Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011

«Φέρε τώρα τα λεφτά, για να σωθεί το παιδί σου»

Κύκλωμα απατεώνων εξαπατά ηλικιωμένους εκμεταλλευόμενο την αγωνία τους για την οικογένειά τους

Ωρα Κροατίας 6.30 το πρωί, (μια ώρα μείον από την ώρα Ελλάδας), Τρίτη του Πάσχα, 26 Απριλίου, μέσα στον ύπνο μου, χτυπάει το κινητό μου. Στη γραμμή, ο πατέρας μου να με ρωτάει ουρλιάζοντας: «Ζεις; Ζεις; Που είσαι τώρα; Τι σου συμβαίνει;»…

Ξεκινώντας απ' την αρχή, η ιστορία έχει ως εξής: Το σταθερό τηλέφωνο των γονιών μου χτύπησε την Τρίτη του Πάσχα περίπου στις 6.30 το πρωί από απόρρητο αριθμό. Μια άγνωστη φωνή είπε στη μητέρα μου τα εξής: «Είσαστε η Πασχάλη; Το παιδί σας έπαθε βαρύ έμφραγμα. Σας τηλεφωνώ από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, το παιδί σας είναι ετοιμοθάνατο».

– «Η κόρη μου ή ο γιος μου;», ρώτησε η μάνα μου. Χωρίς να ξεκαθαρίζουν άμεσα απάντησαν: «Χρειάζεται να χειρουργηθεί άμεσα, μήπως και ζήσει και πρέπει με νοσοκομειακό να πάμε στο Ρίο όπου βρέθηκε μόσχευμα». Με τις φωνές και τα κλάματα της μητέρας μου, εκείνη τη στιγμή ξύπνησε έντρομος και συγχυσμένος ο πατέρας μου, άνθρωπος 73 ετών με δύο εμφράγματα στο ιστορικό του. Αρπαξε το τηλέφωνο και του είπαν: «Πρόκειται για κάτι επείγον και σοβαρό. Είμαι ο γιατρός Νικολάου. Δεν μπορώ να σας μιλήσω άλλο. Εχουμε εφημερία. Τηλεφωνήστε μου στο νούμερο 210 7235046 στον Ευαγγελισμό, για να συνεννοηθούμε».

Σε κατάσταση πανικού

Αμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη, σε κατάσταση πανικού και παίρνοντας υπογλώσσιο, ο πατέρας μου τηλεφωνεί στον υποτιθέμενο γιατρό Νικολάου. Η ώρα πλησιάζει 7.00. Τώρα οι απατεώνες έχουν κατασταλάξει: «Η κόρη σας έπαθε οξύτατο έμφραγμα του μυοκαρδίου και είναι κλινικά νεκρή. Δεν έχει παλμούς και υποστηρίζεται από μηχάνημα». Τότε, ακούστηκε μια γυναικεία φωνή μέσα από τη γραμμή να φωνάζει: «Τρέξτε, τρέξτε να δείτε, είναι κλινικά νεκρή». Στο σημείο αυτό, ο υποτιθέμενος Νικολάου, αφήνει το τηλέφωνο και υποτίθεται ότι πάει στο δωμάτιο φωνάζοντας: «Δεν έχει παλμούς, χρειάζεται μεταμόσχευση καρδιάς».

Οταν πιάνει το τηλέφωνο ξανά, ο πατέρας μου είναι ράκος. Με κλάματα ρωτάει τι συμβαίνει. Τότε ο «Νικολάου» του εξηγεί, ότι μόνη λύση είναι η μεταμόσχευση καρδιάς και επειδή το Ωνάσειο είναι γεμάτο, η εργασία αυτή θα γίνει στο Ρίο. Τα έξοδα είναι 250.000 ευρώ, του λέει, αλλά «θέλουμε επειγόντως μέσα σε 20 λεπτά, τουλάχιστον τα 16.800 ευρώ για το μόσχευμα». «Μα έχει την ασφάλεια ζωής», απαντάει ο πατέρας μου. «Αυτή δεν ισχύει, γιατί ήρθε με ασθενοφόρο του ΙΚΑ» επιμένει ο «Νικολάου». «Μια στιγμή», λέει ο πατέρας μου. «Είστε σίγουροι ότι είναι η κόρη μου και δεν πρόκειται για συνωνυμία; Η κόρη βρίσκεται στην Κροατία». «Μα βέβαια επιμένει ο "γιατρός". Εκεί έπαθε το έμφραγμα και τη μετέφεραν με Αίρμπας τώρα το πρωί στην εντατική».

