Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπείες των σωματείων των εργαζομένων των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) από όλη την Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων υπογράμμισαν ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία παραγωγής όλων των οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, επισημαίνοντας τη σημασία τους στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ από την πλευρά του τόνισε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας, σημειώνοντας ότι πρέπει να στηριχθεί οικονομικά και διοικητικά, αλλά και να επαναδραστηριοποιηθούν οι παραγωγικές διαδικασίες.

Πρόσθεσε ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είναι μια εταιρία εθνικού σκοπού και συμφέροντος, συνδεδεμένη με την εθνική άμυνα και την ασφάλεια της χώρας και βρίσκει απόλυτο έρεισμα στο άρθρο 346 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, με συνέπεια να είναι δεκτικά κρατικής ενίσχυσης.

Ο Φ. Κουβέλης επικαλέστηκε επίσης τις σημαντικές παραγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας, προκειμένου να τονίσει την ανάγκη στήριξης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. «Κάθε καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων τροφοδοτεί τα προβλήματά τους», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Μηνιαίο επίδομα σε στρατιώτες - Ποιοι το παίρνουν, πόσο θα είναι

Χορήγηση Μηνιαίου Επιδόματος σε Οπλίτες τρίτεκνων οικογενειών. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Ελευσινιώτης έχει υπογράψει ήδη σχετική απόφαση. 

Το ύψος του επιδόματος ασφαλώς δεν είναι μεγάλο: 35 ευρώ το μήνα είναι το ποσό ,που περισσότερο έχει συμβολικό χαρακτήρα. Αλλά τέλος πάντων είναι κάτι σε σχέση με το τίποτα. Οι πληροφορίες λένε πως για να αποφευχθεί η γραφειοκρατεία οι οπλίτες, θα μπορούν να λαμβάνουν το επίδομα με την κατάθεση στην Υπηρεσία τους ενός πιστοποιητικού της οικογενειακής κατάστασης συνοδευόμενο από ένα πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μικρός και ευέλικτος στρατός, με κατάργηση 50 στρατοπέδων

Σε αλλαγή δομής του στρατεύματος προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να δημιουργηθεί σταδιακά ένας μικρός και ευέλικτος στρατός.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταργηθούν 50 στρατόπεδα στο Στρατό Ξηράς, θα μειωθεί ο αριθμός ανώτατων αξιωματικών, ενώ θα καταργηθούν το Πρώτο και Δεύτερο Σώμα Στρατού.
Μικρότερες αλλαγές θα λάβουν χώρα στην αεροπορία και το ναυτικό.

Η παρουσίαση των αξόνων της νέας δομής έγιναν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο, στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της βουλής, που έχει συγκληθεί στο υπουργείο Άμυνας .

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Συμπαράσταση στην οικογένεια της τροχονόμου που έπεσε το πρωί θύμα τροχαίου

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα, 41 ετών, τροχονόμος, παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας και Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Συνελήφθη η οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου που την παρέσυρε, 34 ετών.

Η τροχονόμος ήταν μητέρα τριών ανήλικων παιδιών. Ο σύζυγός της είναι επίσης αστυνομικός και υπηρετεί στην Τροχαία Νέας Ιωνίας.

Η οδηγός που την παρέσυρε υποστήριξε ότι δεν την είδε. Η τροχονόμος ρύθμιζε την κυκλοφορία στη συμβολή της Κηφισίας με την Αγίου Δημητρίου στο ύψος της πλατείας Πλατάνων. Είχε διακόψει την κίνηση τόσο στο ρεύμα ανόδου, όσο και στο ρεύμα καθόδου της λεωφόρου Κηφισίας δίνοντας την κίνηση σε όσους κινούνταν επί της Αγίου Δημητρίου. Η 34χρονη οδηγός ενός smart κινούνταν στην κάθοδο. Είδε άδεια την μία από τις τρεις λωρίδες και χωρίς να υποπτευθεί κάτι από το γεγονός ότι τα άλλα δύο αυτοκίνητα είχαν ακινητοποιηθεί έκανε ελιγμό, πέρασε δίπλα στα σταματημένα αυτοκίνητα μπήκε στη διασταύρωση με την Αγίου Δημητρίου και χτύπησε την τροχονόμο.

