Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αύξηση στις υποθέσεις διαφθοράς με εμπλοκή αστυνομικών το 2012


Από τις 1.060 υποθέσεις που χειρίσθηκε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας το προηγούμενο έτος, η συντριπτική πλειονότητα αφορά έρευνες σε βάρος προσωπικού της Αστυνομίας, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Πρόκειται για αύξηση κατά 21,5%, των υποθέσεων διαφθοράς με πρωταγωνιστές αστυνομικούς, όπως καταγράφει έκθεση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ για το 2012.

Σύμφωνα με την έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, η υπηρεσία διαχειρίσθηκε κατά τη διάρκεια του 2012, 263 περισσότερες υποθέσεις  στις οποίες εμπλέκονται αστυνομικοί, σε σχέση με το 2011.

Συγκεκριμένα, από τις 1.060 υποθέσει οι 710 αφορούν αστυνομικό προσωπικό, 260 υπάλληλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα και 67 ιδιώτες.

Παράλληλα, οι καταγγελίες σε βάρος δημόσιων υπάλληλων αυξήθηκαν το 2012 κατά 94,6%. Το «αρνητικό ρεκόρ» διαφθοράς κατέχουν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (151 υποθέσεις, αύξηση 31% σε σχέση με το 2011) και τις Περιφέρειες, όπου καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 950% στις καταγγελίες.

Η έκθεση δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και, εκτός απρόοπτου, την Τετάρτη αναμένεται να κοινοποιηθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αναφέρει το skai.gr.

«Στα όπλα» οι νεοσύλλεκτοι: Δεν πληρώνουν τα έξοδα μεταφοράς τους!


Η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκατομμύρια οικογένειες οδηγεί πάρα πολλού νεοσύλλεκτους να κάνουν το νόμιμο και αυτονόητο.

Να απευθύνονται στα κατά τόπους φρουραρχεία και να ζητούν την δωρεάν μετακίνησή τους προς τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Δεν είναι παράνομο. Είναι δικαίωμα του κάθε νεοσύλλεκτου να το ζητήσει.

Σε κάποια φρουραρχεία ,όπως αυτό του Βόλου, σχηματίστηκε η πρώτη ουρά νεοσυλλέκτων, όπως αναφέρει το onalert.


Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αποτάσσονται Κορκονέας και Σαραλιώτης

Αποτάσσονται από την αστυνομία ο Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο Βασίλης Σαραλιώτης, μετά από απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ.

Η συνεδρίαση του πρωτοβάθμιου συμβουλίου είχε αναβληθεί πέντε φορές στο παρελθόν.

Η απόφαση θα δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κορκονέας και Σαραλιώτης είχαν καταδικαστεί για τη δολοφονία του 16χρονου Αλ. Γρηγορόπουλου στο κέντρο της Αθήνας το Δεκέμβρη του 2008.

Έπεσε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας στα Δερβενοχώρια

Λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία εκπαιδευτική άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πάρνηθα, όταν ελικόπτερο έπεσε στο έδαφος καθώς εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς.

Το ελικόπτερο τύπου Augusta Bell, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση πάνω από την περιοχή Σκούρτα στα Δερβενοχώρια Πάρνηθας, όταν το ουραίο τμήμα του «βρήκε» στο έδαφος κατά την διάρκεια επικινδύνων ελιγμών.

Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι και όλο το πλήρωμα διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.

61% κάτω οι εξοπλισμοί στην Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια!

Οι εισαγωγές όπλων από την Ελλάδα μειώθηκαν κατά 61% μεταξύ της 5ετίας 2008 - 2012 σε σχέση με την 5ετία  2003 - 2007, πραγματοποιώντας ένα τεράστιο άλμα προς τα κάτω λόγω των περιορισμών του Μνημονίου.

Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία ανάλυση του Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη στη Στοκχόλμη ( SIPRI )  και ενδεικτικό του πόσο μεγάλη είναι η μείωση  εισαγωγών όπλων της Ελλάδας, που σχολιάστηκε διεθνώς αλλά και στην Τουρκία (Vatan) προκύπτει και από το ότι  μείωση κατά 18 % υπήρξε  και μεταξύ των 5ετιών  2002-2006 και  2007-2011.Η ''κατρακύλα'' της Ελλάδας στον τομέα αυτό - μετά μια περίοδο που χαρακτηρίστηκε από εξοπλιστική φρενίτιδα- προκλήθηκε από μη πραγματοποίηση νέων παραγγελιών, ακυρώσεις ή ψαλίδισμα άλλων  ή καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους,

Έτσι η Ελλάδα από την 4η θέση στην λίστα των εισαγωγέων, καταλαμβάνει πλέον την 15η θέση.  Το SIPRI  σημειώνει ότι την περίοδο 2006-2010 η Ελλάδα ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης της Γερμανίας (το 10% των όπλων από τη Γερμανία εξήχθη στην χώρα μας) και ο 3ος μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων από την Γαλλία.

