Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κυρίες έπαιρναν λεφτά για να διαφημίζουν θαύματα του Εφραίμ!

Ο προφυλακισμένος για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα ηγούμενος Εφραίμ προσπαθεί με εξώδικά του να μπλοκάρει την προβολή της τηλεοπτικής εκπομπής το Κουτί της Πανδώρας που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ στη ΝΕΤ.

Ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Βατοπαιδίου, ηγέτης της ομώνυμης Μονής ζητά τόσο από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη όσο και από τη διοίκηση της ΕΡΤ, μέσω και του ΕΣΡ, να μην προβληθεί το σημερινό επεισόδιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΔΩ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ο Εφραίμ έστειλε εξώδικο στο Κουτί της Πανδώρας - Ζητάει λογοκρισία

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ!

Έγινε και αυτό. Ο Εφραίμ έστειλε εξώδικο στο Κουτί της Πανδώρας ,το οποίο κοινοποίησε και στο ΕΣΡ, για να μην παίξει η αυριανή εκπομπή. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να ασκήσουν προληπτική λογοκρισία στην εκπομπή. 

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Για 1.500 ευρώ σκότωσαν την 76χρονη στον Περισσό

Για 1.500 ευρώ διαπράχθηκε, όπως διαπιστώθηκε, η δολοφονία 76χρονης στις 28 Ιουλίου 2011, στο διαμέρισμά της στον Περισσό. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη ένας από τους φερόμενους ως δράστες. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Είχε 228 κιλά ακατέργαστης κάνναβης στο σπίτι του!

Ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 228 κιλών και 24 γραμμαρίων, βρέθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, μετά από επιχείρηση που έγινε προχτές το βράδυ σε σπίτι στον Αγιο Παντελεήμονα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δραπέτης φυλακών «έταζε» δουλειά μέσω αγγελίας... και τις βίαζε

Μέσω αγγελιών προσέγγιζε ένας 46χρονος άνδρας, δραπέτης των φυλακών Μαλανδρίνου, τα θύματά του, με την δήθεν ελπίδα πως θα βοηθήσει στην εύρεση εργασίας, και με αυτόν τον τρόπο ερχόταν σε επαφή με γυναίκες τις οποίες στην συνέχεια βίαζε. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Tρεις άνθρωποι στο νοσοκομείο από πυρκαγιές στην Αττική

Fire in Dumpster
Image by benwatts via Flickr
Δύο πυρκαγιές σε διαμερίσματα, στο Παλαιό Φάληρο και την Κυψέλη σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πρώτη ξέσπασε σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Θησέως.


Δύο άτομα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σύλληψη εμπόρων λαχαναγοράς για εκβιασμό σε διαγωνισμό του Ναυτικού

Στη σύλληψη των εμπόρων της λαχαναγοράς Π και Γ,για εκβιασμό σε βάρος του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Εμπόρων της Λαχαναγοράς Ι. Σ προχώρησαν χθες βράδυ άνδρες του ΙΒ Αστυνομικού τμήματος του Ρέντη. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΗΛΑ: Είδα με τα μάτια μου το βιασμό των ανηλίκων στο Ζεφύρι

Την τραγική εμπειρία που έζησε, βλέποντας με τα ίδια της τα μάτια, τον βιασμό των δύο ανήλικων αγοριών στο Ζεφύρι, περιγράφει, με ανάρτησή της στο facebook, η δημοτική σύμβουλος Φυλής, Ρούλα Πατήλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τι γράφει

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Στο σκαμνί πρώην αξιωματικός της Αεροπορίας για 8 τόνους κοκαΐνη

Offloading Cocaine
Image by U.S. Coast Guard via Flickr
Τι ήταν αυτό που ώθησε τον Σωκράτη Βάση, πρώην αξιωματικό της ελληνικής αεροπορίας, να βρεθεί καπετάνιος ενός πλοίου φορτωμένου με τρεις τόνους κοκαΐνης; Το ερώτημα αυτό κυριάρχησε κατά την ακροαματική διαδικασία σήμερα στο γαλλικό δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση του ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου Τζούνιορ, το οποίο είχε εντοπιστεί το 2008 από τις γαλλικές διωκτικές αρχές στα ανοιχτά της Γουινέας.

