβάσεις''

 1ο).Το πρώτο ''καρφί'' με δυο λόγια-και όπως το ''διάβασαν '' οι περισσότεροι- ήταν η η έμμεση αναφορά ότι έγιναν ''κομματικές παρεμβάσεις '' - εννοώντας προφανώς την ''Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου'' των κρίσεων, με τις υποβολιμιαίες αποστρατείες και προαγωγές από τους κ.κ. Παναγιωτόπουλο - Καράμπελα που οδήγησαν στην ηχηρή παρέμβαση του τότε Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Ζιαζιά.

Παρέμβαση που προκάλεσε τόσο θόρυβο τότε και ο απόηχος της οποίας είναι αυτός που, όπως λένε αρκετοί στην Συγγρού, ''πήρε και σήκωσε'' ακόμα και τώρα τόσο τον κ.Παναγιωτόπουλο (από το Άμυνας) και κυρίως τον κ. Καράμπελα (από την κυβέρνηση).

Ιδού το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας από το οποίο  ''αναλυτές'' των λόγων του κ Αβραμόπουλου ...εξάγουν το πρώτο ''καρφί'' :
<<Τα κόμματα καθ΄ όλα σεβαστά δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στη λειτουργία του εθνικού συστήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.
Έχουν μια σημαντική αποστολή να επιτελέσουν στη Βουλή και αλλού, είναι πάντα ευπρόσδεκτα εδώ με ανοιχτές τις πόρτες όπως ήταν και παλιότερα για να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και τα θέματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά κομματικός παρεμβατισμός επί Υπουργίας Αβραμόπουλου δεν θα επιτραπεί. Για αυτό και όσοι με πλαισιώνουν σήμερα μπορεί να ανήκουμε σε κόμματα, αλλά διαπνεόμαστε από αυτή την αντίληψη>>, είπε.

Το ''ανάστημα'' και οι  ''πρωτοβουλίες''

 2ο). Το δεύτερο ''καρφί'' είναι πιο αιχμηρό και πιάνει πιο πολύ την βάση των αποστράτων και των εν ενεργεία στελεχών:

Με δυο λόγια επικρίνει εμμέσως πλην σαφώς την απερχόμενη πολιτική ηγεσία - τον κ Παναγιωτόπουλο δηλαδή - ότι δεν έκανε όσα έπρεπε και δεν ανέλαβε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να σταματήσει ή να περιοριστεί η μείωση των αποδοχών και συντάξεων των στρατιωτικών όπως και για να αναπληρωθούν οι απώλειες αυτές . Μάλιστα χρησιμοποίησε το ρήμα''πρέπει'' για τις πρωτοβουλίες που χρειάζονται να αναληφθούν, ενώ αμέσως πριν είχε πει ότι ''πρέπει'' να ορθώσουμε το ανάστημα  Ποιοι λοιπόν ΔΕΝ όρθωσαν το ανάστημα  Ποιοι ΔΕΝ πήραν πρωτοβουλίες; Για τους γνωρίζοντες να ερμηνεύουν τα λόγια του κ. Αβραμόπουλου , η απάντηση είναι αυτονόητη , λένε : Ο κ. Παναγιωτόπουλος!

Ιδού ολόκληρο το σχετικό απόσπασμα για ανάγνωση και ερμηνεία:
<<Είμαι βέβαιος ότι με τη σημερινή αυτή σεμνή και συμβολική τελετή τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων περιμένουν, να ακούσουν ένα λόγο υπεύθυνο και σοβαρό, διότι δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την  πραγματικότητα.  Οι μειώσεις των μισθών τα τελευταία δύο χρόνια έχουν οδηγήσει την διαβίωσή τους στα όρια της αξιοπρέπειάς τους.
Και μπορεί να ηχούν στα αυτιά μου οι γνωστές φράσεις που τότε άκουσα εδώ ότι και τίποτα να μην μας δίνει η πατρίδα εμείς θα χύσουμε το αίμα μας εάν χρειαστεί για αυτήν, δεν θα πρέπει να επαναπαυτούμε όμως σε αυτή τη διαβεβαίωση. Πρέπει ως πολιτική ηγεσία να ορθώσουμε το ανάστημά μας και συγχρόνως να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Διότι πέρα από τις μηχανές, πέρα από τα εξοπλιστικά, πέρα από τα οπλικά συστήματα υπάρχει ο άνθρωπος>> είπε σχετικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Η παρέμβαση της κ. Γεννηματά στα μισθολογικά

Πάντως και ανεξάρτητα από το ''νεοδημοκρατικό'' σκέλος της τελετής παράδοσης -παραλαβής, όσον αφορά το εισοδηματικό κομμάτι των στρατιωτικών,  σημαντική κρίνεται η παρέμβαση και της Υπουργού - αναπληρωτή Άμυνας κ Φώφης Γεννηματά. Παρόλο που η κ. Γεννηματά μπαίνει για πρώτη φορά  στα ...''στρατιωτικά νερά'' έδειξε ''με το καλημέρα ''την κλάση της ως κορυφαίο και έμπειρο στέλεχος με την σχετική αναφορά της στις οικονομικές  θυσίες του στρατιωτικού προσωπικού και την αποκατάστασή τους : <<  Οφείλουμε έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους και της ευσυνειδησίας τους>>, είπε.

Το πλήρες απόσπασμα είναι το εξής:
<<Γνωρίζω πάρα πολύ καλά όλες τις θυσίες, στις οποίες έχουν υποβληθεί το τελευταίο διάστημα, συμμετέχοντας και εκείνοι στην προσπάθεια που κάνει η χώρα της οικονομικής προσαρμογής και της εξόδου από την κρίση.
         
Γνωρίζω όμως και είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα Εθνικής Άμυνας. Γι αυτό θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε εδώ όχι απλώς για να υλοποιήσουμε την κυβερνητική πολιτική αλλά για να υποστηρίξουμε και να αναδείξουμε τις προτάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Θεωρώ ότι τους το οφείλουμε και οφείλουμε έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς τους και της ευσυνειδησίας τους. Ο ελληνικός λαός έχει δώσει ότι μπορούσε, δεν μπορεί να δώσει τίποτε άλλο>>, τόνισε.  

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Συνάντηση Ρέσλερ - Παναγιωτόπουλου


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση με... τον Γερμανό Αντικαγκελάριο, Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Φίλιπ Ρέσλερ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις σχέσεις των δύο χωρών και για την προοπτική συνεργασιών που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα με τις υποδομές που διαθέτει σε Ναυπηγεία και στην Αμυντική Βιομηχανία μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό εταίρο της Στρατιωτικής Βιομηχανίας της Γερμανίας και κοινές εξαγωγές προϊόντων με υψηλή Εθνική Προστιθέμενη Αξία προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Παναγιωτόπουλος: Η ενοικίαση φρεγατών και αεροσκαφών στη συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας

Δήλωση υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας κ. Ζαν Υβ Λε Ντριάν στο Παρίσι.