Πάντως μειώσεις δεν έχει μόνο η Ελλάδα: Όπως ενδεικτικά σημειώνει η Vatan (με τον τίτλο «Η κρίση χτύπησε το εμπόριο όπλων») συνολικά η  Ευρώπη επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση και σε ότι αφορά το εμπόριο όπλων, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται,  μειώθηκε 20% η εισαγωγή όπλων των χωρών της περιοχής, πάντα κατά τα δεδομένα του SIPRI.

Πάντως η Ασία, σύμφωνα με το SIPRI,  συνεχίζει να εξοπλίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ η Κίνα ανεβαίνει ραγδαία στην κλίμακα των εξαγωγέων - έγινε ο 5ος εξαγωγέας, με αύξηση 162% - κάνοντας ακόμα και την μη ανταγωνιστική απέναντί της , μέχρι τώρα, Ρωσία να δηλώνει ότι δεν θα χάσει την θέση που έχει κατακτήσει στην παγκόσμια αγορά.Είναι η πρώτη φορά που το SIPRI δεν  περιλαμβάνει  την Βρετανία στην στην πρώτη πεντάδα των εξαγωγέων...

Aς δούμε τώρα τους δυο πίνακες με τις 5 χωρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές και τις μεγαλύτερες εισαγωγές όπλων αντίστοιχα:

-Το  "Top-5"  της  παγκόσμιας κατάταξης στις εξαγωγές όπλων αποτελούν οι χώρες : οι ΗΠΑ με 30%, η Ρωσία με 26%.,η  Γερμανία με 7 %, η  Γαλλία με 6% και η Κίνα με 5%.

-Το "Top-5" στις εισαγωγές όπλων συγκροτούν οι χώρες :  Ινδία, (που εισάγει περίπου 12% του συνόλου των παγκόσμιων συναλλαγών), Κίνα,  Πακιστάν, Νότια Κορέα και Σιγκαπούρη.

Το SIPRI είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός  για τη διεθνή ασφάλεια με έδρα τη Στοκχόλμη και δημοσιεύει από το 1988 και κάθε χρόνο, έκθεση για την παγκόσμια ειρήνη, τα πυρηνικά  και τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς των χωρών. Η βάση δεδομένων του SIPRI για τις στρατιωτικές δαπάνες που καλύπτει 172 χώρες  Τα δεδομένα για την τελευταία  10-ετή περίοδο δημοσιεύεται κάθε χρόνο στην επετηρίδα SIPRI. Τα δεδομένα του SIPRI για τις στρατιωτικές δαπάνες βασίζονται σε ανοικτές πηγές, συμπεριλαμβανομένου ενός Ερωτηματολόγιο SIPRI για τις στρατιωτικές δαπάνες, το οποίο αποστέλλεται σε ετήσια βάση για τις χώρες που περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων. 



onalert.gr

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

O Τέρενς Κουίκ στην Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε το Κίνημα στη σημερινή (9/3/2013) Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών. 

Μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση η οποία εψάλλει στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών (πρώην σχολές ΕΛ.ΑΣ.), κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας σε Ερώτηση  δημοσιογράφου ο Τέρενς Κουίκ  έκανε την εξής δήλωση:

«Στη δημοσιογραφική μου καριέρα έχω διαχειριστεί πολλές φορές τις εν ψυχρώ δολοφονίες αστυνομικών την ώρα του καθήκοντός τους.

Επανειλημμένα στάθηκα απέναντι στην απαράδεκτη νοοτροπία των δήθεν  κουλτουριάρηδων και προοδευτικών να μην έχουν το σθένος να πουν έστω και μία λέξη συμπάθειας για τους αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος και για τις οικογένειές τους που άφησαν πίσω.

Είναι όλα αυτά τα εξαμβλώματα  της πολιτικής και όχι μόνο, που μονίμως ρίχνουν το ανάθεμα  στους «μπάτσους-γουρούνια-δολοφόνους» όταν εκτελούν εις το ακέραιο αυτό που τους ανέθεσε η Ελληνική Δημοκρατία:

Να υπερασπίζονται την  τάξη, την ασφάλεια και την προστασία  του Έλληνα πολίτη.

Αυτά τα έλεγα ως δημοσιογράφος  από το μικρόφωνο του κάθε Μέσου  που εργαζόμουν, αυτά θα συνεχίσω να λέω και από τη θέση του Έλληνα Βουλευτή.

Βεβαίως, για όλα αυτά τα θύματα, η Ελληνική Πολιτεία δεν  επεφύλαξε για τους ίδιους και  τις οικογένειές τους ούτε το μίνιμουμ που τους έπρεπε.

Ελπίζω κάποια μέρα η θυσία  τους να βρει αντίκρισμα.

Στη δική μου τη συνείδηση, πάντως, είναι το τρανό παράδειγμα του καθήκοντος.

Αθάνατοι και αιωνία η  μνήμη τους».