Στο εδώλιο κάθονται δώδεκα άτομα από την Ελλάδα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα Μπισάου, όμως το δικαστήριο της Ρεν επικεντρώθηκε στον 59χρονο πλοίαρχο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο ΟΔΗΓΟΣ που σκότωσε τον Αγγελόπουλο: «Το μόνο που ειδα ήταν μια σκιά.Λυπάμαι πολύ...δεν έφταιγα»

Σοκαρισμένος από τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου ο 24χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος οδηγούσε την μοτοσικλέτα που «έκοψε το νήμα της ζωής» του διάσημου σκηνοθέτη δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει αυτό που έγινε.Το απόγευμα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά, από τους συναδέλφους του της τροχαίας Κορυδαλλού και σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ληστές με καλάσνικοφ σκορπούν και πάλι τον τρόμο - Εξι εισβολές σε σπίτια

Σαν την Λερναία Υδρα είναι οι συμμορίες με τα καλάσνικοφ στην Αθήνα, καθώς παρά τις συλλήψεις που έχει πραγματοποιήσει η Αστυνομία, συνεχώς νέες ένοπλες ομάδες κακοποιών εμφανίζονται και σκορπούν τον τρόμο στους πολίτες.

Νέα συμμορία με Καλάσνικοφ «χτυπάει» σε βόρεια και τα νότια προάστια και μάλιστα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει εισβάλλει σε έξι πολυτελή σπίτια.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

20 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα!

Βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά σε δυο κοντέινερ από την Μαλαισία.

Το εμπόρευμα που είχε δηλωθεί ήταν πλαστικά είδη και διακοσμητικά είδη σπιτιού.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επίθεση, πριν από λίγο, στο Γιώργο Βαρδινογιάννη

Ομάδα που βγήκε από την κατάληψη της Νομικής επιτέθηκε σε δύο αυτοκίνητα και μία συνοδευτική μοτοσικλέτα του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Βαρδινογιάννη που ήταν σταθμευμένα μπροστά από το πνευματικό κέντρο στην οδό Ακαδημίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έκλεψαν τρόφιμα που προορίζονταν για συσσίτια

Τρόφιμα που είχαν συγκεντρωθεί και προορίζονταν για τα συσσίτια, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΣΚΑΪ "Όλοι μαζί μπορούμε", έκλεψαν άγνωστοι από τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας στο Περιστέρι. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Έπιασαν Αντισμήναρχο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στη Κάρπαθο

Τον βρήκαν οι αρχές της Δανίας και έστειλαν σήμα στην Ελλάδα... 

Όπως διαβάζουμε στη dimokratiki.gr οι αρχές της Δανίας, βρήκαν ότι ανάμεσα σε χρήστες του διαδικτύου που κάνουν ανταλλαγή πορνογραφικού υλικού με παιδιά, είναι και κάποιοι από την Ελλάδα.

Αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στη χώρα μας για τον  εντοπισμό τους. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Αντισμήναρχος που υπηρετεί στο αεροπορικό απόσπασμα Καρπάθου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βρέθηκε 14χρονη εξαφανισμένη

Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί, σε σπίτι στη Δυτική Αττική...
μια ανήλικη ημεδαπή 14 ετών, η οποία είχε εξαφανιστεί προχθές (16-01-2012) το απόγευμα, από περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Την εξαφάνιση κατήγγειλε χθες (17-01-2012), η μητέρα της 14χρονης, εκφράζοντας υπόνοιες ότι έχει απαχθεί.


Έφοδος της Αστυνομίας έξω από την ΑΣΟΕΕ – Τραυματισμός 1 αστυνομικού

Επιχείρηση – σκούπα πραγματοποίησε η Αστυνομία έξω από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, όπου συγκεντρώνονται ομάδες αλλοδαπών πλανόδιων μικροπωλητών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αυτοί είναι οι 52 εκβιαστές-τοκογλύφοι της Θεσσαλονίκης

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ
Ο επιχειρησιακός διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τελικά 52 συλληφθέντων από την ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει κοινοπραξία τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων τοκογλυφίας και εκβιασμών.