Σε κοινή ανακοίνωση τους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως «η αστυνομική οικογένεια θρηνεί ακόμα ένα μέλος της, θύμα του Μολώχ της ασφάλτου αυτή τη φορά, που εξακολουθεί να βυθίζει στο πένθος εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες κάθε χρόνο, παρά την προσπάθεια για ριζική αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων ατυχημάτων» και συμπληρώνει ότι «δυστυχώς, και η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει βαρύ φόρο αίματος, με τους συναδέλφους μας που χάνουν απροσδόκητα τη ζωή τους λόγω τροχαίων δυστυχημάτων».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφέρομενος στο δυστύχημα δήλωσε: «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη μου για την απροσδόκητη απώλεια της Αρχιφύλακα Αδαμαντίας Σιάφλα, η οποία σήμερα το πρωί έχασε τη ζωή της, ενώ ρύθμιζε την τροχαία κίνηση στην Κηφισιά. Αυτές τις ώρες η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στον σύζυγο και στα παιδιά της άτυχης Αρχιφύλακα, όπως και σε όλους τους οικείους της».

Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε πως ο τραγικός θάνατος της τροχονόμου «αποδεικνύει τις δύσκολες συνθήκες, στις οποίες δουλεύουν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, ακόμα και σε υπηρεσίες που δεν θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνες. Πρέπει να προβληματίσει και για τα επιπλέον βήματα που είναι απαραίτητα για την βελτίωση των συνθηκών οδικής κυκλοφορίας».

Σε ανακοίνωση του το Τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ανέφερε ότι «το τραγικό συμβάν αναδεικνύει, για ακόμη μια φορά, το κοινωνικό έργο που προσφέρουν τα σώματα ασφαλείας και την ανάγκη στήριξης και προστασίας τους από την Πολιτεία.

Πηγή: skai.gr

Enhanced by Zemanta

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Με απεργία πείνας απειλούν οι αστυνομικοί


Ακόμη και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν ως μέσο διαμαρτυρίας την απεργία πείνας άφησαν ανοιχτό οι αστυνομικοί, αντιδρώντας στις περικοπές των μισθών τους.
Στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΑΣΥ, ακούστηκε αυτή η πρόταση ως μέσο αντίδρασης στις συνεχιζόμενες περικοπές και στην εξαθλίωσή τους.

Στην σχετική ανακοίνωση γράφουν ότι “το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι αποφασισμένο να εκδηλώσει εντόνως τη διαμαρτυρία του, με κάθε πρόσφορο μέσο πίεσης, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο της απεργίας πείνας, χωρίς ασφαλώς να απεμπολούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να φοράμε και να τιμάμε τη στολή που εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία στον Έλληνα Αστυνομικό”!

Όλη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

"Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για όλους, συνδικαλιστικό κίνημα, πολιτική και φυσική ηγεσία. Αυτό είναι το μήνυμαπου εξέπεμψε χθες και προχθές το Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, το οποίο συνεδρίασε στη ΓΑΔΑ,προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω αγωνιστικές πρωτοβουλίες διεκδίκησης και ικανοποίησης συγκεκριμένων αιτημάτων, τα οποία έχουν τεθεί εδώ και μήνες, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα: Έκδοση - ανακοίνωση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, απογραφή αστυνομικών στην κατηγορία ΤΕ., λέσχες εστίασης, Κώδικας Μεταθέσεων, Πειθαρχικό Δίκαιο, Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών, ρύθμιση νυχτερινών, Μισθολόγιο, επικινδυνότητα εργασίας, Υγιεινή και Ασφάλεια κλπ.