Πορεία των στρατιωτικών προς τη Βουλή


Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις και στις αποδοχές τους. 

Να σημειωθεί ότι έπειτα από προσφυγή, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη τη σχετική διάταξη στο τρίτο μνημόνιο.

Με συνθήματα και πανό ενάντια στο μνημόνιο, την εξαθλίωση και τη φτώχεια συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ηρακλείου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών, ο Σύνδεσμος Απόστρατων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας νομού Μεσσηνίας και η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών νομού Αττικής.

Προηγήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Δράσεων εν Ενεργεία και Αποστρατεία Στελεχών Ένοπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, το οποίο διοργάνωσε και την κινητοποίηση.

Παρόμοια συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, εκκρεμούν οι συναντήσεις τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο και την γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Enhanced by Zemanta

Αυτοί είναι οι νέοι αντιστράτηγοι, αντιναύαρχοι και Αντιπτέραρχοι των Ενόπλων Δυνάμεων


Τους νέους  αντιστράτηγους, αντιναύαρχους και Αντιπτέραρχους των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε το ΚΥΣΕΑ.

Διαβάστε τη λίστα με όλα τα ονόματα

α. ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ

(1) Τον Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά (ΑΜ: 42613), ως Διοικητή 1ης Στρατιάς.

(2) Τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη (ΑΜ: 42619), ως Γενικό Επιθεωρητή Στρατού

(3) Τον Αντιστράτηγο Ζαχαρία Βερίγο (ΑΜ: 42632), ως Διοικητή Β΄ ΣΣ

(4) Τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπαρκούκη (ΑΜ: 42633), ως Διοικητή ΣΕΘΑ.

(5) Τον Αντιστράτηγο Αναστάσιο Μανώλα (ΑΜ: 42636), ως ΣΑ/ΣΕΒΑΣ.

(6) Τον Αντιστράτηγο Αθανάσιο Στυλιανόπουλο (ΑΜ: 42652), ως Β΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.

(7) Τον Αντιστράτηγο Νικόλαο Δεβετζή (ΑΜ: 42658), ως Διοικητή Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR.

(8) Τον Αντιστράτηγο Χρήστο Χαλκίδη (ΑΜ: 43445), ως Διοικητή Δ΄ ΣΣ

(9) Τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο (ΑΜ: 43451), ως Α΄ Υπαρχηγό ΓΕΣ.

(10) Τον Αντιστράτηγο Θεοχάρη Πανόπουλο (ΑΜ: 43459), ως Διοικητή ΑΣΔΥΣ.

(11) Τον Αντιστράτηγο Ευστάθιο Πανυτσίδη (ΑΜ: 43461), ως Διοικητή ΑΣΔΕΝ.

(12) Τον Υποστράτηγο Γεώργιο Ντζιμάνη (ΑΜ: 43481), ως Διοικητή Α΄ ΣΣ.

β. ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

(1) Τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ (ΑΜ: 1631), ως Αρχηγό Στόλου.

(2) Τον Αντιναύαρχο Αλέξανδρο Θεοδοσίου ΠΝ (ΑΜ: 1617), ως Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ.

(3) Τον Αντιναύαρχο (Μ) Ηλία Δημόπουλο ΠΝ (ΑΜ: Μ-568), ως Διοικητή ΔΔΜΝ.

γ. ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ 

(1) Τον Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση (ΑΜ: 12206), ως Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητή CAOC-7 (COMBINED AIR OPERATION CENTER).

(2) Τον Aντιπτέραρχο (Ι) Γεώργιο Πέτκο (ΑΜ: 12465), ως Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ.

(3) Τον Υποπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Βρεττό (ΑΜ: 12494), ως Διοικητή ΔΑΥ.

(4) Τον Υποπτέραρχο (ΜΗ) Γεώργιο Βορρόπουλο (ΑΜ: 12848), ως Γενικό Επιθεωρητή ΓΕΑ.


Συγκέντρωση αποστράτων στην Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν στις... 16.00 απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις περικοπές στις συντάξεις και τις αποδοχές τους.
Η συγκέντρωση πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ότι η αναδρομική περικοπή των συντάξεών τους από την 1 Αυγούστου του 2012 είναι αντισυνταγματική και αντίθετη με την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 13 Μαρτίου, στην πλατεία Αριστοτέλους (13.00).

Βασικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι: «Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί, εν ενεργεία και αποστρατεία Στρατιωτικοί, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υποθήκευση και παράδοση της Χώρας μας και στην υφαρπαγή της αξιοπρέπειάς μας».

