Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Κρούσματα ψώρας στα κρατητήρια του Α.Τ. Μαρκοπούλου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνθήκες, που επικρατούν στα κρατητήρια της χώρας, κρούει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, καταγγέλλοντας την εμφάνιση κρουσμάτων ψώρας σε εννέα αλλοδαπούς κρατούμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Μαρκόπουλου.

Στην επιστολή της η ΠΟΑΣΥ κάνει λόγο για «απαράδεκτες συνθήκες, που επικρατούν στα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών, εξαιτίας της μακροχρόνιας κράτησης, κυρίως υπό απέλαση αλλοδαπών» αλλά και για «κινδύνους που δημιουργούνται τόσο για τους αστυνομικούς όσο και για τους κρατουμένους».

Το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών υπαλλήλων ζητά άμεση αποσυμφόρηση των κρατητηρίων, μεταγωγή των κρατουμένων σε χώρο με την απαραίτητη υποδομή και άμεση απολύμανση των κρατητηρίων.

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Έρχεται Καταιγίδα στο Αιγαίο την ερχόμενη εβδομάδα

Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ /onalert.gr

Μεγάλη  άσκηση ετοιμάζει  το Πολεμικό Ναυτικό για την επόμενη εβδομάδα στο Αιγαίο.

Πρόκειται για την άσκηση <<Καταιγίδα>> η οποία πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κρίσης και της ανάγκης , όπως αναφέρθηκε, να περιοριστούν τα έξοδα,μέσω άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.Η τελευταία <<Καταιγίδα>> είχε γίνει από 30 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου 2011
Η άσκηση, στην οποία θα συμμετάσχουν σε φάσεις της και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου, ίσως δε μια φάση της παρακολουθήσει και η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου.Από τον Στόλο θα συμμετάσχουν όλα τα πολεμικά πλοία και θα ενεργοποιθούν όλα τα συστήματα αεροπορικού και ναυτικού ελέγχου, επικοινωνιών, SAR, υποστήριξης κλπ. Ο χώρος που θα αναπτυχθεί η άσκηση είναι όλο το Αιγαίο και η Αν Μεσόγειος- από την Σαμοθράκη μεχρι το Καστελόριζο.

Ρεαλιστική εκπαίδευση

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έκρινε προ καιρού ότι η εκπαίδευση του προσωπικού σε ουσιαστικά πραγματικές συνθήκες και  σε σενάρια με μεγάλο αριθμό πλοίων και δύσκολες- σύνθετες αποστολές,πρέπει να αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό.  Η κατάσταση αυτή - που βέβαια δεν αποκαθίσταται με μια ή δυο ασκήσεις ακόμη - δημιουργεί συνθήκες να χάσουν τα πληρώματα την επιχειρησιακή τους ικανότητα σε κάποιον βαθμό. Έτσι κρίθηκε ότι φέτος πρέπει να γίνουν δυο ασκήσεις τύπου. <<Καταιγίδας>>.Ιδιαίτερα δε διότι τόσο οι επιτελείς όσο κυρίως οι κυβερνήτες και το προσωπικό των πλοίων έχουν ανάγκη να ασκηθούν ( <<να δράσουν>>, μας ειπώθηκε) με τα πλοία τους και γενικά τα μέσα τους σε πολύπλοκες δραστηριότητες , στο ανοιχτό πέλαγος και σε συνδυασμένες ασκήσεις-δράσεις.Όλα αυτά ισχύουν σε μεγαλύτερο βαθμό μετά τον περιορισμό των ασκήσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και την συμμετοχή σε ευρωπαϊκές και ΝΑΤΟικές αποστολές.

Και 2η μεγάλη άσκηση το 2013

 Για το λόγο αυτό ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Αποστολάκης έχει δώσει προτεραιότητα στην διοργάνωση και άλλης μεγάλης άσκησης στο Β εξάμηνο του 2013.
Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι οι ασκήσεις αυτές δεν έχουν σχέση με την πρόσφατη αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο πλαίσιο της άσκησης <<Ντενίς Γκουρντου>> (Θαλασσόλυκος), η οποία έτσι και αλλιώς παρακολουθήθηκε << από κοντά>>. και οι Τούρκοι ένιωσαν την ελληνική παρουσία στην θάλασσα και στον αέρα. 

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Συγχαρητήρια Δένδια στους εννέα αστυνομικούς για το περιστατικό στο Παγκράτι

Τους εννέα αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη και σύλληψη στο Παγκράτι δύο ληστών φαρμακείων κάλεσε στο γραφείο του για να τους συγχαρεί ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος δέχτηκε βολίδα από το περίστροφο του ενός ληστή, στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του, στην κοιλιακή χώρα.

Ο υπουργός εξέφρασε τα συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του ιδίου, τονίζοντας στους αστυνομικούς ότι με την πράξη τους αυτή εμπέδωσαν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος ανέφερε ότι η συμβολή καθενός εκ των εννέα αστυνομικών θα αξιολογηθεί και ανάλογα θα τους απονεμηθούν οι προβλεπόμενες ηθικές αμοιβές.