Εκ μέρους του Προεδρείου υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τις 115 παρεμβάσεις μας το τελευταίο διάστημα, που είχαν ως στόχο την επίλυση συγκεκριμένων αιτημάτων-προβλημάτων συναδέλφων και Ενώσεων, με την επισήμανση, ωστόσο, ότι μπορεί να μην ικανοποιούνται κεντρικά θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, όμως με την πίεση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, πετυχαίνουμε λύσεις και αποτρέπουμε δυσμενείς εξελίξεις όπως έγινε π.χ. με την υπαγωγή του ΤΕΑΠΑΣΑ στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με το ξεπάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, με την καταβολή των ΒΟΕΑ κλπ. Όλα αυτά δεν έγιναν έτσι απλά, αλλά με τη διαρκή προσπάθεια πολλών και τη δυναμική που έχει αναπτύξει το συνδικαλιστικό μας κίνημα, χωρίς να αγνοούμε το πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον εντός του οποίου κινούμαστε, αλλά αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων μας, όπως αυτή καταγράφεται και στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, οι οποίες πραγματοποιούνται με αξιοζήλευτη συμμετοχή τις περισσότερες φορές, χάριν και της παρουσίας της Ομοσπονδίας μας σε αυτές. Είναι δε επιβεβλημένο σε μια εποχή κρίσης των θεσμών, να μην απαξιώνεται η συμβολή της Ομοσπονδίας, διότι Ομοσπονδία είναι τα σωματεία της και οι αιρετοί εκπρόσωποί τους εν τέλει, οι οποίοι οφείλουν πάντα να λειτουργούν εντός της κοινωνίας και όχι ξεκομμένοι από το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Προς τούτο, αποτελεί σημείο αναφοράς η Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου 2013 στη Βέροια με κεντρικό θέμα «Και οι Αστυνομικοί έχουν μάνες», αφενός προκειμένου να τιμηθεί η μητέρα ενός συναδέλφου που δεν δίστασε να στείλει αυτό το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία με αφορμή τις συλλήψεις των τρομοκρατών αρχές Φεβρουαρίου, αφετέρου δε για να αναπτύξουμε περαιτέρω τον προβληματισμό μας όσον αφορά την ανασφάλεια που νιώθουν οι συνάδελφοί μας και την επιβίωση της οικογένειας του αστυνομικού σε συνθήκες κρίσης.

Εισηγήσεις για τα θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας και τα οικονομικά προβλήματα-νέο μισθολόγιο- επικινδυνότητα εργασίας, έγιναν αντιστοίχως από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής Γιώργο Φεστερίδη και τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αντώνιο Ζαχαριουδάκη, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Χαράλαμπος Μπουκουβάλας ενημέρωσε για την πορεία συζήτησης της προσφυγής μας κατά των μνημονιακών νόμων, ενώ από το σύνολο των εκπροσώπων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων περιγράφηκαν για άλλη μια φορά με μελανά χρώματα τα δυσεπίλυτα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες των υπηρεσιών σε όλη τη χώρα. Επιπλέον, αναδείχθηκαν νέα προβλήματα και κατατέθηκαν νέες ιδέες και προτάσεις, που θα διερευνηθούν από την Ε.Γ.

Στο Γενικό Συμβούλιο παρέστη εκ μέρους του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ο Προϊστάμενος Επιτελείου, Αντιστράτηγος κ. Σπυρίδων Παπασπύρου και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος κ. Αναστάσιος Λάσκαρης, στους οποίους αναπτύχθηκε η αγωνία μας για την ολιγωρία που επιδεικνύεται όσον αφορά την ικανοποίηση των προαναφερόμενων αιτημάτων, ακόμα κι εκείνων που δεν έχουν οικονομικό κόστος.