Όλα τα θέματα διμερούς Αμυντικής και Στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Παρίσι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας Ζαν Υβ Λε Ντριάν.

Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε στη Γαλλική πρωτεύουσα για συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του, στο περιεχόμενο των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το θέμα της ενοικίασης από την Ελλάδα των δύο φρεγατών τύπου «FREMM», αλλά και η ενοικίαση αεροσκαφών Ναυτικής συνεργασίας τύπου «ATLANTIQUE» από τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις είχαν ληφθεί στην Αθήνα, σε επίπεδο κορυφής, κατά τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου κ. Φρανσουά Ολάντ με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο ομόλογό του έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τον καλό μου φίλο, υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας τον κ. Ζαν Υβ Λε Ντριάν είχα την ευκαιρία να έχω μια ακόμη πολύ θερμή και πολύ γόνιμη συνάντηση εδώ στο Παρίσι.

Κάναμε μια ευρύτατη ανασκόπηση όλων των διμερών σχέσεων σε θέματα Αμυντικής και Στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στο θέμα της ενοικίασης των δύο φρεγατών και στο θέμα της ενοικίασης επίσης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Αποφασίσαμε, μέσα στον Ιούλιο να έρθει στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη -για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες- ο αρχηγός του Ναυτικού, ο ναύαρχος ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης και παράλληλα να προχωρήσουν οι εργασίες της Μεικτής Επιτροπής μεταξύ των δύο υπουργείων, που θα επιληφθεί αυτών των θεμάτων, των σχετικών λεπτομερειών αλλά και άλλων θεμάτων διμερούς ενδιαφέροντος.

Εκτός αυτών, συζητήσαμε ενδεχόμενες κοινές πρωτοβουλίες μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας που θα ξεκινήσει, όπως είναι γνωστό, από το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Κάναμε μια ανασκόπηση των εξελίξεων στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις εξελίξεις στο πρόβλημα της Συρίας.

Συμφωνήσαμε να ξαναβρεθούμε πολύ σύντομα, ίσως και μέσα στο καλοκαίρι όπου πιστεύω ότι ο κ. Λε Ντριάν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση μου να έρθει για λίγες ημέρες στην Αθήνα».

Κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεναγήθηκε, για αρκετές ώρες, από τους διοργανωτές στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού και Στρατιωτικού Υλικού στο Λε Μπουρζέ, όπου είχε την ευκαιρία, μεταξύ των άλλων, να επισκεφθεί πολλά περίπτερα εκθετών, όπως της ΕΑΒ αλλά και της εταιρίας DCNS, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Πατρίκ Μπουασιέ.

www.kathimerini.gr
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ν. Νικολόπουλος: Κατάθεση τροπολογίας για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών


Ο γ.γ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (ΧΡΙ.Κ.Ε) και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είχε καταθέσει την 24 Απριλίου 2013 Τροπολογία του Ν.3865/2010 με Αρ. Πρωτ. 490/44/25-4-2013. 

Η τροπολογία αυτή αφορούσε στην αλλαγή στο ασφαλιστικό των Ελλήνων στρατιωτικών, που θεσπίστηκε με την ψήφιση του N. 3865/2010, τον Ιούλιο του 2010.

Σκοπός του Νόμου αυτού ήταν να αυξηθεί ο χρόνος παραμονής στην Υπηρεσία, αλλά όμως μέσα από μία ομαλή χρονική μετάβαση, έτσι ώστε να μη δημιουργεί μεγάλες χρονικές διαφορές στο δικαίωμα λήψης της σύνταξης μεταξύ των στελεχών.

Η αυθαίρετη όμως οριοθέτηση των ρυθμίσεων αυτών, έως 31-12-2014, δημιούργησε μια δυσμενή διακριτική μεταχείριση για τα στελέχη που εντάχθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις από 1-7-1990 έως 31-12-1992, αποκόπτοντάς τους από το κύριο σώμα της κατηγορίας των παλαιών ασφαλισμένων, στην οποία μέχρι πρότινος ανήκαν και στην οποία συμπεριλαμβάνονταν όσοι κατετάγησαν από 01-1-1984 έως 31-12-1992.

Η αρχή της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης, φαίνεται πως δεν ισχύει για όλους, αντίθετα με τα όσα καθορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας!

Πλέον όμως αυτού, είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μεταβατικό στάδιο ομαλής μετάπτωσης από το παλαιό ασφαλιστικό νομοθετικό πλαίσιο στο νέο!!

Επιβάλλεται η αναίρεση της βίαιης προσαρμογής των ασφαλισμένων Ελλήνων στρατιωτικών που κατετάγησαν από 01-7-1990 έως 31-12-1992 και οι οποίοι χρεώνονται επιπλέον δέκα (10) έτη σε σχέση με τους συναδέλφους που κατετάγησαν λίγους μήνες νωρίτερα από αυτούς!!!

Η πρόταση του γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκου Νικολόπουλου είναι σαφής και αποτελεί ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ!!!

Δεν μπορεί η Τρικομματική Κυβέρνηση να ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ μπροστά σε μία καταφανή αδικία, που διαπράττεται σε τόσες οικογένειες!!!

Πρέπει επιτέλους να διορθωθούν οι ατέλειες του Νόμου του «ΤΕΛΕΙΟΥ» κ. Βενιζέλου, που οι νομικοί του, κατά τη σύσταση αυτού του Νόμου, το μόνο που ήξεραν ήταν να εντάξουν δεκάδες σελίδες που αφορούσαν τον Κλάδο τους και όχι τη μεγάλη μάζα!!!

Έτσι, ο γγ. του ΧΡΙ.Κ.Ε Νίκος Νικολόπουλος επανήρθε την 06 Ιουν 2013 με νέα κατάθεση αιτιολογικής έκθεσης και πρότασης τροποποίησης του συνταξιοδοτικού αυτής της κατηγορίας των Αξιωματικών.

Συγκεκριμένα, προτείνει τα παρακάτω:

Για τη θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης των στρατιωτικών, που συμπληρώνουν 24 1/2 έτη συντάξιμης υπηρεσίας - το έτος 2011, απαιτούνται πλέον 26 έτη πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας,

- το έτος 2012, απαιτούνται 27 έτη
-το έτος 2013, απαιτούνται 28 έτη
-το έτος 2014, απαιτούνται 29 έτη
-το έτος 2015, απαιτούνται 30 έτη
- το έτος 2016, απαιτούνται 31 έτη
-το έτος 2017, απαιτούνται 32 έτη.

Για όσους θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι και το έτος 2017 (συμπλήρωση 24 1/2 ετών πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας), ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξής τους δεν επηρεάζεται από τις μεταβολές που επέρχονται με τις λοιπές διατάξεις του νόμου αυτού.

