Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Νομοθετική παρέμβαση για τον χρόνο κράτησης, ζητεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής


Χαρακτηρίζει «τραγική» την κατάσταση στα κρατητήρια.

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα των κρατητηρίων και των συνθηκών κράτησης παραχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, σήμερα, στο ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ».

«Βόμβα» που απειλεί την κοινωνία, τον Έλληνα αστυνομικό και τον κρατούμενο, χαρακτήρισε το ζήτημα ο πρόεδρος της Ένωσης, Γρ. Γερακαράκος. Έκανε λόγο για «κρατητήρια- σταύλους» και είπε πως η χωρητικότητα των κρατητηρίων στην Αττική έχει κορεστεί και ότι ο αριθμός των κρατουμένων είναι τριπλάσιος από τον προβλεπόμενο. Δήλωσε πως «τα πράγματα είναι τραγικά», πλέον, και ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας με νομοθετικές ρυθμίσεις για τον χρόνο κράτησης.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στη συνέντευξη παρέστη ο Ταξίαρχος Αντώνης Δουκιατζάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Αρχηγείου για την επίλυση του προβλήματος και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, από τις φυλακές που δεν δέχονται ποινικούς κρατουμένους.

Ο δικηγόρος Ηλ. Νικολακάκος, από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, μίλησε για το θέμα από την πλευρά των συνηγόρων, καθώς και για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προκαλούν την περαιτέρω κράτηση των μη ποινικών κρατουμένων.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Σπύρος Κρικέτος, έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα» μέσα στα αστυνομικά τμήματα, λόγω των υπεράριθμων κρατουμένων, για ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν φροντίζει να εφαρμόζεται ο νόμος και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ένωση.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Ν. Καραδήμας, κατέδειξε το πρόβλημα της συστέγασης απλών, μη ποινικών κρατουμένων στο ίδιο κελί με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου. Μίλησε, επίσης και για ακραία περιστατικά ανθρώπων που έρχονται μόνοι τους να προσαχθούν, λόγω ανέχειας.

H ΔΗΜΑΡ για τη συμφόρηση στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας


Ερώτηση βουλευτών ΔΗΜΑΡ  Π. Μουτσινά και Γ. Πανούση για  τη συμφόρηση στα κρατητήρια της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. 

Η Ερώτηση προς το υπουργό  Δημόσιας Τάξης  και Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θέτει το θέμα της συμφόρησης στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Ο βουλευτής  ρωτά: Τι μέτρα σκοπεύουν να λάβουν προκειμένου να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης που δεν θα καταπατούν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κρατουμένων και των εργαζομένων;  
                                                   

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Προβληματισμένος για τις περικοπές στις ένοπλες δυνάμεις ο αρχηγός ΓΕΝ

Τον προβληματισμό του για τις περικοπές και τις μειώσεις στα κονδύλια για τις ένοπλες δυνάμεις εκφράζει ο αρχηγός ΓΕΝ σε συνέντευξή του στη Real News. 


O αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης κάνει λόγο για "δυσβάστακτες και δυσανάλογες περικοπές στις Ε.Δ", ζητά διατήρηση των πάγιων οδοιπορικών ως αντιστάθμισμα για τις υπερωρίες που δεν λαμβάνουν οι στρατιωτικοί και την καταβολή ημερήσιας αποζημίωσης στα 3/3 στο προσωπικό των πλοίων του Στόλου.

Ο κ. Χρηστίδης δηλώνει ότι ο "κυβερνήτης δεν εγκαταλείπει ποτέ το πλοίο και το πλήρωμά του την ώρα της μάχης" στην ερώτηση γιατί δεν παραιτείται, αν και μεταξύ άλλων, περιγράφοντας τα καθήκοντα του αρχηγού, λέει πως " είναι έτοιμος να παραιτηθεί, θέτοντας το συμφέρον του έθνους και του Πολεμικού Ναυτικού, πάνω από τον εαυτό του".

Παγωνιά στις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ/aggelioforos.gr

Ξεπαγιάζουν αστυνομικοί και κρατούμενοι στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου σιγά σιγά εξαντλούνται, ενώ ο Στρατός έχει κλείσει τις στρόφιγγες, με συνέπεια να έχει σταματήσει και η περαιτέρω τροφοδοσία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα καλοριφέρ στις περισσότερες αστυνομικές υπηρεσίες ανάβουν πλέον με ωράριο... μνημονίου, δηλαδή μιάμιση με δύο ώρες το πρωί και άλλες δύο ώρες το βράδυ, ίσα ίσα για να «σπάει» το κρύο μέσα στα κτίρια. Ηδη οι αστυνομικοί έχουν στραφεί σε ιδιώτες για αγορά πετρελαίου, ωστόσο ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση το Δημόσιο ενέκρινε μόνο το 1/3 των χρημάτων που απαιτούνται για την αγορά καυσίμων.