Ραντεβού στην Αγία Ελεούσα

Στη συνέχεια τους ζητούν τα νούμερα των κινητών τους για να βρίσκονται σε επαφή, και –περιέργως- και το σταθερό τους για να το έχουν πρόχειρο. «Σε είκοσι λεπτά, να είστε στην Αγία Ελεούσα, στην Καλλιθέα, απ' έξω, με τα χρήματα και θα περάσει το ασθενοφόρο με την κόρη σας για να σας πάρουμε και να έρθετε μαζί μας στο νοσοκομείο του Ρίου. Να έχετε μαζί και το βιβλιάριο ασθενείας το δικό σας». «Μα δεν προλαβαίνω», απαντά ο πατέρας μου. Και τότε ακολουθεί ο εξής διάλογος:
- «Τότε ελάτε αργότερα στη γωνία Ξενοφώντος και Ισμήνης στη Καλλιθέα, με τα χρήματα».
-«Μα δεν έχω αυτά τα χρήματα».
-«Δεν μπορείτε να πάρετε λεφτά απ την Τράπεζα; Οπου να’ ναι ανοίγει».
-«Δεν έχουμε καταθέσεις σε καμιά τράπεζα».
-«Καλά, πόσα λεφτά έχετε στο σπίτι σας αυτή τη στιγμή;».
-«Εκατό ευρώ».
-«Δεν υπάρχει κάποιος να τα δώσει;».
-«Μπορεί να βρει ο γιος μου».
-«Δώστε μου το τηλέφωνο του». Και εκεί έκλεισαν το τηλέφωνο.

Το κρίσιμο τηλεφώνημα

Πάνω στον θρήνο, ο πατέρας μου τηλεφώνησε στον αδερφό μου, και στη συνέχεια η μητέρα μου σκέφτηκε να με πάρουν - έστω απέλπιδα- τηλέφωνο στο κινητό. Οση ώρα μίλαγα με τους γονείς μου, οι απατεώνες τηλεφωνούσαν από απόκρυψη στο κινητό του αδερφού μου. Τώρα το σενάριο είχε πάρει την τελική μορφή του: αυτή τη φορά ήταν η «κυρία Λυμπεροπούλου» η οποία ευγενέστατα, όπως και ο γιατρός «Νικολάου», είπε τα εξής: «Καλημέρα σας είμαι η κυρία Λυμπεροπούλου. Μίλησα και με τους γονείς σας, η αδερφή σας έχει πάθει βαρύ έμφραγμα και βρίσκεται στην εντατική του Ευαγγελισμού και θα ξεκινήσει με ασθενοφόρο για να πάει στο Ρίο όπου έχει βρεθεί συμβατό μόσχευμα. Η διαδικασία αυτή θα στοιχίσει, και θα χρειαστεί από εσάς, το ποσό των 16.800 ευρώ». «Μα έχει ασφάλεια», απαντά είπε ο αδερφός μου. «Αν δεν είχε θα έπρεπε να πληρώσετε 242.000 ευρώ». «Εντάξει, έρχομαι αμέσως στο νοσοκομείο να το κανονίσω», απάντησε εκείνος. Η «κυρία Λυμπεροπούλου», επέμενε τα λεφτά να κατατεθούν στα επόμενα είκοσι λεπτά σε λογαριασμό τραπέζης (δεν πρόλαβε να του τον δώσει) «αλλιώς ο κ. Αντωνάκος δεν πρόκειται να την χειρουργήσει και θα την αφήσει να πεθάνει». Εκείνη τη στιγμή, τηλεφώνησα η ίδια στο σταθερό του αδερφού μου, και η «κυρία Λυμπεροπούλου» κατάλαβε ότι αποκαλύφθηκε η απάτη και έκλεισε το τηλέφωνο.