Τη συμπαράστασή τους στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις αστυνομικών και των αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΕΑΛΣ, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Εντονες αντιδράσεις για τη μεταφορά τοξικομανών στην Αμυγδαλέζα

Την έντονη αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών, αλλά και του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ προκάλεσε η αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, κατά την οποία 132 χρήστες ναρκωτικών μεταφέρθηκαν από διάφορα σημεία της Αττικής στο κέντρο κράτησης της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα, μόλις μία ημέρα μάλιστα μετά την ψήφιση στη Βουλή του νόμου για την ευνοϊκότερη μεταχείριση των εξαρτημένων ατόμων.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι τα 132 άτομα «έχρηζαν βοήθειας και υγειονομικής περίθαλψης» και στην Αμυγδαλέζα «τους χορηγήθηκαν σάντουιτς, ζεστή σούπα και φιάλες με νερό». Η ίδια ανακοίνωση προειδοποιεί ότι «οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν με σκοπό την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και την αναβάθμιση του κέντρου της πρωτεύουσας».

Το ΠαΣοΚ αντέδρασε έντονα, κάλεσε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια να δώσει εξηγήσεις και προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Οπως ανέφερε:

«Λίγη ώρα μετά την συναινετική υπερψήφιση από την Βουλή ενός νέου νόμου που αποτελεί στροφή από την μέχρι τώρα κατασταλτική αντίληψη για τους χρήστες τοξικοεξαρτησιακών ουσιών στην κατοχύρωση του δικαιώματος στην θεραπεία των χρηστών, η Αστυνομία εξαπέλυσε επιχείρηση "περισυλλογής" χρηστών και μεταφοράς τους στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας. Η επιχείρηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων ως ασθενών, παραβιάζει τα δικαιώματα τους και τους στιγματίζει κοινωνικά ως παραβατικά στοιχεία.  Ο εκ των υστέρων ισχυρισμός ότι αυτό έγινε προς βοήθεια τους, στερείται επιχειρημάτων καθώς αγνοήθηκε πλήρως ο αρμόδιος γι΄ αυτό Οργανισμός, που είναι ο ΟΚΑΝΑ». 


Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), δηλώνει απόλυτα αντίθετος «σε κάθε είδους εξαναγκασμό και σε οποιεσδήποτε πρακτικές αναγκαστικής συγκέντρωσης ατόμων και καταγραφής τους σε οποιαδήποτε ομάδα πληθυσμού και αν ανήκουν, πόσο μάλλον όταν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, που αδυνατούν να ασκήσουν τα στοιχειώδη και αυτονόητα δικαιώματά τους απέναντι στους "διώκτες" ή τους "σωτήρες" τους». Παράλληλα, με αφορμή δημοσίευμα για την εν εξελίξει επιχείρηση της αστυνομίας, ο ΟΚΑΝΑ ζητεί εξηγήσεις από τους επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και του Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), που συνεργάζονται με την αστυνομία.

Ο ΟΚΑΝΑ, μεταξύ άλλων, δηλώνει: «Σε μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου ισχύουν Σύνταγμα και νόμοι και όπου μόλις χτες ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή Νόμος για την ευνοϊκότερη μεταχείριση των εξαρτημένων ατόμων, ακριβώς επειδή είναι εξαρτημένα, δεν υπάρχει χώρος για καμία εξήγηση που να δικαιολογεί τη μαζική συγκέντρωση ατόμων».
Αμεση ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρη Βαρνάβα: «Η ΟΕΝΓΕ πιστεύει πως το ζήτημα των ναρκωτικών αποτελεί βαθύτατο κοινωνικό πρόβλημα, στο οποίο πρέπει να χαραχθεί εθνική στρατηγική, στην οποία καμία θέση δεν έχουν οι δυνάμεις καταστολής». Ο ίδιος ζήτησε να σταματήσει η «επιχείρηση - σκούπα» και να ενισχυθούν οι δομές απεξάρτησης με προσωπικό, υποδομές και πόρους.

Κατηγορηματικά αντίθετο, και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση «τιμωρητική πολιτική», ενώ προσθέτει πως «η αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων γίνεται κουρελόχαρτο στην Ελλάδα της κρίσης».

Οπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του, το ΚΕΘΕΑ, «ενέργειες όπως αυτή, που υιοθετούνται με το πρόσχημα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις, το σύνταγμα και το νόμο και οδηγούν την κοινωνία μας σε αδιέξοδο».


Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για την αστυνομική επιχείρηση εναντίον χρηστών στο κέντρο της Αθήνας

Πολλά ερωτήματα προκαλεί το πογκρόμ που εξαπέλυσε η ελληνική αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας κατά χρηστών ναρκωτικών και ακολούθως... η μεταφορά τους στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Ο νέος νόμος της βουλής για τα ναρκωτικά αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη απέναντι σε κατασταλτικές αντιλήψεις για τους χρήστες.

Η προοδευτική στροφή της Πολιτείας στα θέματα αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδυαστεί με τέτοιες επιδείξεις αυταρχισμού εις βάρος εξαρτημένων ατόμων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Επιχείρηση «Θέτις»: Νέο ναζιστικού τύπου πογκρόμ

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μετά τον «Ξένιο Δία» με τις χιλιάδες προσαγωγές μεταναστών που συλλήβδην χαρακτηρίστηκαν ως «δημόσιος κίνδυνος», ο Δένδιας και η ΕΛΑΣ προχωρούν σε ένα νέο ναζιστικού τύπου πογκρόμ, αυτή τη φορά εναντίον τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων, που αργοπεθαίνουν αβοήθητοι στο κέντρο της Αθήνας.