Στη Θεσσαλονίκη το συντριπτικό ποσοστό των αστυνομικών υπηρεσιών χρησιμοποιεί πετρέλαιο για θέρμανση, πλην οκτώ μόνο τμημάτων στα οποία έχει τοποθετηθεί φυσικό αέριο.

Οπως προκύπτει από πληροφορίες οι περισσότερες υπηρεσίες είχαν πετρέλαιο από πέρυσι και με αυτό εξυπηρετούνται μέχρι σήμερα, ωστόσο τα αποθέματα έχουν σχεδόν εξαντληθεί, με συνέπεια η θέρμανση πλέον να γίνεται με το... σταγονόμετρο. Στο όριο βρίσκονται ήδη πολλά αστυνομικά τμήματα, όπως π.χ. της Σίνδου, του Πανοράματος, αλλά και πολλά αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας, όπου τις τελευταίες μέρες οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από ό,τι στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και το αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης έχουν βγει ανακοινώσεις όπου αναφέρεται πως τα καλοριφέρ θα ανάβουν 8.00 με 9.30 το πρωί και 9.00 με 11.00 το βράδυ, ωστόσο αυτή η πρακτική έχει ως αποτέλεσμα το προσωπικό, οι πολίτες, αλλά και οι κρατούμενοι στα κρατητήρια να κρυώνουν τις υπόλοιπες ώρες.

Δεν ενέκριναν χρήματα

Αστυνομικοί επισημαίνουν πως ο Στρατός έχει ήδη αρνηθεί να συνεχίσει την τροφοδοσία της ΕΛΑΣ με πετρέλαιο θέρμανσης και έτσι μόνη λύση είναι πλέον οι ιδιώτες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το κονδύλι που απαιτείται για την αγορά πετρελαίου για τις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης μέχρι το τέλος του χρόνου ανέρχεται στις 73.000 ευρώ, ωστόσο το ποσό αυτό δεν εγκρίθηκε από το Δημόσιο.

 Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Δημοσιοοικονομικού Ελέγχου ενέκρινε περίπου το 1/3 του ποσού, δηλαδή 24.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των υπηρεσιών. «Είναι αδιανόητο σε ένα νομό όπου υπηρετεί τόσο μεγάλος αριθμός αστυνομικών να μην υπάρχει θέρμανση. Η κατάσταση αυτή αντανακλά αρνητικά στην εικόνα του σώματος, αλλά και στην ψυχολογία των αστυνομικών, οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και κακοπληρωμένοι», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: "Μαζικό χαρακτήρα πήραν οι διωγμοί στην ΕΥΠ"

Ανακοίνωση του Τομέα Σωμάτων Ασφαλείας της ΔΗΜΑΡ για τις εξελίξεις στην ΕΥΠ:

Η Δημοκρατική Αριστερά από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να συμβάλει στη διασφαλίσει της νομιμότητας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας.

Στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όμως, διαπιστώθηκαν και μάλιστα σε καίριες Επιχειρησιακές Υπηρεσίες, σε Υπηρεσίες αρμόδιες για την πάταξη της διαφθοράς, αλλά και σε Υπηρεσίες μείζονος εθνικής σημασίας, “διωγμοί” οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, όπως προσφάτως στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, έλαβαν μαζικό χαρακτήρα.

Ελπίζουμε τα γεγονότα αυτά να μην καταδεικνύουν έλλειψη βούλησης για ν’ αφήσει πίσω το πολιτικό σύστημα την πελατειακή λογική και την κομματοκρατία. Πρέπει η χώρα μας να γυρίσει σελίδα και να βαδίσει στο αύριο, επιδιώκοντας την αξιοκρατία και την απρόσκοπτη συνέχεια της Διοίκησης με όρους διαφάνειας.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Δικαστικό πόλεμο ξεκινούν οι στρατιωτικοί κατά των μέτρων και των περικοπών

Όλα τα νόμιμα μέσα που τους παρέχει η Δικαιοσύνη θα αξιοποιήσουν οι στρατιωτικοί για να προσβάλουν τις αποφάσεις που έχουν σχέση με τις περικοπές των αποδοχών τους. 