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας μου κάλεσε την Αμεση Δράση περίπου στις 7.45 το πρωί. Πριν προλάβει να εξηγήσει στον αστυνομικό τι συμβαίνει, εκείνος του έκλεισε το τηλέφωνο. Καλώντας ξανά, η αστυνομικός που απάντησε, αυτή τη φορά άκουσε ολόκληρη την ιστορία. Της είπε ότι είναι απατεώνες και ότι του έδωσαν ραντεβού και εκείνη –αν είναι δυνατόν - τον ρώτησε: «Τι προτιμάτε να στείλουμε: περιπολικό ή μοτοσικλέτα;(!)».

Περιμένοντας την Αστυνομία

Εδωσαν τη διεύθυνση του σπιτιού τους και τους περίμενε η μητέρα μου στο δρόμο. Οπως αναμενόταν κανένας αστυνομικός δεν φάνηκε. Ο πατέρας μου, προκειμένου να μάθει ποιος του έπαιξε αυτό το πρόστυχο παιχνίδι, πήγε στο «ραντεβού» Ισμήνης και Ξενοφώντος, και βρήκε μόνο μια κοπέλα περίπου 25 ετών μελαχρινή, όμορφη, με ένα κινητό και hands free, η οποία επόπτευε τον χώρο. Μετά από αναμονή είκοσι λεπτών την πλησίασε και τη ρώτησε: «Εφερα τα χρήματα για τη μεταμόσχευση. Ειδοποιήστε σας παρακαλώ». Αν και ο οποιοσδήποτε αμέτοχος θα έκανε ερωτήσεις, η ίδια είπε απλά, «εγώ δεν έχω σχέση».

Στη συνέχεια, ο πατέρας μου, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας για να καταγγείλει το γεγονός. Πριν προλάβει καλά-καλά να μιλήσει, ο αξιωματικός υπηρεσίας του είπε: «Ξέρω-ξέρω, είναι ο κ. "Νικολάου", τηλέφωνο 210 7235046, Ευαγγελισμός κ.λ.π. Δεν είστε ο πρώτος. Εχουν εξαπατήσει 600 άτομα στην Καλλιθέα. Να είστε και ευχαριστημένος που δεν χάσατε τα λεφτά σας. Ο εισαγγελέας μας είπε να μην δεχόμαστε άλλες μηνύσεις αν δεν έχει διαπραχθεί η εξαπάτηση για μην σχηματίζονται πολλές δικογραφίες. Δώστε μου τα στοιχεία σας και άμα τους πιάσουμε, τους κάνετε μήνυση διότι προηγούνται εκείνοι που τους τα πήρανε».

Τηλεφωνώντας στο νούμερο 210 7235046, ηχογραφημένο μήνυμα του ΟΤΕ, ενημερώνει ότι ο αριθμός άλλαξε και να τηλεφωνήσουμε στο 11888 για πληροφορίες. Εξηγώντας το περιστατικό και ρωτώντας σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο νούμερο, η απάντηση στη μητέρα μου ήταν ότι, «δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες, άνευ εισαγγελικής παραγγελίας».

Το «επεισόδιο» τυπικά τουλάχιστον λήγει εδώ. Το να αποσπάσεις χρήματα, από ηλικιωμένους ανθρώπους όπως οι γονείς μου, είναι πολύ εύκολο και πολύ απλό, διότι, αν είχαν, σίγουρα θα τα έδιναν χωρίς δεύτερη σκέψη, προκειμένου να σωθεί το παιδί τους. Το να τους στείλεις και στον τάφο, μια μάνα με πίεση και έναν πατέρα με δύο εμφράγματα, αυτό είναι ένα έγκλημα για το οποίο αξίζει η μεγαλύτερη τιμωρία, άσχετα αν για την αστυνομία δεν έγινε τίποτα αφού δεν τους πήραν τα λεφτά.