Κάτω από το όνομα «Θέτις», οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ μαζί με τους αιώνια πρόθυμους συνεργάτες της αστυνομίας ΕΚΕΠΥ και ΚΕΕΛΠΝΟ, απήγαγαν κυριολεκτικά 132 άτομα χτες το βράδυ και τα μετέφεραν στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας για υποχρεωτική καταγραφή και ιατρικές εξετάσεις. Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια καταπατά κατάφωρα τα ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, καθώς άνθρωποι κρατούνται χωρίς καμία κατηγορία ή υποψία εις βάρος τους, με μόνο κριτήριο την όψη τους, ενώ εξευτελίζονται δημόσια, υποβαλλόμενοι σε εξετάσεις και έλεγχο, με τα δεδομένα να καταλήγουν στη βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ, χωρίς την συναίνεσή τους.

Μετά την δημόσια διαπόμπευση των οροθετικών στον HIV/AIDS εκδιδομένων γυναικών, άλλη μια «υγειονομική βόμβα» ανακαλύπτεται από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, που εφαρμόζει την απάνθρωπη ανάλγητη πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης με τις ευλογίες και την αγαστή συνεργασία της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση ποινικοποιεί για μια ακόμα φορά την ασθένεια και θεωρεί ότι άνθρωποι που ζούνε στο περιθώριο, αποκλεισμένοι από στοιχειώδεις παροχές και με τη ζωή τους σε κίνδυνο, είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης. Χαρακτηριστική είναι η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι «η Ελληνική Αστυνομία ούτε έχει αρμοδιότητα στην απεξάρτηση εθισμένων ατόμων από τα ναρκωτικά ούτε διεκδικεί τέτοιο ρόλο, έχει αρμοδιότητα όμως στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της πρωτεύουσας και στο να σταματήσουν οι αποκρουστικές σκηνές της δημόσιας χρήσης τους».

Τη στιγμή που η κυβέρνηση κλείνει τον ΟΚΑΝΑ και τα προγράμματα απεξάρτησης και συκοφαντεί τους εργαζόμενους σε αυτή (πρόγραμμα 18 Άνω), δείχνει ξανά το αποκρουστικό της πρόσωπο και τις πραγματικές προθέσεις απέναντι σε όσες κοινωνικές ομάδες «χαλάνε την εικόνα της χώρας». Πρώτα οι μετανάστες, τώρα οι τοξικοεξαρτημένοι, αύριο ίσως οι Τσιγγάνοι και οι κομμουνιστές.
Η καταδίκη της αστυνομικής τρομοκρατίας και η υπεράσπιση των στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών είναι υπόθεση της αριστεράς και του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ενώ η συνεργασία φορέων του Υπουργείου Υγείας με τα Τάγματα Εφόδου της ΕΛΑΣ έχει ήδη καταδικαστεί απερίφραστα από τους συνδικαλιστικούς φορείς των υγειονομικών.


Απάτη με εικονικά τιμολόγια για τον καθαρισμό κτιρίων της Αστυνομίας ερευνά η Ασφάλεια

Οσμή σκανδάλου πίσω από το... καθάρισμα της ΕΛ.ΑΣ. Στελέχη των διωκτικών αρχών έχουν στη διάθεσή τους σειρά ύποπτων παραστατικών για την είσπραξη ΦΠΑ ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εν ονόματι υπηρεσιών καθαρισμού κεντρικών κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ. Κύριο συμπέρασμά τους είναι ότι ίσως κάποιοι πλουτίζουν με το πρόσχημα πως «βγάζουν καθαρή την Ελληνική Αστυνομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Ασφάλεια Αττικής απασχολεί τις τελευταίες ημέρες υπόθεση παραγωγής και διακίνησης εικονικών τιμολογίων από εταιρείες καθαρισμού με έδρα στην Αθήνα και στη Βόρειο Ελλάδα οι οποίες εμφανίζονται να εισπράττουν τεράστια ποσά μηνιαίως -κυρίως την περίοδο 2010-2011- από την ΕΛ.ΑΣ. για τον καθαρισμό των κτιρίων της λεωφόρου Κατεχάκη, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και άλλων περιφερειακών υπηρεσιών. Ορισμένα παραστατικά αφορούν και άλλες κρατικές υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής όμως δεν επιβεβαιώνεται αυτή η παροχή υπηρεσιών και η ανάθεση του σχετικού έργου από τις κεντρικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε καθένα από αυτά τα τιμολόγια εμφανίζεται να καταβάλλεται ποσό από 15.000 έως 30.000 ευρώ κάθε μήνα για τον καθαρισμό κάθε κτιρίου της Αστυνομίας και έτσι να απαιτείται η αντίστοιχη απόδοση ΦΠΑ.