Ήδη το θέμα έχει μελετηθεί από νομικό σύμβουλο του ΣΥΣΜΕΔ και οι διαδικασίες για την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας,προκειμένου να κατατεθεί αίτηση ακύρωσης των σχετικών αποφάσεων.

Όλη η ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής για το πως μπορείτε να συμμετάσχετε σ΄ αυτή τη διαδικασία:

Θέμα: «Δικαστική αντίδραση για τις μισθολογικές περικοπές, που επιβάλλονται κατ’ εφαρμογή των ρυθμίσεων του ν. 4093/2012»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Όπως γνωρίζετε, με τις υποπαραγράφους 31 - 33 της παραγράφου Γ’ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ Α’ 222 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016») τροποποιείται το ισχύον ειδικό μισθολόγιο – φτωχολόγιο και επιβάλλονται σαρωτικές μειώσεις στις – ήδη περικοπείσες - συνολικές αποδοχές μας (βασικό μισθό και επιδόματα), και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.

Ήδη οι αποδοχές μας και πέραν των προβλεπομένων με τον ανωτέρω νόμο θα είναι μικρότερες από το 2013 και εν συνεχεία το 2014 λόγω της κατάργησης των δώρων και των πάγιων οδοιπορικών από το 2013, αλλά και του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου που θα θεσπισθεί το 2014 (ο προϋπολογισμός αναφέρει για μισθολογικές μειώσεις ακόμη 88.000.000,00 ευρώ).

Μετά από μελέτη των σχετικών διατάξεων, από το νομικό μας σύμβουλο, κ. Αντωνακόπουλο Γεώργιο, τηλ. 2103615430 & 427), θεωρούμε ότι, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αποτελεσματικής αντίδρασης κατά των νέων μισθολογικών περικοπών είναι η προσβολή με κατάθεση αίτησης ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, που σύμφωνα με την υποπαράγραφο 37 της παραγράφου Γ’ του άρθρου πρώτου του παραπάνω ν. 4093/2012, θα εκδοθεί για τον καθορισμό του χρόνου και του τρόπου επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθεισών αποδοχών (ήτοι της διαφοράς των αποδοχών που καταβλήθηκαν από 1-08-2012).

Επ’ ευκαιρίας της προσβολής της απόφασης αυτής, θα κριθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και το ζήτημα συνταγματικότητας της επιβολής μειώσεων στις εν γένει αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι συνιστούν νευραλγικό τομέα για την άμυνα της χώρας και για το λόγο αυτό αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.
Κατόπιν των ανωτέρω το ΔΣ της ΕΣΠΕΑ αποφάσισε την κατάθεση αίτησης ακύρωσης κατά της ανωτέρω απόφασης του Υπουργού Οικονομικών. Το δικόγραφο, το οποίο θα πρέπει να έχει κατατεθεί εντός της δεσμευτικής προθεσμίας των εξήντα (60) ημερών από τη δημοσίευση της Υπουργικής απόφασης, θα πρέπει να αναδείξει πέραν των βάσιμων νομικών μας επιχειρημάτων και τη θέληση, αλλά και αποφασιστικότητα των Ελλήνων στρατιωτικών, ενωμένοι και μαζικά, να καταδείξουν την αγανάκτησή τους και την περιθωριοποίησή τους, που προωθείται από τα μνημόνια, αλλά και σε περίπτωση θετικής απόφασης, να ανατρέψει το στόχο για περαιτέρω μείωση στα εισοδήματά μας το έτος 2014.

Για αυτό σας καλούμε
αφενός να συνδράμετε οικονομικά την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής στα δικαστικά έξοδα της προσφυγής με την κατάθεση δέκα ευρώ (10,00 €) στο λογαριασμό της και αφετέρου με την εντολή σας να συμπεριληφθούν τα στοιχεία σας στο δικόγραφο της αίτησης ακύρωσης, γνωρίζοντας στην Ένωση (espea@freemail.gr) το βαθμό, την ειδικότητα, το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το τηλέφωνο ενός εκάστου.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Την παραίτηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου, Παναγιώτη Μπονάτσου έκανε δεχτή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας.