Είναι η δεύτερη φορά, που ο γγ του ΧΡΙ.Κ.Ε επανέρχεται επί του θέματος και θα συνεχίζει να το κάνει αδιάλειπτα μέχρι την πλήρη δικαίωση αυτής της κατηγορίας των Αξιωματικών!!!

Επιτέλους, κύριε Πρωθυπουργέ, στενοχωρείστε και λίγο τον κ.Βενιζέλο!!!

Δεν είναι, όλα όσα φτιάχνει τέλεια! Ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος φέρει βαρύτατη ευθύνη για την μη αποκατάσταση της αδικίας, παρά τις συνεχείς ερωτήσεις και προτάσεις τροποποίησης του σχετικού Νόμου!

Επιτέλους, «Κόκκινε Πάνο» αιτιολόγησε, έστω για μία φορά κατά τη θητεία σου στο Υπουργείο Άμυνας αυτόν τον χαρακτηρισμό, αφού, όπως φαίνεται, ούτε στα οικονομικά, ούτε στα συνταξιοδοτικά μπορείς να περάσεις τις θέσεις που ευαγγελιζόταν ο Αντώνης Σαμαράς προ των εκλογών!!!

ΚΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!! ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ!!!

Το ΧΡΙ.Κ.Ε βρίσκεται ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ στα στελέχη των ΕΔ, αφουγκραζόμενο τα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προβλήματά τους, κάτι που η τρικομματική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα η ΝΔ, έχουν ξεχάσει από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου!

Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα


Διαγωνισμούς για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή προκηρύσσει το αμέσως προσεχές διάστημα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σύμφωνα με πληροφορίες μας. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή αναμένεται να προβεί στην πρόσληψη 250 ατόμων σε όλες τις βαθμίδες, για το έτος 2013.

Στις προκηρύξεις που πρόκειται να δημοσιευθούν θα αναφέρονται διεξοδικά η διαδικασία των διαγωνισμών, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.

peals-online.blogspot.gr

Αξιωματικοί Λιμενικού: Συνάντηση με τη Νέα Δημοκρατία


Ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας, συναντηθήκαμε χθες, 19-06-2013, με εκπροσώπους του κόμματος, τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής...
ομάδος κ. Αθανάσιο ΜΠΟΥΡΑ και τον Γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων κ. Φίλιππο ΤΑΥΡΗ.

Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με την πρόσκληση, ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη κατανόηση των επί μέρους προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας.

Από την πλευρά μας τέθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά τα σημαντικότερα εξ’ αυτών - καταθέτοντας παράλληλα σχετικό υπόμνημα - και για άλλη μια φορά ζητήθηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών και η προώθησή τους στην Κυβέρνηση αλλά και στον αρμόδιο Υπουργό, για την επίλυσή τους.

Εμείς και μετά από τη συνάντηση αυτή παραμένουμε ανήσυχοι και προβληματισμένοι για την πορεία επίλυσής τους, όμως με συνέπεια και σταθερότητα και με κάθε ευκαιρία θα διεκδικούμε λύσεις για τα θέματα που μας απασχολούν.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣΟ Γενικός Γραμματέας
Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου στο Παρίσι


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, θα πραγματοποιήσει από αύριο...διήμερη επίσκεψη στο Παρίσι, μετά από πρόσκληση του Γάλλου Υπουργού Άμυνας κ. Jean Yves Le Drian.

Στη συνάντηση τους, οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Le Drian θα συζητήσουν θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας- Γαλλίας, θέματα συντονισμού των δύο Υπουργείων, καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο χωρών που αφορούν σε θέματα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την παραμονή του στη Γαλλική πρωτεύουσα, θα επισκεφθεί και τη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού που διοργανώνεται στο Λε Μπουρζέ, όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί -σε διμερές επίπεδο- και με Υπουργούς Άμυνας άλλων χωρών, που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Παρίσι με την ευκαιρία της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης.
Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του άτυχου αστυνομικού στο Δαφνιά (photos)


Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του αστυνομικού που έπεσε νεκρός από τα πυρά των δραπετών των φυλακών Τρικάλων χθες στο Δίστομο.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στο χωριό Δαφνιάς της Μακρυνείας για να πει το τελευταίο αντίο στον άτυχο άνδρα. Πολλοί ήταν οι συνάδελφοί του αστυνομικού που παρευρέθηκαν στο χώρο του Ιερού Ναού καθώς και συγγενείς και φίλοι ενώ τραγική φιγούρα ήταν η γυναίκα του αστυνομικού που έπεσε άδικα από τα πυρά των δραπετών.

Ο άτυχος αστυνομικός, θυμίζουμε, υπηρετούσε στην Ασφάλεια της ΑΔ Βοιωτίας και ήταν πατέρας δυο παιδιών, ενώ σε ένα μήνα η σύζυγός του θα έφερνε στον κόσμο το τρίτο τους παιδί.

Στην κηδεία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ανδρεουλάκος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο επιτελάρχης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της περιφέρειας κ. Μάτσικας, ο δ/ντης του αστυνομικού τμήματος Βοιωτίας όπου υπηρετούσε ο άτυχος αστυνομικός καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διέυθυνσης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Πιστώλης και κ. Αποστολόπουλος αντίστοιχα.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Η ΔΗΜΑΡ για το χαμό του αστυνομικού

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη της ΔΗΜΑΡ για το χαμό του αστυνομικού στη συμπλοκή με κακοποιούς στο Δίστομο.

«Εκφράζουμε τα βαθειά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας προς την σύζυγο, τα παιδιά και σε όλους τους οικείους, του Υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του στο Δίστομο Βοιωτίας εν ώρα υπηρεσίας», αναφέρει η ανακοίνωση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΔΗΜΑΡ.

Θρήνος για τη δολοφονία ενός ακόμη αστυνομικού


Λίγες ώρες πριν από την απότιση φόρου τιμής στον αείμνηστο συνάδελφό μας Νεκτάριο ΣΑΒΒΑ, που είχε δολοφονηθεί άνανδρα στις 17 Ιουνίου 2009 από αδίστακτους τρομοκράτες στα Πατήσια, ένας άλλος συνάδελφός μας, ο 37χρονος Υπαρχιφύλακας
Γιώργος ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ -πατέρας δυο παιδιών και με τη σύζυγό του να κυοφορεί το τρίτο τους παιδί- τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια ελέγχου επικίνδυνων δραπετών, στο Δίστομο.


Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για τη νέα αυτή τραγική εξέλιξη, καθώς ήρθε να υπενθυμίσει κατά τον πιο σκληρό και αδυσώπητο τρόπο τις βαρύτατες ευθύνες της πολιτείας και των αρμοδίων εκείνων κυβερνητικών οργάνων, που έχουν μετατρέψει τον Έλληνα Αστυνομικό σε αναλώσιμο «είδος» για πάσης φύσεως εγκληματίες.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει κρούσει προ πολλού τον κώδωνα του κινδύνου και αρνείται να αποδεχτεί μοιρολατρικά ότι στις παρούσες συνθήκες έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια θωράκισης του λειτουργήματος του Αστυνομικού και ότι το να δολοφονούνται αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, είναι απόρροια των φυσιολογικών επαγγελματικών κινδύνων και των συνθηκών εργασίας.

Καλούμε την Πολιτεία να αφήσει επιτέλους τα «κροκοδείλια δάκρυα» και να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα. Αναγνώριση εδώ και τώρα της εργασίας μας ως επικίνδυνης και ανθυγιεινής, ουσιαστική θεσμική θωράκιση όλων των συναδέλφων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, θυσιάζοντας ακόμα και τη ζωή τους ώστε να παράξουν το αγαθό της ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία.

Στο τρισάγιο που τελέστηκε σήμερα το πρωί στο χώρο θυσίας του Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ, χοροστατούντος του Ταξιάρχου π. Ιωάννη ΚΟΚΚΩΝΗ, παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος ΔΕΝΔΙΑΣ, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Αδαμάντιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, ο Προϊστάμενος Επιτελείου, Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, εκπρόσωποι Πρωτοβαθμίων Ενώσεων των Ομοσπονδιών μας, συγγενείς και συνάδελφοι του αείμνηστου Νεκτάριου ΣΑΒΒΑ.

Τέλος, εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του δολοφονηθέντος συναδέλφου μας Γιώργου ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, καταθέτοντας και πάλι την ευχή να είναι ο τελευταίος νεκρός αστυνομικός κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

«Τσουνάμι περικοπών στους εν ενεργεία και απόστρατους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των ΕΔ»

«Τσουνάμι περικοπών στους εν ενεργεία και απόστρατους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των ΕΔ» αποκαλύπτει με ερωτησή του στη Βουλή  ο  Βουλευτής Νίκος Ι. Νικολόπουλος, Γεν. Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ κόμματος  Ελλάδος.

Η ερώτηση:

Διανύοντας  τον τέταρτο χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής, διαπιστώνουμε πως η μετάβαση στην επονομαζόμενη «οικονομική εξυγίανση» περνάει μέσα από το δρόμο της φτωχοποίησης, των μεσαίων και κατώτερων οικονομικά εργαζομένων Ελλήνων. Ένα δρόμο που κάθε μέρα μοιάζει όλο και περισσότερο αδιέξοδος, πνίγοντας κάθε ελπίδα για έναν αξιοπρεπή βίο.

Στο κέντρο αυτής  της δίνης ως απλός βιοπαλαιστής βρίσκεται και ο Έλληνας στρατιωτικός, ο οποίος καλείται με θυσία και αυταπάρνηση να εκτελέσει την Υπηρεσία του κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες! Το γεγονός ότι, η πολιτεία και συγκεκριμένα η τρικομματική κυβέρνηση της τρόϊκας υποτιμά το έργο που επιτελεί, αγνοώντας πως εκτός από στρατιώτης είναι και άνθρωπος και γονιός, γεμίζει με πίκρα και απογοήτευση την καθημερινότητά του.

Είναι ακατανόητη η εμμονή της Κυβέρνησης να συνεχίζει να παραγνωρίζει το κρίσιμο έργο των ΕΔ, αγνοώντας επιδεικτικά τις ιδιαίτερες συνθήκες και τον κίνδυνο κάτω από τις όποιες αυτό επιτελείται, αρνούμενη να ανταμείψει την αξία του, αλλά και τις ατέλειωτες ώρες υπερωριακής εργασίας!!!

Η στάση αυτή, παρακάμπτει κάθε κριτική αξιολόγηση των επιδράσεων που υφίστανται οι στρατιωτικοί και οι οικογένειές τους, οι οποίες μετακινούνται διαρκώς και κατά κανόνα σε περιοχές που από το Νομοθέτη χαρακτηρίζονται προβληματικές!!

Χάνουν κάθε έρεισμα επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες και κάθε δυνατότητα δημιουργίας ενός τόπου αναφοράς, αφού η κάθε μετάθεση συνοδεύεται αναπόφευκτα και από την ανεργία του/της συζύγου, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσπροσαρμογή των παιδιών στο νέο περιβάλλον.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός που δέχεται η οικογένεια του στρατιωτικού είναι υπαρκτός και μάλιστα, στις περισσότερες των περιπτώσεων πέφτει θύμα της κερδοσκοπίας των τοπικών κοινωνιών, που εκμεταλλεύονται την έλλειψη στρατιωτικών οικημάτων και την κατεπείγουσα ανάγκη των στελεχών για εξεύρεση νέας κατοικίας.

Οι συνημμένοι πίνακες καταρρίπτουν κατά απόλυτο τρόπο το μύθο του προνομιακού ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών και αποδεικνύουν καταφανώς το αδικαιολόγητο των επιβληθεισών περικοπών στις αποδοχές των Ελλήνων στρατιωτικών.

Το 48% των στρατιωτικών δεν μπορεί πλέον να βγάλει τα έξοδα  ούτε του μισού μήνα.

Τα αποτελέσματα εσωτερικής δημοσκόπησης που έκανε  ο ΣΥΣΜΕΔ είναι απογοητευτικά. Στην δημοσκόπηση ψήφισαν 3439 στρατιωτικοί το διάστημα από 22-5-2013 έως και 2-6-2013, με θέμα τις οικονομικές απολαβές των στελεχών.

Σύμφωνα με τα ερωτήματα  που είχαν τεθεί στην κατηγορία: «Οι οικονομικές απολαβές μου» δόθηκαν  οι παρακάτω απαντήσεις:


Οι  αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Η μελέτη που δημοσιοποίησε  ο ΣΥΣΜΕΔ απεικονίζει τη φτωχοποίηση στην οποία "καταδικάστηκαν" αναίτια οι στρατιωτικοί με αριθμούς.

Όσο και να θέλουμε  να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά  μας στην κραυγή απόγνωσης των  στρατιωτικών οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος.

Σύμφωνα, πάντα, με τη μελέτη οι μειώσεις που έχουν υποστεί  τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι  ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Παρατηρείται  το φαινόμενο πως, όσο αυξάνεται  ο αριθμός των μελών της οικογενείας, αλλά και τα χρόνια υπηρεσίας τόσο αυξάνονται οι περικοπές των πληρωτέων αποδοχών.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα  με τη μελέτη, κυρίως στις διαδοχικές μειώσεις των αφορολόγητων ορίων των παιδιών, μέχρι και της πλήρους κατάργησής των από 01/1/2013, αλλά και στην τροποποίηση της φορολογικής κλίμακας, η οποία εξομάλυνε προς τα πάνω τους συντελεστές φορολόγησης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Έτσι όσοι είχαν περισσότερα από δύο παιδιά, είδαν να θυσιάζονται δύο ολόκληροι μισθοί, στο βωμό της «φορολογικής μεταρρύθμισης και της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης».