Οι «συστάσεις» της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής είναι μεγάλος ο αριθμός των πολιτών - χωρίς να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό - που είτε εξαπατήθηκαν είτε επιχείρησαν κάποιοι να τους παγιδεύσουν. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι δράστες δεν χρησιμοποιούν μόνο έναν τρόπο για να εξαπατήσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους αλλά κάθε φορά διαλέγουν διαφορετικό. Ο στόχος τους, όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, είναι τηλεφωνώντας κυρίως νυχτερινές ώρες να προκαλέσουν πανικό και να αιφνιδιάσουν τους πολίτες ζητώντας τους χρήματα για δήθεν αγορές μοσχευμάτων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία για υπόθεση που να αφορά ψευδή αγορά μοσχευμάτων ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «οι απατεώνες ξέρουν καλά πως εάν συλληφθούν θα καταδικαστούν με 10 έτη φυλάκισης και δεν θα πάνε στα σωφρονιστικά καταστήματα αντίθετα θα αφεθούν ελεύθεροι και θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να "ψαρεύουν" θύματα». Οι αστυνομικοί συστήνουν στους πολίτες να μην ενδίδουν σε τέτοιες πιέσεις και να καλούν άμεσα τον φερόμενο ως τραυματία που χρειάζεται μεταμόσχευση ενώ εάν αντιληφθούν πως πρόκειται για απάτη να την καταγγέλλουν άμεσα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους.

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Βασανίζουν ηλικιωμένους για να αρπάξουν μια σύνταξη !

Στήνουν κομπίνες για να καρπωθούν περιουσίες ηλικιωμένων, διαπράττουν στυγερά εγκλήματα με θύματα αθώες γριούλες και ανήμπορους γέροντες προκειμένου να  κλέψουν το κομπόδεμά τους, και «σκηνοθετούν» ολόκληρες επιχειρήσεις για να αρπάξουν λίρες ή χρυσαφικά. 

Οικιακές βοηθοί και αδίστακτοι συγγενείς που γνωρίζουν τα… κατατόπια από πρώτο χέρι, γυναίκες-αράχνες οι οποίες δεν διστάζουν να σκοτώσουν εν ψυχρώ για λίγα χρήματα και ληστές που βρίσκουν ως εύκολη λεία τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, είναι συνήθως οι δράστες περιστατικών απίστευτης αγριότητας.

Στα Χανιά, ένας 72χρονος έμεινε δεμένος και φιμωμένος επί είκοσι τέσσερις ώρες από ομάδα κακοποιών, της οποίας αρχηγός ήταν συγγενής του. Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης μια καθαρίστρια έκλεψε τον μικρό «θησαυρό» που η 93χρονη εργοδότριά της φυλούσε σε μια… ζαρντινιέρα. Στη Μεσσηνία μια 38χρονη λησταρχίνα φόρεσε χειροπέδες για τις άγριες δολοφονίες δύο ηλικιωμένων, ενώ στην Ανδρο μια γυναίκα έστησε ολόκληρη κομπίνα με σκοπό να συμπεριληφθεί στη μεγάλη διαθήκη ενός εύπορου γέροντα. Υποθέσεις που θυμίζουν ταινίες θρίλερ με τραγικούς «πρωταγωνιστές» ανήμπορους παππούδες και απροστάτευτες γριούλες ταράζουν τους τελευταίους μήνες τα μέχρι πρότινος ήρεμα νερά της ελληνικής επαρχίας και καταγράφονται στα αστυνομικά χρονικά ως παραδείγματα της ανθρώπινης βίας.

Βασανιστήρια για τη σύνταξη...

Στα Χανιά, ένας 35χρονος δεν δίστασε να βασανίσει και να ληστέψει τον ηλικιωμένο θείο του για να του πάρει τη σύνταξή του. Ο άτυχος 72χρονος έζησε εφιαλτικές ώρες μένοντας δεμένος και φιμωμένος επί δεκαέξι ώρες, ύστερα από επίθεση ομάδας κακοποιών, της οποίας αρχηγός ήταν ο ίδιος ο ανιψιός του. Οι δράστες φίμωσαν με μονωτική ταινία τον άτυχο ηλικιωμένο και έκαναν άνω-κάτω το σπίτι, για να βροουν τελικά 480 ευρώ, δηλαδή τα χρήματα της σύνταξής του.