Ο κ. Μπονάτσος υπέβαλε την παραίτησή του επικαλούμενος προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Μπονάτσο για τη συνεργασία που είχαν και ο κ. Μπονάτσος ευχαρίστησε, με τη σειρά του, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη συνεργασία και τη συμπαράστασή της, ιδίως κατά τη δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

protothema.gr

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κλείνουν κι άλλα αστυνομικά τμήματα –Φτιάχνουν νέες μηχανοκίνητες μονάδες

Αλλαγές έρχονται στις δομές ΕΛ.ΑΣ αφού σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό προβλέπεται να μπει λουκέτο σε πολλά αστυνομικά τμήματα που έχουν μικρή δύναμη έως 25 αστυνομικούς και να δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα με σημαντικό αριθμό ένστολων, οι οποίοι θα σχηματίσουν μικρές και ευέλικτες μηχανοκίνητες μονάδες, οι οποίες θα τεθούν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.
Σύμφωνα με «τα Νέα» πρόκειται για την τρίτη φορά που θα γίνει προσπάθεια να εφαρμοστεί ο Καλλικράτης της ΕΛ.ΑΣ την τελευταία τριετία, που προβλέπει κλείσιμο των μικρών τμημάτων, μεταφορά των υπολοίπων σε ιδιόκτητα κτίρια της Αστυνομίας ή του Δημοσίου σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ που η ΕΛ.ΑΣ. δίνει για μισθώματα κτιρίων που ανήκουν σε ιδιώτες.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Για αντιποίηση Αρχής κατηγορεί η αστυνομία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πυροδότησε η προσπάθεια βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να «ελέγξουν» αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελέγχων για την αποτροπή επεισοδίων στα χθεσινά συλλαλητήρια. 

«Η ενέργεια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρήσουν «ελέγχους» σε… αστυνομικούς σε ώρα υπηρεσίας αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι «σε μια πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - μιμούμενοι τη φασίζουσα πρακτική του άλλου άκρου - επιχείρησαν να υποκαταστήσουν τις αρμόδιες Αρχές και να υποδυθούν τον ρόλο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας! Προφανώς, στη δική τους συλλογιστική, το πρόβλημα δεν είναι η ίδια η αντιποίηση Αρχής, αλλά το ποιος τη διαπράττει».
Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ταυτίζει την ενέργεια αυτή των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όταν επιχείρησαν να «ελέγξουν» πάγκους μικοπωλητών.

«Αλλά όπως επίσης έπραξε το άλλο άκρο, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο με την αντιποίηση αρχής στην ιστοσελίδα του (left.gr) επιχαίροντας για τις ενέργειες των βουλευτών του και δίνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο πολιτική κάλυψη σε αυτήν», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.
Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Ακόμη χειρότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ μιμείται την πρακτική του indymedia, με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών αστυνομικών! Ο στόχος προφανής: να τους δώσει «βορά» στον αντιεξουσιαστικό χώρο, τον οποίο ανενδοίαστα έχει αναλάβει πλέον να εκφράζει πολιτικά και να κόπτεται υπέρ του. Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται επίσης, όπως αναφέρεται σήμερα στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκαν οδηγίες προς επίδοξους «μπαχαλάκηδες» για το τι να αποφεύγουν κατά την ώρα της σύλληψης!».
Επίσης, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτης αναφέρει ότι «όσον αφορά τη «δικαιολογία» που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι και η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποιεί ονόματα «διαδηλωτών», αυτή μόνο ως αστεία και ως επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Η Ελληνική Αστυνομία, όπως πολύ καλά γνωρίζει το συγκεκριμένο κόμμα, δημοσιοποιεί φωτογραφίες όσων έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μόνον. Εκτός κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να υποκαταστήσει με δικά του «λαϊκά δικαστήρια» και τον ρόλο της Δικαιοσύνης…».
Η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει πως «αλλά όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, οι κουκούλες έπεσαν. Δυστυχώς, ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται».

Για το θέμα υπήρξε χθες ανάρτηση στην ιστοσελίδα left.gr, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα το πρωί, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Μαρία Μπόλαρη, Πέτρο Τατσόπουλο, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Απόστολος Αλεξόπουλο, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο, Κατερίνα Ιγγλέζη, Δημήτρη Τσουκαλά και Χρήστο Μαντά, τη Νομική Υποστήριξη, μέλης της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη του κόμματος, κινήθηκαν πριν από τη διαδήλωση κατά μήκος των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας με στόχο να ελέγξουν τη δράση αστυνομικών με πολιτικά, λόγω... κάκιστου προηγούμενου της Ασφάλειας με τους διαδηλωτές. Και, φυσικά, ειπώθηκαν ατάκες και ατάκες. "Και τι σημαίνει "βουλευτής", ρε; Τι είναι το κοινοβούλιο, δηλαδή; Κι εσείς τι είστε, βασιλιάδες; Στο απυρόβλητο;" Εμείς κακοπροαίρετοι δεν είμαστε, υποστηρίζουμε λυσσαλέα πως και τον κ. Δένδια να είχαν μπροστά τους, πάλι έτσι θα αντιδρούσαν τα incognito παιδιά της Ελληνικής Αστυνομίας.