Ο Προϊστάμενος Επιτελείου, επέδειξε πλήρη κατανόηση σε όσα του μεταφέρθηκαν, έδωσε απαντήσεις σε επιμέρους ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε προσωπικά, δίνοντας όπου μπορούσε λύσεις, ωστόσο για τα επίμαχα θέματα παρέπεμψε στην πολιτική του υπουργείου. Ανακοίνωσε δε ότι χθες υπεγράφη από τον ίδιο η συγκρότηση ειδικής επιτροπής η οποία ανέλαβε να μελετήσει και να προτείνει την αλλαγή του ισχύοντος νομικού πλαισίου που διέπει τη χρήση όπλων από αστυνομικούς, ενώ την προσεχή εβδομάδα προωθείται τροπολογία για την κάλυψη οδοιπορικών εξόδων για τις αποσπάσεις των επιθυμούντων πέραν του τριμήνου.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας τονίστηκε, εν κατακλείδι, με ιδιαίτερη έμφαση ότι εφόσον δεν δρομολογηθεί η επίλυση των επίμαχων ζητημάτων εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος και συγκεκριμένα ως το τέλος του Μαΐου, το συνδικαλιστικό μας κίνημα είναι αποφασισμένο να εκδηλώσει εντόνως τη διαμαρτυρία του, με κάθε πρόσφορο μέσο πίεσης, εξετάζοντας ακόμα και το ενδεχόμενο της απεργίας πείνας, χωρίς ασφαλώς να απεμπολούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας να φοράμε και να τιμάμε τη στολή που εμπιστεύτηκε η ελληνική πολιτεία στον Έλληνα Αστυνομικό.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα ευρισκόμενο για πολλοστή φορά κατά της 25ετή του πορεία μπροστά στην αμφισβήτηση της θεσμικής του υπόστασης λόγω και της εξωθεσμικής σκοπιμότητας της Ηγεσίας να προκαλέσει «καινοφανώς» μετά το 1994 την με οριακή πλειοψηφία Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις ένστολες κινητοποιήσεις, έχει και την ωριμότητα, αλλά και τη δυναμική, να αντιμετωπίσει την νέα αυτή πρόκληση.

Αυτό εξέφρασε ξεκάθαρα το Γενικό Συμβούλιο, καθώς το Αστυνομικό Σώμα αποτελείται από μέλη και αναπόσπαστο μέλος του είναι σαφέστατα και το Συνδικαλιστικό μας Κίνημα, η δε αμφισβήτηση αυτού, συνδέεται με την περίοδο κρίσης, θεσμών και αξιών, που διερχόμαστε.

Ο θεσμικός ρόλος μας, επιβάλλει σε όλους να αξιοποιήσουμε τις περιστάσεις και να επιδείξουμε την ετοιμότητά μας, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μελών μας και ασφαλώς το αγαθό της ασφάλειας των πολιτών, το οποίο δεν μπορεί να απαξιώνεται διαρκώς στο όνομα των περικοπών για τη «σωτηρία» της χώρας".

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί για την απόδραση απ’ το Α.Τ Αγ. Δημητρίου


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για την απόδραση των τριών αλλοδαπών κρατουμένων, τα ξημερώματα, από τα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Αγίου Δημητρίου Αττικής. Σε βάρος τους διατάχθηκε επίσης Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πρόκειται για τον αξιωματικό υπηρεσίας, τον σκοπό των κρατητηρίων και τον σκοπό του τμήματος, οι οποίοι δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, παρά μόνον όταν οι τρεις κρατούμενοι είχαν εξαφανιστεί.

Όπως έγινε γνωστό οι δύο Αλγερινοί και ο Αφγανός που δραπέτευσαν, διέφυγαν μέσω τρύπας που άνοιξαν στον τοίχο των κρατητηρίων ενώ στο χώρο βρέθηκε μια μεταλλική λάμα.

Οι δύο κρατούνταν για κλοπές, ενώ ο ένας Αλγερινός για διοικητική απέλαση.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραπετών.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Καταδίκασε η Διοίκηση της Μονάδας στην Σάμο τη φιλοχουντική προπαγάνδα νεαρού ανθυπολοχαγού

Άμεση υπήρξε η παρέμβαση της διοίκησης στο 649 Τάγμα ( 649 ΤΕΚ) μετά τις καταγγελίες  για τη φιλοχουντική προπαγάνδα νεαρού ανθυπολοχαγού στο ΠΟΘΑ Σάμου.

Στην αναφορά Τάγματος, όπως ανακοίνωσε  το "ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ", καταδίκασε την προπαγάνδα που ασκήθηκε και στάθηκε καταδικαστικά απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση εντός της μονάδας. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός,κατα την Επιτροπή, ότι κάλεσε τους υφιστάμενους του να προχωρούν άμεσα σε καταγγελία των αυθαιρεσίων και να υποβάλλουν τα παράπονα τους άμεσα στον ίδιο και να αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση τους. Επί του τελευταίου η Επιτροπή επισηαμαίνει πάντως ότι  το θέμα, αν και ήταν γνωστό σε όλους, ήρθε στο προσκήνιο και υποχρεώθηκαν να λάβουν μέτρα μόνο όταν υπήρξε συγκεκριμένη καταγγελία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και δημοσιοποίηθηκε από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και εν συνεχεία είδε το φως της δημοσιότητας..
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακίνηση από την Επιτροπή παλιότερου δημοσιεύματος της τοπικής εφημερίδας  «ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ» που είχα αποκαλύψει από την προεκλογική περίοδο << ανοικτή και συστηματική δράση Χρυσαυγιτών αξιωματικών και υπαξιωματικών>> να κάνουν  δημόσια παρέμβαση υπέρ της Χ.Α. χωρίς να γίνει τότε κάποιος έλεγχος από την στρατιωτική διοίκηση Σάμου. Επ αυτού έγραψε η εφημερίδα της Σάμου:

«Μόνο έκπληξη δεν προκάλεσε σε εμάς το χθεσινό δημοσίευμα (...) σχετικά με την δράση ενός ανθυπολοχαγού στη Σάμο που εξυμνεί την χούντα και περνά τις θέσεις τις χρυσής αυγής κάνοντας προπαγάνδα με το έτσι θέλω βέβαια και χωρίς να έχει την ενόχληση ανωτέρων του!
Είναι η 3η φορά σε διάστημα 9-10 μηνών που βλέπουμε να υπάρχουν τέτοια κρούσματα και η εφημερίδα μας είχε χτυπήσει το καμπανάκι αλλά δυστυχώς τα άτομα έχουν αποθρασυνθεί τελείως!

Η πρώτη φορά ήταν την περίοδο των εκλογών όπου είχε γίνει αναφορά στηΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ ότι αξιωματικός του στρατού με περίσσιο θράσσος έφτασε στο σημείο να μοιράζει ανοιχτά στους δρόμους του Κοκκαρίου προεκλογικά φυλλάδια του ναζιστικού κόμματος ενώ την 2η φορά με ακόμη μεγαλύτερο θράσσος είχαμε εντοπίσει με τα ίδια μας τα μάτια έναν 5ετή να μοιράζει την χρυσαυγίτικη εφημερίδα μαζί με ομοεθνείς του σε καταστήματα τωνΜυτιληνιών και της Σάμου και μάλιστα να βιντεοσκοπεί από απόσταση τα κατορθωματά τους!!!

Δυστυχώς οι παραλήπτες αυτών των αναφορών στην 79 ΑΔΤΕ δεν κατάφεραν να τους μαζέψουν και αν δεν κάνουν κάτι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα»!

 pheme.gr

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Tora Tora Tora από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο

( Για όσους δεν γνωρίζουν , Tora Tora Tora  ήταν το σύνθημα της  πιο αιφνιδιαστικής επίθεσης  που έγινε ποτέ στη στρατιωτική ιστορία. Αυτής   των γιαπωνέζων στο Πέρλ Χάρμπορ )
 
Του Πέρη Χαλάτση / now24.gr

Πριν από μερικούς μήνες μια μητέρα που ήταν άνεργη μας έστειλε ένα γράμμα. Μας είπε ότι δεν έχει χρήματα να στείλει στο γιό της που υπηρετεί. Αλλά το πρόβλημα της δεν ήταν αυτό. Ήταν ότι εκεί που υπηρετούσε το παιδί της τους έδιναν συνέχεια άδειες δύο ωρών  για να μην είναι μέσα  στο στρατόπεδο την ώρα του βραδινού φαγητού. Τα παιδιά – οι στρατιώτες- που δεν είχαν οικονομική άνεση δεν έβγαιναν από το στρατόπεδο αλλά οι υπεύθυνοι δεν τους έδιναν και φαγητό λέγοντας ότι δεν υπάρχουν μερίδες αφού είναι σε δίωρη άδεια.
Το γράψαμε στο  . Ο  υπουργός  Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενημερώθηκε  και πρέπει να ομολογήσουμε ότι  αντέδρασε αστραπιαία. Εντόπισε που γινόταν το «κόλπο»  με τις μερίδες των φαγητών και οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν.