Η δε κατάργηση των Παγίων Ημερών Εκτός Έδρας που δίδονταν ως αποζημίωση μέρους των δεδουλευμένων και πέραν των καθοριζομένων από την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία υπερωριών, επέφερε μείωση του συνολικού ετήσιου εισοδήματος των στρατιωτικών κατά μέσο όρο 5%.

Μικρότερη ήταν η μείωση που προκλήθηκε από την κατάργηση  των δώρων και επιδομάτων αδείας η οποία όμως σε κάθε περίπτωση  ισοδυναμεί με έναν σημερινό μηνιαίο  μισθό.

Ιδιαίτερης προσοχής θα πρέπει να τύχουν οι επιπτώσεις που έχει στις μισθολογικές προαγωγές των αξιωματικών, η από 01/1/2012 εφαρμογή της νέας βαθμολογικής εξέλιξης, που επιβάλλει ο ν.3883/2010.

Επίσης, με το νομοθετικό πλαίσιο «Έγκριση της επικαιροποίησης  του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» προβλέπεται μεταξύ άλλων και νέες περαιτέρω περικοπές ειδικών μισθολογίων (μεταξύ των οποίων και των ένστολων) για το έτος 2013 της τάξης των 78 εκατομμυρίων ευρώ και νέο μισθολόγιο για ένστολους για το έτος 2014 της τάξης των 88,2 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Το Υπουργείο Άμυνας αντέδρασε στις νέες περικοπές με τη σύσταση μίας επιτροπής που θα εξετάσει τις προτεινόμενες νέες περικοπές και αυτή θα εισηγηθεί στον ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο για τα περαιτέρω.

Επικεφαλής στην Επιτροπή έχει ορισθεί ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ δικηγόρος Αντώνης Οικονόμου, ο οποίος μάλιστα έχει κάνει σαφές προς τα μέλη της επιτροπής, ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να “πετύχει το πρόγραμμα”.

Το ΧΡΙ.Κ.Ε  είναι σίγουρο ότι, ο Πρωθυπουργός και ο ΥΕΘΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ δεν ασχολείται με τα πραγματικά – κυρίως οικονομικά – προβλήματα του ανθρώπινου δυναμικού που εποπτεύει, αλλά έχει επιδοθεί σε μια επικοινωνιακή «καταιγίδα» που δεν έχει προηγούμενο!

Το ΧΡΙ.Κ.Ε επειδή παρακολουθεί επισταμένα τις κατά καιρούς κυβερνητικές δηλώσεις – τοποθετήσεις και έχει παρατηρήσει τα εξής:

Την 15 Μαϊ 2013 σε ομιλία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου  Παναγιωτόπουλου κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC-GR στη Θεσσαλονίκη

«Η Ελλάδα δεν  θα είχε αποφύγει την πτώχευση αν οι Ένοπλες Δυνάμεις που είναι ένα  εκλεκτό κομμάτι του Ελληνικού  Λαού δεν είχαν αναλάβει στις πλάτες τους, ένα μεγάλο μέρος από το βαρύ φορτίο των θυσιών στις οποίες υποβάλλεται ολόκληρος ο λαός μας προκειμένου να σωθεί η χώρα και να σταθεί στα πόδια της. Σήμερα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και οι πρώτες ενδείξεις μόνο θετικές. Η Πολιτεία έχει απόλυτη συνείδηση της προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και θα αρχίσει να αποδίδει τα οφειλόμενα από τα πρώτα στάδια της ανάκαμψης».

Επειδή έχετε δηλώσει επανειλημμένα ότι «τα στελέχη των ΕΔ έχουν αποσυνδέσει τα όποια προβλήματα μιας δύσκολης πραγματικότητας από την επιτέλεση του καθήκοντος».

Πέραν αυτών  μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του  ΚΥΣΕΑ για τη Νέα Δομή Δυνάμεων (ΝΔΔ) του ΓΕΕΘΑ στο επικοινωνιακό παίγνιο συμμετείχε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός! Η “φωτοβολίδα” των απολύσεων ήταν στην λογική της πρωθυπουργικής “επίδειξης δύναμης”, την οποία η κυβέρνηση έχει επιλέξει κι άλλες φορές στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και μέχρι σήμερα έχει βγει πολλαπλά ηττημένη.

Επιμένει όμως.

Ο κ. Σαμαράς ,ούτε λίγο ,ούτε πολύ είπε στους στρατιωτικούς “να είστε και ευχαριστημένοι που δεν απολυθήκατε”. Και πάντως πρέπει να είναι απολύτως βέβαιος ότι η συντριπτική πλειοψηφία τους έτσι το έχει καταλάβει.

Αν στόχος του ήταν να εκφοβίσει κάποιους που θα έχουν  την λογική “τουλάχιστον να έχω έναν μισθό, όποιος και όσος κι αν είναι” ,τότε ναι μπορεί να πιστέψει ότι κάτι πέτυχε.

Αλλά είναι  ελάχιστο μπροστά σ’ αυτό που κατέστρεψε.

Το ΧΡΙ.Κ.Ε πιστεύει όπως και πολλά στελέχη των Ε.Δ ότι, η «Βόμβα» των απολύσεων τοποθετήθηκε την κατάλληλη στιγμή και μάλιστα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό!

Με τη συνημμένη  απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών  που αναρτήθηκε στο Διαύγεια την 31 Μαϊου 2013 και με Αρ. Πρωτ 2/53593/ΔΠΓΚ και με θέμα «Κατάρτιση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2014», αναγράφεται ρητά στην πρώτη σελίδα το εξής:

«Σημειώνεται ότι για να εξασφαλισθεί η επίτευξη των στόχων απαιτείται η εντός των χρονοδιαγραμμάτων, αυστηρή εφαρμογή των δημοσιονομικών παρεμβάσεων που έχουν θεσπισθεί. Τα Υπουργεία θα πρέπει να αναπτύξουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία (ενημέρωση υπηρεσιών, έκδοση εγκυκλίων, αποφάσεων κ.λπ.) ώστε να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις που έχουν περιληφθεί στο ν. 4093/2012 (τ.Α ΦΕΚ 222) και όσα έχουν επιπλέον συμφωνηθεί με τους εταίρους για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για τα οικονομικά έτη 2013 και 2014».

Αυτό σημαίνει ότι, οι μειώσεις των 88,2 εκατ € που προέβλεπε το μεσοπρόθεσμο μέσω των μειώσεων από τη μισθοδοσία του προσωπικού, όχι μόνο θα εφαρμοσθούν, αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει και μέσα στα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που έχει εγκρίνει η τρόϊκα!

Επομένως, η μειώση θα είναι τουλάχιστον 88 εκατ €, ενώ υπάρχει νέα οδηγία για αύξηση του ποσού στα 165 εκατ €.