"Στην τσάντα μου έχω τις χειροπέδες μου, υπάρχει πρόβλημα;". Οπωσδήποτε όχι. Δεν πέσαμε δα κι απ΄τα σύννεφα. Άλλοι, βέβαια, ήταν πιο διαλλακτικοί και μας τόνισαν πως "Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι, έτσι βγάζουμε τα λεφτά μας". Σαφές. "Κι εγώ συνδικαλιστής είμαι κι έχω ευαισθησίες", τόνισε ο επικεφαλής μίας από τις ομάδες. Επίσης σαφές.

Η αλήθεια είναι πως δεν πειστήκαμε για το αγνό των προθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, αλλά ακόμα κι αν το είχαμε κάνει, στο επόμενο στενό μας περίμενε μια "έκπληξη". Νέοι, γένια, μαλλιά, κουκούλες, ύφος ζοχαδιασμένο από τη λύσσα της ταξικής πάλης, τσιγάρο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρώτησαν αν είναι αστυνομικοί. Η απάντηση δόθηκε. Η επόμενη εύλογη: "Κι αφού είστε αστυνομικοί γιατί έχετε κουκούλες;". "Γιατί έτσι μας αρέσει" και απομακρύνθηκαν αφού πρώτα, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, απαίτησαν να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες.

ΥΓ 1: "Να σβηστούν όλες οι φωτογραφίες" και μάλιστα μπροστά τους. Γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν τις μπορεί τις αδιακρισίες. Εξάλλου ποτέ δε δημοσίευσε στοιχεία διαδηλωτών ή αντιεξουσιαστών ή "οροθετικών" ιερόδουλων. "Μην κάνεις ό,τι δε θέλεις να κάνουν και σε σένα" είναι το μότο στη ΓΑΔΑ.

ΥΓ 2: Ένας από τους ασφαλίτες φεύγοντας γύρισε την πλάτη και η μπλούζα του με μεγάλα άσπρα έγραφε St. Pauli. Μεγάλη η χάρη του Αγίου, τον φυλάει εν ώρα υπηρεσίας, μάλλον.

Τελικά σήμερα έγιναν μόνο 2 (δύο) προσαγωγές, η μία μάλιστα πριν ξεκινήσει η παρέμβαση! Πού οι... ένδοξες κατοστάρες κι οι εκατοπενηντάρες... Σύμπτωση;».


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝ: Βυθίζουν στη φτώχεια όποιον φοράει στολή

Τραγικές χαρακτηρίζει ο ΣΥΝ τις μειώσεις που θα προκύψουν στο μισθολόγιο των ενστόλων και στις συντάξεις των αποστράτων με την ψήφιση των μέτρων την Τετάρτη, συμπληρώνοντας πως «απαγορεύουν ακόμα και την επιβίωση τους».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βυθίσει στη φτώχεια όποιον φοράει στολή» και προστίθεται ότι «για αρκετά χρόνια χρησιμοποίησαν τους ένστολους και τις οικογένειες τους με ανεφάρμοστες δεσμεύσεις για να πετύχουν κυβερνητικές αυτοδυναμίες».

Ο Συνασπισμός υποστηρίζει επίσης ότι «το πρόσφατες προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, που δόθηκαν ώστε να συναινέσουν οι ένστολοι στο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού έγιναν κουρελόχαρτο».

«Η εγχώρια τρόικα τους λέει ότι πατριωτικό καθήκον» είναι να εξαθλιωθούν χωρίς να διαμαρτυρηθούν», καταλήγει.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Απεργία στην ΕΥΠ για πρώτη φορά – Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τις 12 το μεσημέρι οι υπάλληλοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Οι ίδιοι είχαν προειδοποιήσει πως θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με αφορμή τtις νέες μειώσεις που αναμένεται να υποστούν στους μισθούς τους από τα νέα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση.

Ετσι σήμερα οι περίπου 300 εργαζόμενοι σε όλες της υπηρεσίες της ΕΥΠ άφησαν τα μολύβια και για πρώτη φορά κατέβηκαν σε απεργία.