Ο Χρήστος Παπαχατζής, παλιός συνδικαλιστής ήταν επικεφαλής της ΠΑΣΚ Εφοριακών από το 1995.

Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διοχετεύουν την πληροφορία πως αρχηγός της σπείρας με τα τέσσερα πλοκάμια είναι ο Μάρκος Καραμπέρης, γνωστός ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου και ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου. Συνελήφθη επίσης, ο Δημήτρης Λαμπάκης, συνεργάτης του Καραμπέρη.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μενίδι - 26χρονος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του - Το ανακαίνιζε για να αρραβωνιαστεί!

Pearl river fire..
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ by Loco Steve via Flickr
- Προηγήθηκε έκρηξη και έπιασε φωτιά από άγνωστη αιτία
- Το σπίτι ήταν γεμάτο εύφλεκτα υλικά λόγω της ανακαίνισης
- Κινδύνευσαν ένοικοι από τη φωτιά στην πολυκατοικία

Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε έναν 26χρονο ο οποίος κάηκε ζωντανός στο σπίτι που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή.

Ο νεαρός, ανακαίνιζε μόνος του το σπίτι του στο Μενίδι γιατί ετοιμαζόταν να αρραβωνιαστεί. Κανονικά έμενε με τους γονείς του σε άλλο σπίτι αλλά προφανώς πέρασε εκεί το βράδυ γιατί τελείωσε αργά με τις επισκευές.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τον δολοφόνησαν στη μέση του δρόμου μπροστά στα μάτια των περαστικών

Εν ψυχρώ δολοφόνησαν έναν άνδρα στη μέση του δρόμου στις 19:00 το απόγευμα μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών.

Το άγριο έγκλημα έγινε στη γωνία της 3ης Σεπτεμβρίου με την οδό Στουρνάρη.Το θύμα-νεαρός αλλοδαπός-περπατούσε αμέριμνος.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Είχαν στήσει ολόκληρη επιχείρηση με κλεμμένα φορτηγά και μηχανήματα


ΣΕ ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΤΙΚΗ

Μία τετραμελής εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Χαλκίδας και η οποία τον τελευταίο καιρό δρούσε σε περιοχές της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Ατττικής οι οποίοι είχαν ρημάξει τα πάντα με τις κλοπές τους ακόμα και οχημάτων - μηχανημάτων έργων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στη Χαλκίδα δύο Έλληνες 24 και 17 ετών, ενώ επιπλέον στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δυο ακόμα άντρες ηλικίας 45 και 69 ετών, κατηγορούμενοι για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, υπεξαίρεσης και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Την έδεσε,την φίμωσε και την χτύπησε για να της κλέψει κουβέρτες και ρούχα

Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας μία τσιγγάνα η οποία χτύπησε μια 86 χρονη γυναίκα μετά από διάρρηξη στο σπίτι της ηλικιωμένης στην Πάτρα.

Ηδη δράστιδα  αναγνωρίστηκε από την 86χρονη , αφού οι αστυνομικοί την μετέφεραν στο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η ηλικιωμένη.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Μεγαλοδημοσιογράφος σε κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων - 47 συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξάρθρωση τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιάσεων και τοκογλυφίας.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, σαράντα επτά μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων, ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης, εφοριακός υπάλληλος, δύο τραπεζικά στελέχη και πρώην τραπεζικό στέλεχος, τραπεζικός υπάλληλος, δύο δικηγόροι, εν ενεργεία και απότακτος αστυνομικός, δημοσιογράφος και ένας υπάλληλος Π.Α.Ε.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ψάχνουν συνεργούς 58χρονου διαρρήκτη για την κλοπή της Πινακοθήκης


Τρεις μαζικές κλοπές πινάκων από το Ίδρυμα Γουλανδρή, από το Τελλόγλειο Ιδρυμα στην Θεσσαλονίκη και από την συλλογή Ιόλα, στα μέσα της δεκαετίας του 90, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να διαλευκανθεί η μεγάλη αρπαγή των πινάκων του Πικάσο, του Μοντριάν και του Κατσιά από την Εθνική Πινακοθήκη πριν από μία εβδομάδα.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν "διαδηλωτή" με ...όπλο!