Επίσης, ζητούνται  περικοπές 120 εκατ € στα λειτουργικά έξοδα, και 155 εκατ € σε ότι, έχει να κάνει με τους εξοπλισμούς, οι οποίοι πλέον δεν αφορούν τίποτε άλλο εκτός από συντήρηση και ανταλλακτικά!

Οι πρακτικές και οι μεθοδεύσεις αυτές οδηγούν τα στελέχη των ΕΔ στην πλήρη απαξίωση της πολιτικής και αρκετούς από αυτούς στα άκρα!

Ο θυμός και το αίσθημα  αδικίας είναι αυτό που οδηγεί στην έκφραση ακραίων θέσεων. Και τον θυμό τον δημιούργησε και τον συντηρεί η τρικομματική κυβερνητική πολιτική της φτωχοποίησης των Ελλήνων Στρατιωτικών. Η στρατιωτική λογική που είναι και πιο «τετράγωνη», ελπίζουμε ότι, θα επικρατήσει, Οι ΕΔ είναι ο βασικός πυλώνας αυτού του Κράτους, αυτής της χώρας, αλλά και ο πυλώνας διατήρησης των Ελληνοχριστιανικών παραδόσεών μας.

Το  ΧΡΙ.Κ.Ε με συνέπεια και χωρίς κομματική υστεροβουλία έχει εμπράκτως αποδείξει ότι, βρίσκεται δίπλα στα στελέχη των ΕΔ, φέρνοντας στο Κοινοβούλιο, όπως και όταν το ζητούν, «καυτά» και ζωτικής σημασίας» γι’ αυτούς, την Πατρίδα και τις ΕΔ ζητήματα. Κι αυτό, γιατί το ΧΡΙ.Κ.Ε πιστεύει ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ σ’ αυτό που ΟΛΟΙ οι ένστολοι έχουν ενστερνιστεί και υπερασπίζονται από την πρώτη ημέρα που εισήχθησαν στις Παραγωγικές Σχολές!

Πιστεύει στο  τρίπτυχο ΠΑΤΡΙΔΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ –  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!! Τρίπτυχο που η σημερινή Κυβέρνηση έχει ρίξει στον Καιάδα!!!

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών :

Πώς περιμένετε, άραγε, από το προσωπικό απόδοση χωρίς να καλύπτονται στοιχειωδώς οι βιοποριστικές του ανάγκες και εγκαταλείποντας στη μοίρα της τη στρατιωτική οικογένεια;
Πότε έχει συνεδριάσει η Επιτροπή για το Νέο Μισθολόγιο  - πλην της αρχικής συνεδριάσεως – και σε ποια φάση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το έργο της;
Πότε εκτιμάται ότι, θα παραδώσει την εισήγησή της;
Ποιο είναι το ακριβές ποσό που εξοικονομήθηκε από τη Νέα Δομή Δυνάμεων και γιατί δεν χρησιμοποιείται αυτό το ποσό για να μην γίνουν νέες μειώσεις στους μισθούς των στελεχών;
Συμμετέχει ή όχι το ΥΠΕΘΑ στις επερχόμενες απολύσεις στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα;
 Ποια η πολιτική σας για τους μη Μονιμοποιημένους ΕΠΟΠ;
 Πως νοείτε την επιτυχία του κ. Οικονόμου; Συμμερίζεσθε τις απόψεις του Γραμματέα ο ΥΕΘΑ;
Μπορείτε να μας δώσετε σε ακριβή νούμερα, το ποσό που εξοικονομήθηκε από τη ΝΔΔ;
Εάν έχετε κάνει πλήρη μελέτη, όπως έχει επανειλημμένα γράψει στον ιστό κοινωνικής δικτύωσης  twitter, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, τότε θα έχετε το ακριβές ποσό. Ποιο είναι αυτό; Παρακαλώ να κατατεθεί η μελέτη ή ότι άλλο σχετικό έγγραφο, υπόμνημα, εισήγηση.
Να κατατεθεί η πλήρης πρόταση του ΓΕΕΘΑ στην οποία να απεικονίζεται ποσοτικά και ποσοστιαία, το επί της % ποσό που εξοικονομήθηκε από τη ΝΔΔ, καθώς και το ακριβές ποσό που εξοικονομείται από κάθε Υπηρεσία/ Σχηματισμό /Μονάδα – Μοίρα που καταργείτε.

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Γεν. Γραμματέας ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ
κόμματος  Ελλάδος

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι για το ζήτημα της ΕΡΤ

«Η Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. μετά και την χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης να σιγήσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δηλώνει τη συμπαράστασή της και τη στήριξή της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ», επισημαίνει η Π.Ο.ΑΣ.Υ σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει:

«Το ανεπίτρεπτο δεν είναι μόνο οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόγνωση και τον τρόμο της ανεργίας, αλλά το πλήγμα που υφίσταται γενικότερα ο δημόσιος τομέας και το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Καλούμε την Κυβέρνηση, την πραγματική εξυγίανση της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης να την πραγματοποιήσει με ανοιχτή την ΕΡΤ σε συνεργασία και διάλογο με τους εργαζομένους με μοναδικό στόχο την πληρέστερη ενημέρωση του Πολίτη μακριά από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες».

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Αστυνομική... διαμαρτυρία για τις Σκουριές! 3 ΒΙΝΤΕΟ


Έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων, την έδρα των ΜΑΤ στην οδό Κατσιμίδη συγκεντρώθηκαν αστυνομικοί, για να διαμαρτυρηθούν για τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν στη Χαλκιδική, με... αντάλλαγμα το μειωμένο και πενιχρό πλέον εισόδημά τους.

Όπως διαβάζουμε στο ThessToday, οι αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι έχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και βρίσκονται ανάμεσα στους πολίτες και την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός", χωρίς να είναι αυτός ο ρόλος τους.

Καλούν την Πολιτεία να ανοίξει διάλογο με τις δύο πλευρές για να περιοριστεί η αστυνομική παρουσία στη Χαλκιδική
και προειδοποιούν για ακόμα πιο δυναμικές αντιδράσεις σε περίπτωση που συνεχιστούν οι εξαντλητικές μετακινήσεις αστυνομικών δυνάμεων.

"Δεν θα αρνηθούμε να εκτελέσουμε διαταγή, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο, προκειμένου η υπηρεσία να μην βγάζει παράνομες, ή παράτυπες διαταγές", ανέφεραν.

Δείτε βίντεο του ThessToday από τη διαμαρτυρία των αστυνομικών:
Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Ερώτηση Β. Οικονόμου για αποκατάσταση των στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων


Προς: Υπουργό Οικονομικών
Υπουργό Εσωτερικών
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Αποκατάσταση των στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων και επανεξέταση του δικαιώματος κληρονομικής χρήσης περιπτέρου από τις χήρες όσων δικαιούνταν άδεια περιπτέρου.


Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν συνάντησής μου με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών, Υπαξιωματικών – Οπλιτών Στρατού Ξηράς, Αέρος, Θαλάσσης θεωρώ ότι η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει ορισμένα από τα αιτήματά τους και να αποκαταστήσει τις αδικίες που προκλήθηκαν από τους Νόμους 4093/12-11-2012 και 4111/25-1-2013. Συγκεκριμένα πιστεύουμε ότι το δημοσιονομικό όφελος που δημιουργείται από την περικοπή των πενιχρών στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων μέχρι και 20% είναι ασήμαντο και μπορεί να εξοικονομηθεί από άλλες πηγές. Οι δυσκολίες επιβίωσης αυτών των συνανθρώπων μας που απέκτησαν κάποια μικρή ή μεγάλη αναπηρία υπηρετώντας την πατρίδα, καθιστούν υποχρέωση μας να σταθούμε αρωγοί δίπλα τους και δεν μπορούμε να προβαίνουμε σε ενέργειες που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους χωρίς μάλιστα να υπηρετείται ουσιαστικά ο στόχος της δημοσιονομικής εξυγίανσης. Επίσης η ρύθμιση που απαγορεύει πλέον την κληρονομική μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας περιπτέρου από τους δικαιούχους στρατιωτικούς ανάπηρους στις συζύγους τους όταν αυτοί αποβιώνουν είναι τουλάχιστον παράλογη και απάνθρωπη. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά τα περίπτερα είναι το μοναδικό μέσω βιοπορισμού αυτών των οικογενειών και δεν μπορούμε να παίρνουμε πίσω τις άδειες όταν αποβιώνει ο φυσικός δικαιούχος οδηγώντας την οικογένειά του υποχρεωτικά στην εξαθλίωση.

Κατόπιν όλων αυτών,

Ερωτάστε:

Προτίθεστε να ικανοποιήσετε τα δύο αυτά δίκαια και ανθρώπινα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών, Υπαξιωματικών – Οπλιτών Στρατού Ξηράς, Αέρος, Θαλάσσης, δηλαδή την εξαίρεση από τις περικοπές των πενιχρών στρατιωτικών αναπηρικών συντάξεων και να επιτρέψετε την μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας που δόθηκε σε αυτή την κατηγορία των αναπήρων στις συζύγους τους όταν αυτοί αποβιώνουν και κατόπιν να επιστρέφεται στο δημόσιο.

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

O Νίκος Νικολόπουλος για τον τραγικό θάνατο του στρατιώτη


Τραγική Εικόνα στις Ένοπλες Δυνάμεις από Ελλείψεις , Παραλείψεις και Απαξίωση του Ανθρώπινου Δυναμικού!

Χθες 05 Ιουνίου στις 0550 τα ξημερώματα και στο δρόμο από Συκάμινο προς Ωρωπό το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) αμερικανικής προελεύσεως Μ-113, εκτράπηκε της πορείας του... ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα βάθους 2 μέτρων με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τον άτυχο Πεζοναύτη και οδηγό του οχήματος Ευστάθιο Κρόκο. Ο 20χρονος στρατιώτης συμμετείχε στην άσκηση με στρατεύματα (ΤΑΜΣ) με την ονομασία «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» και την οποία άσκηση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόλις το προηγούμενο βράδυ είχε επισκεφθεί το Στρατηγείο ΣΔΑΜ για να παρακολουθήσει μέρος της διεξαγωγής της.

Οι πρώτες εικόνες του ΤΟΜΠ δείχνουν ότι, έχει κοπεί η δεξιά ερπύστριά του, με αποτέλεσμα την παρέκκλιση της πορείας του προς τα αριστερά και την τραγική κατάληξη της ανατροπής του.

Οι ευθύνες είναι πολλές και με πολλούς αποδέκτες. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα δεν πιστεύει ότι, είναι ένα απλό ατύχημα.

Τα οχήματα ΤΟΜΠ είναι ηλικίας άνω των 50 ετών. Οι περικοπές στη συντήρηση των μέσων – οχημάτων, οι περικοπές στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των στρατευσίμων, αλλά και των μονίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών, καθώς και η απαξίωση του στρατεύματος από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, οδηγούν σ’ αυτά τα θλιβερά και τραγικά αποτελέσματα!

Το ΧΡΙ.Κ.Ε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα διερευνήσει κάθε πτυχή αμέλειας, παράλειψης και ευθυνών όλων όσων εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα αίτια του ατυχήματος και θα αξιώσει την ηθική αποκατάσταση του ονόματος του εκλιπόντος οπλίτη. Θα πρέπει κάποτε στη χώρα αυτή, οι ένοχοι να πληρώνουν όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και να μην «στοιχίζονται» οι υψηλόβαθμοι πίσω από τις πλάτες των χαμηλόβαθμων για να γλυτώνουν τις καρέκλες τους!

Θερμά Συλλυπητήρια στην Οικογένεια – Γονείς του θανόντος! Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του!

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Έκκληση για στήριξη της Ελλάδας στο μεταναστευτικό από Δένδια

Συναντήθηκε με τους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας και της Ελβετίας.


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, στο γραφείο του με τους διαπιστευμένους στην Ελλάδα πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους πρέσβεις της Νορβηγίας και της Ελβετίας, καθώς και με εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης που κάνει στα κράτη μέλη της Ε.Ε., για την πρόοδο της χώρας όσον αφορά την εφαρμογή των δράσεων που προβλέπονται στο αναθεωρημένο Σχέδιο Δράσης για το Άσυλο και τη Διαχείριση των Μεταναστευτικών ροών, εν όψει των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα συνεδριάσει την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013, στο Λουξεμβούργο, για το μεταναστευτικό.

Ο υπουργός κατά την διάρκεια της συνάντησης τόνισε ότι η Ελλάδα, ούσα στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, καλείται να αντιμετωπίσει, χωρίς ουσιαστική βοήθεια, ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας όσον αφορά τη χρηματοδότηση των δράσεων που προβλέπονται από το συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης. Παράλληλα, απηύθυνε, για μια ακόμα φορά, έκκληση προς τους εκπροσώπους των υπόλοιπων κρατών - μελών να σταθούν αλληλέγγυοι και συνδράμουν την Ελλάδα στην αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταναστευτικών ροών.

Προκήρυξη διαγωνισμού για εισαγωγή στη Σχολή Αστυφυλάκων


Εκδόθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Η προκήρυξη αφορά 500 υποψηφίους που θα περάσουν στη Σχολή Αστυφυλάκων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6977774, 210 6977327, 2106980910, από τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr -όπου μπορούν να διαβάσουν ολόκληρη την προκήρυξη


Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Συμμετοχή Παναγιωτόπουλου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος θα συμμετάσχει αύριο και μεθαύριο 4 και 5 Ιουνίου στην... Υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες.