Οι άγριες δολοφονίες με σκοπό τη ληστεία δύο ηλικιωμένων σε Μεσσηνία και Λακωνία που είχαν σοκάρει το πανελλήνιο, ήταν τελικά δουλειά μιας γυναίκας-αράχνης. Η 38χρονη Βουλγάρα πιάστηκε στη «φάκα» μετά τις έρευνες της Αστυνομίας και τη διασταύρωση σημαντικών στοιχείων. Η Βουλγάρα κατηγορείται ότι τον περασμένο Ιανουάριο είχε σκοτώσει μαζί με τον 40χρονο ομοεθνή φίλο της έναν 83χρονο στη Μεσσηνία. Παράλληλα, φέρεται να εμπλέκεται και στη στυγερή δολοφονία μιας 93χρονης από τη Λακωνία το καλοκαίρι του 2009.

Στην Αρτα, και συγκεκριμένα στους Κωστακιούς, πριν από λίγες ημέρες μια 31χρονη οικιακή βοηθός με τη βοήθεια ενός άνδρα έδεσε χειροπόδαρα με τραπεζομάντιλο την 73χρονη πρώην εργοδότριά της, τη φίμωσε, τη χτύπησε και στη συνέχεια της άρπαξε 7.000 ευρώ και κοσμήματα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ανέφερε ότι δράστες ήταν η πρώην οικιακή βοηθός της και ένας άνδρας.

Στη Θεσσαλονίκη μια 52χρονη καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν στο σπίτι μιας 93χρονης στην Καλαμαριά, μαζί με την 32χρονη κόρη της αφαίρεσε από το σπίτι της υπερήλικης ένα μεταλλικό κουτί με 164 χρυσές λίρες Αγγλίας και 87 δολάρια, τα οποία η γριούλα έκρυβε σε μια ζαρντινιέρα στο μπαλκόνι της. Η 52χρονη είπε στην κόρη της να περιμένει στον δρόμο κάτω από το μπαλκόνι για να της πετάξει το μεταλλικό κουτί. Η ηλικιωμένη διαπίστωσε την κλοπή και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν.

Στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, μια 27χρονη Αλβανή οικιακή βοηθός, ο 30χρονος σύζυγός της και ακόμη ένας άνδρας διέπραξαν ληστεία σε βάρος 90χρονης. Το ζευγάρι μπήκε στο διαμέρισμα, ακινητοποίησε και στη συνέχεια λήστεψε την ηλικιωμένη. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ανδρόγυνο που είχε στην κατοχή του 600 ευρώ, ενώ ο 44χρονος συνεργός τους αναζητείται.

Ακόμη μία ανήμπορη γριούλα έπεσε θύμα οικιακής βοηθού στα Χανιά. Η 46χρονη Βουλγάρα που είχε προσλάβει η 84χρονη από τα Χανιά αποδείχτηκε «μπουμπούκι», αφού την ξυλοκόπησε και κατόπιν της έκλεψε 90 ευρώ από το πορτοφόλι της. Οταν το θύμα συνήλθε, ειδοποίησε την Αστυνομία και η αλλοδαπή συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη της.

Μαύρη Τρίτη...

Νύχτα... Παθών πέρασε τη Μεγάλη Τρίτη μια γιαγιά στον Βόλο. Οι δύο δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον της κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα της χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η ανυποψίαστη 83χρονη. Στη συνέχεια, με πρωτοφανή αγριότητα και με την απειλή μαχαιριού, έδεσαν την ηλικιωμένη και άρχισαν να τη ρωτούν πού είχε κρύψει τα χρήματά της. Τα βασανιστήρια της 83χρονης συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα και σταμάτησαν όταν οι δράστες βρήκαν 7.000 ευρώ σε ένα ντουλάπι.

Ενα απίστευτο θρίλερ με στόχο την κληρονομιά ενός Κροίσου από το νησί της Ανδρου αποκαλύφθηκε στα δικαστήρια, με «πρωταγωνιστές» την οικιακή βοηθό και τα ανίψια του πάμπλουτου μακαρίτη. Η οικιακή βοηθός από τη Μολδαβία επιχείρησε με χίλιους δυο τρόπους να αρπάξει την τεράστια περιουσία, ενώ έσυρε στα δικαστήρια τους νόμιμους κληρονόμους για να προσβάλει τη διαθήκη. Ομως το δικαστήριο της Σύρου δικαίωσε τα τέσσερα ανίψια και η οικιακή βοηθός όχι μόνο δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, αλλά υποχρεώθηκε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.