Κουκουλοφόροι ξυλοκόπησαν "διαδηλωτή" με ...όπλο !

Ένας άντρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της πορείας στο Σύνταγμα όταν δέχθηκε επίθεση από τριάντα άτομα.


Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αρχινονός της αλβανικής μαφίας συνελήφθη στα Πατησια

Ένα από τα ηγετικά στελέχη της αλβανικής μαφίας βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας. 
 
Πρόκειται για ένα 33χρονο κακοποιό, οποίος συντόνιζε τρεις εγκληματικές ομάδες. 
 
Η μία μπούκαρε στα σπίτια, η δεύτερη παραλάμβανε τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια, αφού άλλαζε αριθμούς κυκλοφορίας και πλαισίου, τα μεταπωλούσε ως μεταχειρισμένα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Ανατίναξαν το σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού

Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η κόντρα μεταξύ οπαδών και αυτό φαίνεται από την εικόνα που μπορεί να αντικρίσει κανείς στο Περιστέρι, στο σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στο σημείο που σημειώθηκε έκρηξη σήμερα το πρωί.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

«Sunday Times: Βιομηχανία» πλαστών διαβατηρίων στην Αθήνα

English: Greek non-biometric passport from 200...
Image via Wikipedia
Χίλια ως χίλια πεντακόσια ευρώ και μια ταυτότητα ή διαβατήριο που να ανήκει σε κάποιον που «να του μοιάζει», μπορεί να είναι αρκετά για έναν μετανάστη από την Αφρική ή την Ασία για να ταξιδέψει στη Βρετανία ή στη Γαλλία μέσω Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα μέσω πλατείας Αμερικής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύτηκε στους Sunday Times και την οποία επικαλείται το Βήμα της Κυριακής, λειτουργούν στη χώρα μας κυκλώματα ενοικίασης ταξιδιωτικών εγγράφων. 


Αυτό που τα διαφοροποιεί από μια τυπική πλαστογράφηση εγγράφου, είναι το ότι οι κάτοχοι των γνήσιων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνήθως, Γάλλοι, Βέλγοι, ή Γερμανοί πολίτες, νοικιάζουν το διαβατήριο τους ή την ταυτότητα τους σε κυκλώματα που με τη σειρά τους τα νοικιάζουν ή τα πωλούν σε Αφρικανούς και Ασιάτες που θέλουν να ταξιδέψουν στη δυτική Ευρώπη.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έπιασαν 27χρονο για δύο δολοφονίες σε Πετράλωνα και Μύκονο..


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η ανθρωποκτονία 66χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στις 6 Μαρτίου 2010 μέσα στο διαμέρισμά του στα Πετράλωνα. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Εφοδος σε παράνομο καζίνο στην Ομόνοια

A row of "Wheel of Fortune" slot mac...
Image via Wikipedia
Έφοδο σε κατάστημα ίντερνετ καφέ στην Ομόνοια, το οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε μετατρέψει σε παράνομο καζίνο, πραγματοποίησε η Ασφάλεια Αττικής τα ξημερώματα.

Συνολικά, συνελήφθησαν 12 άτομα και κατασχέθηκαν 35 «φρουτάκια» καθώς και μια μεγάλη ρουλέτα που ήταν τοποθετημένα μέσα στο κατάστημα.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ένας Έλληνας, υπεύθυνος του καταστήματος που λειτουργούσε χωρίς άδεια, δύο αλλοδαποί υπάλληλοι και εννέα ακόμη αλλοδαποί, που συμμετείχαν ως παίκτες στην διενέργεια απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΖΕΥΓΑΡΙ κακοποιών άνοιξε πυρ κατά περιπολικού - ΝΕΚΡΟΣ ο πιστολέρο - Τραυματίας ο αστυνομικός


ΖΕΥΓΑΡΙ κακοποιών άνοιξε πυρ κατά περιπολικού που τους σταμάτησε για έλεγχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αστυνομικός και να σκοτωθεί ο κακοποιός

Τραυματία κακοποιό αναζητεί η ΕΛΑΣ, η οποία διενεργεί συνεχείς ελέγχους και έρευνες για τον εντοπισμό του.