Πριν από μερικές ημέρες πήραμε κάποιες άλλες καταγγελίες για το στρατό . Δεν έχουν να κάνουν με το συσσίτιο  αλλά με την καθαριότητα. Για να πούμε την αλήθεια είχαμε κάπως παραμελήσει τις καταγγελίες αυτές των γονέων μέχρι που διαβάσαμε τις νέες οδηγίες που έδωσε ο υπουργός την περασμένη βδομάδα. Να τι έλεγαν :
« Μετά τις πρόσφατες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα των Διοικήσεων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας  κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, με επείγουσα διαταγή του, καλεί τους Διοικητές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των κανόνων ασφαλείας του προσωπικού, των εγκαταστάσεων και του υλικού και να εποπτεύσουν προσωπικά την, κατά γράμμα, εφαρμογή των ακολούθων:
α.    Συνεχή υποστήριξη των στρατευσίμων σε θέματα σωματικής και ψυχικής υγείας, οικογενειακών και προσωπικών προβλημάτων.
β. Ενδελεχή έρευνα κάθε καταγγελίας, που αφορά σε τυχόν προβλήματα που αναφέρονται από Μονάδα σε Μονάδα ή σε Ανεξάρτητη Υπομονάδα.
γ. Συνεχή έλεγχο των υπηρεσιών του προσωπικού και των βαρδιών, ώστε να υπάρχει ορθολογική και δίκαιη κατανομή αυτών.
δ. Επιβολή ποινών εκεί που χρειάζεται, με αίσθημα δικαιοσύνης, αλλά και με απαρέγκλιτη τήρηση των ισχυόντων κανονισμών. Πνεύμα επιείκειας και κατανόησης, εκεί που κρίνεται απαραίτητο.
ε. Συνεχή μέριμνα για την ποιότητα του συσσιτίου και γενικότερα της διατροφής καθώς και τη διευθέτηση-συντήρηση ζητημάτων που αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τις υποδομές (θάλαμοι, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ.).
στ. Συνεχή μέριμνα για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, που αφορούν στην καθημερινή διαβίωση των στρατευσίμων.
ζ. Επαναλαμβανόμενες συνεχείς προσωπικές συνεντεύξεις (ουσιαστικές και όχι τυπικές) για το σύνολο του προσωπικού, για την ανάδειξη των ουσιαστικών προβλημάτων.
η. Συνεχή επαφή και ενημέρωση των οικογενειών των στρατευσίμων για τα ανακύπτοντα προβλήματα που παρουσιάζονται (υγείας, συμπεριφοράς κ.α.).
θ. Επιβράβευση του προσωπικού, όπου απαιτείται, για ανύψωση του ηθικού του και παραδειγματισμό προς μίμηση.
ι. Ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για στρατευσίμους με παιδιά και στρατευσίμους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, καθώς και για στρατευσίμους που δεν έχουν στη ζωή έναν από τους δύο ή και τους δύο γονείς.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη συγκεκριμένη διαταγή του υπογραμμίζει με έμφαση, ότι όλοι οι Διοικούντες -ακριβώς επειδή η χρονική περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη για όλον τον Ελληνικό Λαό- οφείλουν να ασκούν τη διοίκηση και να συμπεριφέρονται προς τους υφισταμένους τους και ιδιαίτερα προς τους στρατευσίμους με πνεύμα που να συνδυάζει την αποτελεσματικότητα, την πειθαρχία και τη διακλαδικότητα με τη φροντίδα, την προσοχή και τον σεβασμό προς τον ανθρώπινο παράγοντα.»
Αυτά είπε ο κ. Πάνος  Παναγιωτόπουλος. Και για να τα πει αυτά και μάλιστα με εγκύκλιο, κάποιους λόγους θα είχε. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε κάποιους.
Διαβάζοντας τα παραπάνω επικεντρώσαμε το ενδιαφέρον μας στις παραγράφους  Ε , ΣΤ , Ζ, Η.
Ο υπουργός ζητάει απλά πράγματα. «Αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής».
Στις καταγγελίες που είχαμε ένας πατέρας μας έγραψε.
«Να πείτε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να μην κάνει επισκέψεις στα στρατόπεδα αλλά να κάνει εφόδους. Και να κάνει εφόδους χωρίς να το ξέρει κανένας. Να πάει εκεί όπου κοιμούνται οι στρατιώτες ή  εκεί όπου πλένονται.
Το ξέρετε ότι στα στρατόπεδα δεν έχουν ζεστό νερό για όλους; Πλένονται 50 και οι άλλοι 450 έχουν μόνο κρύο νερό;  Το ξέρετε ότι στις ντουζιέρες τους το πάτωμα είναι πράσινο από τη μούχλα; Πού να πατήσουν τα παιδιά μας. Δεν είναι ζώα. Από σπίτια πολιτισμένα έφυγαν .»
Σε αρκετά στρατόπεδα οι συνθήκες υγιεινής είναι τριτοκοσμικές. Στρατιώτες αναγκάζονται να πηγαίνουν σε ξενοδοχεία για να πλυθούν.
Πηγαίνουν τέσσερις -τέσσερις , δίνουν 20 ευρώ, δηλαδή πέντε ευρώ από το υστέρημά του ο καθένας για να κάνουν μέσα σε δύο ώρες ένα μπάνιο και να φορτίσουν τα κινητά τους. Φυσικό, όταν στο στρατώνα δεν υπάρχει ζεστό νερό  αλλά κυρίως όταν τα μπάνια είναι γεμάτα με λιμνασμένα επικίνδυνα νερά λόγω κακού αποχετευτικού.
Προτείνουμε κ. υπουργέ έναν  αιφνιδιαστικό έλεγχο σε μερικά στρατόπεδα. Όχι στα γραφεία. Στα μαγειρεία, στους κοιτώνες , στα αποχωρητήρια, στα μπάνια. Θα φρίξετε.  Αν το κάνετε δυο- τρείς φορές να είστε σίγουρος ότι πολλά θα διορθωθούν.
Και μόνο στην ιδέα του πιθανού αιφνιδιασμού , οι διοικητές θα βρουν τρόπους να καλυτερέψουν τις συνθήκες υγιεινής.
Μην ξεχνάτε ότι όταν οι συνθήκες είναι κακές  , οι γονείς δεν λένε «καλά τι κάνει ο διοικητής;;;» αλλά «τι κάνει ο υπουργός;;;;».
ΥΓ Οι γονείς των στρατιωτών μας ζήτησαν , για λόγους που όλοι φανταζόμαστε να μην αναφερθούν τα ονόματα τους.