Espressonews.gr

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Αγρίνιο: Όπλα, εκρηκτικά, αρχαία και... συλλήψεις!

φωτό από astynomia.grTρία άτομα συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Παντάνασσα Αγρινίου καθώς βρέθηκαν να κατέχουν παράνομα εκρηκτικές ύλες, φυσίγγια πολεμικών όπλων, πιστόλια κρότου, κροτίδες, κυνηγετικά όπλα, καθώς και αρχαία αντικείμενα της κλασσικής περιόδου..Οι συληφθέντες, ανάμεσα τους και μία γυναίκα είναι ηλικίας 20,31 και 36 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των Νόμων "Περί όπλων και εκρηκτικών, βεγγαλικών και προστασίας αρχαιοτήτων".

Ειδικότερα, σύμφωνα με το astynomia.gr ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ενδελεχή έρευνα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου στην Παντάνασσα Αγρινίου Αιτ/νίας, όπου σε έρευνα, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στο σπίτι των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

Δεκαπέντε ανισοβαρή μασούρια ζελατοδυναμίτιδας συνολικού βάρους 24.158 γραμμαρίων.

Έξι ανισοβαρή μασούρια αμμωνίτιδας συνολικού βάρους 8.700 γραμμαρίων.


Υπολείμματα αμμωνίτιδας συνολικού βάρους 760 γραμμαρίων.

Τέσσερα τεμάχια προωθητικής εκρηκτικής ύλης βάρους 144 γραμμαρίων.

Είκοσι πέντε κοινά καψύλλια (πυροκροτητές).

φωτό από astynomia.gr
φωτό από astynomia.gr

Δέκα μέτρα και πενήντα εκατοστά βραδύκαυστο φυτίλι χρώματος μαύρου.

Ένα μέτρο και είκοσι πέντε εκατοστά  ακαριαίο φυτίλι χρώματος κόκκινου.

Έντεκα φυσίγγια πολεμικών όπλων διάφορων διαμετρημάτων.

Δυο δίκαννα παλαιού τύπου.

Ένα μαχαίρι εντός θήκης μήκους 21 εκατοστών.

Εβδομήντα εννέα κροτίδες MEFISTO .
φωτό από astynomia.gr
φωτό από astynomia.gr

Δύο πιστόλια κρότου.

Δύο μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων.

Ένας αρχαίος αμφορέας πήλινος με πώμα ύψους 43,5 εκατοστών.

Ένα αρχαίο πήλινο ειδώλιο καθιστής μορφής (γυναίκα) ύψους 12 εκατοστών.
φωτό από astynomia.gr
φωτό από astynomia.gr

Ένα  αρχαίο πήλινο ειδώλιο γυναικείας μορφής ύψους 9,5 εκατοστών.

Ένα αρχαίο πήλινο ειδώλιο πτηνού ύψους 8,5 εκατοστών.

Ένα  αρχαίο μαχαιρίδιο σιδερένιο μήκους 23,5 εκατοστών.

Χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ.

Τα αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχαιολογικές Αρχές, εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 "Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς" και χρονολογούνται στην κλασσική περίοδο (490-323 π.χ.).

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κων Αγρινίου.
NEWSIT.GR

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Πεδίο μάχης η Κερατέα - Στις αυλές σπιτιών έφτασαν τα χημικά

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τους κατοίκους από τη λεωφόρου Λαυρίου, όμως οι συγκρούσεις συνεχίζονταν στην ευρύτερη περιοχή με κατοίκους και ΜΑΤ να επιδίδονται σε κλεφτοπόλεμο.

Πάντως, όσο διήρκησαν τα επεισόδια, τα σκαπτικά μηχανήματα έκαναν την δουλειά τους και κατάφεραν να κλείσουν την τάφρο, απομακρύνοντας και τα μπάζα.

Δηλώσεις Πεταλώτη για νέα επεισόδια

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς για τα νέα επεισόδια στην Κερατέα, είπε πως «Είμαστε οι πρώτοι και οι μόνοι που έχουμε σχέδιο, στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού» και πρόσθεσε ότι «εάν αυτός γινόταν πριν από κάποια χρόνια, σήμερα δεν θα είχαμε αυτά τα επεισόδια».

 Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να δει την Κερατέα ως ένα επεισόδιο λήψης αστυνομικών μέτρων και σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να σταματά έναν σχεδιασμό που έχει να κάνει με την υγεία, το περιβάλλον, αλλά και με την ίδια τη ζωή των ανθρώπων.

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Κινηματογραφική καταδίωξη και συλλήψεις στην εθνική οδό

Ήταν κλεμμένο και μετέφερε μετανάστες

Το μαύρο jeep Honda, που είχε κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα  δεν σταμάτησε σε σήμα της τροχαίας στην εθνική οδό στο 320 χλμ. στο νομό Μαγνησίας.

Οι αστυνομικοί όμως, που πρόλαβαν και είδαν τον αριθμό, διαπίστωσαν ότι το μαύρο Honda με τα φιμέ τζάμια ήταν κλεμμένο.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και οι άνδρες των Α' και Β΄Τμημάτων Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων το περίμεναν λίγο έξω από τη Λαμία.

Όταν το εντόπισαν στο 212 χλμ., στο ύψος του πρατηρίου "Μακεδονία", ο οδηγός και πάλι δεν σταμάτησε και έτσι ξεκίνησε μια κινηματογραφική καταδίωξη. Το κλεμμένο αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα συνέχισε προς Αθήνα με τα περιπολικά της τροχαίας να ακολουθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport στην καταδίωξη συμμετείχαν 5 περιπολικά της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων και 1 μηχανή με 2 άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όταν έφτασαν στα διόδια της Αγίας Τριάδας, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ένα από τα περιπολικά που ακολουθούσε το μαύρο jeep χτύπησε σε μπάρα των διοδίων και έσπασε το φάρο και το παρμπρίζ του, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από τους αστυνομικούς.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και όταν ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου πήγε να βγει εκτός εθνικής προς τη διασταύρωση του Μώλου, περιπολικό της τροχαίας με ελιγμούς τον εμπόδισε κλείνοντάς του το δρόμο, και τελικά το jeep έπεσε στο πίσω μέρος του περιπολικού και ακινητοποιήθηκε.

Ο οδηγός προσπάθησε να ξεφύγει μέσα στα χωράφια τρέχοντας, αλλά συνελήφθη από αστυνομικό που τον καταδίωξε.

Μέσα στο αυτοκίνητο επέβαιναν 8 άτομα, πιθανότατα Αφγανοί, μαζί με τον οδηγό που ήταν Σύριος.

Οι συλληφθέντες και το όχημα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Φθιώτιδας και την υπόθεση θα ερευνήσει περαιτέρω η Ασφάλεια Λαμίας.
LamiaReport.gr

Τίμησαν τους νεκρούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σε φορτισμένο κλίμα, τελέστηκε στις 1.30μμ το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από τον άδικο θάνατο των δυο παλικαριών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πεντακόσια και πλέον άτομα έκαναν...

αισθητή την παρουσία τους στο σημείο του μακελειού της 1ης Μαρτίου.
Ιδιαίτερη συγκίση προκάλεσε η οικογένεια του Γιάννη Ευαγγελινέλη, εμφανώς καταβεβλημένη από το ισχυρό σοκ του άδικου χαμού του παλικαριού τους. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο πρόεδρος της Λέσχης φίλων Ελληνικής Αστυνομίας, ο δήμαρχος Ρέντη αλλά και πλήθος δεκάδων πολιτών χειροκρότησαν και φώναξαν δυνατά "ΑΘΑΝΑΤΟΙ" για τα δύο παλικάρια της Ελληνικής αστυνομίας.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του αδικοχαμένου Γιάννη Ευαγγελινέλη (δεξιά)


Βροντερό παρόν έδωσε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά


Αριστερά διακρίνεται ο πρόεδρος της Λέσχης φίλων Ελληνικής Αστυνομίας
Αισθητή η παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Προσθήκη λεζάντας


Το επίσημο σήμα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Το μνημείο που στήθηκε στο σημείο του μακελειού, απεικονίζει την γαλανόλευκη σημαία, με δυο περιστέρια.tromaktiko