Είχε προηγηθεί καταδίωξη και ο δράστης "γάζωσε" αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού, στα Μέγαρα.
Προς το παρόν έχει συλληφθεί μία γυναίκα η οποία ήταν μαζί του.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Αυγενάκης: H εγκληματικότητα "θερίζει" ζωές, κλείνει επιχειρήσεις

Το ζήτημα της αναγκαίας λήψης συγκεκριμένων μέτρων κατά της αύξησης της εγκληματικότητας έφερε στην Ολομέλεια της Βουλής η Δημοκρατική Συμμαχία με επερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσή, η οποία συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 13 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, απέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναγκαία λήψη μέτρων για την προστασία των πολιτών και την εμπέδωση αισθήματος δημόσιας ασφάλειας στην κοινωνία. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αρνητικές οικονομικές συνέπειες στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η πτώση που καταγράφεται την τελευταία τριετία στα ξενοδοχεία είναι πρωτοφανής, ενώ η αγορά έχει ήδη χάσει το 22% του δυναμικού των κλινών, δηλαδή περίπου 2.800 κλίνες και ότι οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είδαν τον κύκλο εργασιών τους να μειώνεται κατά 50% σε σχέση με το 2008. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι σύμφωνα με τους Εμπορικούς Συλλόγους καταγράφεται πτώση του τζίρου άνω του 28% σε σχέση με το 2010, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η πτώση περιορίζεται στο 10%, ενώ μόνο στο κέντρο της Αθήνας χάνονται εξαιτίας της γιγάντωσης του παραεμπορίου πάνω από 1 δις Ευρώ έσοδα. 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ του κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ:

«(…) Το ζήτημα που θέτει προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής η Δημοκρατική Συμμαχία είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και άπτεται άμεσα της ομαλής λειτουργίας κάθε ευνομούμενης κοινωνίας. Αφορά την ελεύθερη και ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αφορά την ίδια τη Δημοκρατία. Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Αν δεν δράσουμε τώρα, άμεσα και εάν δεν συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν κατόπιν θα μπορούμε να ανασχέσουμε το κύμα έξαρσης της εγκληματικότητας.

Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι οι κάθε είδους κακοποιοί θεωρούν πως δεν έχουν άλλη επιλογή για την επιβίωσή τους. Το πιο ανησυχητικό είναι όμως ότι πιστεύουν πως δεν πρόκειται να συλληφθούν και να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους. Αυτήν ακριβώς την πεποίθηση, ότι δηλαδή δεν υπάρχει επαρκής αστυνόμευση και αποτελεσματικός έλεγχος για την αποτροπή αξιόποινων πράξεων, πρέπει να καταρρίψετε κύριε Υπουργέ, με συγκεκριμένα μέτρα, με οργανωμένο σχέδιο και αποτελεσματική δράση.

Τα συγκριτικά στοιχεία για την εγκληματικότητα που δημοσιεύει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για το Λεκανοπέδιο είναι συγκλονιστικά. Σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2010, το πρώτο εξάμηνο του 2011 έχουμε, εντός Αττικής, αύξηση των κλοπών – διαρρήξεων στα Ι.Χ.Ε. κατά 181%, αύξηση των ληστειών σε σπίτια κατά 117%, σε ταχυδρομικούς διανομείς κατά 266,6%, σε οδηγούς ταξί κατά 90%, σε περίπτερα κατά 50%, σε πρατήρια υγρών καυσίμων κατά 44,4%, ενώ κατά 22,2% έχουν αυξηθεί οι «τσαντάκηδες». Επιτρέψτε να σας καταθέσω στα πρακτικά τα σχετικά στατιστικά στοιχεία.