Το κεντρικό θέμα που θα κληθούν να επεξεργαστούν οι Υπουργοί Άμυνας της Βορειοατλαντικής συμμαχίας, θα είναι η «Διαδικασία Αμυντικής Σχεδίασης του ΝΑΤΟ», ενώ στην ατζέντα της διήμερης συνόδου έχουν εγγραφεί και άλλα θέματα μείζονος ενδιαφέροντος όπως: «Κυβερνοάμυνα και ΝΑΤΟ στη μετά το 2014 εποχή», «Έξυπνη Άμυνα» και άλλα.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος πρόκειται να πραγματοποιήσει διμερείς επαφές με πολλούς ομολόγους του από διάφορες χώρες. Μεταξύ αυτών ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τσάκ Χέιγκελ, ο Γάλλος Υπουργός Λε Ντριαν, ο Αλβανός Υπουργός Αρμπέν Ιμάμι, ο Βούλγαρος Υπουργός Άνκελ-Πέτροφ Ναιγκένοφ και άλλοι.

Κωσταράκος:Αδελφική σχέση με την Κύπρο

«Η σχέση της Ελλάδας με την Κύπρο είναι στενή και αδελφική και σε όλους τους τομείς αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαής Κωσταράκος, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Κύπριο υπουργό Άμυνας της Κύπρου Φώτη Φωτίου.

«Έχω να βρεθώ εδώ περίπου 40 χρόνια, από τότε που μικρός μαθητής, βρισκόμουνα στην ελληνική Αμμόχωστό, γι' αυτό και είναι βαθιά η συγκίνησή μου» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος υπουργός, τα κύρια θέματα, που συζήτησαν με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, ήταν οι σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, καθώς και η αμυντική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών, για την οποία –όπως δήλωσε ο κ. Φωτίου- επιβάλλεται ο επανασχεδιασμός στη βάση των νέων στρατηγικών δεδομένων και των εξελίξεων στην περιοχή.

«Είναι πλέον γεγονός ότι τα νέα στρατηγικά δεδομένα όπως και οι εξελίξεις στην περιοχή, επιβάλλουν τον επανασχεδιασμό αυτής της αμυντικής συνεργασίας. Επιβάλλεται, λοιπόν, η συνεργασία μας να αναπτυχθεί και να αναθεωρηθεί στη βάση αυτών των νέων δεδομένων, των καθημερινών αμφισβητήσεων και απειλών από την Τουρκία όσον αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου», είπε ο Κύπριος υπουργός και προσέθεσε ότι κοινός στόχος είναι οι ήδη στενότατες σχέσεις των δυο χωρών, όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, να αξιοποιηθούν και να ενισχυθούν περαιτέρω για την επίτευξη της σταθερότητας, της ειρήνης, της ανάπτυξης και της προόδου στην περιοχή.

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε, επίσης, με τον αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση στο ΓΕΕΦ (Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς) και έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Επίσης, κατέθεσε στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα και στο στρατιωτικό κοιμητήριο «Τύμβος της Μακεδονίτισσας» και επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου), στη Μαλούντα.

Μήνυση ειδικών φρουρών στον Βούτση!

Μήνυση για εξύβριση κατά του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση καταθέτει Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αιτία για την μήνυση αποτελεί ο χαρακτηρισμός «μπάτσοι» που χρησιμοποίησε σε πρόσφατη δήλωση του ο βουλευτής αναφερόμενος σε αστυνομικούς.

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

O Τέρενς Κουίκ με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήρη Γεωργακόπουλο.

Με θέμα τον  εθελοντισμό και την πρόληψη  των πυρκαγιών στα δάση, ο Βουλευτής  Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε  σήμερα με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού  Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήρη Γεωργακόπουλο. 

Η συνάντηση  έγινε παρουσία του Υποστράτηγου Χαράλαμπου Αφάλη Επιτελάρχη του Π.Σ. και του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Επικρατείας Κώστα Μεϊμάρη.

Το κίνητρο για τη συνάντηση  αυτή, η οποία έγινε με πρωτοβουλία  του Τέρενς Κουίκ, ήταν το γεγονός  ότι η Σάμος, νομός της κοινοβουλευτικής του ευθύνης, έχει κατά κεφαλήν ρεκόρ εθελοντών στα νησιά, με πάνω από 600 μέλη, την ώρα που σε άλλες νησιωτικές περιοχές ο θεσμός του εθελοντή δεν είναι τόσο… δημοφιλής ώστε να βοηθιέται το έργο της Πυροσβεστικής, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Βουλευτής Επικρατείας των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ  έκανε την εξής δήλωση:

«Έχουμε αποδείξει επανειλημμένα  ότι ο εθελοντισμός είναι στο  αίμα των Ελλήνων και όποτε  χρειάστηκε, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σε ό, τι αφορά τον εθελοντισμό στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλού έχουμε εξαιρετική συμπαράσταση και αλλού όχι. Βεβαίως, σε αυτό, φταίνε και οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας, όπως για παράδειγμα με το νέο νόμο, που θέλει τους εθελοντές να πρέπει να έχουν δίπλωμα... «χειριστή μηχανήματος» για να οδηγήσουν ένα Δημοτικό αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 (!) που με την προσθήκη μίας δεξαμενής μετατρέπεται σε βοηθητικό πυροσβεστικό όχημα.


Ως Βουλευτής σηκώνω τη σημαία του εθελοντισμού για τη δασοπροστασία  και τη δασοπυρόσβεση, ζητώντας να αναλάβουν σχετικές δράσεις όλοι οι Πολιτευτές και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών στις 19 Εκλογικές Περιφέρειες που έχω υπό την εποπτεία μου.

Είμαι βέβαιος ότι στο  κάλεσμα θα ανταποκριθούν όλοι οι συνάδελφοί μου ΑΝΕΞ ΕΛ βουλευτές.

Επίσης, πάλι με τη συνδρομή Πολιτευτών και Συντονιστών, θα ασκήσουμε  ασφυκτικό έλεγχο στους Δημάρχους  των περιοχών κοινοβουλευτικής ευθύνης  μου, προκειμένου να πράξουν τα όσα  προβλέπει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής  Προστασίας σε καθαρισμό εκτάσεων, σε φυλάκια πυροπροστασίας, σε κάμερες κλπ.

Το ίδιο θα κάνουμε και  προς την πλευρά των Δασαρχείων σε ό, τι αφορά τις αντιπυρικές ζώνες.

Για τις κοινοβουλευτικές αυτές πρωτοβουλίες μου, ενημέρωσα  και τηλεφωνικά τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, ο οποίος και με ευχαρίστησε για τον αγώνα που αναλαμβάνω ως Βουλευτής Επικρατείας, σαν συνέχεια αντίστοιχων πρωτοβουλιών που είχα και τα χρόνια της δημοσιογραφικής μου θητείας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...