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Επίσκεψη Δ. Ελευσινιώτη στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης και στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης επισκέφθηκε σήμερα την Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) στην Ελευσίνα, συνοδευόμενος από...τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά.
Ο κ. Ελευσινιώτης ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση και την ετοιμότητα των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (355 ΜΤΜ), ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και συζήτησε με το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

Ακολούθως, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και τους χώρους συντήρησης των πυροσβεστικών αεροσκαφών της 355 ΜΤΜ και ευχήθηκε στο προσωπικό καλές και ασφαλείς προσγειώσεις με όσο το δυνατόν λιγότερες κατασβέσεις.

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Κομοτηνή: Ελληνοβουλγαρική ασπίδα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013 διοργανώνει την Ημερίδα του Έργου “Effective Police” την Κυριακή 26 Μαΐου στις 10.30 π.μ. στο Chris & EveHotel(3º χλμ. Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης)

Ενίσχυονται οι μάχιμες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων

Για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος εν όψει της...συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Όπως είπε, ενισχύονται οι μάχιμες μονάδες και μειώνονται οι δομές διοίκησης, «αυτό που θα λέγαμε στρατιωτική γραφειοκρατία».

«Οι οποίες δομές διοίκησης, τα τελευταία χρόνια επεκτάθηκαν περισσότερο απ' ό,τι χρειαζόμαστε, ακριβώς μέσα από τη λογική την πελατειακή, της χαλαρότητος, η οποία -κακά τα ψέματα- έπληξε τη χώρα για πολλές δεκαετίες», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να έχουμε ένα σφιχτό στράτευμα, προσαρμοσμένο στα ζητούμενα στρατηγικά του 21ου αιώνα, στο εθνικό αμυντικό δόγμα της χώρας, με δομές διοίκησης όσες χρειάζεται, αλλά κυρίως με έμφαση στις μάχιμες μονάδες. Και αυτό κάνουμε», συνέχισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον κ. Παπούλια αν θα φέρει και οικονομία το εγχείρημα αυτό, απάντησε ότι θα υπάρξουν σημαντικές εξοικονομήσεις δαπανών.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος γνωστοποίησε επίσης ότι κατά τη συνάντηση ζήτησε «τα φώτα» του Προέδρου της Δημοκρατίας για το επικείμενο ταξίδι του στη Ρωσία.

Ο κ. Παπούλιας χαρακτήρισε «μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη» τη Ρωσία και παραδοσιακές τις σχέσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η επίσκεψή του για την αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόσο στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, όσο και στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, τόνισε ότι η Ελλάδα τηρεί την υπογραφή της ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Δύσης, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει να έχει σχέσεις και με τη Ρωσία.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Ο Παναγιωτόπουλος πάει Μόσχα αλλά οι Ρώσοι προτείνουν συμπαραγωγή S 300 στους Τούρκους

Η κρατική εταιρία όπλων της Ρωσίας Rosoboronexport ανακοίνωσε ότι μπορεί να παράγει από κοινού με την Τουρκία αντιαεροπορικά συστήματα S-300, μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση που μίλησε για ''ενδιαφέρουσα πρόταση''. 

Ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρίας κ. Σεργκέι Λάντιγκιν προέβη στις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο της έκθεσης όπλων στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, και ενώ στην Αθήνα ο Υπουργός Αμυνας κ Πάνος Παναγιωτόπουλος ετοιμάζεται για επίσημη επίσκεψη στην Μόσχα!

Ο κ. Λάντιγκιν αφού υπενθύμισε ότι δεν έληξε ακόμη η υποβολή προσφορών που άνοιξε η Τουρκία για το αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς δήλωσε «η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει και να παράγει από κοινού με την Τουρκία το σύστημα S-300».
Και από κοινού εξαγωγές

Ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε επίσης ότι μπορούν να πουλήσουν μαζί με την Τουρκία το νέο σύστημα, σε τρίτες χώρες.
Οι S-300 - τους οποίους διαθέτει από χρόνια η Ελλάδα, η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ - έχουν εμβέλεια άνω των 150 χιλιομέτρων και χρησιμοποιούνται ως γνωστόν και κατά των βαλλιστικών πυραύλων και των αεροσκαφών που πετάνε είτε από είτε από ψηλά.

S-300 με ερπύστριες

Να σημειωθεί ότι και πριν λίγες ημέρες , όπως είχε γράψει το OnAlert, η Μόσχα είχε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον και η ιστοσελίδα ''Η Ρωσία Τώρα'' είχε πλούσιο ρεπορτάζ για τις ρωσικές εξοπλιστικές προτεραιότητες όσον αφορά την γειτονική χώρα στο πλαίσιο σχετικών διεργασιών που έγιναν στην έκθεση IDEF στην Κωνσταντινούπολη. Αποκορύφωμα αυτών ηταν η πρόταση της Μόσχας για την ανάπτυξη αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων, από κοινού με την Άγκυρα. Η βάση του προγράμματος θα είναι, αναφερόταν, το ρωσικό σύστημα S-300V «Antey-2500». Η ιδιαιτερότητα του project είναι ότι αυτό το σύστημα έχει κατασκευαστεί για ερπυστριοφόρα οχήματα και είναι ικανό να λειτουργεί τόσο σε επιθετικές όσο και σε αμυντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Και Pantsir-S1