Κύριος εκδότης αυτών των τιμολογίων εμφανίζεται εταιρεία με έδρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ως υπεργολάβοι παρουσιάζονται δύο άλλες εταιρείες στην Αθήνα. «Το Βήμα» επικοινώνησε με τους εκπροσώπους των δύο αυτών αθηναϊκών εταιρειών οι οποίοι ανέφεραν ότι μόνο περιστασιακά και για ένα-δύο μήνες ασχολήθηκαν με καθαρισμό κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ. και σημείωσαν ότι αγνοούσαν αυτόν τον κύκλο εργασιών που καταγράφεται στα τιμολόγια.

Έτσι έχει ήδη αρχίσει έρευνα για την προέλευση αυτών των τιμολογίων και γιατί υπήρξε, περιέργως, η ΕΛ.ΑΣ. ως ο «ιδανικός χώρος καθαρισμού» για να στηθεί το κύκλωμα με τις παράνομες συναλλαγές. 
 

Νέος Αρχηγός Στόλου ο Λίτσας, καταδρομέας στη 1η Στρατιά, "αερομαχία" για το ΑΤΑ

Αρχηγός Στόλου τοποθετείται εντός της ημέρας ο μέχρι τώρα υπαρχηγός του ΓΕΝ Παναγιώτης Λίτσας , ο οποίος προάγεται σε αντιναύαρχο.

Με την προώθηση στη θέση αυτή βάζει “πλώρη” και για την αρχηγία του ΓΕΝ στις επόμενες κρίσεις αν όλα πάνε ομαλά.

Στην 1η Στρατιά τοποθετείται ο καταδρομέας Χρίστος Μανωλάς ,με θητεία διοίκησης σε Αφγανιστάν,Βοσνία,Κόσσοβο. Στα προσόντα του και η γνώση πέντε ξένων γλωσσών.

“Αερομαχία” γίνεται για τη θέση του νέου Αρχηγού ΑΤΑ μεταξύ τριών: Βαίτσης, Πέτκος ,Χριστοδούλου “μάχονται” για την θέση.

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αστυνομικοί έδωσαν σε άπορους σούπα, σάντουιτς και νερό!


Μεγάλο ανθρωπιστικό έργο προσέφεραν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. που παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και υπηρεσίες βασικής υγειονομικής περίθαλψης σε άπορους ανθρώπους χωρίς περίθαλψη.

Όπως έγινε γνωστό η ΕΛ.ΑΣ. με την υποστήριξη του υπουργείου Υγείας προσέφεραν  στα άτομα αυτά ζεστή σούπα, σάντουιτς καθώς και μπουκάλια  με νερό.

Στο Δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται ότι:

"Από τις διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας μεταφέρθηκαν, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, 132 άτομα, τα οποία έχρηζαν βοήθειας και υγειονομικής περίθαλψης. Ειδικότερα μεταφέρθηκαν 76 ημεδαποί (54 άντρες και 22 γυναίκες) και 56 αλλοδαποί (44 άντρες και 12 γυναίκες)."

Κοινή άσκηση των Πολεμικών Ναυτικών Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ


Η ετήσια κοινή άσκηση των Πολεμικών Ναυτικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και των ΗΠΑ «Noble Dina», βρίσκεται από σήμερα σε εξέλιξη στην περιοχή της Κρήτης και την ανατολική Μεσόγειο.

Σκοπός της άσκησης, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 21 Μαρτίου, είναι η αξιολόγηση του επιπέδου επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των Πολεμικών Ναυτικών των τριών χωρών σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, άμεσης ανταπόκρισης σε έκτακτη ανάγκη, εκκένωσης περιοχών, καθώς και καταπολέμησης πυρκαγιών σε πλοία.

Η άσκηση "Noble Dina" αποτελεί μέρος της συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού με άλλες ναυτικές δυνάμεις που έχει στόχο την προαγωγή των σχέσεων συνεργασίας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

ΚΥΣΕΑ : Ποιοι ειναι οι νέοι Αρχηγοι

Ο Μιχάλης Κωσταράκος έμεινε οι άλλοι τρεις Αρχηγοί φεύγουν. Η εισήγηση του Α/ΓΕΕΘΑ δεν έγινε δεκτή κι έτσι η μεγάλη έκπληξη είναι ότι ο Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης μετά από οκτώ μήνες αποχωρεί. Στη θέση του τοποθετείται ο Αθανάσιος Τσέλιος.