Εξίσου δραματικό είναι ότι τα περιστατικά με θύματα ανθρώπους της τρίτης ηλικίας αυξάνονται το τελευταίο διάστημα, καθώς αδίστακτοι κακοποιοί μπορούν εύκολα να τους αποσπάσουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα, ενώ είναι ολοένα και συχνότερα τα περιστατικά διαρρήξεων σπιτιών ηλικιωμένων. Μάλιστα, όπως καταγράφεται σε πλήθος δημοσιευμάτων την τελευταία περίοδο, αλλά και από συχνές καταγγελίες των πολιτών και αναφορές της αστυνομίας, οι επιτήδειοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και βία, προκαλώντας μάλιστα κατά περιπτώσεις ακόμα και το θάνατο των εν λόγω συμπολιτών μας. 

Εκτός όμως, από την ουσιαστική αύξηση τoυ αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες των Αθηνών, υπάρχουν και αρνητικές οικονομικές συνέπειες στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα ξενοδοχεία των Αθηνών και γενικότερα της Αττικής, υποφέρουν από την αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της συνεχούς υποβάθμισης και της αύξησης της εγκληματικότητας ιστορικών περιοχών της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, η πτώση που καταγράφεται την τελευταία τριετία στον κλάδο είναι πρωτοφανής, ώστε ήδη 18 ξενοδοχειακές μονάδες των Αθηνών έχουν βάλει λουκέτο. Αναμενόμενο είναι ότι η υποβάθμιση του κέντρου των Αθηνών θα οδηγήσει και σε νέα λουκέτα, ενώ θέμα ημερών είναι να κλείσει και το 19ο ξενοδοχείο, καθώς η αγορά έχει ήδη χάσει το 22% του δυναμικού των κλινών, δηλαδή περίπου 2.800 κλίνες. Ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τους Εμπορικούς Συλλόγους καταγράφεται πτώση του τζίρου άνω του 28% σε σχέση με το 2010, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου η πτώση περιορίζεται στο 10%. Παράλληλα, μόνο στο κέντρο της Αθήνας χάνονται εξαιτίας της γιγάντωσης του παραεμπορίου πάνω από 1 δις Ευρώ έσοδα για το Ελληνικό Δημόσιο. Αντίστοιχα, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είδαν τον κύκλο εργασιών τους να μειώνεται κατά 50% σε σχέση με το 2008.

(…) Για αυτό ακριβώς το λόγο, επειδή η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα κύριε Υπουργέ. Και δεν θέλουμε πάλι σήμερα να μας μιλήσετε για καλές προθέσεις και το γενικό σχεδιασμό του Υπουργείου. Αντίθετα, θέλουμε πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις και πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης και να περιοριστεί το φαινόμενο που έχει ουσιαστικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους πολίτες, όσο και στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Θέλουμε λοιπόν να μας πείτε ξεκάθαρα ποιος είναι ο κεντρικός επιχειρησιακός σχεδιασμός του Υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. και με ποια συγκεκριμένα μέσα θα εξασφαλίσετε την προστασία των πολιτών και την εμπέδωση αισθήματος δημόσιας ασφάλειας στην Αττική, με ιδιαίτερη βαρύτητα το κέντρο των Αθηνών.»

Και άλλο παράνομο «καζίνο» σε καφετέρια του Πειραιά

Slot Machines
Image by ragingwire via Flickr
Παράνομο «καζίνο» που λειτουργούσε σε καφετέρια στον Πειραιά, εντοπίστηκε ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας.

Συνελήφθησαν 27 άτομα με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ κατασχέθηκαν 29.000 ευρώ και 26 μηχανήματα παράνομου τζόγου.