Εκτός από το Antey, η Μόσχα προτείνει επίσης αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα «Buk-M2E», «Tor-M2E» και το αντιαεροπορικό σύστημα SAM «Pantsir-S1», πλήρως «κινητό», που έχει σχεδιαστεί για να δώσει τη βέλτιστη κάλυψη στη γραμμή των πρόσω.
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ / onalert.gr
Enhanced by Zemanta

Στο Ισραήλ τον Ιούνιο ο Παναγιωτόπουλος


Το Ισραήλ θα επισκεφθεί μέσα στον Ιούνιο για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του, Μοσέ Γιααλόν.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, που κράτησε 25 λεπτά, οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας - σχετικά με τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, την ανταλλαγή αντιπροσωπειών κλπ- ενεργειακής ασφάλειας και γενικότερα της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή την κατάσταση στη Συρία και τις επιπτώσεις σε γειτονικά κράτη, όπως τον Λίβανο και την Ιορδανία.

Της τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον συντονισμό της οποίας είχε ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα Aριε Μέκελ, είχε προηγηθεί ευχαριστήρια επιστολή του ισραηλινού υπουργού προς τον έλληνα ομόλογο του, για τη συμβολή του κ. Παναγιωτόπουλου στην προώθηση των διμερών σχέσεων στον αμυντικό τομέα.

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

ΠΟΑΣΥ: Όχι άλλα τραύματα στο σώμα της κοινωνίας μας

Στο θέατρο του παραλόγου που βιώνουμε εδώ και αρκετό καιρό στη Χαλκιδική με μια επιχειρηματική πρωτοβουλία εθνικής εμβέλειας να έχει εξελιχθεί... σε μείζον αστυνομικό ζήτημα και σε «βεντέτα» με τους κατοίκους και μάλιστα με σφοδρό τον κίνδυνο να πληρώσουν ακόμα και με τη ζωή τους κάποιοι συνάδελφοί μας την απίστευτη αυτή εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να κρούσουμε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου και μετά και την τελευταία εγκληματική ενέργεια και τους τραυματισμούς πολλών αστυνομικών στην περιοχή των Σκουριών, να καλέσουμε αφενός τα μέλη μας σε επαγρύπνηση αφετέρου δε τις αρμόδιες υπηρεσίες να δραστηριοποιηθούν στο έπακρο για την ταχύτατη σύλληψη των δραστών.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα υπενθυμίζει ότι με αφορμή ανάλογα γεγονότα στην Κερατέα Αττικής, είχε προειδοποιήσει για το ατελέσφορο της τακτικής που είχε ακολουθηθεί από την πολιτεία και όπως αποδείχθηκε από τις εξελίξεις, δικαιωθήκαμε σε απόλυτο βαθμό. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε τη βία από όπου αυτή κι αν προέρχεται, αγωνιζόμενοι ταυτόχρονα για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών και ασφαλώς για την τήρηση της νομιμότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του αγαθού της ασφάλειας των πολιτών.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα δεν αντιμετωπίζονται δια της αστυνομίας, και προς τούτο απαιτούμε από την πολιτεία να σταματήσει να χρησιμοποιεί τους συναδέλφους μας ως σάκους του μποξ. Εξάλλου, η βία που στρέφεται κατά των Ελλήνων Αστυνομικών, είναι βία εναντίον της ίδιας της κοινωνίας και κατά της όποιας συλλογικής προσπάθειας για την απόκρουση της μαζικής φτωχοποίησης και κοινωνικής εξαθλίωσης που πλήττει τον τόπο μας.


Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Κάρπαθος: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που προπηλάκισε τον βουλευτή


Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα Υπαρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος Καρπάθου και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Γιατί χθες το μεσημέρι, απευθύνθηκε με απρεπή και υβριστικό τρόπο σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής του επίσκεψης στη συγκεκριμένη αστυνομική υπηρεσία.

Ο Αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καρπάθου προπηλάκισε τον βουλευτή Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνο Κόνσολα όταν αυτός πήγε στο τμήμα για εθιμοτυπική επίσκεψη  στην διάρκεια περιοδείας του στο νησί.

Ο αστυνομικός, διαμαρτυρόμενος για τις περικοπές μισθών, προκάλεσε επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή τον οποίο εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.

Με την παρέμβαση άλλων αστυνομικών δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο.

Δένδιας: Οι έχοντες θα πληρώνουν τη φύλαξή τους

Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα θα καλύπτουν από μόνοι τους τη φύλαξή τους από αστυνομικούς, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Δένδιας είπε ότι, εφόσον πρόσωπο που φυλάσσεται έχει φορολογική δήλωση άνω των 100.000 ευρώ, θα καταβάλει το κόστος της ασφάλειάς του.

Διαμήνυσε, ακόμη, ότι φαινόμενα ανοχής ρατσιστικής βίας από το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας θα τιμωρούνται αυστηρά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...