Στην Αεροπορία στην θέση του Α.Τσαντηράκη τοποθετείται ο Ε.Τουρνάς ,μέχρι σήμερα ΑΤΑ και στο ΠΝ φεύγει ο κ.Χρηστίδης και αναλαμβάνει ο Β.Αποστολάκης

Τρείς στους τέσσερεις εκτός στρατεύματος, οι νέοι αρχηγοί ειναι:

Α/ΓΕΣ Αθανασιος Τσέλιος

Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς

Α/ΓΕΝ Ευάγγελος Αποστολάκης

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Α/ΓΕΕΘΑ: Όποιος κατέβει στη διαδήλωση της 9ης Μαρτίου με στολή θα φάει «καμπάνα» [έγγραφο, βίντεο]

Εγκύκλιο- αυστηρή προειδοποίηση εξέδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος ενημερώνοντας τους εν ενεργεία αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων ότι απαγορεύεται η συμμετοχή τους σε πορείες, διαδηλώσεις και δημόσιες συγκεντρώσεις με στολή.

Η εγκύκλιος αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς για το Σάββατο είναι προγραμματισμένη στην Αθήνα πανελλήνια συγκέντρωση αξιωματικών εν ενεργεία και αποστράτων με διοργανωτή το Σύνδεσμο Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων(ΣΥΣΜΕΔ).

Διαμαρτύρονται για τις μειώσεις των μισθών αλλά και των συντάξεών τους.

Ο κ. Κωσταράκος στην εγκύκλιο σημειώνει μεταξύ άλλων: «Απαγορεύεται αυστηρά από τώρα και στο εξής η συμμετοχή στελεχών με στολή σε μη υπηρεσιακές δημόσιες συγκεντρώσεις και, γενικά, εκδηλώσεις που αποσκοπούν στη συλλογική ή ομαδική προβολή προβλημάτων, αιτημάτων και απόψεων-θέσεων, κατά τρόπο αντίθετο προς τη στρατιωτική πειθαρχία και δεοντολογία και τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω ουδόλως επηρεάζουν τις ισχύουσες διατάξεις περί υποβολής ατομικών προτάσεων-παραπόνων- αιτημάτων,τις οποίες και καλούνται όσα στελέχη επιθυμούν να χρησιμοποιούν, έχοντας το θάρρος της γνώμης τους και διατηρώντας την αξιοπρέπεια που αρμόζει σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».

Η τελευταία επισήμανση του κ. Κωσταράκου προφανώς αποτελεί απάντηση στην πρόσκληση του ΣΥΣΜΕΔ που σημειώνει:

«Δίνουμε όλοι το παρόν μας με επιμελημένη στολή ,για εμάς ,τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας».

Επικαλείται δε απόφαση του Αρείου Πάγου τονίζοντας:
«Με την υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έγινε δεκτό ότι «του ατομικού δικαιώματος της συνενώσεως, απολαμβάνουν και οι υπηρετούντες στις Ενοπλες Δυνάμεις, χωρίς η άσκηση του δικαιώματος αυτού να εξαρτάται από οποιαδήποτε άδεια ή έκδοση ρυθμιστικού της ασκήσεώς του τυπικού νόμου».

Η απόφαση αυτή επιβεβαίωσε το δικαίωμα των στρατιωτικών να συγκροτούν επαγγελματικές ενώσεις, όπως προβλέπεται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη Σύμβαση για την Προστασία των Δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, το Διεθνές Σύμφωνο για τα Οικονομικά, Κοινωνικά και Μορφωτικά Δικαιώματα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.Για την ανωτέρω απόφαση ο Άρειος Πάγος στάθμισε όλες τις παραμέτρους, μελέτησε και έλαβε, ειδικότερα, υπόψη του το ειδικό καθεστώς των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τις υφιστάμενες διαταγές, κανονισμούς και διατάγματα που το διέπουν, καταρρίπτοντας νομικά κάθε αμφιβολία για την παροχή αδιακρίτως όλων των συνταγματικών ελευθεριών και στους Έλληνες στρατιωτικούς, μεταξύ των οποίων και η ελευθερία της έκφρασης.

Δέχτηκε δε, και ακολούθως τα Πρωτοδικεία ανά την Επικράτεια εφάρμοσαν την ανωτέρω απόφαση, τα αναγραφόμενα στα καταστατικά των Ενώσεων όπου μεταξύ των άλλων αναφέρονταν ρητά και συγκεκριμένα τι απαγορεύεται και τι όχι να πράττουν τα μέλη των Ενώσεων, συνάγοντας το συμπέρασμα ότι η παρουσία των εν ενεργεία στρατιωτικών σε συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι Ενώσεις αυτές ως μέσο επίτευξης των σκοπών τους δεν απαγορεύεται να είναι με στολή, καθόσον κάτι διαφορετικό από την ελευθερία αυτή θα ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και άσκησης της συλλογικής δραστηριότητας».


Πηγή:| iefimerida.gr

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Κρίσεις ταξιαρχών της ΕΛ.ΑΣ.


Οι κρίσεις των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, έγιναν υπό την προεδρία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου
Μετά την κρίση των υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την προεδρία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου και τη συμμετοχή των αντιστρατήγων του Σώματος, Αδαμάντιου Σταματάκη και Δημητρίου Τσακνάλη. 