Από τους συλληφθέντες, μία αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας ήταν υπεύθυνη, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος απουσίαζε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης και αναζητείται.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βρέθηκε οπλοστάσιο στην κατοχή μπράβου της νύχτας

Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στην κατοχή 36χρονου, γνωστού μπράβου της νύχτας, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί και στον «πόλεμο» των νονών της Ηλιούπολης, και ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη περιοχή του Κορωπίου Αττικής, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Άλλο ένα παράνομο καζίνο στη Συγγρού

Row of slot machines inside Las Vegas airport.
Image via Wikipedia
Το παράνομο καζίνο που είχε εντοπιστεί πριν από ένα μήνα στη λεωφόρο Συγγρού άνοιξε και πάλι, καθώς μετά από έρευνα που έκαναν ξανά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, το βρήκαν να λειτουργεί κανονικά και μάλιστα συνέλαβαν 27 άτομα.

Από τους συλληφθέντες, ο ένας είναι ο υπεύθυνος, δύο ήταν «τσιλιαδόροι», επτά εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι παίκτες στα παράνομα «φρουτάκια».

Ως ιδιοκτήτρια του καταστήματος φέρεται η ηλικιωμένη μητέρα του ανθρώπου που το διαχειρίζεται, η οποία δεν διαμένει στην Αττική και αναζητείται στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Αντιεξουσιαστές κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μπαρ στο Παγκράτι

Άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο επιτέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είχαν συγκεντρωθεί σε γνωστό μπαρ στο Παγκράτι για να συζητήσουν επί του μέλλοντος του Κινήματος ενόψει κρίσιμων κομματικών συνεδριάσεων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ALERT! ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ιδιοκτήτη εταιρείας διανομής πετρελαίου

Νεκρός από πυρά τριών αγνώστων έπεσε ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής πετρελαίου στα Ανω Λιόσια.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 20.17 και το μόνο που έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό είναι ότι το θύμα δέχθηκε πυροβολισμό από πυροβόλο όπλο


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

Έπιασαν τον αρχηγό συμμορίας που είχε ρημάξει την ΑΤΤΙΚΗ και και την ΕΥΒΟΙΑ

Εξιχνιάσθηκαν δεκαπέντε (15) περιπτώσεις ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών σε ΑΤΤΙΚΗ και ΕΥΒΟΙΑ 
Βραδινές ώρες της 9-1-2012 στα Κ. Πατήσια, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη 33χρόνος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διέπραττε διαρρήξεις, διακεκριμένες κλοπές και ένοπλες ληστείες σε οικίες.
 
 
 

ΠΑΤΗΣΙΩΝ: Επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα σε αστυνομικούς

Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε ομάδα ΔΙ.ΑΣ την ώρα που έκανε έλεγχο για το παραεμπόριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Χέυδεν, κοντά στην ΑΣΟΕΕ.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ληστείες σε Ασπρόπυργο, Κερατσίνι και Χαϊδάρι

Τρεις ληστείες σημειώθηκαν σε Ασπρόπυργο, Κερατσίνι και Χαϊδάρι.

Συγκεκριμένα, δύο ένοπλοι ληστές απέσπασαν το χρηματοκιβώτιο εταιρείας ιατρικών αερίων στη θέση Στεφάνι Ασπροπύργου.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ξενοδοχείο - οίκος ανοχής στο κέντρο της Αθήνας

Πολυμελές κύκλωμα σωματεμπορίας και μαστροπείας αλλοδαπών γυναικών εξαρθρώθηκε την Τρίτη από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε έρευνα που έγινε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας μετά από πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος, διαπιστώθηκε ότι νεαρές αλλοδαπές γυναίκες, με καταγωγή κυρίως από βαλκανικές χώρες, προσέγγιζαν πελάτες με τους οποίους στη συνέχεια μετέβαιναν σε διάφορα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στην Αθήνα συνελήφθη ο τρίτος πιστολέρο των Χανίων

Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών στην Αθήνα έπεσε στις 3 του μήνα τελικά ο 21χρονος που μαζί άλλα δύο άτομα 24 και 21 ετών αντίστοιχα στις 27 Δεκεμβρίου αναστάτωσαν την πόλη των Χανίων

Συγκεκριμένα οι τρεις δράστες , ενώ είχαν προσπαθήσει να αρπάξουν την τσάντα μιας γυναίκας, στη συνέχεια οδηγώντας κλεμμένο αγροτικό αυτοκίνητο, και αφού τους καταδίωκαν οι αστυνομικοί προκειμένου να αποφύγουν το σχετικό έλεγχο, επιχείρησαν να χτυπήσουν με το όχημα αστυνομικό χωρίς να τα καταφέρουν. 