Υπενθυμίζεται πως οι υπάλληλοι της ΕΥΠ σε πρόσφατη ανακοίνωση τους υποστήριξαν πως πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν ανήκουν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας στα «ρετιρέ» των Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά την τελευταία δεκαετία «απολαμβάνουν» το χαμηλότερο μισθό σε όλο το Ελληνικό Δημόσιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΑΣΥ: Επιτέλους ξεκαθαρίστε το τοπίο

Ελάχιστα 24ωρα πριν από τον διαφαινόμενο κίνδυνο της ψήφισης των νέων περικοπών ως Έλληνες Αστυνομικοί εκπέμπουμε SOS προς... την συγκυβέρνηση, η οποία δυστυχώς μας οδηγεί στην φτωχοποίηση, για να προστατέψουμε το αγαθό της ασφάλειας από τα ισχυρά εκείνα οικονομικά συμφέροντα που επωφελούνται διαχρονικά από μια παραπαίουσα έως ανύπαρκτη ελεγκτική Ελληνική Αστυνομία.
Οι αποδυναμωμένες αστυνομικές υπηρεσίες πρέπει να ενισχυθούν και να στηριχθούν και όχι να διαλυθούν. Διαφορετικά οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα κυκλώματα του εγκλήματος, η διαφθορά και η διαπλοκή.

Επιπλέον ο μαρασμός της Ελληνικής Αστυνομίας οδηγεί στην ισχυροποίηση των ιδιωτικών συμφερόντων ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις διαρροές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με ανεπίτρεπτες διατάξεις για νέες περικοπές έτσι όπως αυτές καταγράφηκαν από κύκλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η Ελληνική Αστυνομία αντί να ενισχυθεί, όπως οφείλουν να πράξουν, απενεργοποιείται και συνθλίβεται ο Έλληνας Αστυνομικός.

Η υλοποίηση τέτοιων ρυθμίσεων, εάν ισχύουν όπως διαρρέονται, θα προκαλέσουν θύελλες και τυφώνα.

Εν κατακλείδι: Την ύστατη τούτη ώρα, καλούμε τους υπουργούς Οικονομικών και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να μας ενημερώσουν άμεσα για τις αποφάσεις του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης.

Να δώσουν ένα τέλος στην «παραπληροφόρηση» και στην αβεβαιότητα που επικρατεί στα στελέχη μας και δημιουργεί τριγμούς και ρωγμές στο έτσι και αλλιώς προβληματικό περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί.

Η πρότασή μας για πάγωμα των περικοπών και έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για τη θεσμοθέτηση ενός δίκαιου και ορθολογικά εξισορροπημένου μισθολογίου, εξακολουθεί από την πλευρά μας να αποτελεί την πραγματική ελπίδα φωτός στην προμελετημένη από την τρόικα μισθολογική μας εξόντωση και ηθική μας καταβαράθρωση.

ΌΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΤΙΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οικονόμου-ΔΗΜΑΡ: Οι Συμβάσεις Αντισταθμιστικών θα συμβάλουν στην ανάπτυξη


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής  Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, συναντήθηκε στη Βουλή με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους Τάσο Ροζολή και Θάνο Καλαφάτη:

Στην συζήτηση τέθηκαν οι προβληματισμοί του Συνδέσμου για το μέλλον της  Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο αυτό. Κατατέθηκε μάλιστα και υπόμνημα αναφορικά με τις συμβάσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων και προτάσεις για την υλοποίησή τους ώστε να εισρεύσουν χρήματα από τις ξένες εταιρίες στις ελληνικές και κατά συνέπεια στην ελληνική οικονομία .

Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι  γνωρίζοντας πολύ καλά τα ζητήματα που έχουν προκύψει τόσο με τις  ενεργές συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων όσο και κυρίως με αυτές που έχουν λήξει θα παρέμβει άμεσα στην Βουλή προκειμένου να εξευρεθεί λύση και διέξοδος σε ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είναι αδιανόητο την στιγμή που ψάχνουμε ακόμα και το τελευταίο ευρώ να μην πιέζουμε για να υλοποιηθούν υπογεγραμμένες συμβάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν εκατομμύρια ευρώ στην χώρα μας, να συντηρήσουν και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι Συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων όχι απλώς αποτελούν (ή θα μπορούσαν να αποτελέσουν) ένα μεγάλο ισοδύναμο μέτρο, αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό «γρανάζι» στην προσπάθεια επιστροφής σε μια αναπτυξιακή τροχιά».  

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...