http://now24.gr

Περικοπές στις συντάξεις των οικογενειών των πεσόντων (;)

Παρέμβαση του Λευτέρη  Αυγενάκη

Στην σχεδιαζόμενη, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περικοπή στις συντάξεις που λαμβάνουν  οι οικογένειες των πεσόντων στρατιωτικών, αναφέρεται με παρέμβαση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Όπως αναφέρει ο κ. Λ. Αυγενάκης στο έγγραφό του προς τον Υπουργό: «σύμφωνα με δημοσιεύματα σε αθηναϊκές εφημερίδες περικόπτονται οι συντάξεις των Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών τις οποίες δικαιούνται μόλις 130 οικογένειες πανελλαδικά. Οι συντάξεις αυτές μέχρι σήμερα δίδονταν στις οικογένειες των στρατιωτικών που έχουν «πέσει» στο καθήκον».

Η εν λόγω μείωση φέρεται να φθάνει έως 30% μεσοσταθμικά, ενώ όσοι λαμβάνουν την τιμητική αυτή σύνταξη θα φορολογούνται διπλά. Και αυτό γιατί, ενώ ήταν αφορολόγητη μέχρι τώρα, από εδώ και πέρα θα προσμετράται ως εισόδημα και θα προστίθεται στα υπόλοιπα εισοδήματα.

«Μέχρι σήμερα έχουν γίνει περικοπές που αγγίζουν τα 400 ευρώ, σε τιμητικές συντάξεις που έφταναν τα 1.700 ευρώ τα οποία φορολογούνται, μειώνοντας τα ακόμη περισσότερο», όπως αναφέρει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης:

Οι οικογένειες των στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους κατά το καθήκον  με περισσή αυτοθυσία για την  ασφάλεια της Ελλάδος και των  Ελλήνων, πρέπει να προστατεύονται από  την Πολιτεία και η προστασία των οικογενειών τους αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών ηρώων.

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό εάν αληθεύουν οι σχεδιαζόμενες περικοπές και ζητά την μη περικοπή των συντάξεων που χορηγούνται στις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτικών.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...