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έκρηξη σε αυτοκίνητο της οικογένειας του αρχηγού της Πυροσβεστικής

Άγνωστοι λίγο πριν τις 10 το βράδυ πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο που ανήκει στην οικογένεια του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Παναγιώτη Μπονάτσου και ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγ. Διονυσίου στον Άγιο Δημήτριο.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Συγκλονίζει ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Πρώτη σ’ όλη την Ελλάδα η Αθήνα στις αυτοκτονίες ενώ ακολουθεί η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταβιβάστηκαν στη Βουλή για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών (που έχουν τελεστεί ή και απόπειρες) την τριετία 2009-2011 πανελλαδικά. Συνολικά 1.727  είναι οι τελεσθείσες αυτοκτονίες ή απόπειρες αυτοκτονίας από το 2009 έως 10.12.2011.

Αναλυτικά, τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, οι περιπτώσεις αυτοκτονιών (τελεσμένες και απόπειρες) έχουν, ανά περιφέρεια, ως εξής:

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έκλεβε καύσιμα με τη βοήθεια αστυφύλακα!

Τη βοήθεια ενός αστυφύλακα προκειμένου να πραγματοποιήσει κλοπή καυσίμου από μοτοσικλέτα ζήτησε ένα 29χρονος εχθές τα ξημερώματα στην περιοχή του Νέου Κόσμου στην Αθήνα.

Ο 29χρονος έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της μοτοσικλέτας και καταδιώχθηκε αλλά κατάφερε να διαφύγει πεζός.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Έφοδος του ΣΔΟΕ στο νεκροτομείο Αθηνών - Καταγγελίες για μίζες

Εισέβαλε για τα καλά το ΣΔΟΕ στο νεκροτομείο Αθηνών καθώς ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί υπαλλήλων καθώς και ιδιωτών που φέρεται να έπαιρναν μίζες.

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι υπάλληλοι του νεκροτομείου, έπαιρναν από 50 έως 300 ευρώ για να δίνουν προτεραιότητα στη διακίνηση των σορών...

Στην Εισαγγελία ο Κουλούρης

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων εμφανίστηκε αυτοβούλως ο πρώην υπουργός Κίμων Κουλούρης, προκειμένου να συναντήσει την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Το γλέντι του Λάκη Γαβαλά στην... υγειά των κορόιδων

Με χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και έχοντας «φεσώσει» τους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του, ο Λάκης Γαβαλάς ξεφαντώνει στα μπουζούκια, ενώ δεν παραλείπει να κάνει? χιούμορ για την υπαγωγή της εταιρείας του στο «σωτήριο» άρθρο 99

Σε πρόκληση προς το κοινό περί δικαίου αίσθημα εξελίσσονται οι συλλήψεις μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Τη μια μέρα... διαφημίζονται ως μεγάλες επιτυχίες της οικονομικής αστυνομίας που ανοίγει κελιά για επώνυμους μεγαλοσχήμονες και την αμέσως επομένη όλοι αυτοί επιστρέφουν σπίτι τους σαν να μην υπήρξε συμβάν!

Οι «χάρτινες χειροπέδες» προβληματίζουν την κυβέρνηση κι έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο στόχαστρο των πολιτών που βλέπουν τους εαυτούς τους να διώκονται σκληρά όταν αδυνατούν να πληρώσουν, τη στιγμή που άλλοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν τη χλιδή, έχοντας αφήσει μάλιστα στον δρόμο δεκάδες εργαζόμενους των επιχειρήσεών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΓΑΒΑΛΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΟΥ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...