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Σε δίκη οκτώ από τους έντεκα συλληφθέντες για τον «Επαναστατικό Αγώνα»

Την παραπομπή σε δίκη των οκτώ, από τους συνολικά έντεκα κατηγορούμενους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", εισηγείται με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Ν.Μαζιώτης, η σύντροφός του Π.Ρούπα, ο Κ.Γουρνάς, ο Χρ.Κορτέσης, ο Ευ.Σταθόπουλος, ο Σ.Νικητόπουλος που είναι προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση και δύο ακόμη κατηγορούμενοι που είναι προσωρινά ελεύθεροι.

Κρίνει επίσης ότι πρέπει να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία τρεις, που περιλαμβάνονται στην δικογραφία κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι ο χρόνος δράσης της οργάνωσης αφορά το διάστημα από την 1η Ιουλίου 2003 έως την 9η Απριλίου 2010, οπότε και έγιναν οι πρώτες συλλήψεις μετά από επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η οργάνωση έχει αναλάβει με προκηρύξεις της σωρεία επιθέσεων με κυριότερες την εκτόξευση ρουκέτας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στις 12 Ιανουαρίου 2007 και την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη στις 5 Ιανουαρίου 2009.

Εξαφανίστηκε η Άντζελα μετά τις κατηγορίες για τους "νονούς της νύχτας"

Εξαφανίστηκε η Άντζελα Δημητρίου απο χτές το βράδι που "εσκασε" σαν βόμβα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. με τους 217 "νόνους" της νύχτας, όλοι μιλούσαν για μια γνωστή τραγουδίστρια.

Στη λίστα με τα ονόματα και τις κατηγορίες αναφερόταν το όνομα :  Αγγελική Κιουρτσάκη, γεννηθείσα το 1954 και κάτοικος Ηλιούπολης και οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε εκβίαση.
 
Από εκείνη τη στιγμή η Άντζελα εκλεισε τα τηλεφωνά της, εξαφανίστηκε και παρά τις προσπάθειες των δημοσιογράφων να την εντοπίσουν αυτό δεν έγινε εφικτό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Απόστρατος αξιωματικός πουλούσε αρχαία για 5 εκ. ευρώ

The cult of the "Thracian horseman" ...Image via Wikipedia
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Με όπλα και αρχαία εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 57χρονος απόστρατος αξιωματικός, χθες το μεσημέρι στα Σεπόλια.

Ο δράστης κατείχε παράνομα αρχαία αντικείμενα, με σκοπό να τα διαθέσει σε άγνωστους αγοραστές, αντί του χρηματικού ποσού των 5.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα είχε στην κατοχή του ένα αρχιτεκτονικό μέλος με ανάγλυφη παράσταση σφίγγα και τμήμα επιτύμβιας στήλης πιθανώς του 2ου αι. π.χ.

Επίσης σε έρευνα που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και 74 φυσίγγια.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα, επιδείχθηκαν σε αρμόδιο αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος αποφάνθηκε ότι χρονολογούνται στους υστεροκλασσικούς-ελληνιστικούς χρόνους.
Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

H Άντζελα Δημητρίου είναι η "γνωστή τραγουδίστρια" των "νονών της νύχτας"

Από χθες που "εσκασε" σαν βόμβα η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. με τους 217 "νόνους" της νύχτας, όλοι μιλούσαν για μια γνωστή τραγουδίστρια.


Στη λίστα με τα ονόματα διαπιστώσαμε πως η Αγγελική Κιουρτσάκη, γεννηθείσα το 1954 και κάτοικος Ηλιούπολης, βρίσκεται μεταξύ των 217!

Όπως μετέδωσε το STAR, χωρίς όμως, να αναφέρει το όνομά της η τραγουδίστρια ήθελε να πάρει 500.000 ευρώ από πρώην δεσμό της . 
Η τραγουδίστρια φέρεται στις συνομιλίες να υπόσχεται στους μπράβους  να δώσει τα μισά λεφτά και δύο ακριβά ρολόγια, αρκεί να της φέρουν πίσω τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με πληροφορίες τελικά τα λεφτά δεν δόθηκαν...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...