Ειδικότερα το Ανώτατο Συμβούλιο:
Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω 11 ταξιάρχους:

1. ΧΟΝΔΡΟ Βάϊο
2. ΛΑΣΚΑΡΗ Αναστάσιο
3. ΒΕΝΕΤΗ Ευάγγελο
4. ΚΑΣΚΑΝΗ Απόστολο
5. ΣΟΦΙΟ Δημήτριο
6. ΣΑΛΑΜΑΓΚΑ Γεώργιο
7. ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗ Παναγιώτη
8. ΤΖΟΪΤΗ Αλκιβιάδη
9. ΝΙΤΣΑ Γεώργιο
10. ΜΙΧΑΙΡΙΝΑ Κωνσταντίνο
11. ΜΟΥΣΟΥΛΗ Ιωάννη (Υγειονομικός)
Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω ταξιάρχους:
1. ΣΤΕΦΑΝΗ Ηλία
2. ΜΑΡΚΟΥ Νικόλαο
3. ΤΣΕΡΛΕΝΤΑΚΗ Γεώργιο
4. ΔΕΝΕΚΟ Αλέξανδρο
5. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη
6. ΤΣΟΥΚΝΑΔΗ Ιωακείμ
7. ΠΑΖΑΡΛΗ Αθηναγόρα
8. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ Ηλία
9. ΑΛΕΙΦΕΡΗ Παναγιώτη
10. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Βασίλειο
11. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο
12. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗ Κωνσταντίνο
13. ΓΥΠΑΡΑΚΗ Ελευθέριο
14. ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗ Ιωάννη
15. ΖΑΓΚΑ Δημήτριο
16. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο
17. ΚΑΡΑΪΤΣΗ Γεώργιο
18. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ Χρήστο
19. ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ Ιωάννα
20. ΧΡΙΣΤΟΛΟΥΚΑ Νικόλαο
21. ΛΕΛΟΒΙΤΗ Γεώργιο
22. ΓΕΩΡΓΑΤΖΗ Δημήτριο
23. ΦΟΥΝΤΑ Αθανασία
24. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη
25. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αθανάσιο
26. ΜΟΥΡΤΖΑΝΟ Παντελεήμων
27. ΖΑΡΚΑΔΑ Νικόλαο
28. ΣΟΥΓΛΙΕΡΗ Γεώργιο
29. ΚΟΚΚΩΝΗ Ιωάννη
30. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ
31. ΝΙΚΗΤΑΚΗ Φώτιο
32. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο
33. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Ζαχαρούλα
34. ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο
35. ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δημήτριο
36. ΖΑΦΕΙΡΗ Πλάτωνα (Υγειονομικός)
37. ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία (Υγειονομικός)
38. ΚΑΒΒΑΔΙΑ Στέφανο (Οδοντίατρος)
39. ΒΥΝΑΚΟ Γεώργιο (Ψυχολόγος)
Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους 20 ταξιάρχους γενικών καθηκόντων και έναν ειδικών καθηκόντων – εγκληματολογικών εργαστηρίων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες:
1. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ Ανδρέα
2. ΔΟΥΚΙΑΝΤΖΑΚΗ Αντώνιο
3. ΣΤΑΥΡΑΚΑ Γεώργιο
4. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο
5. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ Παντελή
6. ΚΟΝΤΕΛΑ Κωνσταντίνο
7. ΣΥΡΡΟ Αθανάσιο
8. ΤΣΟΥΡΑΠΑ Βασίλειο
9. ΧΑΣΟΜΕΡΗ Νικόλαο
10. ΤΑΤΣΗ Χαράλαμπο
11. ΚΑΡΑΪΣΚΟ Ιωάννη
12. ΑΡΝΑΟΥΤΗ Θωμά
13. ΜΠΙΣΜΠΙΚΗ Όλγα
14. ΟΡΦΑΝΟ Ιωάννη
15. ΒΑΝΑΚΑ Ηλία
16. ΔΡΟΣΑΚΗ Γεώργιο
17. ΠΑΠΟΥΤΣΗ Κωνσταντίνο
18. ΣΤΑΣΙΝΟ Νικόλαο
19. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο
20. ΔΑΡΙΒΙΑΝΑΚΗ Αντώνιο
21. ΜΠΙΖΑΚΗ Νικόλαο (Εγκλ. Εργαστηρίων)
Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Αστυνομικών Διευθυντών.

ΕΛ.ΑΣ.: Τοποθέτηση αντιστράτηγων


Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστρατήγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου τοποθετήθηκαν οι τέσσερις αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ. ως ακολούθως:

-Αδαμάντιος ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, ως υπαρχηγός του Σώματος
-Δημήτριος ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ, ως γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος
-Ιωάννης ΔΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, ως γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος
-Σπυρίδων ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, ως προϊστάμενος επιτελείου του αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις των υποστράτηγων και ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...